Waar kan ik het beste live F1 kijken?

14 nov 2023 0 reacties
Internet TV
Waar kan ik het beste live F1 kijken?

Het kijken naar Formule 1-races live is een opwindende ervaring die je dichter bij het circuit brengt. In Nederland zijn er verschillende manieren om F1 live te kijken, hetzij op televisie of online. In deze blog verkennen we de verschillende aanbieders die live-uitzendingen van Formule 1-races aanbieden.

F1 live kijken in Nederland: TV of online?

In Nederland wordt de Formule 1-uitzending beheerd door een paar prominente providers. Met de technologische vooruitgang is het nu mogelijk om Formule 1 live te kijken op zowel traditionele televisie als online streaming platforms. Hierdoor kunnen fans de adrenalinestoot ervaren van elk overhaal, elke pitstop, en elke finishvlag, rechtstreeks op hun schermen.

Aanbieders van Formule 1 Live Kijken in Nederland

Viaplay

Viaplay is een streamingdienst die de exclusieve uitzendrechten heeft voor het uitzenden van Formule 1-races live in Nederland vanaf 2023. Het platform biedt niet alleen Formule 1, maar ook andere sportevenementen zoals de Premier League en PDC Darts, samen met een assortiment aan films en series.

Hoeveel kost een Viaplay abonnement?

Een abonnement op Viaplay kost €15,99 per maand, en je hebt de optie om dit direct bij Viaplay te doen of via je provider zoals KPN, Ziggo of Odido:

  • Bij KPN en Ziggo kan je de races rechtstreeks op je tv bekijken via een speciale zender, terwijl je voor sommige races of voor het terugkijken ervan de Viaplay app moet gebruiken.
  • Bij Odido ontvang je de eerste maand 50% korting op je Viaplay abonnement, waardoor je slechts €8,- betaalt voor de eerste maand en daarna weer de standaardprijs van €15,99 per maand.

Verslag door bekende namen uit de autosportwereld

Bovendien is het vermeldenswaard dat Viaplay een aantal bekende namen uit de autosportwereld heeft aangetrokken om verslag uit te brengen van de Formule 1-races. Dit draagt bij aan de algehele kijkervaring, en maakt Viaplay een aantrekkelijke optie voor Formule 1-fans in Nederland. Het platform biedt ook analyses en commentaar bij de races, wat zorgt voor een informatieve en verrijkende kijkervaring.

F1 TV Pro

F1 TV Pro is de officiële streamingdienst van de Formule 1 en biedt een kosteneffectieve oplossing voor het online bekijken van Formule 1-races in Nederland. Met abonnementskosten van slechts €7,99 per maand of €64,99 per jaar, biedt het een aanzienlijk voordeliger alternatief in vergelijking met andere aanbieders zoals Viaplay.

Meer dan alleen races

F1 TV Pro gaat verder dan alleen het uitzenden van de races; het biedt live beelden van alle sessies gedurende het weekend, inclusief vrije trainingen, kwalificaties, en de races zelf. Een van de unieke kenmerken van de dienst is de beschikbaarheid van onboard-camera's van de coureurs, wat de fans een unieke, bijna-rijder-achtige ervaring geeft tijdens het bekijken van de races. Dit perspectief brengt fans dichter bij de actie op het circuit en stelt hen in staat om de races te ervaren vanuit een uniek gezichtspunt.

Geschiedenis van F1 bekijken

Naast de huidige seizoensraces, stelt F1 TV Pro gebruikers in staat om dieper in de geschiedenis van de sport te duiken door toegang te bieden tot meer dan 650 historische races. Dit is een geweldige feature voor degenen die de gloriedagen van de Formule 1 willen herbeleven of de races van vroeger willen verkennen. Bovendien biedt het platform exclusieve documentaires die fans een blik achter de schermen geven van de wereld van Formule 1, inclusief interviews met coureurs, teambazen, en andere belangrijke figuren in de sport.

Formule 2, Formule 3 en Oporsche Supercup kijken

F1 TV Pro biedt ook toegang tot sessies uit het voorprogramma zoals de Formule 3, Formule 2, en Porsche Supercup. Dit zorgt voor een meer afgeronde race-ervaring, waarbij fans niet alleen de hoofdevenementen, maar ook de opkomende talenten en aanvullende race-acties kunnen volgen.

De eenvoudige interface van het platform en de mogelijkheid om te kiezen tussen Nederlands of Engels commentaar (hoewel het onbekend is of de optie voor Nederlands commentaar ook in de toekomst beschikbaar zal zijn) maken het gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor een breed publiek. De nadruk van F1 TV Pro ligt volledig op de Formule 1 en haar voorprogramma's, wat het de ideale keuze maakt voor diehard Formule 1-fans die op zoek zijn naar een betaalbare optie om alle actie van het seizoen te volgen.

Waar kijk ik het beste Formule 1 in 2024?

In 2024 blijft Viaplay de aanbieder van Formule 1 in Nederland. Viaplay, een dienst aangeboden door het Scandinavische bedrijf NENT, heeft de uitzendrechten voor de Formule 1 in Nederland tot en met 2024. Via dit platform kunnen fans live naar de races kijken. Bovendien zullen er zes races per jaar gratis live te zien zijn op Viaplay, waardoor fans toegang hebben tot enkele van de meest spannende races van het seizoen zonder extra kosten.

Conclusie

De keuze tussen Viaplay en F1 TV Pro hangt sterk af van je persoonlijke voorkeur en hoeveel je bereid bent te betalen. Als je een die-hard Formule 1-fan bent en niets anders wilt bekijken, dan is F1 TV Pro een betaalbare optie. Echter, als je een breder scala aan sportevenementen en entertainment wilt, dan biedt Viaplay een uitgebreider pakket, hoewel tegen een hogere prijs.

Het is duidelijk dat er voor elk wat wils is als het gaat om Formule 1 live kijken in Nederland. Of je nu kiest voor het brede scala aan content van Viaplay of de budgetvriendelijke Formule 1-gerichte aanpak van F1 TV Pro, je zult zeker genieten van elke seconde van het F1-seizoen 2023.

Er zijn nog geen reacties geschreven over deze blog, ben jij de eerste?

Schrijf een reactie
Beste internet en tv providers

Dit zijn de beste internet en tv providers van juni 2024.