Welke internetprovider heeft de minste storingen?

24 okt 2023 0 reacties
Internet TV
Welke internetprovider heeft de minste storingen?

In het digitale tijdperk waarin we leven, is een stabiele en betrouwbare internetverbinding belangrijk om je dagelijkse dingen te kunnen doen. Zowel voor privé als zakelijk gebruik, internet is een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Maar wat als die verbinding verbroken wordt door een storing?

Providers met de minste storingen

Internet is een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks leven, en daarom zijn betrouwbare gegevens over internetstoringen van cruciaal belang voor veel consumenten. In het eerste kwartaal van 2023 kwamen er diverse meldingen binnen over dergelijke storingen bij onafhankelijke meldpunten. Hierbij meldden 8% tot 21% van de klanten van verschillende providers dat zij problemen ondervonden.

De nummer 1: Delta Kabel

Delta Kabel staat in deze periode aan de top als het gaat om betrouwbaarheid. Slechts 9% van hun klanten ervoer problemen, wat een opmerkelijk laag percentage is in vergelijking met de concurrentie.

Delta, vaak geassocieerd met de Zeeuwse regio, is een van de gevestigde namen in de Nederlandse telecommunicatie-industrie. Wat veel mensen misschien niet weten, is dat Delta niet alleen uitblinkt in het leveren van razendsnel internet, maar zich ook onderscheidt door de kwaliteit en stabiliteit van zijn diensten. Naast internet biedt Delta ook televisie- en telefoniediensten aan, waardoor ze een complete oplossing voor thuiscommunicatie bieden. Het is de combinatie van kwaliteit, service en innovatie die Delta tot een voorkeurskeuze maakt voor velen die op zoek zijn naar een betrouwbare internetprovider.

De nummer 2: KPN Glasvezel

KPN Glasvezel noteert een prima score, waarbij 9% van de klanten een storing meldde.

Als een van de oudste en meest gerenommeerde namen in de Nederlandse telecommunicatie, heeft KPN een reputatie opgebouwd die synoniem staat voor betrouwbaarheid en innovatie. KPN heeft door de jaren heen niet alleen bewezen een pionier te zijn op het gebied van technologische vooruitgang, maar heeft ook consistent laten zien dat klanttevredenheid centraal staat in hun dienstverlening. Maar KPN gaat verder dan alleen internet. Met een uitgebreid pakket van televisie-, mobiele- en vaste telefoniediensten biedt KPN een alles-in-één oplossing voor de moderne consument. De combinatie van traditie en toekomstgerichtheid maakt KPN tot een topkeuze voor Nederlanders die op zoek zijn naar kwaliteit en betrouwbaarheid in hun communicatiediensten.

De bronzen medaille: Freedom Internet

Om het podium af te sluiten komt Freedom Internet op de derde plaats. De Consumentenbond geeft hier een cijfer van 9.0 voor de kwaliteit van het internet en het aantal storingen dat gemeld werd lag net iets hoger dan 9%.

Freedom Internet komt naar voren als een verfrissend alternatief voor de traditionele internetproviders. Deze provider is niet zomaar een nieuwkomer in de wereld van het internet; het is een reactie op de groeiende behoefte aan transparantie, gebruikersrechten en gegevensbescherming. Ontstaan uit een beweging van bezorgde internetgebruikers, zet Freedom Internet zich in om de kernwaarden van het vrije en open internet te herstellen. Ze bieden niet alleen hoogwaardige connectiviteit, maar hechten ook groot belang aan de bescherming van gebruikersgegevens en het tegengaan van onnodige surveillance. In een wereld waarin het steeds moeilijker wordt om je digitale voetafdruk te beheren, belooft Freedom Internet een bastion van online vrijheid en veiligheid te zijn. Het is een herinnering dat het internet, in zijn puurste vorm, een plek moet zijn voor onbelemmerde communicatie, expressie en innovatie.

Wat is een storing bij een internetprovider?

Een internetstoring kan variëren van een tijdelijke hapering in de verbinding tot een langdurige uitval van de service. Dit kan veroorzaakt worden door diverse oorzaken, zoals technische problemen bij de provider, onderhoudswerkzaamheden, of externe factoren zoals extreme weersomstandigheden. Het resultaat is altijd hetzelfde: geen toegang tot het internet, wat frustratie en soms financiële schade kan veroorzaken.

Een overzicht van meest voorkomende storingen

Als we dieper ingaan op de aard van de storingen bij diverse providers, krijgen we een duidelijker beeld van de type storingen die de grootste providers hebben:

 • Ziggo
  Klanten meldden vooral storingen met betrekking tot hun internet (54%). Daarnaast waren TV-storingen (27%) en WiFi-problemen (19%) ook prominente klachten.
 • KPN
  KPN had voornamelijk klachten over vast internet (56%), gevolgd door algehele storingen (28%) en TV-problemen (16%).
 • Odido
  Hier waren vaste internetstoringen (46%) de belangrijkste klacht. Echter, een significant aantal klanten (32%) meldden ook problemen met het netwerk of bereik. Mobiel internet was goed voor 22% van de klachten.
 • Online.nl
  Deze provider had een opvallend hoog percentage algehele storingen, namelijk 69%. Dit werd gevolgd door reguliere internetstoringen (28%) en problemen met mobiel internet (4%).
 • Caiway
  Caiway klanten ervaarden voornamelijk problemen met internet (55%) en TV (43%). Storingen met de telefoondienst waren minimaal (2%).
 • Delta
  Bij Delta was het overgrote deel van de klachten gericht op internet (66%), terwijl TV en telefoon respectievelijk 18% en 16% van de storingen voor hun rekening namen.
 • Budget Alles-in-1
  Hier had men te maken met een zeer hoog percentage internetstoringen (88%), met TV (10%) en websiteproblemen (1%) als secundaire klachten.
 • Youfone
  Ook Youfone had te kampen met een groot aantal klachten over netwerk of bereik (77%). Daarnaast waren er ook meldingen over mobiel internet (20%) en algehele storingen (3%).
 • XS4ALL
  XS4ALL ontving voornamelijk klachten over DSL internet (78%), gevolgd door glasvezel internet (19%). Telefoonstoringen waren minimaal met een percentage van 3%.
 • Solcon
  Hier was glasvezel internet de grootste boosdoener, met maar liefst 89% van de klachten. De rest van de meldingen waren verdeeld over telefoonstoringen (11%).

Het belang van een betrouwbare internetprovider

Gezien de afhankelijkheid van het internet voor zowel werk als privéleven, is de betrouwbaarheid van een internetprovider belangrijk. Storingen kunnen leiden tot gemiste zakelijke kansen, verstoring van de workflow, onbereikbaarheid en algemene frustratie. Vooral nu, waar veel mensen thuis werken, kan een internetstoring grote gevolgen hebben. Daarom kijken veel consumenten, naast prijs en internetsnelheid, ook naar recensies over de betrouwbaarheid van providers.

Conclusie

Uit de analyse van de verschillende providers blijkt dat de aard en frequentie van storingen aanzienlijk variëren tussen aanbieders. Terwijl sommige providers vooral problemen hebben met hun internetdienst, kampen anderen met algehele storingen of problemen met hun mobiele netwerk. Het kiezen van een internetprovider gaat dus duidelijk niet alleen over prijs en snelheid. De betrouwbaarheid en de frequentie van storingen zijn minstens zo belangrijk. Recensies kunnen een goede indicatie geven van de ervaringen van andere gebruikers, en het is altijd een goed idee om deze te raadplegen voordat je een beslissing neemt. Want, in een wereld waar we zo afhankelijk zijn van het internet, is een stabiele en betrouwbare verbinding inderdaad goud waard. Het is essentieel om zorgvuldig onderzoek te doen en de juiste provider te kiezen die aansluit bij jouw behoeften en verwachtingen.

Er zijn nog geen reacties geschreven over deze blog, ben jij de eerste?

Schrijf een reactie
Beste internet en tv providers

Dit zijn de beste internet en tv providers van juni 2024.