Digitale TV providers

21 okt 2023 0 reacties
Internet TV
Digitale TV providers

De manier waarop we televisie kijken is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. We zijn verder gegaan dan de traditionele analoge televisie en hebben de voordelen omarmd van wat nu bekend staat als digitale TV. In deze blog duiken we dieper in wat digitale TV precies is, welke providers actief zijn op de Nederlandse markt, de voordelen van digitale TV en we ronden af met een conclusie.

Wat is digitale TV?

In tegenstelling tot analoge televisie, waarbij televisiesignalen via radiogolven worden verzonden, wordt bij digitale TV het signaal omgezet in binaire code en via een kabel of satelliet naar je televisietoestel verzonden. Dit resulteert in een helderder beeld en betere geluidskwaliteit.

Lijst van digitale TV providers in Nederland

Er zijn diverse TV providers actief op de Nederlandse markt. Enkele van de bekendste digitale TV aanbieders zijn:

1. Ziggo

Ziggo biedt een van de meest uitgebreide zenderpakketten in Nederland. Of je nu op zoek bent naar nationale zenders, internationale kanalen of themazenders, Ziggo heeft het allemaal.Een van de grootste voordelen van Ziggo is de exclusieve toegang tot Ziggo Sport. Hier kunnen abonnees zonder extra kosten genieten van verschillende sportevenementen, waaronder de Formule 1, Champions League voetbal en meer.Ziggo is bekend om zijn betrouwbare kabelnetwerk, wat zorgt voor een stabiele en snelle verbinding. Dit is vooral voordelig voor mensen die ook van hun streamingdiensten willen genieten zonder onderbrekingen.Ziggo en Vodafone hebben hun krachten gebundeld. Als je kiest voor zowel Ziggo als Vodafone, kun je profiteren van extra voordelen zoals dubbele data en korting op je maandelijkse factuur.

 • TV-signaal: Coaxkabel en internet
 • Interactieve functies: Ja, alleen bij Comfort en Premium pakketten

Opties om TV te kijken:

 • Ziggo Go App
 • Mediabox Next
 • Mediabox Next Mini
 • Bij kabel TV dient de TV een DVB-C tuner te hebben

Ziggo biedt digitale TV aan met en zonder digitale ontvanger, afhankelijk van de TV die je hebt. Qua pakketten heeft ziggo er 3. Een 70+ zenders Start versie met Ziggo Sport, ESPN en 2 dagen terugkijken voor €13,50, een Compleet pakket met 7 dagen terugkijken, opnemen en films en series voor €19,00 en tot slot een Televisie Max pakket met 100+ zenders en alle voorgaande voordelen voor €32,- per maand.

2. Canal Digitaal

Met Canal Digitaal krijg je toegang tot televisie via satellietontvangst, wat zorgt voor een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Dit maakt het mogelijk om zelfs in afgelegen gebieden, waar traditionele kabel- of glasvezelverbindingen ontbreken, van hoge kwaliteit televisie te genieten. Bovendien kan satellietontvangst vaak hogere resoluties bieden, waardoor het beeld helderder en gedetailleerder is. Daarnaast kun je met de Canal Digitaal app waar je ook bent genieten van je favoriete shows. Of je nu in de trein zit, in het park ligt of gewoon in een andere kamer in je huis, je hebt altijd toegang tot live televisie, rechtstreeks op je smartphone of tablet.

 • TV-signaal: Satelliet en internet
 • Interactieve functies: Ja

Opties om TV te kijken:

 • Canal Digitaal TV App
 • M7 MZ-102 interactieve TV-ontvanger
 • CI+ module (M7 CAM-803)

Canal Digitaal biedt digitale TV via satelliet en via het internet. Er zijn dan ook 2 verschillende pakketten beschikbaar: Standaard TV met 80+ zenders, onbeperkt streamen van CANAL+ Films en Series, Film1, 7 dagen terug kijken en TV-ontvanger en app, dit komt altijd met 100Mb/s glasvezel, dit kost €54 per maand. De TV app versie heeft 75+ tv-zenders, gratis CANAL+ Films en Series on demand, tot 7 dagen terugkijken en is maandelijks opzegbaar. Dit hele pakket kost ook maar €14,95 per maand.

3. KPN

Als een van de grootste en meest gevestigde telecomproviders in Nederland heeft KPN een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Jarenlange ervaring in de branche betekent dat KPN weet wat klanten willen en nodig hebben.KPN biedt een breed scala aan nationale en internationale zenders, wat ervoor zorgt dat kijkers een ruime keuze hebben. Of het nu gaat om het laatste nieuws, entertainment, kinderprogramma's of cultuur; er is voor ieder wat wils.Sportliefhebbers hebben bij KPN een streepje voor. Met hun eigen sportkanalen kunnen klanten genieten van exclusieve sportevenementen, analyses en hoogtepunten zonder extra kosten.

 • TV-signaal: Internet
 • Interactieve functies: Ja

Opties om TV te kijken:

 • KPN TV+ Box
 • KPN TV App

KPN biedt toegang tot meer dan 5000 apps, ingebouwde Chromecast en een TV Box waarmee 4K HD en HDR afgespeeld kunnen worden. Er zijn twee soorten TV pakketten, één met TV-zenders waarbij meer dan 65 zenders en ESPN, de TV app en losse sportwedstrijden gekocht kunnen worden voor €12,50 per maand. De ander is alleen streaming, waarmee films en series uit het KPN Pluspakket bekeken kunnen worden voor €3,50 per maand.

4. Budget Alles-in-1

Zoals de naam al doet vermoeden, richt Budget Alles-in-1 zich op het aanbieden van betaalbare diensten. De combinatiepakketten van TV, internet, en bellen zijn competitief geprijsd, waardoor klanten veel waar voor hun geld krijgen.Budget Alles-in-1 staat bekend om hun no-nonsense aanpak. Geen verborgen kosten of kleine lettertjes, maar een transparante dienstverlening. Dit maakt het voor klanten eenvoudig om te begrijpen waar ze voor betalen.Hoewel de focus ligt op budgetvriendelijke diensten, betekent dit niet dat de klantenservice te wensen overlaat. Budget Alles-in-1 investeert in een toegankelijke en responsieve klantenservice om ervoor te zorgen dat klantvragen snel worden beantwoord.

 • TV-signaal: Internet
 • Interactieve functies: Ja

Opties om TV te kijken:

 • Interactieve TV van KPN
 • Arris 2952 TV-ontvanger

Budget Thuis biedt interactieve TV aan voor meer dan 100 zenders mét een digitale TV ontvanger per TV. Hun flexibiliteit laat iedereen hun eigen TV pakketten bijkopen, zoals ESPN Compleet, Erotiek pakket, Ziggo Sport totaal, film1, Hindi pakketten en meer. Deze paketten zijn beschikbaar vanaf €7,99.

5. Odido TV

Odido staat garant voor een stabiele verbinding, wat essentieel is voor een ongestoorde kijkervaring. Klanten hoeven zich geen zorgen te maken over haperingen of onderbrekingen tijdens hun favoriete shows.Met een breed scala aan zenders kunnen klanten genieten van zowel nationale als internationale programma's, films, series en sportevenementen. Dit maakt het aanbod van Odido geschikt voor een breed publiek met verschillende kijkvoorkeuren. Odido begrijpt dat elke kijker uniek is. Daarom bieden ze diverse pakketopties aan, waardoor klanten hun eigen ideale pakket kunnen samenstellen op basis van hun kijkbehoeften.

 • TV-signaal: Internet
 • Interactieve functies: Ja

Opties om TV te kijken:

 • Odido Online TV App
 • TV via de browser
 • Geen decoder nodig

Odido biedt 64 zenders aan met Live Pauzeren en 7 dagen terugkijken. Ook heeft Odido hun TV app waar je de TV box mee vervangt. Ook kun je ESPN Compleet aanvragen of Viaplay om je TV ervaring compleet te maken. Als je het combineert met Odido’s internet kun je ook heel wat combinatiekorting ontvangen.

6. Youfone TV

Youfone streeft ernaar om kwalitatieve diensten aan te bieden tegen concurrerende prijzen. Hierdoor is het voor veel consumenten een aantrekkelijke optie die op zoek zijn naar waar voor hun geld.Bij Youfone hebben klanten de mogelijkheid om hun eigen pakket samen te stellen. Hierdoor kun je kiezen voor diensten die echt bij jouw behoeften passen, zonder voor extra's te betalen die je niet nodig hebt.aast digitale TV biedt Youfone ook sim-only mobiele abonnementen aan. Als je beide diensten bij hen afneemt, kun je profiteren van aantrekkelijke combinatievoordelen.Ondanks de scherpe prijzen heeft Youfone een uitgebreid zenderaanbod, waardoor er voor elk wat wils is.

 • TV-signaal: Internet
 • Interactieve functies: Ja, alleen bij Comfort en Premium pakketten

Opties om TV te kijken:

 • YouFone TV App
 • TV-ontvanger nodig

Youfone biedt standaard 46 zenders aan, met gratis ESPN compleet en Youfone TV app vanaf 46 euro per maand. Daarnaast bieden ze TV Comfort aan met 53 zenders, begin gemist, terugkijken, opnemen en pauzeren voor 47 euro per maand of een TV Premium met maar liefst 86 zenders voor 48 euro per maand.

7. Caiway

Eén van de kernkwaliteiten van Caiway is de betrouwbaarheid van hun verbinding. Klanten ervaren minder storingen en onderbrekingen, wat vooral gunstig is tijdens het streamen van live-evenementen of het bekijken van films in hoge resolutie.Caiway heeft een uitgebreid zenderaanbod, variërend van de standaard Nederlandse kanalen tot internationale zenders. Dit maakt het gemakkelijk voor huishoudens met diverse voorkeuren om iets te vinden dat bij hun smaak past.Door het combineren van digitale TV met glasvezelinternet kunnen klanten vaak profiteren van gecombineerde kortingen of extra's, wat het nog aantrekkelijker maakt om voor een alles-in-één oplossing te kiezen bij Caiway.

 • TV-signaal: Coaxkabel en internet
 • Interactieve functies: Ja, behalve met het gebruik van de coaxkabel of het basis TV pakket

Opties om TV te kijken:

 • Caiway Interactieve TV App
 • Kijken via de browser
 • Optionele CI+ module

Caiway biedt 70+ digitale zenders aan met interactieve TV. Daarnaast is er de optie om extra zenderpakketten te kopen, zoals ESPN Compleet, Ziggo Sport, Film1 en meer, welke maandelijks opzegbaar zijn. De combinatiepaketten van Internet en TV beginnen al bij 45 euro per maand.

8. Delta

Delta onderscheidt zich van veel concurrenten door gebruik te maken van hun eigen glasvezelnetwerk. Dit zorgt voor een snelle en stabiele internetverbinding, waardoor klanten kunnen genieten van hoge download- en uploadsnelheden. Dit maakt het browsen, streamen en online gamen soepeler dan ooit.Klanten bij Delta hebben toegang tot een uitgebreid scala aan zenders, zowel nationaal als internationaal. Of je nu houdt van films, sport, documentaires, of kinderprogramma's, Delta heeft voor ieder wat wils.Een van de handige extra diensten die Delta biedt, is 'Begin Gemist'. Hiermee kunnen kijkers een programma dat al begonnen is vanaf het begin bekijken. Dit is bijzonder handig voor de momenten waarop je net te laat inschakelt voor je favoriete show.

 • TV-signaal: Coaxkabel en internet
 • Interactieve functies: Ja

Opties om TV te kijken:

 • Delta TV App
 • Amino Aria 7X (HD interactieve ontvanger)
 • Amino Kamai7 (4K interactieve ontvanger)
 • CI+ module beschikbaar

Delta biedt twee types zenderpakketten aan, waaronder 50+ zenders (met meer dan 30 in HD), of 120+ zenders waaronder ook ESPN Compleet, Film1, Animal Planet, Eurosport 2 en meer. Daarnaast zijn er zenderpaketten vooer 10 – 15 euro per maand los te bestellen, waaronder sport en erotiek.

9. Solcon

De specifieke focus op klantenservice betekent dat Solcon veel waarde hecht aan de tevredenheid van haar klanten. Dit uit zich in persoonlijke service, een toegankelijke helpdesk en snelle respons op eventuele problemen of vragen. Solcon staat bekend om het leveren van een betrouwbare en stabiele verbinding voor zowel hun TV als internetdiensten. Klanten kunnen dus zonder onderbrekingen genieten van hun favoriete programma's.Naast de reguliere diensten zet Solcon ook in op de veiligheid van hun klanten door bijvoorbeeld een gratis veiligheidspakket aan te bieden, waardoor klanten beschermd zijn tegen online dreigingen tijdens het surfen.Voor diegenen die hierin geïnteresseerd zijn, biedt Solcon ook een pakket met christelijke zenders aan, waarmee het zich onderscheidt van veel andere providers.

 • TV-signaal: Internet
 • Interactieve functies: Ja

Opties om TV te kijken:

 • Solcon TV App
 • Geen ontvanger nodig

Solcon is specifiek gericht op het kijken van online TV, zodat overal met een internetverbinding TV gekeken kan worden. Er zijn 70+ televisiezenders beschikbaar met een hoop extra zenderpakketten om het persoonlijk te maken, zoals een pluspakket voor €9,95 per maand, Film1 voor €9,99 per maand of Ziggo Sport Totaal voor €14,95 per maand.

10. XS4ALL

In een tijd waar online privacy steeds belangrijker wordt, onderscheidt XS4ALL zich door hun sterke focus hierop. Klanten kunnen erop vertrouwen dat hun persoonlijke gegevens en kijkvoorkeuren beschermd worden.Naast privacy is ook de veiligheid van hun diensten een topprioriteit. XS4ALL implementeert geavanceerde beveiligingstechnologieën om ervoor te zorgen dat de verbindingen altijd veilig zijn.De provider staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van hun diensten, wat zorgt voor een naadloze en storingsvrije kijkervaring.Mochten er toch vragen of problemen zijn, dan staat de klantenservice van XS4ALL bekend om hun snelle respons en effectieve probleemoplossing.XS4ALL biedt een divers en uitgebreid zenderaanbod, afgestemd op de verschillende behoeften van hun klanten.

 • TV-signaal: Internet
 • Interactieve functies: Ja

Opties om TV te kijken:

 • Voor nieuwe klanten gebruikt XS4ALL sinds kort de pakketten van KPN.

Voordelen van digitale TV

 • Beeld- en Geluidskwaliteit
  Een van de grootste voordelen van digitale TV is de superieure beeld- en geluidskwaliteit in vergelijking met analoge televisie.
 • Interactiviteit
  Digitale TV biedt interactiviteit. Dit betekent dat je programma's kunt pauzeren, terugspoelen en soms zelfs vooruit kunt spoelen.
 • Meer Zenders
  Door de efficiënte manier van uitzenden, hebben providers de mogelijkheid om meer zenders aan te bieden, inclusief speciale themakanalen.
 • Gemak
  Veel digitale TV providers bieden gebruikers de mogelijkheid om programma's op te nemen, geplande opnames te programmeren of zelfs TV te kijken via een app op hun smartphone of tablet.

Conclusie

Digitale TV heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we televisie kijken. Met verbeterde beeld- en geluidskwaliteit, meer zenders en interactieve functies, biedt het een superieure ervaring vergeleken met de oude analoge televisie. Bij het kiezen van een TV provider is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook recensies te raadplegen en te overwegen welke extra's voor jou van belang zijn. Met de juiste keuze kun je optimaal genieten van alles wat digitale TV te bieden heeft.

Er zijn nog geen reacties geschreven over deze blog, ben jij de eerste?

Schrijf een reactie
Beste internet en tv providers

Dit zijn de beste internet en tv providers van april 2024.