Overstappen naar Odido

13 okt 2023 20 okt 2023 0 reacties
Telecom
Overstappen naar Odido

Naar Odido overstappen, doen of niet?

Overstappen naar Odido is kiezen voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De fusie van T-Mobile en Tele2 heeft geleid tot een telecomgigant die het beste van beide bedrijven combineert, waardoor je als klant een uitstekende netwerkdekking en aantrekkelijke tarieven krijgt. De mogelijkheden voor jouw abonnementen zijn geheel aan te passen naar jouw situatie, wat de beste prijs bijna garandeert.

Odido is een nieuwe naam, maar geen geheel nieuw bedrijf. Er zijn dan ook meer dan 6 miljoen mensen al aangesloten bij Odido en hun klantenservices en recensies zijn lovend.

Overstappen naar Odido Mobiel

Een overstap kan overweldigend zijn als je niet weet waar je aan begint. Gelukkig valt een overstap voor een mobiele provider mee omdat het bedrijf praktisch alles voor je regelt. Let er wel op dat je abonnement bij je huidige provider is verlopen alvorens je overstapt naar Odido, anders kan deze kosten in rekening voor het te vroeg opzeggen van het contract.

Stappenplan om over te stappen naar Odido Mobiel

 1. Evalueer je huidige abonnement
  Bekijk hoe lang je huidige contract nog loopt. Er kunnen kosten zijn verbonden aan het vroegtijdig beëindigen van je contract. Beoordeel daarnaast hoeveel je internet data en belminuten gebruik is, zodat je weet welk pakket je kan nemen bij Odido.
 2. Bepaal je wensen voor je nieuwe abonnement
  Wil je een nieuw toestel of alleen een sim-only abonnement? Kies je pakket op basis wat je gebruik was bij je vorige provider. Kijk ook goed naar de dekkingskaart of je een goed Odido bereik in je leefomgeving ontvangt.
 3. Vergelijk aanbiedingen
  Er zijn verschillende vergelijkingssites beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van de beste deal die aansluit bij je wensen.
 4. Contract opzeggen of nummerbehoud aanvragen
  Als je je huidige nummer wilt behouden (wat de meeste mensen doen), geef dit dan aan bij je nieuwe provider. Zij regelen dan de overstap en zeggen je oude contract voor je op. Indien je een nieuw nummer kiest, dien je zelf het oude contract op te zeggen, let hierbij op het opzegtermijn.
 5. Sluit een nieuw contract af
  Zodra je een keuze hebt gemaakt, kun je een contract afsluiten bij je nieuwe provider. Dit kan vaak online, in de winkel of telefonisch.
 6. Installeer je nieuwe simkaart
  Wanneer je contract ingaat, krijg je een nieuwe simkaart (tenzij het een eSIM betreft). Vervang je oude simkaart door de nieuwe op de ingangsdatum van je nieuwe contract.
 7. Controleer je instellingen
  Zorg ervoor dat je internetinstellingen correct zijn zodat je mobiele data goed werkt. De nieuwe provider stuurt vaak automatisch de juiste instellingen naar je toestel. Zo niet, dan vind je de juiste instellingen meestal op de website.
 8. Rond oude zaken af
  Betaal eventuele resterende rekeningen van je oude provider en check of je oude contract inderdaad is beëindigd om dubbele kosten te voorkomen.

Prijzen Odido Mobiel

Belminuten Internetbundel Internetsnelheid Looptijd Kosten per maand
120 min 2GB 300 Mbit/s 1 jaar € 15,-
Onbeperkt 2GB 300 Mbit/s 1 jaar € 17,50
Onbeperkt 15GB 300 Mbit/s 1 jaar € 23,50
Onbeperkt Unlimited Start 10 Mbit/s 2 jaar € 27,50
Onbeperkt Unlimited Premium 1 Gbit/s 2 jaar € 49,50

Dit zijn de Sim Only tarieven van Oktober 2023.

Interessant bij Odido is het Unlimited Start pakket, waar je geen zorgen hebt over het feit dat je over je bundel kan gaan. Je internetbundel is immers onbeperkt, echter is de verbinding trager. Hier ga je alleen wat van merken als je flink veel films streamt. Indien dit het geval is, kan je beter één van de andere pakketten kiezen.

Het is mogelijk extra kortingen te ontvangen wanneer je tevens Odido Internet + TV thuis hebt aangesloten. Indien dit nog niet het geval is, leggen we hieronder uit hoe dit mogelijk is.

Overstappen naar Odido Internet + TV

Overstappen van je internet en TV provider kan een gedoe zijn, met name omdat iedere provider haar eigen hardware zoals modem en tv-ontvanger gebruikt. Voordeel hiervan is wel dat je alles nieuw krijgt, alle modems en routers zijn een stuk beter dan voorheen. Let er goed op dat je huidige contract is verlopen, zodat je kosteloos kan overstappen naar Odido Internet + TV, je wilt niet tegen onnodige kosten aanlopen.

Stappenplan om over te stappen naar Odido Internet + TV

 1. Huidige contract beoordelen
  Bekijk hoe lang je huidige contract nog loopt. Vaak hebben abonnementen een vaste contractduur en kunnen er kosten zijn verbonden aan het vroegtijdig beëindigen van je contract. Check tevens of je gebruikmaakt van specifieke kortingsacties die nog lopen.
 2. Bepaal je wensen voor het nieuwe abonnement
  Wil je alleen internet, of een combinatie van internet en tv? Misschien extra zenderpakketten of wil je aanvullende diensten zoals vaste telefonie?
 3. Vergelijk aanbieders
  Gebruik vergelijkingssites die abonnementen voor internet en tv vergelijken. Deze sites houden rekening met je wensen, beschikbaarheid op je adres, en bieden een overzicht van kosten en specificaties.
 4. Kies een provider en sluit een nieuw contract af
  Zodra je een keuze hebt gemaakt, kan je direct via de vergelijkingssite of via de website van de provider een contract afsluiten.
 5. Overstapservice gebruiken
  Veel providers bieden een gratis overstapservice aan waarbij zij alles voor je regelen, inclusief het opzeggen van je oude contract. Informeer hierover bij het afsluiten van je nieuwe contract.
 6. Oude contract opzeggen
  Indien je geen gebruikmaakt van de overstapservice of als je oude provider niet meedoet aan deze service, zeg dan zelf je oude contract op. Let daarbij op de opzegtermijn.
 7. Afspraak maken voor installatie
  Bij het overstappen naar een nieuwe provider komt vaak een monteur langs voor de installatie. Maak hiervoor een afspraak op een moment dat het jou uitkomt.
 8. Nieuwe apparatuur ontvangen en installeren
  Je krijgt van je nieuwe provider nieuwe apparatuur zoals een modem en/of tv-ontvanger. Volg de instructies voor installatie, of laat dit door de monteur doen.
 9. Controleer je verbinding en zenderpakket
  Test je internetverbinding en bekijk of je alle zenders ontvangt waarvoor je hebt betaald.
 10. Rond zaken met je oude provider af
  Zorg dat je eventuele apparatuur die je in bruikleen had, zoals modems of decoders, terugstuurt indien dit wordt gevraagd. Betaal tevens je laatste facturen zodat alles afgerond is.

De klantenservice van Odido is erop gericht om klanten snel en efficiënt te helpen, gebaseerd op de jarenlange ervaring van beide providers. Of je nu behoefte hebt aan mobiele diensten of een uitgebreid thuisnetwerk met tv, Odido heeft het allemaal. Overstappen naar Odido betekent dus investeren in een toekomst van naadloze connectiviteit en uitstekende klantenservice.

Prijzen Odido Internet + TV

Internetsnelheid TV Bellen Looptijd Kosten per maand
100/100 Mbit/s Nee Nee 1 jaar € 35,-
400/400 Mbit/s Ja, 64 zenders Nee 1 jaar € 52,50
1/1 Gbit/s Ja, 64 zenders Ja, onbeperkt in NL 1 jaar € 67,50

Dit zijn de tarieven van Oktober 2023, zonder de korting voor nieuwe klanten.

Odido Internet maakt gebruik van glasvezel. Dit zorgt ervoor dat je downloadsnelheid altijd even hoog is als je uploadsnelheid. Bij een kabelverbinding die Ziggo gebruikt, ligt de uploadsnelheid een stuk lager.

Als klant van Odido Internet + TV is het mogelijk om extra kortingen te ontvangen wanneer je tevens Odido Mobiel hebt aangesloten.

Wat is Odido

Odido is het innovatieve geesteskind dat voortvloeit uit de fusie van twee toonaangevende telecomreuzen: Tele2 en T-Mobile. Als weerspiegeling van de toewijding van deze twee bedrijven om klanten het beste te bieden, positioneert Odido zich als een telecomtitaan in de branche. De samenvoeging betekent niet alleen een fusie van netwerken, maar ook een samensmelting van bedrijfsculturen, waarden en visies. Hierdoor beschikt Odido over een uitgebreid en veerkrachtig netwerk, dat het resultaat is van T-Mobile's toewijding aan technologische vooruitgang en Tele2's missie om connectiviteit betaalbaar te maken. Het aanbod varieert van razendsnel mobiel internet en kristalheldere spraakdiensten tot exclusieve abonnementen en pakketten. Met Odido hebben klanten toegang tot een scala aan diensten en producten die zijn ontworpen om aan de diverse communicatiebehoeften van de moderne consument te voldoen.

Odido alternatieven

Odido is een grote speler op de markt die zich groot profileert, maar toch de markt doet opschudden met het flexibele aanbod en mooie prijzen. Maar er zijn ook voor Odido nog verschillende alternatieve op de markt.

Alternatief voor Odido Mobiel

Odido Mobiel is een goed, flexibel alternatief voor de grotere spelers zoals Vodafone en KPN. Je krijgt hierbij vaak een concurrerende prijs, met een goed bereik. Ook Odido heeft eigen zendmasten in beheer en is niet afhankelijk van derde partijen, zoals de echte budget prijsvechters.

Ben je echter op zoek naar een hele goedkope mobiele provider en ga je puur en alleen voor prijs, dan zou je nog eens naar andere alternatieven op zoek kunnen gaan zoals Budget Mobiel, 50+ Mobiel of Lebara.

Alternatief voor Odido Internet + TV

Odido Internet + TV is het alternatief op de markt van Ziggo en KPN, maar biedt ook de hoogste internetsnelheden aan via een glasvezelnetwerk. Hoewel je dus in kosten kunt besparen, bespaar je niet op de betrouwbaarheid en stabiliteit van de allergrootste spelers en bekendste namen.

Ook voor jouw internet en TV behoeftes hoef je niet per se bij de grootsten te zijn. Als je gebruik wil maken van een kleiner aanbod zenders, geen extra’s zoekt en niet de snelste snelheden hoeft te behalen, kun je ook eens rondkijken of budgetspelers als Budget Alles-in-1 of Online.nl bij jou passen.

Er zijn nog geen reacties geschreven over deze blog, ben jij de eerste?

Schrijf een reactie
Beste telecomproviders

Dit zijn de beste telecomproviders van april 2024.