Ziggo vs Odido vs KPN

15 sep 2023 19 okt 2023 5 reacties
Internet TV
Ziggo vs Odido vs KPN

Nu Odido de nieuwe speler op de markt is als samenvoeging van T-Mobile en Tele2 is het hoog tijd om te kijken of dat ook voordelen heeft opgeleverd. Is de samensmelting een goede keuze geweest, of kun je beter kiezen voor Ziggo of KPN als het aankomt op jouw internet en TV aansluiting?

In deze blog kijken we naar een aantal onderdelen die belangrijk zijn voor jouw internet en TV provider: Zenderaanbod, internetsnelheid, betrouwbaarheid, prijs en meningen van anderen.

Prijzen vergelijken

Provider Prijs per maand Zenderaanbod Downloadsnelheid
Ziggo Vanaf € 60,50 70+ zenders 100 - 1000 Mbps
KPN Vanaf € 55,- 65+ zenders 100 - 1000 Mbps
Odido Vanaf € 47,50 64 zenders 100 - 1000 Mbps

Bovenstaande prijzen zijn prijzen van de goedkoopste pakketten, exclusief combivoordeel.

Huidige prijzen vergelijken

Vul hieronder je postcode in en vergelijk alle prijzen.

Combivoordelen

Het is bij alle bovenstaande providers mogelijk om combivoordeel te krijgen als je bijvoorbeeld een mobiel abonnement neemt bij dezelfde provider of een provider waarmee zij samenwerken. In onderstaande lijst zie je welke combivoordelen je als klant krijgt:

Ziggo en Vodafone

 • Tot € 7,50 korting per maand voor iedereen thuis met Vodafone
 • Dubbele date voor iedereen thuis met Vodafone
 • Extra TV-pakket naar keuze
 • Upgrade naar het Safe Online XL-beveiligingspakket.

KPN mobiel + internet en TV

 • Elke maand tot € 7,50 korting op je mobiele abonnement
 • Gratis Pluspakket als je ook TV combineert
 • € 5,- entertainmentkorting omdat je internet, mobiel en entertainment of een zenderpakket combineert

Odido (mobiel + internet en TV) of Ben

 • Elke maand € 5,- korting op het internet pakket
 • Tot € 7,50 korting per maand op Unlimited abonnementen
 • € 2,50 korting + 5GB extra data per maand op andere abonnementen van Odido
 • Tot 5GB extra data per maand op Ben abonnementen met internet bundel

Zenderaanbod van de grootste aanbieders

Een uitgebreid aanbod van tv-zenders is een belangrijke factor bij het kiezen van een telecomprovider. Je wil immers dat iedereen in het huishouden zijn of haar shows kan volgen én dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van wat Netflix of NLZiet te bieden hebben. Hier is hoe Ziggo, KPN en Odido zich tot elkaar verhouden:

 • Ziggo: Ziggo heeft een welverdiende reputatie voor het aanbieden van een breed scala aan nationale en internationale tv-zenders. Klanten kunnen genieten van een overvloed aan kanalen, waaronder premium opties zoals HBO en Film1. Een ander aantrekkelijk aspect van Ziggo is hun interactieve diensten, zoals Ziggo Sport, waarmee je live sportevenementen kunt volgen. Deze extra opties geven Ziggo zeker een voorsprong op de concurrentie als het gaat om diversiteit en premium content.
 • KPN: KPN biedt ook een gevarieerde selectie van tv-zenders, waaronder HD-kanalen en populaire Nederlandse zenders. Wat KPN onderscheidt, is hun aanpasbaarheid. Ze hebben verschillende zenderpakketten om aan verschillende kijkbehoeften te voldoen, waardoor je je abonnement kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. KPN is een goede keuze voor kijkers die de nadruk leggen op Nederlandse zenders en de mogelijkheid willen hebben om hun pakket aan te passen.
 • Odido: Odido is een relatieve nieuwkomer op de markt, maar onderscheidt zich door flexibiliteit en innovatie. Naast het standaardaanbod bieden ze verschillende extra's die niet op traditionele televisie te vinden zijn, zoals Deezer, Visual Voicemail en Podimo. Bovendien kunnen klanten extra internetbundels tegen voordelige tarieven toevoegen aan hun pakket. Deze combinatie van extra opties maakt Odido tot een aantrekkelijke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar meer dan alleen traditionele tv-zenders.

De winnaar van deze categorie is Ziggo. Met de gratis Ziggo Sport zender en tevens extra gratis pakket-zenders als je Vodafone hebt aangesloten, geeft de klant hier veel premium opties. Odido komt hier zeker op de 2e plaats, met name omdat het een stuk goedkoper is.

Welke telecomaanbieder heeft het snelste internet?

Het bepalen van de telecomaanbieder met het snelste internet hangt af van verschillende factoren, waaronder je locatie en de beschikbaarheid van specifieke netwerken. Laten we eens kijken naar de snelheden die door Ziggo, KPN en Odido worden aangeboden:

 • Ziggo: Ziggo biedt indrukwekkende internetsnelheden via hun kabelnetwerk. Hun "Gigabit" abonnementen leveren snelheden tot 1000 Mbps, wat ideaal is voor gezinnen of mensen die veel online gamen of streamen. Voor veel gebruikers is Ziggo een aantrekkelijke keuze vanwege de hoge snelheden die ze bieden via hun kabelnetwerk.
 • KPN: KPN biedt internet via verschillende technologieën, waaronder DSL en glasvezel. De snelheid die je kunt krijgen, varieert sterk afhankelijk van je locatie en het type verbinding dat beschikbaar is. Met hun "Glasvezel Internet" abonnementen kunnen snelheden tot 1000 Mbps worden bereikt, maar dit is niet overal beschikbaar. DSL-verbindingen kunnen aanzienlijk lagere snelheden bieden in vergelijking met glasvezel of kabel.
 • Odido: Odido biedt glasvezelinternet met snelheden tot 1000 Mbps, vergelijkbaar met Ziggo en KPN. Doordat ze de netwerken van zowel Tele2 als T-Mobile samen hebben gevoegd, is er een brede beschikbaarheid aanwezig.

In deze categorie kunnen we geen winnaar kronen; KPN en Odido bieden beide glasvezel aan terwijl Ziggo met haar kabel ook 1000 Mbps aantikt. De betrouwbaarheid van alle providers is ongeveer gelijk. Kleine kanttekening is wel dat Ziggo qua uploadsnelheid flink onder doet tegenover KPN en Odido, dit komt omdat de glasvezel kabel wat KPN en Odido gebruiken, een stuk sterker is.

Hoe betrouwbaar zijn KPN, Odido en Ziggo?

De betrouwbaarheid van een telecomprovider heeft alles te maken met uitvallen, storingen en consistentie van internetsnelheden. De betrouwbaarheid van Ziggo, Odido en KPN zijn belangrijke factoren om jouw keuze door te laten beïnvloeden, zodat je zonder stress TV kunt kijken en kunt internetten.

 • Ziggo: Ziggo heeft door de jaren heen een solide reputatie opgebouwd wat betreft betrouwbaarheid. Hun kabelnetwerk staat bekend om zijn consistentie en minimale uitvaltijd. Klanten van Ziggo kunnen doorgaans rekenen op een stabiele internet- en televisieverbinding. Wat Ziggo echt onderscheidt, is hun reactiesnelheid bij problemen. De provider heeft een goede staat van dienst als het gaat om het snel en effectief verhelpen van technische problemen, wat bijdraagt aan het vertrouwen dat klanten in hen hebben. Er zijn honderden Ziggo reviews geschreven op Reviews.nl, we raden je aan deze te lezen.
 • KPN: KPN, met zijn lange geschiedenis in de telecomsector, staat ook bekend om betrouwbaarheid. Hun glasvezelnetwerk geniet over het algemeen een sterke reputatie voor stabiliteit en consistentie. Het kan echter van belang zijn om op te merken dat DSL-verbindingen, die nog steeds in sommige gebieden worden aangeboden, gevoeliger kunnen zijn voor storingen, afhankelijk van de locatie en de kwaliteit van de koperen lijnen. Over het algemeen heeft KPN echter een goede staat van dienst als het gaat om betrouwbaarheid. Echter zien we ook wat KPN reviews over ontevreden klanten die slecht zijn geholpen.
 • Odido: Odido, voortgekomen uit de samensmelting van Tele2 en T-Mobile, erft een erfenis van betrouwbare dienstverlening van beide bedrijven. Beide bedrijven genoten een sterke reputatie voor betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Het is echter belangrijk op te merken dat bij elke fusie en overname nieuwe uitdagingen kunnen ontstaan. Terwijl Odido een veelbelovende speler is op de markt, kunnen er aanvankelijk enkele hobbels zijn bij het stroomlijnen van processen en systemen. Mede door opstartproblemen, schommelen Odido reviews op dit moment van positieve naar negatieve ervaringen.

In deze categorie komt KPN als sterkste uit de bus. Waar Ziggo het jarenlang goed deed doordat ze een sterke Kabel verbinding konden aanbieden aan de klant, is het tegenwoordig glasvezel die het betrouwbaarste is. Deze kabel is immers een stuk sterker en nieuwer. Qua service en reviewscores ligt het niet ver uit elkaar.

Is Odido de goedkoopste telecomprovider?

Een cruciale factor bij het kiezen van de juiste internet- en televisieprovider is natuurlijk de prijs. Het is belangrijk om rekening te houden met je budget en wat je bereid bent te betalen voor de geboden diensten.

Over het algemeen staan Ziggo, KPN en Odido allen bekend om hun competitieve prijsstelling. Ziggo biedt vaak interessante bundeldeals voor internet en televisie, terwijl KPN diverse pakketten heeft om aan verschillende budgetten te voldoen.

Odido heeft zichzelf op de markt gezet als een voordelige optie, vooral voor degenen die op zoek zijn naar aanpasbare uitgebreide pakketten tegen redelijke prijzen.

Het is raadzaam om de actuele aanbiedingen en tarieven van elke provider te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw situatie te vinden. Houd er rekening mee dat prijzen en aanbiedingen met de tijd kunnen veranderen, dus het is slim om de websites van de providers te raadplegen voor de meest recente informatie.

Is nieuw beter: Is Odido echt de juiste keuze?

Het is altijd verstandig om te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers bij het kiezen van een provider. Bekijk online recensies en vraag vrienden en familie om hun mening over Ziggo, KPN en Odido.

Wat voor de ene persoon werkt, past mogelijk niet bij de behoeften van een ander, dus bekijk altijd alles vanuit jouw eigen situatie.

De uitkomst van deze vergelijking wordt niet door één telecomprovider gewonnen, maar door de verschillende aanbieders op verschillende vlakken. Als je dus bijvoorbeeld op zoekt bent naar meer dan alleen TV en internet, kijk dan eens bij Odido, ben je op zoek naar hele hoge betrouwbaarheid, dan kan Ziggo wat voor jou zijn.

En onthoud ook dat de naam Odido nieuw is, maar de bedrijven achter deze naam een lange geschiedenis in de Nederlandse telecomwereld hebben. Zoals ze zelf zeggen: Ze weten wat ze doen.

Reacties

H

Wat ik nog mis zijn de mogelijkheden en de handigheid van de apparatuur.. zo verhuis ik van Odido naar Ziggo vanwege hun voice bediening en het kleine ontvangertje dat je achter je TV kunt plakken..

Hans 27 sep 2023
S

Persoonlijk ben ik Ziggo fan. Ben al 10 tot 20 jaar klant en heb vrijwel nooit klachten gehad. In de loop der jaren gooien ze telkens de internetsnelheden van de huidige pakketten omhoog, om zo mee te gaan met de concurrentie.

Ziggo heeft echter ook wel wat nadelen. Vroeger had je eigenlijk 2 grootmachten: Ziggo en KPN. Ziggo maakte gebruik van de kabel (die op dat moment de sterke kabel was), KPN daarentegen maakte gebruik van de oude telefoonlijn. Deze telefoonlijn was een stuk minder krachtig en verloor zelfs snelheid naar mate de kabel langer werd.

Dus Ziggo is altijd heer en meester geweest.

Echter! Sinds de introductie van glasvezel, is het helemaal anders geworden. KPN en ook bijvoorbeeld Odido maken gebruik van glasvezel, wat de meest krachtige kabel is van dit moment. Ziggo houdt vast aan haar normale kabel. Dit is dan ook de reden dat de downloadsnelheid van Ziggo vrij hoog is, maar dat ze korten op Uploadsnelheid. Beide kan deze kabel namelijk niet aan.

Ziggo zal dus aan de bak moeten om haar klanten niet te verliezen aan de glasvezelproviders. Als ze de rechten van F1 terugkopen, zal dit mijn inziens al een eerste stap zijn.

Simar 28 sep 2023
H

Heb het idee dat het altijd wel goed is, met name omdat het merendeel van de huizen tegenwoordig glasvezel hebben.

Dan is het maar net waar je een combivoordeel kan halen. Ik heb Vodafone aangesloten als mijn telecomprovider dus daarom krijg ik bij Ziggo kortingen.
Lees in deze blog dat je ook kortingen krijgt als je bijvoorbeeld Odido of Ben als telecomprovider hebt dat je bij Odido kortingen krijgt en KPN geeft voordelen als je ook KPN mobiel hebt.

Als het praktisch niks meer uitmaakt zal ik het puur om de prijs doen.

Hans 10 okt 2023
K

Als je super goed en stabiel internet wilt, met veel downloadsnelheid- en uploadsnelheid via glasvezel dan is KPN de beste keuze.

Wil je entertainment, dus Ziggo Sport en zulke opties met daarnaast degelijk internet, dan is Ziggo je beste optie.

Indien je net iets goedkopers wilt maar ook een zeer goede optie zoals glasvezel internet, dan kies je voor Odido.

Simpel, geen dank.

Kev 25 jan 2024
V

Wat Hans zegt ben ik het helemaal mee eens. Vind het niet echt een lastige keuze. Als je het mij vraagt dan kan je het beste kijken naar waar je het meeste combivoordeel behaalt. Ziggo, Odido en KPN zijn namelijk alle drie geweldige keuzes voor je internet en TV aansluiting.

Heb je een Vofafone mobiel abonnement, dan kan je het beste bij Ziggo. Alles bij KPN geeft ook grote voordelen en Odido heeft ook combivoordelen dus het ligt er een beetje aan of je vast zit met je mobiele abonnement. Als je veel Formule 1 wilt kijken, kan je het beste straks weer Ziggo nemen (als die de rechten overnemen althans). Dus paar dingen om rekening mee te houden maar qua kwaliteit kan je geen verkeerde keuze maken.

Valks 27 mrt 2024
Beste internet en tv providers

Dit zijn de beste internet en tv providers van mei 2024.