Openbank

Openbank

2.8 reviewscore • 12 reviews
p

Amateuristisch en waardeloos

1. Ze reageren niet op mails
2. Ik heb nog niet in NL slechts custom support gehord als bij openbank. Je moet alles telefonisch regelen. 4 medewerkers geven totaal verschillende of onvoldoende info. 2 warren zelf arrogant tot bot.
3. Geld op spaar rekening gestort maar werd tegengehouden. Ik moest bewijzen oorsprong van geld. Ik werd na week gebeld achter storting. Na aanleveren van bewijs en uitleg werd na 1 maand geld teruggestort. Dat zegt tenminste medewerker, ik was laat met bewijs aanleveren. Geld is nog niet teruggestort dus wordt vevolgt.
4. Je wordt over niks op de hoogte gehouden.
Wat mij betreft DNB zou vergunning bij dit sort banken moeten intrekken om eigen bevolking beschermen. Het zit op de grens met oplichting.....

pietje 17 aug 2023
Reageer
P

ONBETROUWBAAR!

Zeer onbetrouwbaar! Medewerkers werken vanuit huis en nemen de telefoon met tegenzin SLAPEND op! Heb zelfs opgenomen gesprekken van hun hoe zijn onzin verhalen uithangen en totaal verkeerde informatie verstrekken! Intimidatie van 1 van hun zorgde ervoor dat wij de pas geopende rekeningen gingen afsuiten en elders te bankieren! Geen wonder dat vele van hun dochterondernemingen regelmatig failliet gaan!

Paul 16 mrt 2023
p

Bij mij een overboeking bedrag geblokt en daar na met 4 medewerkers gesproken en van alle 4 verschillende info ontvangen waardoor geld wer automatisch teruggestort zonder juiste informaties. Onvriendelijker desk heb ik in heel leven in nl niet gehoord. Je wordt op elke vraag zo beetje aangevallen. Op mail reageren ze hellemal niet. Wat zoetje zegt, als je mij vrag DNB moet verbieden dit soort diensten in NL. Het is niveau van een Zimbabwe...

pietje 17 aug 2023
Q

Waardeloos

De administratie van deze bank is chaotisch en het is moeilijk om zelfs de kleinste correcties door te voeren, omdat alles telefonisch moet worden geregeld. Als je daarom de rekening wilt opheffen, is de bank niet meer bereikbaar en doen ze moeilijk over onterecht berekende kosten voor de pas.

Bovendien is de prepaid creditcard waardeloos omdat deze niet kan worden gebruikt voor autohuur, ondanks de bewering van de bank dat dit wel het geval is. Al met al een amateuristische en waardeloze bank.

Quincy 3 aug 2022
Reageer
R

Niet aan te raden

Ik ben al weken bezig om mijn geld op mijn spaarrekening te krijgen, maar het lijkt vast te zitten op een renteloze lening bij Openbank. De procedures zijn zeer omslachtig en tijdrovend, waardoor ik eigenlijk geen toegang meer heb tot mijn eigen geld. Volgens de helpdesk ligt het probleem echter niet bij hen. Na meerdere telefoontjes met de helpdesk hebben ze toegezegd dat ik een handgeschreven brief moet sturen. Dit is geen bank en/of service die ik in 2022 zou aanraden!

RK 18 jul 2022
Reageer
J

Goede service

Drie weken geleden heb ik me aangemeld bij deze bank. Ik was vergeten de actiecode in te vullen om in aanmerking te komen voor de Welkom spaarrekening, maar mijn e-mail hierover werd snel beantwoord. Ik moest wachten tot ik de handtekeningcode per post had ontvangen en kon me vervolgens telefonisch aanmelden voor de spaarrekening. Inmiddels heb ik dat gedaan. Het is geweldig dat alle communicatie met deze Spaanse bank in het Nederlands verloopt!

Ik gebruik de pinpas nu probleemloos en ik kan momenteel gratis geld opnemen bij de pinautomaten in Spanje, in tegenstelling tot mijn Rabo-pinpas waar vaak tot 3 euro commissie voor wordt gevraagd.

Janneke Rood 9 jul 2022
Reageer
W

Uitstekend

We zijn al jaren zeer tevreden over deze bank - het is gewoon een uitstekende bank die doet wat het moet doen! De dienstverlening en voorwaarden zijn allebei van hoog niveau, en we vinden de website gemakkelijk te gebruiken. De helpdesk is ook geweldig - ze bellen zelfs terug als dat nodig is.

We begrijpen dan ook niet waar de negatieve reacties van andere reviewers vandaan komen. Onze tip is om zelf je Nederlandse bank te beoordelen en te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Willemijn 28 jun 2022
Reageer
D

Ellende na overlijden van mijn broer

Ik ben momenteel bezig met de afwikkeling van de nalatenschap van mijn overleden broer en ik moet zeggen dat ik uiterst teleurgesteld ben in het verloop van dit proces. Na ruim 9 weken wachten heb ik nog steeds geen saldoverklaring ontvangen. Het is onmogelijk om iemand te spreken te krijgen en als je een vraag stelt, duurt het minstens 2 weken voordat je een vaag antwoord krijgt. Het proces van het betalen van successierechten in Spanje is complex en vervolgens moet er in Nederland nog belasting worden betaald. Helaas lijkt de Openbank niet bereid om mij hierbij te ondersteunen.

Mijn advies is dan ook om bij een van de Nederlandse banken te blijven. Hoewel deze banken niet altijd perfect zijn, zijn ze in ieder geval 10 keer beter dan de Openbank, of beter gezegd, de Geslotenbank.

Deborah Kloos 16 jun 2022
Reageer
H

Prima ervaring tot op heden

Mijn vrouw en ik hebben allebei een betaalrekening en een spaarrekening geopend. Het proces verliep soepel en de klantenservice begeleidde ons goed. Mijn vrouw had per ongeluk een fout gemaakt met haar ID, maar dat werd binnen een week opgelost. De spaarrentes zijn bovendien aanzienlijk beter dan die van Nederlandse banken. Tot nu toe heb ik geen enkele negatieve ervaring gehad.

Hendriks 17 mei 2022
Reageer
A

Direct na storting onduidelijkheid

Nadat ik een storting van 10.000 euro had gedaan, heb ik gevraagd of dit bedrag op de renterekening zou worden gestort. Helaas was de informatie vanaf het begin onduidelijk en verwarrend, waardoor ik het gevoel had dat er tijd werd gerekt om zo lang mogelijk gratis gebruik te maken van mijn geld. Na meer dan 2 weken heb ik nog steeds geen activatiecode ontvangen om toegang te krijgen tot mijn account, dus ik heb nog steeds geen of heel weinig rente kunnen verdienen. Ik probeer nu geld terug te storten naar mijn eigen rekening, maar zelfs dat duurt lang. Helaas lijkt het erop dat de bank niet erg klantgericht is en hun concept niet goed heeft uitgewerkt. Ik zou daarom afraden om zaken te doen met deze bank.

Adriaanse 14 apr 2022
Reageer
K

Totaal niet serieus genomen

Toen ik de telefoon belde om hulp te krijgen, leek de persoon die opnam te slapen. Bovendien leek hij niet te luisteren naar mijn vragen en gaf hij verkeerde informatie die in strijd was met wat op de website en in de app staat. Als het bedrijf ervoor kiest om werknemers vanuit huis te laten werken, is het van belang dat zij klanten fatsoenlijk te woord kunnen staan en niet ondertussen gaan slapen tijdens hun werk.

Koos 8 apr 2022
Reageer
D

Goede ervaring tot nu toe

Ik opende mijn rekening binnen een paar minuten, maar het duurde ongeveer 2 weken voordat ik de witte envelop met digitale handtekening ontving. Ik heb al een paar keer contact opgenomen met de klantenservice en ik ben tevreden over hoe snel en vriendelijk ze zijn. Ik ben benieuwd of de rente van 2% goed zal zijn, maar dat zal ik over een maand pas weten. Ik ben over het algemeen tevreden met deze bank, die volledig in het Nederlands opereert. Het enige aandachtspunt is de Spaanse erfbelasting bij overlijden, waar de bank niet transparant over is. Gelukkig is de bronbelasting automatisch geregeld, dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken.

Delano Ottink 27 feb 2022
Reageer
E

Uitstekende ervaring

Ik heb recentelijk een spaar- en betaalrekening geopend bij Open bank. Mijn ervaring tot nu toe is uitstekend. Het proces van het openen van de rekeningen verliep zeer eenvoudig en snel. Ik was blij verrast met de vriendelijke en behulpzame medewerker die ik snel aan de telefoon kreeg. Ook op mijn email werd snel gereageerd, binnen twee dagen. Zowel de app als de website zijn duidelijk en gebruiksvriendelijk. Het overmaken van geld gaat super eenvoudig en zonder enige problemen. En als kers op de taart biedt Open bank een aantrekkelijke spaarrente van 2% voor de eerste 6 maanden.

Edson 11 feb 2022
Reageer
Beste financiele zaken

Dit zijn de beste financiele zaken van december 2023.

Over Openbank

Openbank is een digitale bank die zich richt op het bieden van financiële diensten aan particulieren via het internet. Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, waaronder betaalrekeningen, spaarrekeningen, kredietkaarten en beleggingsmogelijkheden. Openbank gebruikt geavanceerde technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en machine learning, om haar diensten te verbeteren en te personaliseren voor haar klanten. Het openen, aanhouden en opzeggen van de online spaarrekeningen is compleet gratis. En de eerste 6 maanden bieden ze 2 procent rente over de eerste 10.000 euro! Openbank is een concept van de Santander Group. Dit houdt in dat er achter dit concept een groot concern zit, dat degelijk verstand heeft van de financiële wereld en het bankwezen.

  • Nog niet geverifieerd
  • Financiele zaken
  • https://www.openbank.nl
  • info@openbank.com