Is BoerenBed een camping?

8 okt 2023 0 reacties
Vakantiepark
Is BoerenBed een camping?

Bij het plannen van een vakantieuitje kan de keuze voor de juiste accommodatie overweldigend zijn. Terwijl sommigen zweren bij traditionele campings, zijn er de laatste jaren nieuwe en innovatieve vakantieopties ontstaan. Een daarvan is BoerenBed. Maar is een BoerenBed eigenlijk wel een camping? Laten we dat eens nader bekijken.

Wat is BoerenBed?

In de wereld van vakantieaccommodaties, waar hotels, resorts en vakantieparken de meeste aandacht krijgen, biedt BoerenBed een frisse en authentieke ervaring. Maar wat maakt BoerenBed nu zo speciaal en onderscheidend?

Een kijkje in het leven op het platteland

BoerenBed is niet zomaar een vakantiebestemming; het is een beleving. Wanneer je kiest voor een BoerenBed-vakantie, kies je voor een directe duik in het leven op het platteland. Stel je voor: wakker worden met het geluid van vogels, het loeien van koeien en het zachte ruisen van de wind. Het is een ontsnapping uit het drukke stadsleven en een kans om je te verbinden met de natuur en het rustigere tempo van het platteland.

Luxe in eenvoud

Hoewel het idee van kamperen op een boerderij voor sommigen wellicht primitief klinkt, gaat BoerenBed een stap verder door het aanbieden van luxe voorzieningen. De tenten zijn ruim en zijn ontworpen met een oog voor detail, waarbij comfort voorop staat. Echte bedden vervangen de typische luchtmatrassen van camping, en de houtkachel zorgt niet alleen voor warmte tijdens koudere nachten, maar voegt ook een gezellige sfeer toe aan de tent. En ja, het hebben van een eigen toilet betekent dat je 's nachts niet over een donker veld hoeft te strompelen!

Een leerzame ervaring

Een verblijf bij BoerenBed is niet alleen ontspannend, maar ook leerzaam. Vooral voor gezinnen met kinderen is het een geweldige kans om te leren waar ons voedsel vandaan komt. Kinderen kunnen helpen met het voeren van dieren, het rapen van eieren of zelfs het leren melken van een koe. Het is een hands-on ervaring die vaak leidt tot een dieper respect voor boeren en het harde werk dat zij elke dag verrichten.

BoerenBed locaties

Nederland kent een rijke variëteit aan landschappen, en de BoerenBed locaties vormen hier een prachtige afspiegeling van. Verspreid over het land vind je deze bijzondere plekken waar je het authentieke boerenleven kunt ervaren zonder in te leveren op comfort. Hier zijn vijf opvallende locaties die je zeker moet overwegen voor je volgende uitje:

 1. Het Wesselink in Salland
  Gelegen in het groene hart van Overijssel, biedt Het Wesselink je een unieke kans om het leven op een melkveehouderij te ervaren. Salland, met zijn heuvelachtige landschappen en oude bossen, is een prachtige achtergrond voor deze BoerenBed locatie. Hier kun je fietsen, wandelen en natuurlijk genieten van verse boerderijproducten.
 2. De Brabantse Hei
  In het gastvrije Noord-Brabant ligt De Brabantse Hei, een locatie die het landelijke leven combineert met de charme van de Brabantse gastvrijheid. Omringd door uitgestrekte heidevelden en bossen, is dit de ideale plek voor natuurliefhebbers.
 3. Hoeve de Pippert
  Deze Gelderse parel, gelegen nabij de Waal, biedt je de mogelijkheid om het leven op een veehouderij te ervaren. Met prachtige wandelroutes langs de rivier en door pittoreske dorpjes, is Hoeve De Pippert een favoriet onder gezinnen.
 4. De Kalverweide
  In het hart van Drenthe, bekend om zijn hunebedden en uitgestrekte bossen, ligt De Kalverweide. Hier kun je volop genieten van de rust en het boerenleven, met als bonus de nabijheid van diverse historische sites.
 5. Landgoed Volenbeek
  Gelegen in de provincie Utrecht, combineert Landgoed Volenbeek de charme van het platteland met de rijke geschiedenis van de regio. Met uitgestrekte velden en oude boerderijgebouwen is het een ideale plek voor een rustig weekendje weg.

Voor elke BoerenBed locatie geldt: de ervaring is pas echt compleet als je de recensies van eerdere bezoekers leest. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten en welke activiteiten elke locatie te bieden heeft. Kies je favoriete bestemming en ervaar zelf de magie van het BoerenBed!

Voordelen van een verblijf bij BoerenBed

Een vakantie bij BoerenBed biedt een unieke mix van het authentieke boerenleven en het comfort van moderne voorzieningen. Hier zijn enkele voordelen die je kunt verwachten bij een verblijf:

 • Authentieke ervaring
  Een verblijf bij BoerenBed is niet zomaar een uitstapje; het is een duik in het echte plattelandsleven. Je wordt wakker met het geluid van zingende vogels, ziet koeien grazen in de velden en geniet 's avonds van een sterrenhemel zonder lichtvervuiling. Deze unieke ervaring brengt je dichter bij de natuur en laat je de charme van het landelijke Nederland herontdekken.
 • Comfort
  De luxe tenten van BoerenBed zijn verre van de standaard kampeerervaring. Ze zijn uitgerust met comfortabele bedden, een gezellige houtkachel en zelfs een eigen toilet. Deze tenten bieden een perfecte balans tussen het rustieke van kamperen en het comfort dat je thuis gewend bent.
 • Rust en ruimte
  In tegenstelling tot drukke vakantieparken of campings, bieden BoerenBed locaties een oase van rust. Gelegen in de serene omgeving van het platteland, ver weg van de drukte van de stad, kun je hier echt ontspannen en genieten van de ruimte om je heen.
 • Educatief
  Voor gezinnen met kinderen is BoerenBed een educatieve goudmijn. Kinderen kunnen zien hoe dieren worden verzorgd, waar melk vandaan komt en hoe gewassen worden geteeld. Ze krijgen de kans om vragen te stellen en direct te leren van de boer of boerin. Het is een onvergetelijke manier voor hen om te begrijpen waar hun voedsel vandaan komt en hoe het boerenleven er echt uitziet.

Verschil tussen BoerenBed en een 'normale' camping

De keuze tussen BoerenBed en een traditionele camping hangt vaak af van wat je zoekt in een vakantie. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

Beleving

Een verblijf bij BoerenBed is niet zomaar een vakantie; het is een authentieke ervaring. Terwijl je op een reguliere camping misschien geniet van de natuur en ontspanning, gaat BoerenBed een stap verder. Hier krijg je de kans om het dagelijks leven op een boerderij te ervaren. Van het voeren van dieren tot het helpen bij het oogsten van verse groenten, het is een unieke kans om te leren en te genieten van het plattelandsleven.

Accommodatie

Bij BoerenBed staat comfort op de voorgrond, zelfs te midden van de landelijke setting. De luxe tenten zijn speciaal ontworpen om gasten een comfortabel verblijf te bieden. Voorzieningen zoals een gezellige houtkachel en zachte, comfortabele bedden zorgen voor een onvergetelijke glamping-ervaring, wat een aanzienlijk verschil is met de basisvoorzieningen die je op veel traditionele campings aantreft.

Locatie

Een ander significant verschil is de locatie. Terwijl veel campings en vakantieparken zich op populaire en soms drukke plaatsen bevinden, kiest BoerenBed bewust voor rustigere, meer afgelegen locaties. Hierdoor kunnen gasten echt ontsnappen aan de drukte en genieten van de serene schoonheid van het platteland. De pittoreske omgevingen, vaak weg van de stadslichten en geluiden, bieden een ideale setting voor sterrenkijken, wandelen of gewoon genieten van de rust.

Conclusie

BoerenBed is inderdaad een concept dat de essentie van kamperen oproept, maar het gaat veel verder dan de traditionele campingervaring. Door te kiezen voor BoerenBed, kies je voor een vakantie die het rustieke van het plattelandsleven verweeft met moderne gemakken. Hierdoor krijgen bezoekers het beste van beide werelden. Terwijl je de kans krijgt om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de natuur, hoef je niet in te boeten aan comfort. Bovendien is het educatieve aspect, vooral voor jongere bezoekers, van onschatbare waarde. Kinderen leren over de herkomst van hun voedsel en het dagelijks leven op een boerderij, wat bijdraagt aan hun begrip van de wereld. Kortom, voor een ervaring die zowel verrijkend als ontspannend is, is BoerenBed de perfecte keuze.

Er zijn nog geen reacties geschreven over deze blog, ben jij de eerste?

Schrijf een reactie