Zakelijke lening afsluiten

28 okt 2023 0 reacties
Financieel
Zakelijke lening afsluiten

In de wereld van ondernemerschap komt het regelmatig voor dat er financiële injecties nodig zijn om groei te realiseren of kansen te benutten. Een zakelijke lening kan dan uitkomst bieden. In deze blog duiken we dieper in het proces en de overwegingen rondom het afsluiten van zo'n lening.

De top 6 bedrijven voor zakelijke leningen

1. De Nederlandse Kredietmaatschappij

De Nederlandse Kredietmaatschappij is een toonaangevende verstrekker van zakelijke leningen in Nederland. Ze onderscheiden zich door transparantie en efficiëntie, met een gestroomlijnde aanvraagprocedure en snelle beoordeling. Door hun samenwerking met verschillende banken en financiële instellingen kunnen ze een breed scala aan leningopties aanbieden, geschikt voor diverse zakelijke behoeften. Dit bedrijf is een perfecte optie voor middelgrote bedrijven die een grotere investering moeten doen op korte termijn.

 • Rentetarief: Vanaf 0.85% per maand
 • Grootte van lening: €5.000 tot €150.000
 • Looptijd lening: Maximaal 1 jaar

2. SwishFund

SwishFund is gericht op het bieden van snelle en flexibele financieringsoplossingen voor ondernemers. Met een eenvoudig online aanvraagproces en een snelle reactietijd, helpt SwishFund bedrijven om snel over kapitaal te beschikken. Ze zijn vooral bekend om hun kortetermijnfinancieringen, ideaal voor ondernemers die snel willen inspelen op groeikansen. Zowel kleinere bedrijven en eenmanszaken als grote bedrijven kunnen hier tegen een competitief rentearief een lening afsluiten die bij hun doeleinden past.

 • Rentetarief: Vanaf 1% per maand
 • Grootte van lening: €3.000 tot €1.000.000
 • Looptijd lening: 3 tot 12 maanden, 24 maanden boven de €100.000

3. CapitalBox

CapitalBox is een moderne speler op de markt voor zakelijke leningen en legt de focus op technologie en automatisering. Met hun geavanceerde algoritmen kunnen ze leningsaanvragen snel en efficiënt beoordelen, wat leidt tot een snellere uitbetaling. Hun flexibele voorwaarden en scherpe tarieven maken ze aantrekkelijk voor een breed scala aan ondernemers. Dit bedrijf is een perfecte optie voor middelgrote bedrijven die een grotere investering op de planning hebben staan en de tijd willen om het af te betalen. Let wel dat de rente hierbij dus een stuk hoger kan zijn dan bij andere leningverstrekkers.

 • Rentetarief: Alleen op aanvraag
 • Grootte van lening: €5.000 tot €350.000
 • Looptijd lening: Maximaal 36 maanden

4. KredietVooruit

KredietVooruit heeft een uniek model waarbij ze zakelijke leningen verstrekken op basis van toekomstige omzet. Dit maakt ze ideaal voor bedrijven met wisselende inkomsten, zoals seizoensgebonden bedrijven. Door de focus op toekomstige cashflows kunnen ondernemers leningen krijgen die goed aansluiten bij hun specifieke bedrijfsmodel en behoeften. Zij bieden een rentetarief dat alleen op aanvraag beschikbaar is. Dit houdt in dat je al een contactaanvraag moet doen voordat je de details krijgt. Dit is vaak een teken dat de rentetarieven niet competitief zijn. Het is dus belangrijk te weten dat het bedrijf kan profiteren van de investering en het geld terugbetaald kan worden. Let ook op dat de rente wel een stuk hoger kan zijn dan bij andere leningverstrekkers.

 • Rentetarief: Alleen op aanvraag
 • Grootte van lening: €3.000 tot €250.000
 • Looptijd lening: 3 tot 6 maanden

5. BridgeFund

BridgeFund staat bekend om zijn eenvoudige en transparante aanpak van zakelijke financiering. Met een online aanvraagproces dat slechts enkele minuten duurt en een beslissing binnen 24 uur, is BridgeFund ideaal voor ondernemers die snelheid waarderen. Ze bieden zowel kortetermijn- als langetermijnleningen aan, afhankelijk van de behoeften van de ondernemer. Bridgefund biedt competitieve rentetarieven met een degelijke doorlooptijd, wat het een goede optie maakt voor bedrijven die een investering willen doen die een minder groot risico met zich mee brengt.

 • Rentetarief: Vanaf 0.7% per maand
 • Grootte van lening: €5.000 tot €250.000
 • Looptijd lening: Maximaal 24 maanden

6. 5in5

5in5 is een vernieuwer in de zakelijke leningmarkt en belooft ondernemers een leningsbeslissing in slechts 5 minuten. Hun gebruik van technologie en data-analyse stelt ze in staat om snel beslissingen te nemen en tegelijkertijd concurrerende tarieven te bieden. Ze richten zich vooral op het mkb-segment en bieden flexibele terugbetalingsvoorwaarden die zijn afgestemd op de cashflow van de ondernemer. Zij bieden een rentetarief alleen op aanvraag, dat gestut is op een dagtarief. Zij zijn de enige verstrekker in deze lijst die op zo’n term leunt en de vraag is dan ook hoe ideaal een dagtarief voor de ondernemer is. Vanwege de kleine aard van de leningen is ook de doorlooptijd kort en is het met name geschikt voor een lening die met hoge nood nodig is.

 • Rentetarief: Dagrente tarief op aanvraag
 • Grootte van lening: €500 tot €5.000
 • Looptijd lening: 5 dagen tot 5 maanden

Vereisten voor een zakelijke lening

Voordat je een zakelijke lening kunt afsluiten, moet je aan diverse voorwaarden voldoen die door financiële instellingen worden gesteld. Deze eisen garanderen dat zowel het bedrijf als de ondernemer financieel stabiel en betrouwbaar zijn. Hier zijn enkele essentiële en vaak voorkomende vereisten:

 • Een ondernemingsplan: Dit toont de levensvatbaarheid van jouw bedrijfsconcept aan. Een gedetailleerd plan biedt inzicht in marktonderzoek, strategieën, doelstellingen en financiële prognoses.
 • Financiële cijfers: Jaarrekeningen, balansen en winst- en verliesrekeningen geven een helder beeld van de financiële gezondheid van jouw onderneming.
 • Informatie over de eigenaar: CV's, persoonlijke financiële overzichten en recensies van eerdere zakelijke inspanningen zijn belangrijk voor de kredietbeoordeling.
 • Kredietrapport: Veel financiële instellingen zullen een kredietcontrole uitvoeren om de kredietgeschiedenis van zowel het bedrijf als de eigenaren te beoordelen.
 • Zekerheden en garanties: Afhankelijk van het geleende bedrag en de voorwaarden van de lening, kan de kredietverstrekker verlangen dat er zekerheden (zoals onroerend goed of machines) worden geboden als onderpand.
 • Een duidelijk bestedingsdoel: Financiers willen weten waarom je de lening nodig hebt en hoe je van plan bent het geld te gebruiken. Of het nu gaat om de aanschaf van apparatuur, uitbreiding, of werkkapitaal, een helder doel kan je kans op goedkeuring vergroten.
 • Cashflowprognoses: Hiermee kun je aantonen dat je bedrijf in staat is om de lening af te betalen. Het toont de verwachte inkomsten en uitgaven voor de komende maanden of jaren.
 • Leeftijd van het bedrijf: Veel financiers hebben een minimumleeftijd voor bedrijven voordat ze in aanmerking komen voor een lening. Bijvoorbeeld, sommige kredietverstrekkers vereisen dat een bedrijf minstens twee jaar actief is.

Hoe sluit je een zakelijke lening af?

Je sluit niet 1, 2, 3 een zakelijke lening af, hier gaat wel wat moeite en gedachtes aan vooraf. In onderstaand schema leggen we de belangrijke stappen uit.

Oriëntatie: De zoektocht naar de juiste financiële instelling

Voordat je de stap zet om een zakelijke lening af te sluiten, is het belangrijk om je goed te oriënteren. Het lezen van recensies en ervaringen van andere ondernemers kan hierbij van grote waarde zijn. Door te leren van hun ervaringen krijg je een beter beeld van welke financiële instellingen een goede reputatie hebben op het gebied van zakelijke leningen en welke voorwaarden en tarieven zij hanteren.

Voorbereiding: De basis voor een succesvolle aanvraag

De voorbereiding is een cruciale fase in het proces. Hierin verzamel je alle benodigde documenten zoals jaarrekeningen, balansen en winst- en verliesrekeningen. Een helder en gedetailleerd ondernemingsplan kan het verschil maken. In dit plan geef je inzicht in de plannen en verwachte financiële resultaten van jouw onderneming. Hiermee toon je aan potentiële kredietverstrekkers de levensvatbaarheid van jouw bedrijfsconcept.

Aanvraag: Presenteer je bedrijf en plannen

Met een goede voorbereiding op zak ben je klaar om verschillende financiële instellingen te benaderen. Tijdens de aanvraagfase is het essentieel om transparant te zijn over je plannen en financiële situatie. Geef duidelijk aan waarvoor je de lening nodig hebt en hoe je van plan bent het geld terug te betalen. Een overtuigende presentatie kan je kansen op goedkeuring vergroten.

Evaluatie en keuze: De juiste zakelijke lening kiezen

Na het indienen van je aanvraag zul je van verschillende instellingen aanbiedingen ontvangen. Neem de tijd om deze aanbiedingen grondig te evalueren. Vergelijk de voorwaarden, de rentetarieven en eventuele bijkomende kosten. Kies niet alleen voor de goedkoopste optie, maar overweeg welke lening het beste aansluit bij jouw situatie, toekomstplannen en de groeiambities van je bedrijf.

Waarvoor kun je een zakelijke lening gebruiken?

Een zakelijke lening kan voor diverse doeleinden ingezet worden:

 • Uitbreiding: Bijvoorbeeld het openen van een nieuwe vestiging of het aankopen van extra bedrijfsmiddelen.
 • Innovatie: Investeren in onderzoek en ontwikkeling of nieuwe technologie.
 • Voorraad: Aanschaffen van extra voorraad voor een piekseizoen.
 • Overbrugging: Om tijdelijke financiële tekorten op te vangen.

De sleutel tot groei en succes

Het afsluiten van een zakelijke lening is een serieuze beslissing die zorgvuldige overweging vereist. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn, de juiste informatie te verzamelen en meerdere opties te overwegen. Door recensies te raadplegen en verschillende aanbiedingen te vergelijken, kun je de juiste beslissing nemen voor jouw onderneming. Een goed gekozen zakelijke lening kan immers de sleutel zijn tot verdere groei en succes!

Er zijn nog geen reacties geschreven over deze blog, ben jij de eerste?

Schrijf een reactie
Beste financiele zaken

Dit zijn de beste financiele zaken van mei 2024.