De goedkoopste Sim Only providers

15 okt 2023 19 okt 2023 0 reacties
Telecom
De goedkoopste Sim Only providers

Een Sim Only abonnement is, zoals de naam al suggereert, een mobiel abonnement waarbij je alleen een simkaart ontvangt. Dit betekent dat er geen telefoon bij het contract inbegrepen zit. Dit type abonnement is vaak voordeliger omdat je niet de kosten van een nieuwe smartphone hoeft af te betalen.

De beste providers voor een Sim Only abonnement

Hierbij leggen we per provider uit waar ze voor staan en hoeveel iets meer zou kosten indien je dit aanvinkt bij het contract. Daarnaast noteren we de combinatiekortingen, zodat je in één oogopslag kan zien of je in aanmerking komt voor lagere telefoonrekening.

1. Budget Mobiel

Budget Mobiel, voorheen Robin Mobile, biedt mobiele telefonie tegen een vast, laag maandelijks bedrag. Deze voordelige provider staat bekend om haar onbeperkte abonnementen en maakt nu deel uit van Budget Thuis, waardoor combinatievoordelen mogelijk zijn. Oorspronkelijk gericht op 'alles onbeperkt', spreekt Budget Mobiel vooral consumenten aan die duidelijkheid en transparantie in hun uitgaven waarderen. Met eenvoudige bundels en een heldere prijsstructuur is het bijzonder geschikt voor gezinnen en iedereen die verrassingsvrije rekeningen wenst.

 • Netwerk: KPN
 • Combikorting: Budget Energie en Budget Alles-in-1

Prijzen

De Sim Only deals van Budget Mobiel beginnen al bij €15 per maand zonder aansluitkosten. Hiervoor krijg je 7GB internetdata en onbeperkt bellen en sms'en in een 2-jarig abonnement. Een 1-jarig abonnement kost 1 euro per maand meer en maandelijks opzegbaar 2 euro per maand meer.

2. Lebara

Lebara is een bekende naam in de telecomwereld, vooral vanwege zijn focus op internationale bel- en databundels. Opgericht in 2001, heeft Lebara zich snel gevestigd als dé keuze voor expats, internationale studenten en frequente reizigers. Naast de lokale bundels biedt Lebara voordelige tarieven voor internationaal bellen, waardoor het gemakkelijk wordt om in contact te blijven met dierbaren over de hele wereld. Lebara is perfect voor diegenen die een brug willen slaan tussen thuis en overzeese bestemmingen, en verlangen naar een flexibele, betaalbare manier om grenzen te overschrijden met hun mobiele abonnement.

 • Netwerk: KPN

Prijzen

De Sim Only deals van Lebara beginnen al bij €6,- per maand zonder aansluitkosten. Hiervoor krijg 1GB internetdata en 150 belminuten en sms’en in een 2-jarig abonnement. 10GB internet kost 4 euro per maand meer en een maandelijks opzegbaar abonnement kost 2 euro per maand meer.

3. Simyo

Simyo, als dochteronderneming van het telecomgigant KPN, heeft zichzelf gevestigd als een krachtige speler in de mobiele communicatiemarkt. Door de solide infrastructuur van KPN te benutten, garandeert Simyo een betrouwbare dekking en hoogwaardige verbindingen voor haar klanten. Terwijl KPN bekend staat om zijn uitgebreide diensten en hoogwaardige netwerk, staat Simyo bekend om zijn eenvoudige, gebruiksvriendelijke aanbiedingen en concurrerende prijzen. Deze combinatie maakt Simyo tot een aantrekkelijke keuze voor zowel prijsbewuste consumenten als degenen die niet willen inleveren op netwerkkwaliteit en betrouwbaarheid.

 • Netwerk: KPN
 • Combikorting: KPN, Telfort en XS4ALL

Prijzen

De Sim Only deals van Simyo beginnen al bij €7,- per maand zonder aansluitkosten. Hiervoor krijg je 2GB internetdata en 200 belminuten en sms'en in een 2-jarig abonnement. Onbeperkt bellen en sms'en kost 1 euro per maand meer, 10GB internet kost 2 euro per maand meer en een 1-jarig abonnement kost 1 euro per maand meer.

4. Titel

Ben, oorspronkelijk gelanceerd als een onafhankelijke telecomprovider, is nu een dochteronderneming van Odido. Dit merk heeft zich gepositioneerd als een voordelige en toegankelijke optie binnen de telecommarkt, zonder in te leveren op netwerkdekking en -kwaliteit, dankzij de sterke infrastructuur van Odido. Waar T-Mobile bekendstaat om zijn geavanceerde technologie en brede dekking, focust Ben zich vooral op heldere, no-nonsense aanbiedingen met een knipoog in hun communicatie. Deze combinatie maakt Ben een aantrekkelijke keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbaar maar budgetvriendelijk mobiel abonnement.

 • Netwerk: Odido
 • Combikorting: Ben en Odido Internet + TV

Prijzen

De Sim Only deals van Ben beginnen al bij €7,50 per maand zonder aansluitkosten. Hiervoor krijg je 2GB internetdata en 200 belminuten en sms'en in een 2-jarig abonnement. Onbeperkt bellen en sms'en kost 2 euro per maand meer, 10GB internet kost 3,50 euro meer, 5G internet kost 1 euro per maand meer en een 1-jarig abonnement kost 1 euro per maand meer.

5. Simpel

Simpel is een onderscheidende speler in de telecomsector, vooral bekend om haar voordelige tarieven en eenvoudige abonnementen. Als dochteronderneming van Odido profiteert Simpel van de sterke netwerkinfrastructuur en betrouwbare dekking die haar moederbedrijf biedt. Terwijl Odido zich richt op technologische innovatie en een breed scala aan diensten, focust Simpel zich op transparante, no-nonsense mobiele abonnementen zonder verborgen kosten. Deze strategie spreekt vooral consumenten aan die op zoek zijn naar een eenvoudig en betaalbaar mobiel abonnement zonder onnodige extra's.

 • Netwerk: Odido

Prijzen

De Sim Only deals van Simpel beginnen al bij €3,50 per maand zonder aansluitkosten. Hiervoor krijg je 4GB internetdata, 100 belminuten en 500 sms'en in een 2-jarig abonnement. Voor onbeperkt bellen, 500 sms'en en 14GB 4G internet betaal je 6,50 euro per maand meer. Een 1-jarig abonnement kost 1 euro per maand meer.

6. Hollandsnieuwe

Hollandsnieuwe, gelanceerd in 2011, heeft zich snel op de kaart gezet als een van de meest transparante en simpele providers in de Nederlandse telecommarkt. De kerngedachte achter Hollands nieuwe is eenvoud: een bundel voor bellen, sms'en en internetten, zodat klanten nooit voor verrassingen komen te staan. Hierdoor heeft de gebruiker altijd controle over zijn verbruik en uitgaven. De provider maakt gebruik van het netwerk van Vodafone, wat garant staat voor goede dekking en betrouwbaarheid. Hollands nieuwe is uitermate geschikt voor consumenten die op zoek zijn naar duidelijkheid, geen verborgen kosten willen en waarde hechten aan een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 • Netwerk: Vodafone

Prijzen

De Sim Only deals van Hollandsnieuwe beginnen al bij €7,50 per maand zonder aansluitkosten. Hiervoor krijg je 3GB internet/belminuten/sms'en in een 2-jarig abonnement. Onbeperkt bellen en sms'en kost 2 euro per maand meer, 10GB internet kost 1,50 euro per maand meer en een 1-jarig contract kost 1 euro per maand meer.

7. 50+ Mobiel

50+ Mobiel is er specifiek op gericht om senioren een eenvoudige en betrouwbare mobiele ervaring te bieden. Gelanceerd met het idee dat technologie toegankelijk en begrijpelijk moet zijn voor iedere leeftijdsgroep, biedt 50+ Mobiel gebruiksvriendelijke toestellen en duidelijke abonnementsopties. Deze provider begrijpt de unieke behoeften van de oudere generatie en biedt functies en diensten die inspelen op deze behoeften, zoals grotere knoppen, heldere displays en directe hulpfuncties. Het netwerk achter 50+ Mobiel zorgt voor een stabiele en betrouwbare verbinding. Voor senioren die op zoek zijn naar een zorgeloze mobiele ervaring, zonder de complicaties van moderne smartphones, is 50+ Mobiel een uitstekende keuze.

 • Netwerk: Vodafone

Prijzen

De Sim Only deals van 50+ Mobiel beginnen al bij €6,50 per maand zonder aansluitkosten. Hiervoor krijg je 3GB internetdata en onbeperkt bellen en sms'en in een 2-jarig abonnement. 3GB internet kost 0,50 euro per maand meer en een 1-jarig contract kost 1 euro per maand meer.

Hoe kies ik mijn provider?

Met de bovengenoemde providers heb je een duidelijk overzicht van enkele van de meest voordelige Sim Only opties op de markt. Een weloverwogen beslissing neem je echter niet alleen op basis van prijsinformatie. Lees hieronder waar je nog meer rekening mee dient te houden:

 1. Netwerk
  Kijk naar het netwerk van de provider. In Nederland zijn er 3 verschillende telecomnetwerken: KPN, Odido en Vodafone. Vergelijk de dekkingskaarten om te zien welke het het beste bereik geeft in jouw woonomgeving.
 2. Datagebruik
  Gebruik je veel internet op je telefoon? Dan raden we een pakket aan met veel internetdata, Budget Mobiel kan dan zeker iets voor jou zijn. Indien je jouw telefoon eigenlijk alleen hebt om bereikbaar te zijn, dan is juist een goedkoop pakket de juiste keuze.
 3. Combideals
  Sommige telecomproviders maken gebruik van combinatiedeals. Heb je bijvoorbeeld internet en TV aangesloten thuis? Check dan of je hierbij korting krijgt bij een bepaalde telecomprovider.
 4. Recensies van gebruikers
  Het lezen van recensies kan je een dieper inzicht geven in de werkelijke ervaringen van bestaande klanten. Kijk niet alleen naar de algemene beoordeling, maar besteed ook aandacht aan specifieke opmerkingen over netwerkdekking, klantenservice en eventuele verborgen kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Voordelen van een Sim Only abonnement

 • Kostenbesparend
  Vaak is een Sim Only abonnement goedkoper op maandbasis dan een abonnement met telefoon. Dit komt omdat de kosten van een nieuw toestel niet in het maandelijkse tarief zijn opgenomen. Hierdoor kunnen de maandlasten aanzienlijk lager uitvallen, wat op jaarbasis een flinke besparing kan opleveren.
 • Flexibiliteit
  Je hebt de vrijheid om zelf een toestel te kiezen en bent niet gebonden aan de selectie van de provider. Dit geeft je de mogelijkheid om het toestel te kiezen dat het beste bij je past, ongeacht of dit nu het nieuwste model is of een ouder, vertrouwd model dat je graag wilt blijven gebruiken.
 • Transparantie
  Je weet precies waar je voor betaalt, zonder verborgen kosten die een nieuw toestel met zich mee kan brengen. Dit maakt het makkelijker om je uitgaven voor mobiele telefonie in de gaten te houden en te budgetteren. Bovendien krijg je niet te maken met onverwachte prijsstijgingen omdat een toestel na een bepaalde periode is afbetaald.
 • Eenvoud en overzicht
  Een Sim Only abonnement is vaak eenvoudiger en overzichtelijker dan een abonnement met een toestel. Je kiest een bundel die past bij je bel-, sms- en datagebruik, en je bent klaar. Je hoeft je niet druk te maken over toestelkosten, verzekeringen of afbetalingstermijnen.

Nadelen van een Sim Only abonnement

 • Vooraf investeren
  Als je een actueel model smartphone wilt, moet je die vaak volledig zelf bekostigen. Dit kan een flinke investering zijn, zeker als je kijkt naar de nieuwste high-end toestellen. Hierdoor kan de drempel hoger zijn om over te stappen naar de nieuwste technologie.
 • Geen automatische upgrade
  In tegenstelling tot abonnementen met telefoon, krijg je niet periodiek de kans om je toestel te vernieuwen als onderdeel van je abonnement. Dit betekent dat je zelf initiatief moet nemen en opnieuw moet investeren als je een nieuw toestel wilt.
 • Zelf verantwoordelijk voor reparaties en verzekering
  Bij een abonnement met telefoon is er vaak een verzekering of garantie via de provider. Met een Sim Only abonnement moet je zelf zorgen voor een eventuele verzekering of reparatie, wat extra kosten en moeite kan betekenen.
 • Minder extra's
  Providers bieden soms extra voordelen of kortingen aan bij abonnementen met toestel. Dit kan variëren van korting op de maandelijkse kosten tot speciale aanbiedingen of acties. Bij een Sim Only abonnement mis je mogelijk deze extra voordelen.

Er zijn nog geen reacties geschreven over deze blog, ben jij de eerste?

Schrijf een reactie
Beste telecomproviders

Dit zijn de beste telecomproviders van mei 2024.