Odido Internet + TV

Odido Internet + TV

3.3 reviewscore • 113 reviews
J

Internet en TV van Odido

Odido Internet en TV heeft goede prijzen. Echt niet duur als je het vergelijkt met andere internet en TV providers. Internet kan je via glasvezel doen indien je dat hebt. Ze hebben zelfs een TV app, zodat je TV kunt kijken zonder kabels. Lijkt mij ook erg handig. Zelf heb ik gewoon het normale internet en TV abonnement. Werkt prima. Hier krijg je ook interactieve TV bij met 64 zenders, live pauzeren en 7 dagen terug kijken. Echt perfect! Heel tevreden mee. Odido is wat mij de beste provider als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding. Komt geen andere provider bij in de buurt. Ik hoef niet het duurste van het duurste, zolang het maar goed werkt voor een goede prijs. Dan ben ik helemaal tevreden en dat is het geval.

Nog een tip. Vergeet niet je abonnementen bij Odido te combineren. Hiermee kun je flink besparen, want je krijgt korting op je abonnementen als je dit doet. De abonnementen moeten uiteraard wel op hetzelfde adres staan. Op deze manier krijg je bij Odido klantvoordeel.

Jort 5 sep 2023
S

Odido zuigt, je geeft 2 maanden op voorhand aan over te gaan stappen, is het zover; werkt er niks. Moet je tot 4x toe bellen voor een monteur maar dat gaat allemaal niet en de collega's van de klantenservice geven elkaar maar gewoon de schuld, ondertussen zou ik 3 weken geleden al aangesloten moeten zijn geweest. Bagger. Ik blijf wel bij ziggo.

Sandro 7 nov 2023
J

Odido betere tv dan Ziggo

In tegenstelling tot Ziggo heeft Odido wel een tv app die je kan downloaden op een Samsung televisie. Waarom Ziggo dat anno 2023 nog niet heeft is me een raadsel want al die mediaboxen en coax kabels door je huis ben ik wel klaar mee. Dat is dan ook precies de reden dat ik ben overgestapt naar Odido, die hebben de zaakjes qua software tenminste op orde. Samsung is de meest verkochte tv in Nederland dus het is eigenlijk te gek voor woorden. Had hierover een slechte review kunnen schrijven over Ziggo maar zet liever het bedrijf in het zonnetje die het gewoon goed op orde heeft. Gewoon met je tv afstandsbediening programma’s terug kunnen kijken, pauzeren, etc. Heb het nu een paar dagen aangesloten en ik heb een snellere internetverbinding al met al en ik kijk ook beter tv zo dus ik kan blij zeggen dat de overstap zeer positief is. Oja en nog ietsje goedkoper ook!

Jaap 26 nov 2023
Reageer
W

2 weken geen tv, geen internet en geen telefoon

Ik had speciaal een dag vrij genomen om de monteur te ontvangen voor de aansluiting. Krijg ik op dezelfde dag bericht per mail dat de installatie niet doorgaat. Wil ik in de avond de televisie aanzetten, blijkt de verbinding voor tv, internet en telefoon al afgesloten te zijn. Dus ik geen telefoon, geen televisie en geen internet. Bovendien kunnen er nu in de ochtend ook geen pintransacties gedaan worden voor de zaak. Krijg na telefonisch contact te horen van Odido dat de eerst mogelijke vervolgafspraak over 2 weken ingepland kan worden. Ik had minimaal van Odido verwacht, dat ze dan meteen de volgende dag een monteur na zouden sturen om het probleem op te lossen. Odido geeft aan het uiterst vervelend te vinden, echter komen niet men een bevredigende oplossing. Ze laten de klanten met problemen achter! Wat een service....

Wilko Bouwmans 22 nov 2023
Reageer
N

Internet/TV onterecht afgesloten

Internet & TV ten onrechte voortijdig afgesloten ondanks dat ik gebruik maak van overstapservice. In eerste instantie wilde helpdeskmedewerker me helemaal niet helpen en beweerde dat probleem bij nieuwe provider lag (KPN), wat helemaal niet waar kan zijn gezien het gebruik van de overstapservice en het feit dat de nieuwe verbinding nog helemaal niet actief is. Dit werd niet geaccepteerd, ik wordt vervolgens boos en de verbinding wordt verbroken omdat ik "begon te schelden" wat simpelweg niet waar is. Teruggebeld, een collega begreep het wél en zag meteen dat er een fout was gemaakt en heeft herstelaanvraag gedaan. Dan zou het binnen 2 werkdagen zijn opgelost echter nu, 3 dagen later, nog steeds geen bericht en nog steeds geen herstelde verbinding. Ik heb nu al 8 dagen geen internet & tv. Odido is ook nog eens heel slecht bereikbaar en kennelijk ben je afhankelijk van hoe competent een individuele medewerker is. Ik heb er geen woorden voor hoe slecht......

Niels 15 nov 2023
Reageer
R

Odido is meer O die doet dat nie

24 Feb 2023 - bestelling zakelijk internet via Breebandwinkel.nl bij T-Mobile
22 mrt - guidion monteur komt langs. Kan internet niet werkend krijgen. Vanaf dat moment heeft mijn bedrijf geen internet meer.
6 apr - future connections monteur komt. Noemt eerdere monteur flapdrol en zorgt dat we weer internet hebben.
9 sept - Kom erachter dat de rekeningen voor mijn prive abonnement nog steeds doorlopen, naast de rekeningen voor zakelijk internet. Zal szm teruggestort worden.
6 okt - het geld is nu al (sarcasme) teruggestort
+/- 8 okt - internet valt uit
27 okt - na een band opgebouwd te hebben met de meeste medewerkers van het klantvriendelijke Odido team, krijg ik eindelijk een monteur van Future connections over de vloer. Fijn want ik werd zelf duizelig om steeds naar al die lampjes te kijken en door te moeten geven. Na 2 min kijken zegt hij. Probleem niet hier maar ergens anders. Oja, tijdens 1 van de belletjes zeiden ze zelfs dat het probleem bij Breedband winkel.nl ligt. Maar na mijn dossier te openen, kwam hij/zij daar snel van terug.
30 okt - weer gebeld om te vragen of er nu eindelijk vervolgstappen zijn. En gevraagd of ik een kijkje mag nemen in de centrale om zelf die switch te patchen. Oeff.
3 nov - ik probeer het portaal/de app van Odido maar ik eens. Misschien dat die formulieren beter zijn werk doen, ondanks dat ik na het inloggen nog steeds al mijn persoonlijke (en bekende) gegevens moet invullen.
9 nog - helaas zijn die 6 dagen om te beantwoorden wederom loze beloften.

Kortom Odido is meer O die doet dat niet - waar beloftes gestrooid worden met een lach maar de klant nooit meer internet zag :((

Rick van der Heijden 15 nov 2023
H

Maakt Odido niet gebruik van het glasvezel wat je huis binnen komt? Je zal toch denken dat die gloednieuwe kabels amper storingen kunnen veroorzaken. Ben wel benieuwd wat nou de uiteindelijke oorzaak is.

Harm 15 nov 2023
R

Ik ook. Maar probleem ligt buiten mijn huis. Zei 2e monteur...zie tekst.

Systeem problème. Zijn het ergste om op te lossen. Omdat wanneer je fout in het systeem staat, dat niet snel hersteld kan worden. Maar ik zou na zon dossier als dat van mij toch enige hulp of contact verwachten. Doen ze dit ook bij grotere bedrijven zo wow

Rick van der Heijden 16 nov 2023
M

Overstapt van Budget naar Odido

Ik ben vorige week overgestapt van Budget naar Odido en de overstap verliep perfect. Het was wel even spannend, want zo vaak stap ik niet over, maar gelukkig verliep alles soepel. Over Budget was ik al enige tijd niet tevreden en Odido lijkt voor mij beter te zijn. Sluit beter aan op mijn wensen. De installatie was ook erg eenvoudig dus dat viel ook mee. Tot nu toe tevreden en mocht er in de toekomst iets gebeuren, dan schrijf ik wel weer een nieuwe review.

Mark 6 nov 2023
Reageer
M

Odido combineren voor klantvoordeel

Ik heb internet en tv van Odido, maar ook een telefoonabonnement. Hierdoor krijg ik klantvoordeel en betaal ik dus minder. Echt ideaal! Voorheen had ik internet en tv van KPN en telefoon bij Vodafone, maar dit is echt veel beter! Ben blij dat ik ben overgestapt. Het was wel een gok, want ik kende Odido helemaal niet, maar ben blij dat ik wel de stap heb gezet. Odido is echt een hele goede provider voor zowel internet, tv en telefoon. Ik heb niks te klagen en ik snap ook niet waarom sommige mensen zo negatief zijn. Ik heb juist louter goede ervaringen met Odido.

Mathijs 1 nov 2023
Reageer
H

Verkoop agressie

Zojuist gebeld door verkoper glasvezel super agressieve verkoop techniek doet net of hij een aanbieding wil mailen maar is gelijk de aanvraag.
Aangeven dat ik niks telefonisch besluit en me eerst wil verdiepen wat hij allemaal benoemd in zijn verkoop verhaal.
Verbreekt het agressieve verkopertje gewoon de verbinding en neemt ook niet meer op.
Ongeloofwaardig bedrijf dit
Hij belt met nul zes 58081933

Henry 1 nov 2023
Reageer
Y

Doe het niet

Ik kan een woord schrijven over wat goed is gegaan “niks” en een boek over wat fout is gegaan.
Eerst was ik bij T-Mobile thuis en ben op aanraden van een medewerker aa de telefoon naar zakelijk gegaan.
Je zou verwachten dat dat na invullen van de contracten geen moeilijk iets zou zijn. Helaas was en is dit voor Odido een zo goed als bijna niet te doen probleem. Eerst wordt ik drie dagen te vroeg uit thuis gegooid ( lees drie dagen zonder internet) dan wordt er een bedrag van €158 opzegvergoeding van m’n rekening afgeschreven. IK HEB NIET OPGEZEGD!!! Nu moet ik eerlijk zeggen dat na een telefoontje mij beloofd was dit met de volgende rekening terug gestort zou worden. Nou ik ben benieuwd want alles gaat fout dus dat zal ook wel fout gaan. Toen moest ik natuurlijk mijn oude modem en WiFi punten terug sturen. Hierover heb ik ook zelf moeten bellen want ik heb daar nooit een mail met adres en retour gegevens over ontvangen. Zoals het hoort heb ik alles netjes verpakt en retour gestuurd. Hierop heb ik in eerste instantie een mail ontvangen dat mijn pakket ontvangen was. Mooi zou je denken….. twee dagen later een mail dat de retour niet compleet was, er miste WiFi punten. Ik weer gebeld want ik had alles retour gedaan. De medewerker vond dit ook vreemd en zag in hun systeem dat alles compleet was aangekomen dus ik hoefde me geen zorgen over een eventuele factuur voor de “ontbrekende” wifi punten te maken….. maar uiteraard kwam er twee dagen na dat telefoontje weer een mail. Dit maal was de retour niet compleet want er miste een modem! Ik heb net weer 35 min aan een belletje besteed en nu is mij wederom verteld dat alles gewoon goed en compleet aangeleverd is.
Hier word je toch niet goed van? Dit was over Odido thuis, maar over zakelijk kan ik minstens zoveel ellende schrijven, maar zal alle details besparen.
Lang verhaal kort, mensen doe jezelf een plezier en stap NOOIT naar Ododi over.

Yvonne 30 okt 2023
Y

Aanvulling op de reviews:
Inmiddels is dit al mijn derde slechte recensie over iets bij Odido, maar ik wil dat mensen weten waar ze aan beginnen. Omdat ik van thuis naar zakelijk ben overgestapt( lees vorige recensies, zo slecht verlopen de overstap) moest ik uiteraard het modem en de twee WiFi versterkers terug sturen. Omdat ik daar maar geen mail over ontving heb ik zelf contact opgenomen. Ik heb keurig gedaan wat mij is opgedragen en kreeg een aantal dagen later een mail waarin bevestigd was dat mijn pakket goed aangekomen was. Een week later ontving ik een mail met daarin de mededeling dat mijn retour niet compleet was, er misten een of meerdere WiFi punten. Omdat ik alles terug gestuurd heb heb ik meteen telefonisch contact met Odido opgenomen. De medewerker vertelde mij dat ze verbaasd was van de mail omdat alles aangekomen was. Oké dus ik hoefde geen verdere actie te ondernemen. Wat schets m’n verbazing twee weken later weer een mail dat het retour niet compleet was. Deze keer miste ineens het modem!!!! Ik heb weer contact opgenomen en wederom werd mij verteld dat alles aangekomen was en ik geen verdere actie hoefde te ondernemen. U zult het niet geloven maar vandaag ontving ik een mail dat ik een bedrag van €140 aan Odido verschuldigd ben wegens het niet retourneren van de artikelen!!!! Het mooiste is dat het “verrekend” wordt met volgende factuur. Nu heb ik nog €158,00 te goed van Odido omdat ze deze als “opzeg vergoeding” van mijn rekening hebben afgeschreven. Ook hier heb ik weer over gebeld want ik heb nooit opgezegd. Ik ben van thuis naar een zakelijk contact gegaan. De medewerker vertelde mij dat de vergoeding die ik zou moeten betalen daarom ook niet terecht was en die niet hoefde te betalen. Ongelofelijk maar waar heeft Odido mij dit geld wel van m’n rekening afgeschreven. Natuurlijk weer gebeld en mij werd verteld dat dit met de volgende betalingstermijn van Odido rond de 25e terug gestort zou worden. Ik moet zeggen dat ik daar oom helemaal geen vertrouwen in had maar het in de gaten zou houden. Nu krijg ik dus een onterechte boete die ze dan natuurlijk kunnen “verrekenen”
Als ik kon zou ik meteen mijn zakelijke abonnement opzeggen. Een grote ellende, ga nooit naar Odido

Yvonne 5 nov 2023
F

Geen klachten

Gelijk in het begin overgestapt naar Odido en ik heb tot nu toe geen klachten. Ik ben heel tevreden dat ik ben overgestapt. Mijn maandbedrag is lager en het werkt gewoon beter. Hiervoor had ik Ziggo, maar ik ben blij dat ik nu bij Odido zit. Bij Ziggo heb ik wel wat problemen gehad en zoals ik al eerder aangaf, heb ik tot nu toe geen klachten bij Odido. Het belangrijkste is dat mijn maandbedrag nu lager is.

Ferdi 29 okt 2023
Reageer
H

Slechte informatie bij afsluiten

14 sept oude contract opgezegd en gelijk een nieuwe afgesloten. Imv korting. Zou 3 dagen geen internet hebben volgens de verkoper. Heb nu 13 x aan de lijn gehangen en krijg steeds info dat het zou worden opgelost. Helaas, niets wordt opgelost. Bij langs gaan in de winkel gaf een odido medewerker aan dat de internetverbinding niet losgekoppeld zou worden en ik zou nog met de oude apparatuur kunnen blijven werken totdat de nieuwe spullen zouden komen. Nee dus, op 14 okt om 00.10 uur, gewoon afgekoppeld en dus nu al paar dagen geen internet. Spullen zouden verstuurd worden maar kwamen niet binnen. 3 x contact over gehad. Uiteindelijk is na de alsluiting de doos verzonden. Dit staan iet zo in de bevestigingsbrieven die ik van Odido heb. Guidion ingepland, zouden pas na 10 dagen komen maar door whatsapp waren ze er savonds al. Top. Monteur had spullen in de auto en alles is aangesloten. Alleen zat er nog geen 'licht'op de lijn. Dus nog geen internet. Monteur heeft bevindingen doorgegeven en dag erna heb ik (weer) Odido gebeld. Melding zou doorgegeven worden aan KPN en licht zou op de lijn komen. Helaas, dus niet. Dag erna weer gebeld. Zou in orde gemaakt worden. Helaas weer niet. Dag erna weer gebeld. En krijg nu opeens een andere reactie; blijkt dat ik de oude spullen eerst retour zou moeten sturen en dan pas zou de lijn actief gemaakt worden. (schrijf dat dan in je brief, ODIDO!!!!) In de brief die ik heb staat er niets over een koppeling tussen het terugsturen van de spullen en het aanzetten van de verbinding. In de brief staat zelfs dat ik 30 dagen de tijd heb om de spullen retour te sturen. Grrrrrrrr. De odido medewerker gevraagd of ik een leidinggevende kon spreken of directeur of de CFO..... geven niet thuis. Heel erg slecht allemaal. Ik moest maar een email sturen. Ik heb paar dagen terug al klachten brief verzonden. Hoe die is opgepakt geeft helemaal geen vertrouwen. Krijg alleen een melding dat hij is doorgestuurd..... Dus tevreden. Nee. Een aanrader, Nee.

Hans 19 okt 2023
J

Ik ben op 11 oktober overgestapt naar Odido voor glasvezel en tv met Viaplay en ESPN. Helaas heb ik na 13 dagen nog steeds geen toegang tot Viaplay. Ik heb al 6 keer contact opgenomen met de klantenservice, maar het probleem is nog steeds niet opgelost. Ik ben zeer teleurgesteld in de service van Odido en zou het niet aanraden om naar hen over te stappen. Het gebrek aan oplossing en de slechte klantenservice maken Odido een waardeloze provider

Jay 24 okt 2023
A

ik ben blij met Odido

maar ik moest 5 maanden wachten maar dan heb je ook wat
mijn in internet is uitstekend ook de wifi dat zijn de plus punten
ik heb ook min punten de monteur heeft van mijn meter kast een spaghetti
van draden achter gelaten en ook geen goede info over de wifi versterker.
het tv kastje ben ik ook niet over te spreken want het is wel oude techniek
infrarood en moet wel goed op gericht worden dat ben niet meer gewend
ik ga die terug steuren, heb nu een google chromecast tv tussen gestopt en dat kan is aan iedereen aanraden. nu dat ik mijn meterkast mooi is en mijn wifi code's in orde heb gemaakt ben ik er heel blij mee

Arjan 18 okt 2023
Reageer
L

Verhuizing geregeld voor echtpaar 88 jaar

Verhuizing geregeld voor echtpaar van 88 jaar.
Wat gaat er mis bij Odido, ALLES!!
5okt. gebeld voor een verhuizing die uitgevoerd moet worden op 17 november 2023.
Vanaf 17 november op het nieuwe adres geen vaste telefoonaansluiting meer. Wat gebeurt er, de vaste telefoonaansluiting is per direct afgekoppeld, dus niet meer bereikbaar of kunnen uitbellen.
Op 6 oktober gebeld met Odido, waarom is per direct de vaste telefoonlijn afgekoppeld? Antwoord medewerker, sorry foutje, ik weet niet waarom dit is gebeurd. Opnieuw aansluiten kan dagen gaan duren. Dit is niet acceptabel voor een echtpaar van 88 jaar!
Op 6 oktober volgt een email van Guidion met het verzoek om 3 dag delen door te geven wanneer de monteur mag komen. In de planning staat geen datum alleen ochtend / middag en de dagen van de week. Onduidelijker kan niet. Ik had toch een afspraak gemaakt met Odido over de verhuizing.
Inmiddels 3 emails van Guidion ontvangen om zo snel mogelijk de planning door te geven. Zo juist gebeld met Guidion na 30 minuten in de wacht te hebben gestaan krijg ik contact, probleem uitgelegd, Medewerkster zoekt op postcode en huisnummer maar kan in het systeem niets vinden, onbegrijpelijk zegt ze, ik moet U doorverbinden met Odido. Weer in de wacht. Medewerker Odido begrijpt het ook allemaal niet. Is nu bezig uit te zoeken wat er allemaal fout gaat en hoe het opgelost kan worden. Wordt binnen 2 uur terug gebeld.
Afwachten, het echtpaar zal het nog een aantal dagen zonder telefoon moeten doen, want Odido is niet zo snel met het herstellen van hun fouten.
Aanvulling na 3 uur heeft de medewerker van Odido nog niet teruggebeld.

Louis 7 okt 2023
Reageer
E

De app op de tv kan niet scrollen

Sinds Odido kan ik bijna niet meer scrollen in de app op mijn Apple TV. Erger nog: als je een opgenomen lijst hebt, selecteer je een programma en wordt een andere gestart. Nog erger: dit geldt hetzelfde met opgenomen programma's verwijderen. Als je bv. aflevering 3 selecteert, wordt aflevering 7 verwijderd. Ook crasht de app regelmatig als je naar opgenomen programma's gaat. Eigenlijk niet meer bruikbaar dus Airplay ik nu vanaf mijn iPad naar de Apple TV maar dat heeft ook weer andere nadelen.
Ik heb een email gestuurd, daarin zou ik na max 3 dagen bericht krijgen. Niks, ook 2 weken later niet. Zeer slecht en dan beweren ze; we zijn er voor de mensen niet techniek. Wat een b@llsht, je bent een internet provider, natuurlijk gaat het om de techniek en dat menselijke kunnen ze ook niet waarmaken, alleen maar slechte recensies op internet.

EUJ 2 okt 2023
Reageer
M

dramatische slechte glasvezel internet

heb de 1000mb glasvezel thuis internet al jaren bij t-mobile wat opzich wel goed was. sinds t-mobile met het bijzonder slechte naams verandering is gekomen is het internet echt dramatisch slecht geworden.. toeval? hebben ze afgezien van de naam ook andere zaken veranderd? ik weet niet of het alleen bij mij gebeurt of dat dit ook speelt bij anderen..

M 28 sep 2023
X

Ik had op 26 september 2023 een internet abonnement genomen bij Odido. Daarvoor werden er kabels voor glasvezels zonder mijn toestemming geplaatst. Nu zegt Odido dat ik geen glasvezel en ook geen adsl kan krijgen. Ze geven kpn hier de schuld van. En toch moest ik 7 dagen wachten om dit te horen, want van hun zelf kwam er geen reactie. Ik vind Odido een bagger bedrijf.

Xxx 2 okt 2023
D

T-Mobile heeft een LG app, Ziggo niet

Na alle reclames op tv, radio, etc... ben ik toch maar eens me er in gaan verdiepen en blijkbaar had T-Mobile Thuis altijd al een prima pakket wat ze aan de klant brachten. Zelf zit ik al jaren bij Ziggo en moet eerlijk zeggen dat ik daar nooit klachten over heb gehad behalve misschien de verhoogde prijzen af en toe en het feit dat er geen Ziggo Go app te vinden is op mijn LG televisie. Anno 2023 zou dat toch gewoon moeten lukken zal je zeggen. Zag namelijk wel dat er een T-Mobile (Odido) tv app is voor LG dus ik ga de overstap maken. Alle coax kabels kunnen dan uit mijn huis en worden vervangen door snelle UTP (internet) kabels. Lijkt me super om mijn tv simpelweg aan te sluiten met een internetkabel om een zo sterk mogelijke verbinding te krijgen.

Dennis 21 sep 2023
H

Ik zou er nog maar eens over nadenken. Ik had ongeveer dezelfde overwegingen, maar ben zeer ontevreden over de installatie (bv. 1e afspraak niet nagekomen) en slordig werk afgeleverd, allerlei kabels laten zitten van Ziggo, modem slordig los neergezet, router ondersteboven geplaatst, snoeren onhandig vastgezet. Het was zo slordig dat mijn zoon alles opnieuw heeft moeten doen.

Hermina 29 sep 2023
A

Bespaar je geld en moeite

Beste lezer, afgelopen tijd is T-Mobile overgegaan naar Odido. Voordat dit gebeurde kon ik genieten van mijn abonnement zonder enige zorgen. Tot heden is het helaas Odido geworden. Net als zijn naam is het echt zo slecht geworden. Je zult een "unlimited" abonnement hebben en na het dagelijkse budget opgemaakt te hebben geen toegang hebben tot internet. Odido zegt dat je langzaam unlimited internet hebt na het opmaken van je dagelijkse data maar langzaam betekent letterlijk dus GEEN INTERNET. Wil je "snelle" internet? Dan mag je lekker extra gaan betalen. Nog nooit zo een slechte provider gezien en ervaren. Mijn abonnement zou per oktober verlengd worden maar ik ga er alles voor doen om dit niet te verlangen en om over te stappen.

Alper Ibrahim Ekmekci 12 sep 2023
W

Gaat deze review over Odido mobiel of Odido internet + TV?

Wij zijn al 2 maanden in strijd eerst met t-mobile en nu met odidodi.
Eerst 3 weken geen internet en nu na ruim 2 maanden nog steeds geen tv.. ja sec en dan loopt ie vast. Al 4 monteurs geweest en nog niks. Volgens een van de monteurs is het een instellings fout in het systeem bij odidodie.. maar daar kunnen ze niks vinden nu willen ze nogmaals een monteur sturen en dat terwijl er al door 3 monteurs is bevestigd dat het probleem bij hun moet liggen in het systeem en niet bij ons.. Dus wij zijn op zoek naar een nieuwe provider.

Wendy 5 okt 2023
J

Top snelheid en eindelijk bereik in de achtertuin

Einde heb ik weer goed bereid in de achtertuin. Ik kan met dit heerlijke weer gewoon in de achtertuin zitten met mijn laptop om wat werk te verrichten.
Verder is de prijs van 40 euro een flinke voor uitgang vergelijking mijn oude abbonement van 55 voor de zelfde snelheid.
Dus zeker een aanrader als je van een goede prijs qualiteit houdt.

Jan 9 sep 2023
Reageer
V

Geen vast internet of uitval internet thuis

Sinds de verandering is er blijkbaar meer op de achter grond aan het wijzigen. Totaal geen internet meer in het huis, ofwel ook geen tv, geen telefoon niks!!! Modem opnieuw opstarten niks helpt en klantenservice onbereikbaar!!
Mag hopen dat dit snel word opgelost anders weer een klant kwijt, jaren lang t-mobile klant en altijd zo opgelost.

Van Leeuwen 8 sep 2023
N

Sinds enige tijd hebben wij als nieuwe klant glasvezel gekregen, een of andere flut werker heeft onze kabel los getrokken werd er eerst verteld, toen kreeg ik te horen er is een update morgen(naam verandering was de update) en nu hoor ik dat er monteurs aan het kijken zijn naar een oplossing en hier geen ETA aan vast zit. Lekker je klanten dalijk twee of meer weken zonder internet te laten zitten. Die vouchers heb ik inmiddels nu twee keer gekregen.

Niels 11 sep 2023
P

Lastige overstap maar heb goede hoop

Weet niet zo goed wat ik moet vinden van de overstap van T-Mobile thuis naar Odido Internet + TV? Zonder aankondiging ineens een andere naam en zijn ook dingen wat niet meer werken zoals de app. Moet opnieuw inloggen maar blijkbaar gaat dat gepaard met een nieuw account van Odido. Naar mijn idee had dit beter gemoeten voor zon groot bedrijf met miljoenen klanten. En dan is de klantenservice ook nog eens overbelast (logisch oorzaak gevolg kwestie).

Ps. jaren klant geweest van T-Mobile thuis dus ik geef ze wel het voordeel van de twijfel dat ze alles spoedig opgelost hebben. Een nieuwe naam om T-Mobile en Tele2 te bundelen vind ik wel goed. Wie weet kunnen ze nu mee met Ziggo en KPN die het grotere marktdeel in handen hebben. Hierom dus wel 5 sterren, mede door het goede verleden. Wel zo doorgaan a.u.b.!

Pascal 7 sep 2023
Reageer
d

Slechte verandering, callcenters niet op de hoogte

Als trouwe T-mobile klant wordt je alsnog afgeserveerd als je moeilijke vragen stelt.
Ik ben een klant met een unlimited entertainment pakket waarin Netflix zit. Wat blijkt, bij odido kan dit niet meer. Men biedt geen Netflix aan. Ik constateer dat zelf in de app maar dat wordt je niet gemeld.
Wanneer je nu je abonnement wil verlengen wordt je automatisch ontkoppeld op Netflix. Maar dat wordt je niet verteld in de app of via de mail. Als je odido belt krijg je eerst de eerste ring callcenter aan de lijn. Die mensen weten dit niet. Sterker nog, de eerste die ik aan de lijn heb zegt dat het door storingen in de app komt naar dat Netflix gewoon aangeboden blijft. Wat dus niet waar is. Nadat ik de derde persoon van de callcenter aan de lijn heb, waarbij ik dus al met al behoorlijk lang in de wachtrij heb gestaan, zoekt deze persoon het wel goed uit. En krijg ik mijn gelijk. Ze stelt voor om mij naar de sales afdeling die te verbinden om een oplossing te zoeken. En daar is het pas echt schandalig. Buiten dat ik ze daar ook verras met het feit dat Netflix niet meer in het pakket zit bieden ze mij een sales aan dat exact hetzelfde is als wat je op internet danwel in je app kunt vinden.
Dus mensen, denk niet dat je wanneer je doorverbonden wordt met de zogenaamde "sales" afdeling, dat je dan een eerlijk aanbod krijgt. Je wordt doorverbonden om voor de gek gehouden te worden maar ze kunnen niets anders aanbieden als dat wat je zelf al kunt vinden en aanvinken op internet of in de app.
Ik vind het schandalig dat wanneer je er zelf achter niet komen dat je je huidige abonnementsvorm net kunt verlengen, je minstens 3 uur in de wacht staat, je 2 keer wordt doorverbonden met "Sales" je een geïrriteerde sales meneer aan de lijn hebt die aangeeft dat ik inderdaad niet gek ben een totaal niets aan dit afdeling heb.
Ik verleng mijn contract dus niet en zodra die van de rest van mijn gezin hun contractduur voorbij zijn die ook niet.

de Vries 6 sep 2023
Reageer
H

Odido grote aanrader, goedkoper en meer opties

Vandaag overstapt naar Odido. Zijn al een tijdje op zoek naar een goede tv provider en we vinden Ziggo en KPN simpelweg te duur. Vandaag gehoord dat er een nieuw bedrijf op de markt is (Odido). Het mooie hiervan is dat als je ook Odido (voorheen T-Mobile en Tele2) of Ben hebt, dat je dan klantvoordeel krijgt. Wij hebben toevallig Ben dus dat nemen we gewoon mee. Zag ook dat de TV app gedownload kan worden op mijn televisie dus TV kijken kan ook super makkelijk zonder allerlei kastjes met daarbij meerdere afstandsbedieningen. Dat was trouwens 1 van de redenen waarom wij Ziggo niet leuk vinden, die heeft geen app voor op de televisie, ongelofelijk maar waar. Voor 42,50 per maand heb ik 100 Mbit per seconde internet, 1 jaar lang Viaplay + ESPN compleet gratis erbij en heb ik het Odido TV pakket genomen (alleen apps en geen extra tv boxen). Keurige prijs!

Hans 5 sep 2023
K

T-Mobile had altijd al een app voor op de televisie. Veel handiger dan Ziggo die het niet kan op de meeste televisies. KPN heeft het wel goed geregeld maar die is gewoon veel te duur naar mijn smaak.

Kevin 5 sep 2023
P

Klopt wij hebben door middel van het klantvoordeel een totale prijs van 52,50 euro per maand voor 1Gbit/s download en uploadsnelheid, Odido TV pakket waarbij we hebben gekozen om alleen gebruik te maken van de App. Had al gezien dat ik deze kan downloaden op mijn gloednieuwe Samsung televisie dus dat wordt genieten. Hele goede prijs!

Pim 5 sep 2023
M

T-Mobile thuis is nu Odido Internet en TV?

Had vanochtend een e-mail in mijn inbox dat T-Mobile vanaf 5 september Odido gaat heten. Ben al lang klant van T-Mobile thuis (internet, tv en bellen), heb hiermee nog nooit klachten gehad dus we gaan het zien. Sta persoonlijk niet te springen want het was al goed maar een samenvoeging van 2 bedrijven kan natuurlijk ook gunstig uitpakken. Naar mijn idee was Tele2 altijd al een dochterbedrijf van T-Mobile of heb ik dit mis? Heb een e-mail gestuurd wat er nu verder gaat gebeuren met ons internet kastje en ons modem. Of we daarvoor een nieuwe gaan krijgen van Odido of dat we het gewoon mogen blijven gebruiken. Geef in ieder geval een 5 sterren rating want T-Mobile was altijd een goed bedrijf en ga er vanuit dat het met Odido alleen maar beter gaat worden.

Maurice 5 sep 2023
Reageer
E

Slechter kan niet....

In mei tmobile compleet besteld. Mobiel zou tegelijkertijd met thuis abonnement starten. Toch binnen 1 maand telefoon abonnement was gestart en bericht gekregen dat ze internet en tv in juli aansluiten. In juli bericht ontvangen dat het eind augustus wordt nu is weer naar november verplaatst. Blijkt dat tmobile verkoop iets wat ze niet kunnen leveren. Drie dagen met klantenservice bezig zonder resultaten. Conclusie.... telefoon opzeggen met boete en nooit, nooit meer tmobile....

Ewa Bos 28 aug 2023
Reageer
P

Regelmatig stilstaand of bevroren beeld.

We hebben nu 7 weken TV van T-Mobile en ontvangen deze via de App op TV, laptop en telefoon. 6 weken lang hebben we genoten van een perfect beeld maar ingaande de 7e week hapert het beeld vrij regelmatig. Een voetbalwedstrijd kun je slecht volgen daar het beeld bij regelmaat enkele seconden stil staat , het is niet om aan te zien. Vooral in de avonduren is het probleem groot. 2 x de klantenservice via de App aan de lijn gehad om het probleem op te lossen; Modem gereset, de App opnieuw geinstalleerd, De wifi modem heeft men in twee gesplitst .heb nu TMNL-76ABD1-2-4 2.4GHz en 76ABD1-5g maar GEEN verbetering. Zéér jammer, heb gevraagd om een monteur langs te sturen, maar voor dergelijke problemen komt er geen monteur langs was het antwoord. Heb nu weer voornemen terug te gaan naar Ziggo, daar is de service in ieder geval een stuk beter (maar de prijs ook!) Ik ga ook nog een uitgebreide brief schrijven naar T-Mobile, misschien dat er dan wel een monteur langs kan komen om het op te lossen, de servicelijn is in ieder geval voor mij "waardeloos" . Heb TV beelden met mijn telefoon opgenomen zodat de monteur het "euvel" kan zien.

Peter Braspenning 24 aug 2023
Reageer
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere internet en tv providers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste internet en tv providers

Dit zijn de beste internet en tv providers van december 2023.

Over Odido Internet + TV

Een van de grootste providers, Odido, is een verzamelnaam van de samengevoegde bedrijven T-Mobile en Tele2. Dit bedrijf zich richt op de Nederlandse markt voor breedbandinternet, televisie en telefonie. Odido Internet + TV biedt verschillende pakketten aan voor internet en televisie, waarbij klanten de keuze hebben uit verschillende internetsnelheden en televisiepakketten. Het bedrijf staat bekend om zijn goede klantenservice en stabiele netwerk. Odido heeft als doel om betaalbare en betrouwbare telecomdiensten aan te bieden aan consumenten en bedrijven in Nederland. Het bedrijf is voortdurend bezig met het verbeteren van zijn producten en diensten en het uitbreiden van zijn netwerk om de grootste te worden.