Raisin

Raisin

4.0 reviewscore • 32 reviews
r

kost even wat moeite om aan te melden

Na 1 jaar nog maar eens een review over raisin.
Aanmelden bij deze club (bank) gaat niet vanzelf. Daar moet je wel wat moeite voor doen. Bij mij lukte het verificatie proces pas na een keer of 15
Je wordt geholpen in Duits of Engels via een beeldverbinding en moet dan een aantal vragen beantwoorden en je i.d. tonen. daarna hoor je een paar dagen niets en krijg je een bericht dat je geaccepteerd bent. Het openen van deposito of rekening is daarna vrij eenvoudig, maar verwacht niet dat het snel gaat. Die Duitsers nemen overal de tijd voor! Geld storten en of opnemen kan dagen duren. Afhankelijk van het land waar je een rekening opent moet je soms nog een formuliertje ondertekenen. Gelukkig zit de website wel goed in elkaar en is erg duidelijk zonder hinderlijke banners en popups. Alle informatie is kort en bondig. Ook het zoeken naar rentetarieven en termijnen is erg eenvoudig. En je hebt een keurig overzicht van je rekeningen. Bevalt mij tot nu toe nog steeds goed.

r bekkenutte 13 aug 2023
Reageer
D

Aanmeldings procedure valt best mee

Ik heb een rekening geopend bij Raisin en ben nu klaar om te gaan sparen.
Via mij telefoon de identificatie gedaan met een Engelse juffrouw makkelijk een efficiënt. Moet paspoort bij de hand houden en na de identificatie even een factuur uploaden (overheid of semi overheid instantie) kan ook via de telefoon (even een fotootje maken) in dezelfde app. En klaar is klara! dan een klein weekje wachten tot het gechecked is en je kunt aan de slag.
Nu ga ik sparen, en even zien hoe dat gaat.

Danny 12 sep 2023
Reageer
S

aanbrengpremie? slechte zaak

Het bedrijf maakt reclame om een klant aan te brengen en zowel de aanbrenger alsook de nieuwe klant krijgen dan € 50,=. Ik heb dus een nieuwe klant aangedragen, maar zowel de nieuwe klant alsook ik hebben tot op heden nog steeds niet die bonus ontvangen. Het lijkt er op, dat het bedrijf wel nieuwe klanten wil, maar geen aanbrengpremie wil uitkeren! Dit ondanks mails van mij en de nieuwe klant; slechte zaak!

Sjef 5 sep 2023
Reageer
H

Prima

Rekening openen duurde 6 dagen vanaf de video-identficatie en uploaden adresinfo. Daarna keuze gemaakt, geld overgemaakt en na 2 dagen deposito geopend (bij een Zweedse bank). Werkt prima hoor. Ik snap de negatieve reacties niet helemaal. Het is even wat gedoe in het begin, maar als je dat er niet voor over hebt.....

Henk 18 aug 2023
Reageer
J

Rekening openen onmogelijk

Mijn echtgenote tracht een rekening te open maar blijkt onmogelijk omdat zowel haar Indonesische paspoort alsmede haar Nederlandse verblijfsvergunning als ID worden geweigerd, dit ondanks het feit dat zij Nederlands belastingplichtige is hetgeen de voornaamste eis was om een account te krijgen, inmiddels een hoop prive zaken ingestuurd en video opname door raisin gemaakt, maar dus geen rekening voor haar mogelijk, hoop nu wel dat ook alle privacy uit het systeem verwijderd word ?! Slechte zaak wat betreft weigering paspoort en verblijfsvergunning als ID proof ! Teleurstellend.

Jan 15 mei 2023
Reageer
S

snelle afhandeling aanmelding en identificatie

Als je je goed voorbereid, dan is de identificatie (in mijn geval in het Engels) een fluitje van en cent en binnen 5 minuten geregeld. ( paspoort bij de hand houden) Ook even een brief van de van een overheidsdienst scannen en up-loaden is vrij eenvoudig gedaan en geeft ook wel een veilig gevoel dat er een goede identificatie plaatsvindt bij nieuwe klanten.

Stolte 24 feb 2023
Reageer
K

Raisin een bedrijf dat niet kan communiceren

De communicatie met dit bedrijf is ronduit bedroevend te noemen. Een e-mail naar de afdeling klantenservice wordt eenvoudigweg niet beantwoord.
Het identificeren lijkt een rampenplan. Ergens in de toelichting van Raisin staat dat tijdens kantooruren Nederlandstalige medewerkers de identificatie verzorgen. Dat bleek in het geheel niet waar te zijn. Voor mij persoonlijk is dat geen probleem, maar laat wel een vreemde indruk achter. Nadat de identificatie met paspoort voor de computer gelukt was volgens de medewerker, kon ik de volgende werkdag niet meer inloggen bij Raisin met de aanduiding 'ongeldige login'. De dag erop lukte het weer wel, maar het scherm verscheen weer, dat ik mij moest legitimeren. De medewerker legitimatie kon of wilde mijn vraag waarom dit een tweede keer moest niet beantwoorden en verbrak plompverloren de verbinding. De tweede medewerker waarmee ik verbinding kreeg - net iets minder horkerig dan de eerste - gaf ook geen antwoord maar mompelde iets als: "We zijn allemaal mensen". Waarom er dan geen berichtje vanaf kon dat iets niet goed was gegaan wist hij niet te beantwoorden. Uiteindelijk was de identificatie ook nu weer goed verlopen volgens hem. Ik zie niet echt meer uit naar het vervolg... Raisin lijkt geen oog te hebben voor de behoeften van de klant.

Klaver 3 nov 2022
Reageer
R

Niksnutten

Waardeloos zooitje! Uren voor de telefoon gezeten om het indentifica protocol te door lopen. NADA! Helemaal niks. Denken zo nu echt dat ik mijn geld aan zulke waardeloze amateurs toevertrouw? En als ik zo de recenties lees hier zijn ze ook nog knap arrogant. Wacht wel ff dat de rente in het vertrouwde vaderland omhoog gaat. Ik distantiër mij verder van deze oprechte amateurs. Oja nog 1 ding, misschien kennen ze het Nederlandse spreekwoord niet: HOOGMOED KOMT VOOR DEN VAL!

Reinie 7 okt 2022
Reageer
W

Beste spaardeposito

Klant geworden bij Raisin om een deposito spaarrekening te openen. Dit heb ik gedaan bij een bank die 2% rente per jaar betaald. Met een inleg van € 50.000 en een looptijd van 5 jaar is dat toch een rendement van € 5.000. De bank waarbij ik deze spaardeposito heb biedt een flexibel deposito aan. Dat houdt in dat ik mijn inleg op elk gewenst moment terug kan storten, maar als ik dit binnen de looptijd doe, ontvang ik geen rente. Toch een geruststellend gevoel, aangezien het om een hoop geld gaat. Wellicht heb ik het de komende 5 jaar wel nodig. Wat Raisin goed doet is een heel duidelijk overzicht bieden tussen de verschillende banken. Je weet binnen een oogopslag de voor- en nadelen van elke bank. Op deze manier kun je heel overwogen de beste keuze maken.

Wouter 1 sep 2022
J

Ik zou graag een deposito openen bij Raisin, maar wanneer ik aan de identificatie toe ben krijg ik een Engels talig persoon in beeld. ( 3x) mijn beheersing van de Engelse taal is onvoldoende om een dergelijk gesprek aan te gaan. Ondanks beloften, vraag ik me af of er wel iemand is om mij in het Nederlands te woord te staan.

J.F Hoekstra 31 jan 2023
C

Waarschijnlijk niet, ondanks dat Raisin beweert dat er Nederlandstalige medewerkers zijn is er na vele pogingen niemand beschikbaar in het Nederlands.
Ik heb contact opgenomen met ID-Now, het bedrijf dat het identificatieproces voor Raisin regelt. Zijn deelde mij mede dat "de indentificatie plaatsvind in de taal waarin de opdrachtgever (Raisin) een contract heeft afgesloten".
Of en wanneer een Nederlandstalige medewerker beschikbaar is konden ze me niet vertellen. Dus ben er bang voor..........

Claudia 2 aug 2023
S

Sparen doe je bij Raisin

Voordat ik mij had aangemeld, heb ik Raisin gebeld. Ik had wat vragen, wat mij nog niet helemaal helder was en ze stonden mij keurig te woord en hadden een pakkend antwoord op al mijn vragen. Toen was het mij helemaal duidelijk.

De aanmelding is niet veel anders dan bij andere spaarbanken. Je moet uiteraard je gegevens invullen, documenten uploaden en 10 cent overmaken vanaf je tegenrekening. Hier was niks moeilijks aan en alles was zeer duidelijk uitgelegd.

Een paar dagen later was alles geregeld. Raisin heeft mij echt verrast. Ik heb wel wat ervaring met verschillende spaarbanken, maar Raisin steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit. Alles is zo duidelijk en goed geregeld. Petje af!

Steven 19 aug 2022
Reageer
E

Spaardeposito rendement innen

Mijn spaardeposito rendement van 3 jaar mag ik bijna innen. Ik krijg bijna een paar procent rente per jaar. Mijn ervaring met Raisin is de afgelopen jaren goed geweest. Overzichtelijk website en voor vragen kon ik altijd direct terecht bij de klantenservice. Het was dan ook niet ingewikkeld om een spaardepositorekening te openen. Nadat ik mijn rendement heb geint ga ik zeker weer een spaardepositorekening openen.

Eva 5 aug 2022
J

Is het ingezette bedrag inclusief rente zonder problemen op de afgesproken termijn terug gestort? Zijn er in die termijn nog problemen geweest?

John 9 apr 2023
A

ben ook benieuwd of het allemaal goed verlopen is op expiratiedatum. zie nl. nogal wat klachten. zou je je ervaring willen delen met mij?

Anneke Damen 5 jun 2023
L

Geld sparen via Raisin

Ondanks dat de rente abominabel laag is, kun je bij Raisin best goed sparen. Ik heb zelf een spaarrekening, omdat ik altijd bij mijn geld wil kunnen. Ik heb niet genoeg vertrouwen om deposito te sparen bij banken in het buitenland waar ik nog nooit van gehoord heb. Misschien is het wel betrouwbaar hoor, maar ik waag mij er niet aan. Met een normale spaarrekening krijg je nog geen procent rente per jaar. Het schiet niet echt op, maar beter iets dan niets.

Lucas Vermeer 17 jul 2022
Reageer
N

Veilig sparen

Bij Raisin staat je spaargeld veilig. Je krijgt namelijk een depositogarantie tot € 100.000. Raisin maakt het zeer eenvoudig om te sparen bij banken in de EU. Hierdoor kun je veel betere rentes krijgen dan als je alleen bij Nederlandse banken zou sparen. Het is ook nog eens heel simpel om een rekening te openen. Raisin regelt het eigenlijk allemaal voor je. Je hebt verder geen specifieke kennis nodig, het gaat allemaal via Raisin. Het mooiste is dat het ook nog eens gratis is. Je kunt zelf kiezen bij welke bank je wilt sparen. Dat zijn eigenlijk alle voordelen van Raisin. Dit is ook exact de reden waarom ik zelf ook spaar bij Raisin. Het bevalt mij echt heel goed en ik kan het ook iedereen aanbevelen. Veilig sparen tegen de hoogst mogelijke rente.

Niek 12 jul 2022
Reageer
T

Beste spaardeposito

Raisin heeft echt de beste spaardeposito's. Het overzicht dat ze bieden bij de verschillende banken werkt echt voortreffelijk. Je kunt je looptijd en inleg kiezen en je krijgt gelijk een overzicht van de mogelijke banken met de bijbehorende rente!

Ik wou al een tijdje een spaardepositorekening aanmaken en heb dit gelijk gedaan via Raisin. Ik heb zelf voor een looptijd van 10 jaar gekozen bij een Italiaanse bank. Over 10 jaar heb ik toch een mooi rendement te pakken. Naast mijn spaardeposito beleg ik ook een gedeelte van mijn geld. En nog een ander gedeelte staat gewoon op mijn Nederlandse bankrekening. Op die manier heb ik mijn geld goed gespreid. Je moet je geld toch voor je laten werken en dit kun je prima via Raisin doen.

Ties 3 jul 2022
Reageer
F

Spaarrekening bij raisin

Sinds kort heb ik een spaarrekening bij raisin. Dit gaat via de renault bank en ik krijg minder dan 1% rente per jaar. Het is niet veel maar het is meer dan dat ik bij mijn eigen bank zou krijgen. Beter iets dan niets, daar komt het een beetje op neer. Daarom toch maar besloten om mij aan te melden bij raisin. Het ziet er allemaal heel goed uit en het is ook allemaal erg duidelijk. Alleen mogen de rentebedragen wel wat omhoog, ondanks dat raisin hier verder niks aan kan doen. Wel tevreden met de service die ze bieden.

Floris 26 jun 2022
Reageer
I

Deposito sparen of spaarrekening

Zelf heb ik goede verhalen gehoord over Raisin, maar ik weet alleen niet of je het beste kunt deposito sparen of een spaarrekening kunt nemen. Dit doe je ook via andere en zo te zien buitenlandse banken. Ik weet ook niet of dit wel veilig is. Misschien kan iemand mij dat vertellen? Bij depositie sparen krijg je wel een hogere rente, maar staat je geld wel vast, wat ik er van begrepen heb. Sparen bij een Nederlandse bank heeft helemaal geen zin in deze tijd. Toch wil ik wel graag sparen en niet beleggen, want daar heb ik al helemaal geen verstand van.

Imke 9 jun 2022
G

Raisin is een hele betrouwbare partij om te gaan sparen. Ik spaar zelf al jaren via Raisin en nooit problemen ondervonden. Gewoon betrouwbaar in alle opzichten. Zelf heb ik een deposito rekening. Let wel op dat je dit geld tijdens je looptijd niet kunt opnemen. Als je meer flexibiliteit wilt kun je beter een spaarrekening openen.

Gerard 10 jun 2022
I

Bedankt voor de info Gerard! Ik denk dat ik net als jou deposito ga sparen. Nogmaals, bedankt voor je uitleg.

Imke 12 jun 2022
N

Spaarrekeningen vergelijken

Je kunt heel eenvoudig spaarrekeningen vergelijken. Je kunt dan gelijk het verwachte rendement zien. Als je je inleg invult, een bank kiest, zie je direct hoeveel rente je kunt verwachten. Dat is wel heel handig. Alles is heel overzichtelijk en duidelijk. Als je gaat sparen moet je echt bij Raisin wezen. Ik overweeg serieus om een rekening te openen. Een paar vrienden van mij hebben al een spaarrekening bij Raisin en zijn hier erg tevreden over.

Nico 30 mei 2022
M

Dus je geeft een review terwijl je niet gebruik gemaakt hebt van raisin? Dan lijkt me dat dit niet correct is

Michiel 10 okt 2022
E

Raisin depositorekening

Bij Raisin beschik ik over een depositorekening. Een depositorekening is minder flexibel dan een spaarrekening maar je krijgt wel een hogere rente. De looptijd staat bij een depositorekening vast dus ga niet deposito sparen met geld wat je niet kunt missen! Dat is mijn tip.
Als je besluit net als ik toch een depositorekening te openen, kun je dit het beste bij Raisin doen. Dat is mijn mening. Ik heb veel verschillende partijen overwogen, maar Raisin bleek toch de beste optie te zijn. Dit bleek achteraf ook zeker de juiste beslissing te zijn geweest.

Erika 14 mei 2022
Reageer
M

Sparen tegen goede voorwaarden

Ik spaar nu al een tijdje bij raisin en dat tegen goede voorwaarden. Je krijgt een hogere rente dan bij nederlandse banken. Brengt je spaargeld toch nog wat op!! Ik kan wel aanraden om de app te installeren. De app werkt heel goed en maakt het allemaal net even iets makkelijker. De aanmelding/identificatie verliep wel wat moeizaam vandaar dat ik 4 sterren geef. Geef niet op want hierna wordt alles makkelijker. Mijn deposito was na de aanmelding snel actief.

Maarten 23 apr 2022
Reageer
A

Mijn ervaring met Raisin

Alles is duidelijk en goed geregeld. De app zit ook erg goed in elkaar. Ik heb al meerdere malen contact gehad met de klantenservice en ze reageren altijd snel en adequaat. Het is zeker niet te mooi om waar te zijn. Je spaart echt met een hoge rente. Veel hoger dan wanneer je op de "klassieke" manier gaat sparen. Geld overboeken kan wel iets langer duren dan dat je gewend bent. Dit komt omdat Raisin in Duitsland zit. Meestal duurt het een werkdag. Vanaf je Nederlandse betaalrekening kun je ook rechtstreeks geld overmaken naar je gekozen product bij Raisin. Erg handig en dit scheelt ook weer wat tijd. Mijn ervaring met Raisin is dus erg goed. Ik ben er echt heel tevreden mee. Inmiddels al een mooi rendement opgebouwd.

A.W. Koning 16 apr 2022
Reageer
K

Hoge rentetarieven

Hoge rentetarieven op je spaarrekening. Dat is wat je kunt verwachten van Raisin. Ik las in een andere review dat aanmelden wat lastig is en dat kan in beamen. Hier moet je even doorheen. Het is het zeker waard. Als je eenmaal aangemeld bent kun je je spaargeld makkelijk over banken en verschillende spaarvormen spreiden. Dit allemaal met minimale administratie. Dat maakt Raisin zo goed.
Toen ik nog geen klant was bij Raisin had ik wel zo mijn twijfels over de betrouwbaarheid. Het zijn toch voornamelijk banken waar je nog nooit van gehoord hebt.. Mijn twijfels zijn inmiddels allemaal wel weggenomen.

Klant 9 apr 2022
Reageer
W

De aanhouder wint

Na mijn registratie bij Raisin moest ik langer dan een week wachten voordat ik mijn rekening in gebruik kon nemen. Ik heb nog contact opgenomen per mail maar tot de dag van vandaag geen reactie gehad. Ik heb toch doorgezet omdat de reviews voornamelijk positief waren.

Inmiddels heb ik wat transacties gedaan en alles lijkt prima te werken. Nu ben ik er zeer over te spreken. Het begin verliep alleen wat stroef en ze mogen ook wel werken aan de klantenservice. Wellicht hebben ze een personeelstekort maar dat weet ik niet.

Wilfred 22 feb 2022
Reageer
M

Sparen bij Raisin

Ik kon mij snel en zonder problemen aanmelden bij Raisin. Klantenservice is ook erg vriendelijk en behulpzaam. Een ding waar je wel rekening mee moet houden is dat geld storten een dag langer duurt dan dat je gewend bent in Nederland. Dit werd vooraf wel duidelijk gecommuniceerd door Raisin. Bij Raisin krijg je hoge rentes wat natuurlijk erg interessant is. Helemaal in deze tijd. De website van Raisin is ook erg overzichtelijk en duidelijk. Ik had er persoonlijk helemaal geen moeite mee. Alles wees zichzelf wel. Als je wilt sparen, zal ik dit zeker bij Raisin doen.

Michelle de Jong 4 feb 2022
Reageer
L

Variabele rente

Tegenwoordig krijg je helaas nog nauwelijks tot geen rente op je spaargeld. Via Raisin toch nog wat banken kunnen vinden die een variabele rente aanbieden. Gelijk maar een rekening geopend voor mijn spaargeld. Het werkt allemaal zeer eenvoudig en het is overzichtelijk. Het belangrijkste is dat het ook betrouwbaar is. Via Raisin kun je met alle vertrouwen nog wat rente pakken op je spaargeld.

Leo 31 jan 2022
Reageer
J

Sparen met een hoge rente

Ik dacht altijd dat sparen niks meer opleverde, tot ik Raisin had gevonden. Dan moet ik ook wel eerlijk toegeven dat ik nooit van deposito sparen had gehoord. Ik heb zonder lang na te denken een depositorekening geopend bij één van de aangesloten banken. Ik laat mijn spaargeld voor langere tijd vaststaan om toch nog wat rente te ontvangen.

Voordat ik een rekening heb geopend bij Raisin, heb ik nog wel contact met ze gehad. Op hun website staat veel informatie m.b.t. deposito sparen, maar ik had toch nog wel wat vragen. Ik werd heel vriendelijk te woord gestaan en ze dachten echt met mij mee. Dit is heel fijn voor iemand die er geen verstand van heeft. Ze hebben mij alles keurig uitgelegd en ook wat hun rol is in het hele verhaal. Hierna had ik het vertrouwen om een depositorekening te openen bij een van de banken. Heel erg bedankt!

Johan P. 20 dec 2021
Reageer
Beste financiele zaken

Dit zijn de beste financiele zaken van september 2023.

Over Raisin

Raisin is een fintech-startup die het beleggen voor iedereen toegankelijk maakt. Met Raisin kun je gemakkelijk en veilig beleggen in een grote selectie aan spaar- en beleggingsproducten van verschillende banken over de hele wereld. Dankzij de slimme technologie van Raisin kun je bovendien profiteren van de beste rentetarieven op de markt, zonder dat je hoeft te sluiten bij één enkele bank. Dit platform werkt samen met meer dan 400 banken uit 30 verschillende landen. Raisin biedt ook een gratis accountbeheer en klantenservice, zodat je altijd op de hoogte bent van je beleggingen en je financiën op orde kunt houden. Kortom, Raisin is de ultieme manier om gemakkelijk en rendabel te beleggen.

  • Nog niet geverifieerd
  • Financiele zaken
  • https://www.raisin.nl
  • klantenservice@raisin.nl