W

Frank als goedkoopste uit de vergelijker

Wij zijn overgestapt naar Frank, puur omdat niemand meer een vast contract wil aanbieden, zelfs onze oude energieleverancier niet, zucht. Veel vergelijkers geven helemaal geen opties meer aan dus uiteindelijk bij Frank Energie uit gekomen na minimaal een week op internet te hebben gespeurd. Deze was ietsje goedkoper als andere energiebedrijven op dit moment op variabele basis. Overstap ging soepel en heb verder niets hoeven doen.

Willie 10 aug 2022
Reageer
C

Inkoopvergoeding vs geen marge berekenen

Op de site staat: Bij ons betaal je de inkoopprijs voor energie. Die rekenen we één-op-één af. We verdienen dus niets aan jouw verbruik.

Jullie verdienmodel zou dus alleen in het maand bedrag zitten maar zonder marge op de inkoopprijs. Wat is dan die opslag "inkoop vergoeding"?

Als gevolg van een flinke stijging van genoemde kosten, zijn we genoodzaakt de inkoopvergoeding vanaf 1 september te verhogen. Hieronder tref je de opslag die vanaf die datum geldt.

Inkoopvergoeding vanaf 1 september 2022:
Gas: € 0,1308/m³
Stroom: € 0,0229/kWh
Bovenstaande premies zijn inclusief 9% btw.

Chris 1 aug 2022
Frank Energie

Beste Chris, de inkoopvergoeding is een variabele vergoeding voor allerlei energiegerelateerde inkoopkosten (o.a. programmaverantwoordelijkheid, onbalans, landelijk transport van gas, vergroening in de vorm van GVO’s en CO2-compensatie, debiteuren- en kapitaalkosten en risico’s en handelingskosten derden). Deze vergoeding is niet nieuw en staat los van de vijf euro abonnementskosten (welke ter dekking is van onze dienstverlening). We herijken de inkoopvergoeding jaarlijks op basis van de ontwikkeling van de werkelijke kosten. Andere energieleveranciers nemen de deze kosten op in hun variabele of vaste tarief, waardoor het minder zichtbaar is.

Frank Energie 2 aug 2022
G

Frank energie vernieuwend

Beste lezer, Ik begrijp dat het voor velen een moeilijk verhaal is,vooral als je geen grip hebt op je uitgaven.
Maar voor mij heb ik terug gerekend op jaarbasis schilt het mij circa €50 per maand. Hopelijk blijft u zo scherp mogelijk inkopen voor de burger, buiten de energie reuzen om sjappo

Gregoor 21 jul 2022
R

Ik heb een maandtermijn van € 261 bij jullie en deze maand in1 x naar €450?
Wat zijn dat voor een praktijken?

Reinoud 23 aug 2022
O

App

Ik ben sinds 3 juli lid van frank ik heb nu al de eerste factuur gekregen.in de app staat dat de meterstanden niet kunnen worden uitgelezen waar baseert frank mijn verbruik op eigenlijk dit kan toch niet ik kan helemaal mijn verbruik niet inzien ze kunnen dan gewoon factureren wat zij willen ik wil graag een app die werkt en anders stap ik over naar een andere energie leverancier.

Onzichtbaar 7 jul 2022
Frank Energie

Wij baseren jouw factuur op het verwachte verbruik dat je bij aanmelding hebt ingevuld. Naderhand verrekenen we je werkelijke verbruik. Ik raad je aan om een e-mail te sturen naar onze klantenservice. Als je de melding krijgt dat wij geen meterstanden kunnen uitlezen is er waarschijnlijk iets mis met je meter.

Frank Energie 8 jul 2022
R

Zou meteen overstappen. Ik ben al sinds Maart de Sjaak. Ze zetten je zo meteen over op een modelcontract en dan ga je meer betalen dan via een flexibel contract voor een half jaar bij een andere energieleverancier. Frank energie wijst Enexis, onze netbeheerder aan als oorzaak voor het niet kunnen uitlezen van de meter en Enexis zegt ermee bezig te zijn. Google maar eens op uitlezen problemen Enexis, dit speelt al heel lang.
Zuur, want ik had ook meer proactieve houding verwacht van Frank energie maar dit gaat mij klauwen met geld kosten dus ik ga ook over.

Raymond 4 aug 2022
F

hier ook zo ik heb ook `slimmemeterportaal` en daar zie ik het verbruik al om 9 uur 's morgens
waarom daar wel en bij Frank niet? software probleem,

Frans 15 sep 2022
S

Hoge energierekening

Ik heb eigenlijk altijd een variabel contract gehad en via een vriend kreeg ik de tip om eens naar Frank Energie te kijken. Dit heb ik uiteraard gedaan en het leek wel te goed om waar te kunnen zijn. Toch heb ik maar de beslissing genomen om over te stappen naar Frank Energie en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Mijn maandlasten zijn ten opzichte van mijn vorige energieleverancier iets omlaag gegaan en daar ben ik wel blij om. Ik denk ook niet dat het nog goedkoper dan dit kan. De energierekening is natuurlijk nog steeds veel te hoog, maar ik probeer te besparen waar het kan. Het is nou eenmaal de tijd waarin we leven.

Stef 1 jul 2022
R

Misschien even kijken naar zonnepanelen. Kan je eventueel ook wat airco's in het huis plaatsen die tevens kunnen verwarmen. Dat gaat dan via elektriciteit in plaats van gas. Dan bespaar je vrij snel (met name in de wintermaanden) veel geld. Wij zitten ook momenteel bij Frank Energie omdat we het goedkoopste variabele contract zochten.

Rene 2 jul 2022
J

verrekening energie zonnepanelen

Overstap goed geregeld, het is ons ondanks de toegezonden pdf niet duidelijk hoe de teruglevering van de zonnepanelen berekend wordt. Wordt er gesaldeerd op jaarbasis of gaan we ons in de winter een ongeluk betalen en worden onze zonnepanelen dus minder waard, tot nu toe niet gelukt om hier duidelijk inzicht in te krijgen. Ik hoop hier een duidelijk antwoord op te krijgen, maar telefonisch contact lijkt niet mogelijk. Vandaar nu even negatief beeld, maar dat kan zo omslaan!

J Faas 27 jun 2022
Frank Energie

Hi J. Faas, bij andere leveranciers betaal je op ieder moment dezelfde prijs voor stroom daarom kunnen ze verbruik en teruglevering 1-op-1 met elkaar verrekenen. Bij ons geldt ieder uur een andere prijs en omdat verbruik en opwek niet altijd samenvallen kunnen we dat verbruik en die teruglevering niet maandelijks tegen elkaar wegstrepen.

Net als bij alle andere leveranciers betaal je alleen de Energiebelasting en ODE over je positieve netto verbruik (dus verbruik minus opwek). Daarbij betaal je voor je verbruikte kilowatturen de gewogen gemiddelde inkoopprijs + inkoopvergoeding + BTW. Je ontvangt voor al je teruggeleverde kilowatturen de gewogen gemiddelde inkoopprijs - (inkoopvergoeding – 2x de premie voor GVO’s1) + BTW.

Het kan zo zijn dat de inkoopprijs op momenten van teruglevering laag (en soms zelfs negatief) is. Dit komt omdat er op dat moment veel aanbod van zonne-energie is. Daarom kan het zo zijn dat de opbrengst van zonnepanelen op sommige dagen tegenvalt. In een energiemarkt met hoge prijzen (zoals nu) kan het ook zijn dat je juist beter af bent met dynamische prijzen. We adviseren je om onderaan de streep te kijken of we een goed aanbod hebben voor je.

Frank Energie 28 jun 2022
B

Ook bij ons werkt de app niet

Helaas werkt de app ook bij ons niet dus kunnen we ook het verbruik niet zien.. Ook hier screenshots verstuurd enz. Pure onzin natuurlijk want als het op 4 apparaten niet lukt ligt het probleem duidelijk bij Frank.
Inmiddels we al 2 voorschot facturen gekregen. Die staan nl wel in de app.
Geen idee hoe dit verder moet. Ik zie het somber in als ik de reviews lees. Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.

Bas 22 jun 2022
Frank Energie

Hi Bas, we hebben recent de app gereset. Probeer even opnieuw in te loggen. Het probleem zou verholpen moeten zijn. Onze excuses voor het ongemak.

Frank Energie 27 jun 2022
H

Frank Energie reageert op reviews

Goed om te zien dat dit bedrijf ook gewoon reageert op reviews, slecht en positief. Dat zag ik ze ook al doen op Trustpilot en dus ook op Reviews.nl. Goed bezig! Veel bedrijven nemen hier geen tijd voor terwijl het toch zo belangrijk is, zeker in deze tijden. Ons contract is afgelopen bij een andere energieleverancier na de zomervakantie, vandaar dat we nu al wat aan het rondkijken zijn. Frank Energie staat ons tot dusverre wel aan van wat we hebben mogen lezen.

Hagenees 17 jun 2022
Frank Energie

Leuk dat je Frank overweegt. We hopen je snel als klant te mogen verwelkomen! We reageren inderdaad op vrijwel alle reviews. We vinden dat wanneer men tijd genomen heeft om een review te schrijven, je daar ook best een reactie op mag verwachten. Fijn weekend!

Frank Energie 17 jun 2022
D

Frank Inzicht 2

Sinds 1 juni jl ontvangen we energie van Frank Energie. De overstap is vlekkeloos verlopen. Prima dus. Ook de gehanteerde tarieven geven geen reden tot klagen.

Maar, ondanks herhaalde chatberichten en mails werkt de app niet, voorzover betrekking hebbend op het verbruik. Op advies meerdere keren uit en ingelogd, app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.
Vergeefs!
Op verzoek op 9 juni jl. verscheidene screenshots van de app opgestuurd en sindsdien is het, afgezien van nietszeggende automatisch gegenereerde antwoordbevestigingen, van de kant van Frank Energie helaas stil.

Is er nog hoop op verbetering of blijft dit zo ?

Dick Ultee 14 jun 2022
Frank Energie

Hi Dick, in mijn systeem zie ik dat het verbruik in de app tot 14 juni wordt weergegeven. Zou je eens opnieuw kunnen inloggen?

Frank Energie 15 jun 2022
D

Conform advies weer eens uit en ingelogd en zie daar, de app werkt! Volledig inzicht in de verbruik cijfers en de gerealiseerde besparing. Dat is goed nieuws en tegelijkertijd hulde aan Frank Energie maatschappij.
Hun concept klopte al vanaf dag een en nu dan ook nog de bijbehorende cijfers. Prima !

Dick Ultee 15 jun 2022
Frank Energie

Fijn om te horen dat je inzicht hebt in je verbruik en bedankt voor het compliment. Welkom bij Frank. Fijn weekend!

Frank Energie 17 jun 2022
S

Inzicht

Sinds mei over naar Frank energie omdat mijn contract af liep.
Overstap is goed gegaan.
Alleen tot heden kan ik mijn inzicht niet zien in de app en dat is wel vervelend.
Hopelijk kan ik die deze week wel zien.
Prijzen zijn veel beter dan bij andere leveranciers.
Wat handig is dat je kan zien hoelaat het stroom het duurst is en het goedkoopst zodat je dus wanneer het goedkoopst is de wasmachine kan aan zetten.
Voor de rest kan ik weinig zeggen over de app want ik zie nog niet wat ik per dag gebruikt heb terwijl dat 2 dagen na de levering zou moeten kunnen zien.

Snijder 9 jun 2022
Frank Energie

Welkom bij Frank! Wat betreft de app, zou je een mailtje kunnen sturen via ons vragenformulier https://support.frankenergie.nl/hc/nl/requests/new ? Dan laden wij jouw verbruik eenmalig handmatig in en zou het probleem opgelost moeten zijn.

Frank Energie 10 jun 2022
G

Frank Energie B.V. eerlijk energiebedrijf

Geen idee waar Frank Energie B.V. ineens vandaan komt, had er nog nooit eerder van gehoord en nu hoor ik het ineens overal. Toevalligerwijs is het vaste contract wat we hadden bij Essent verlopen, ze willen ons nu alleen nog maar een heel duur contract geven of anders variabel doorgaan. Dit is de reden dat we verder zijn gaan kijken en dus zijn uit gekomen bij Frank Energie B.V. Het voelt voor ons eerlijk dat dit energiebedrijf een kleine bijdrage rekent per klant in plaats van dat ze verdienen op je contract. Daarnaast zijn ze goedkoper op basis van aantal kWh energie en m3 gas dan wat we zouden krijgen bij Essent.

Laat ik nog wel even zeggen dat wij dit jaar niet op vakantie kunnen door de hoge gas- en energieprijzen. De staat moet hier iets aan doen want wij zijn echt niet de enige die nu vast zitten met een variabel contract zonder enige zekerheid. Nogmaals, Frank Energie B.V. voelt eerlijk maar zij zijn ook gebonden aan hoe duur ze het gas en energie in kunnen kopen.

Gassel 3 jun 2022
Reageer
R

Zonder problemen overgestapt van Eneco naar Frank

Een tijd geleden zijn wij overgestapt zonder enige problemen vanaf Eneco die flinke jaarbedragen had. Dit was de reden dat wij verder zijn gaan kijken en met name op zoek zijn gegaan naar een energieleverancier waar je niet aan vast zit qua hoge bedragen. We gebruiken de app ook zorgvuldig en het is heel fijn dat je precies kan zien hoeveel stroom en gas je verbruikt. We hebben ook zonnepanelen waardoor we energie terugleveren, dit gaat ook zonder enige problemen. Kan niet anders dan dit bedrijf 5 sterren geven.

Rob 1 jun 2022
Frank Energie

Bedankt voor de vijf sterren Rob! Leuk om te lezen dat je tevreden bent en fijn om je erbij te hebben.

Frank Energie 2 jun 2022
R

Toezeggingen worden niet nagekomen. LET OP

Van Frank energie een eindafrekening ontvangen waarin word aangegeven dat het teveel betaalde bedrag uiterlijk op de 28-5-2022 zou worden overgemaakt op mijn rekening. Op 30-5-2022 het teveel betaalde bedrag nog steeds niet terug ontvangen. Het gaat hierbij niet om een paar euro's maar enkele honderden euro's. Is Frank Energie de volgende energie leverancier die failliet gaat?

Ray Janssen 30 mei 2022
Frank Energie

Beste Ray, ik zie zojuist in mijn systeem dat het bedrag is overgemaakt naar jouw rekening. Mijn excuses voor de vertraging.

Frank Energie 2 jun 2022
D

Frank Energie was voor ons de goedkoopste optie

Toevallig al eens in de supermarkt geweest de laatste tijd? Letterlijk alles wordt duurder en dan zal je ook nog zien dat ons energiecontract ophoudt en het bij verlengen tot wel 3 keer zo duur zou zijn dan wat we voorheen hadden.

Mijn man en ik hebben tijden gezocht naar dingen om onze vaste lasten zo laag mogelijk te krijgen maar energie is toch wel een raadsel op het moment. Ik kan daarin ook wel duidelijk zijn, er is op dit moment geen juiste keuze als het gaat om overstappen naar een andere energieleverancier. We waren voor gas eerder € 0,8000 / m3 kwijt. Dit ligt momenteel bij veel energieleveranciers rond de € 2.0000 + / m3.

Uiteindelijk na dagen vergelijkingssites te hebben bezocht kwamen we uit bij Frank Energie, waar eerst weinig over te vinden viel. De enige website met wat goede reviews en ervaringen is op Reviews.nl. Ze staan ook niet in alle vergelijkers volgens mij. Wel zijn ze, tenminste voor ons, het goedkoopste. Ons persoonlijke aanbod is voor gas € 1.7300 / m3, wat wel een stukje goedkoper is dan de rest. Overstap ging voor de rest keurig want ze regelden eigenlijk alles zelf.

Laten we hopen dat de oorlog snel over is, dan zullen de gasprijzen weer wat omlaag gaan. Let's hope.

Denise 17 mei 2022
Frank Energie

Denise, Dank voor je uitgebreide review, en welkom bij Frank Energie.
Wij hopen ook dat dat gasprijzen weer gaan dalen en dat de oorlog snel voorbij is.

Frank Energie 19 mei 2022
S

Variabel energiecontract

Ik heb helaas geen gunstig vast energiecontract dus moet ik het nu doen moet een variabel contract. Veel verschillende opties vergeleken en overwogen, maar ik was tot de conclusie gekomen dat je met een variabel contract het beste Frank Energie kunt nemen. Goedkoper dan energie tegen inkoopprijzen kan het in mijn optiek niet. Het ligt er misschien wel aan waar je de energie inkoopt en of je een goede deal kunt onderhandelen, maar hier heb ik verder geen verstand van. Tijdens het vergelijken was Frank Energie in ieder geval het goedkoopste en dus heb ik voor Frank Energie gekozen. Ik ben er tevreden mee, ondanks de hoge energieprijzen van dit moment. Als de energieprijzen weer dalen, zal ik het nu niet nalaten om een vast contract te nemen.

Stefan 7 mei 2022
Frank Energie

Bedankt voor je review Stefan! Wij hanteren de publiek beschikbare spotprijzen of groothandelsprijzen. Dat zijn de prijzen die energiebedrijven en grote industrieën zelf gebruiken voor de afrekening van energie. Historisch gezien zijn deze vaak lager dan vaste prijzen. Voor elektriciteit zijn dat uurprijzen, voor gas zijn dat dagprijzen. Verder berekenen we alle overige kosten, zoals netbeheer, belastingen en heffingen één-op-één door, zonder opslag of marge.

Frank Energie 9 mei 2022
I

Kan je bij Frank Energie prijzen ook vastzetten

Ik vind het concept eerlijk en transparant, ik ga dan ook waarschijnlijk overstappen naar Frank Energie als mijn contract volgende maand afloopt. Op het moment moet je gewoon variabel gaan want deze prijzen vastzetten moet ik niet aan denken.

Mijn vraag is eigenlijk een Frank Energie:
Wanneer ik naar jullie over stap, kan ik dan, wanneer de prijzen ooit weer laag zijn, die prijzen vastzetten of hebben jullie alleen variabel als optie?

Persoonlijk lijkt het me fijn om het straks vast te gaan zetten namelijk (ik wil dit niet weer meemaken), als dit bij jullie op dat moment kan zal dat wel fijn zijn, hoef ik niet weer over te stappen.

Alvast bedankt voor het antwoorden.

Ilona 15 apr 2022
Frank Energie

Hoi Ilona, Leuk dat je Frank overweegt. Helaas is het niet mogelijk om een prijs vast te zetten. Wij rekenen de marktprijs door en deze is altijd dynamisch. Mocht je nog vragen hebben over ons concept, dan kan je een e-mail sturen naar klantenservice@frankenergie.nl

Frank Energie 15 apr 2022
T

Frank is transparant top

Ik ben nu twee maanden lid van Frank energie en zeer tevreden.

Frank energie is niet te vergelijken met de manier hoe de oude energiebedrijven energie doorberekenen aan de consument.

Verdiep je in de materie voordat je de stap zet en dan weer ongefundeerd met stellingen kom dat er niets van klopt.

Er wordt per maand een bedrag vastgesteld gebaseerd op het energiegebruik gerelateerd aan gemiddelde dagtemperatuur.

Mijn oude energieleverancier verhoogde met het beëindigen van mijn contract mijn maandelijkse bijdrage van € 147 naar € 485 per maand.

energiebedrijven zijn niet transparant wat per maand de kosten zijn van hun gas en stroom. Mijn oude leverancier rekent voor gas nu in april € 2,11 en voor elektra per Kwatt € 0,51.

Vandaag rekent Frank energie voor mij, dagprijs gas € 1,01 en voor elektra € 0.19 gemiddeld. Ik heb vandaag bv vanaf 1300 tot 1500 nul euro kosten als ik stroom afneem.
Rara wanneer ik mijn wasmachine en de vaatwasser draai.


In de maand april zou ik € 616 gemiddeld aan kosten hebben volgens Frank en in de praktijk blijk ik ruim € 400 minder verstookt te hebben.

Frank energie heeft veel lagere prijzen dan de gebruikelijke energieleveranciers. Kijk op de site overstappen.nl.

Frank energie levert vooral voor mij veel op omdat mijn huis structureel tussen de 200 250 W per uur stroom vergt. Dan maak je vooral gebruik van de daluren waarbij de stroom veel goedkoper en soms zelfs negatief, dat betekent geld retour krijgen, is.

Ik heb geen aandelen in Frank energie, ben geen familie noch behoor tot de vriendenkring van Frank..

Ik ben een blije Hagenaar die op deze manier uitstekend de energiecrisis kan weerstaan.

Thnx Frank

Ton Beun 10 apr 2022
Frank Energie

Hi Ton, welkom bij de Frank familie. Wat fijn om te lezen dat je zo tevreden bent en goed om te horen dat je aan het besparen bent. Het is zeker de moeite waard om op de goedkope momenten je wasmachine en vaatwasser te draaien. Onze slimme seintjes helpen je daarbij. We zullen ons continue blijven verbeteren zodat je in de toekomst nog meer geld kunt besparen. Bedankt voor je review!

Frank Energie 11 apr 2022
D

Slechtste bedrijf ooit

Na het failliet van mijn energiebedrijf heb ik me aangemeld bij Frank. Ik vond het een aardig concept.
De eerste weken verliepen goed; daarna wilde ik een ander wachtwoord instellen. Wat een ramp. Dat lukt niet bij Frank. Ik heb er een keer of 40 over gecorrespondeerd; bellen of chatten lukt niet. Team Frank bestaat vermoedelijk uit een of twee mensen die steeds met een andere naam net doen of ze je gaan helpen al dan niet met de ICT-afdeling die vermoedelijk ook niet bestaat. Hoe dan ook: een ander wachtwoord om in te loggen heb ik na maanden nog steeds niet. Toen opperde ik maar dat ik met een ander e-mailadres wilde inloggen. Ik kreeg zowaar een bericht op dat adres. Toen ik ermee wilde inloggen, kreeg ik het bericht ‘Deze combinatie is niet gevonden’. Wat een amateuristisch geklungel. Waarlijk: Frank energie is qua service het slechtste bedrijf waar ik ooit mee van doen heb gehad.

Dirk 5 apr 2022
Frank Energie

Beste Dirk, wat vervelend om te horen dat je niet tevreden bent met onze service. Ik kan helaas de correspondentie of het probleem niet terugvinden met alleen jouw naam.

Echter kan ik je verzekeren dat ons IT team bestaat uit specialisten die er alles aan doen om het probleem op te lossen. Zou je ons een chatbericht kunnen sturen zodat we kunnen checken wat de status is?

Alvast bedankt!

Frank Energie 7 apr 2022
D

Nee, dat kan ik niet want jullie chat is al tijden gesloten! Kijk maar opvulling site.
Hoe is het mogelijk!!!

Dirk 7 apr 2022
M

Energieleveranciers hebben het niet makkelijk

Energieleveranciers hebben het niet makkelijk in deze tijden. De hogere prijzen worden met name hen aangerekend terwijl zij het ook moeten doen met inkoopprijzen. Frank Energie is er in ieder geval eerlijk in en werkt alleen met flexibele contracten, wat op het moment de beste keuze is. Laat die oorlog maar snel ophouden zodat we weer wat goedkoper aan gas kunnen komen. Wij zijn overgestapt naar Frank Energie omdat het iets goedkoper was dan bij onze oude leverancier op flexibele basis.

Maurice 12 mrt 2022
Frank Energie

Bedankt voor de leuke review Maurice! Wij hopen ook dat de prijzen snel dalen en dat de oorlog snel voorbij is.

Frank Energie 17 mrt 2022
B

Heel goed bedrijf

Ik zie hier helaas veel negatieve reacties die eigenlijk nergens op zijn gebaseerd.
Het is m.i.,de onwetendheid bij de meeste mensen.
Het is een hele nieuwe manier van je energie betrekken. En in deze dure “energie”tijden zijn zij sowieso verreweg de goedkoopste. Daarbij kun je via de nu perfect werkende app (dat was even een minpuntje, maar elk bedrijf heeft last van groeistuipen) exact zien wanneer je extra goedkoop bv je wasmachine aanzet.
De eerste twee maanden zijn wellicht wat lastig in te schatten , maar ik heb nu mijn derde factuur gehad, en daarin is het “teveel” betaalde van januari keurig verrekenend. Voor mij niets dan lof. Ook qua communicatie want ik heb ze best vaak vragen gesteld in het begin, en ik kreeg altijd keurig antwoord,

Bas Euser 21 feb 2022
H

Dat is ook precies mijn gedachte. Wij stappen per 28ste over naar FE. Oh, wij zaten eens bij Welkom Energie.... In december wilde ik ook overstappen, maar op het laatst teruggedraaid vanwege de enorme stijging (op een gegeven moment 2,70m3...) en durfde niet meer. Nu achteraf denk ik dat ik zeker niet slechter was uit geweest, als ik zo de prijzen terug kijk en vergelijk met Eneco. Ik ben wel voorzichtig met het adviseren van FE: ik denk wel dat je je financiën goed op orde moet hebben, dat dynamische is niet aan iedereen besteed. En dat zie ik best wel terug komen in de reacties: het gewoon niet snappen. Dat is niet erg, maar dan laat je je financiën door een ander doen en dat kost gewoon geld. Accepteer dat gewoon.

Harm 24 feb 2022
M

Duidelijk een medewerker van Frank energie zelf....wat 'n ***** !

Er staan zaken in die alleen een medewerker van het bedrijf zelf kan weten.

Waardeloos bedrijf met ZEER slechte klanten 'service' !

Marcus 14 mrt 2022
t

@Marcus.
Wat een geleuter 'Er staan zaken in die alleen een medewerker van het bedrijf zelf kan weten' . De zaken die genoemd worden kan iedereen met een beetje verstand weten/veronderstellen.
De kwaliteit van de App wordt steeds beter en ook ik heb gewoon teveel betaald voorschot teruggekregen. Voor het ontwikkelen van een App op de API van Frank krijg ik prima gratis ondersteuning, Ze doen hun best voor de klant en dat kan ik van de andere leveranciers die ik heb gehad echt niet zeggen.

ton 15 mrt 2022
H

Waardeloos bedrijf

Ben na faillissement van mijn vorige leverancier overgestapt naar Frank. Aanmelden verliep correct. Berichten over termijn bedragen waren veel te fors. Per 31 Januari maar weer overgestapt naar een ander. Kreeg keurig de eind afrekening met ruim 400 euro terug. Uitbetalen voor 16 februari. Week later kreeg een een warrig Emailtje, Moet 42 euro betalen over gebruik in Februari. Email gestuurd om specificatie. Bericht dat de Email is ontvangen en binnen 2 dagen kreeg ik bericht. En toen werd het stil. Vanmorgen de incasso van 42 euro maar gestorneerd. Ook omdat ik nog ruim 400 euro te goed heb. Dit bedrijf niet aanbevelen

H.Klinkhamer 17 feb 2022
Frank Energie

Wat vervelend om te horen dat je niet tevreden bent. Onze eindafrekening gaat ervan uit dat alle termijnen betaald zijn. Als je een of meerdere termijnen niet betaald hebt, dan wordt dit verrekend met het bedrag dat je terugkrijgt. Mocht je nog vragen hierover hebben, dan horen we het graag.

Frank Energie 23 feb 2022
S

Stoom uit mn oren

Mooi initiatief, inmiddels klant sinds december 2021. Helaas zeer ontevreden over jullie klantbenadering. Omdat ik op dit moment door de klantenservice genegeerd wordt, maar even via deze weg. De beloofde informatievoorziening door Frank Energie in de app loopt achter, en geeft verkeerde cijfers en bedragen, of soms is de app gewoon meer dan een week leeg. En als ik dan na lang aandringen antwoord krijg, steeds weer het antwoord dat er gewerkt wordt aan een nieuwe versie van de app. En sinds vanmiddag is dan de nieuwe app live. En weer werkt het niet naar behoren, de app is nog steeds leeg, al sinds 1 februari. Contact met de klantenservice levert helemaal niets op, behalve: 'de app is live, alles zou moeten werken, we sluiten deze melding'. Stoom komt inmiddels uit mijn oren 😡.

Stef 8 feb 2022
Frank Energie

Hi Stef, wat vervelend dat de app nog steeds niet werkt. Zou je kunnen controleren of je de laatste versie van de app op je telefoon hebt staan (2.0.1)? Zo ja, zou je ons een e-mail kunnen sturen met daarin:
- Merk & type telefoon:
- Android of iOS en het versienummer:

Door drukte kan het wat langer duren voor je een reactie krijgt. Mijn excuses hiervoor. We proberen iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Frank Energie 10 feb 2022
T

Te hoog ingeschat extreem hoog maand bedrag.

Mijn eerste rekening net binnen gekregen € 668,00 per maand.
Ja ik weet gas is duurder en ja ik weet dat je bij Frank in de winter meer betaald dan in de zomer.
Bij mijn vorige leverancier had ik afgelopen maan 224 m3 gas verbruikt wat al heel veel is. Frank berent mij 348 m2 per maand hoe dan?
Als je contact wilt opnemen kan dat alleen maar via chat waar je waarschijnlijk tegen een robot loopt te type, de antwoorden komen zo snel terug dat ik vast niet de enige ben die klaagt. Pas bij de volgende periode kan het eventueel aangepast kunnen worden afhankelijk van het gebruik. Of ik nu dus maar enen € 668,00 wil betalen 😡 diep teleurgesteld kijk het nog even een maand aan.

Ton 4 feb 2022
C

Bij ons wilden ze voor een halve maand €300 afschrijven, dat is ook gebeurd.
Voor februari wilden ze €375 afschrijven, dat gebeurde niet.
Via de chat(vreselijk) aangegeven dat ik dat niet zou accepteren.
Daarop het antwoord dat hun dat niet konden veranderen, ik zei dat ik gewoon het geld zou storneren en dat ze dan maar moesten zien hoe ze hun centen zouden krijgen.
En als een wonder werd er voor februari €66 afgeschreven. En we wachten weer af.

Chrid 6 feb 2022
Frank Energie

Hi Ton, onze termijnbedragen baseren we in eerste instantie op het door jou opgegeven verwachte jaarverbruik. Daar leggen we dan een algemeen verbruiksprofiel naast.

We gebruiken een algemeen verbruiksprofiel omdat we niet ieders persoonlijke situatie kennen. Het kan dus voorkomen dat onze inschatting niet overeenkomt met wat je zelf weet dat een realistisch verbruik is in een bepaalde maand. Daarom verrekenen we de werkelijke energiekosten, zodra deze bekend zijn, in het termijnbedrag van de eerstvolgende maand. Zo bouwen we geen 'potje' met geld op wat pas bij de jaarrekening weer terugkomt, zoals je gewend bent van andere energieleveranciers.

We streven ernaar (om het energieverbruik van) onze klanten beter te leren kennen. We zijn daarom aan het onderzoeken of het mogelijk is om een persoonlijk verbruiksprofiel te hanteren voor iedere klant. Dat kan op z'n vroegst pas wanneer klanten een volledig jaar bij ons in levering zijn geweest. Daarnaast heeft dit ook nogal wat technische implicaties, dus voorlopig is dit nog niet iets wat binnen afzienbare gerealiseerd kan worden

Frank Energie 10 feb 2022
D

App werkt nog steeds niet en vergelijken lukt niet

Vanaf start 1 Jan 2022 tot vandaag 2 februari 2022 werkt de Frank app niet. Ik verkeer in de mist wat betreft gebruik en kosten! Schandalig.
Gelukkig heb ik ook nog de app van SlimmemeterPortal. Deze rapporteert mijn verbruik van elektra en gas , per uur per dag. Ik kan hier zelf invoeren dag en nacht tarieven voor elektra en het tarief voor gas. Zou de app van Frank werken dan kan ik de kosten van verschillende leveranciers op momenten die ik zelf kies, of maandelijks, vergelijken met de kosten die ik maak bij Frank. Waar Blijft De App.

Dirk 2 feb 2022
R

Daar ben ik ook mee bezig al 5 weken niks nada niks geen werkende app, stuur ze elke dag een reactiemail die ze mij stuurden even een uurtje wachten en dan moet het goed zijn dus niet al 5 weken zo het is gvd zo jammer dat ik niet kan overstappen want alle tarieven zijn sky high!

Robert-Jan 5 feb 2022
Frank Energie

Hi Dirk, inmiddels kun je de nieuwe versie van de app downloaden in de App en Play Store. We hebben de app flink onder handen genomen en voorzien van een aantal nieuwe slimme features. Je kunt in één oogopslag zien hoe je ervoor staat deze maand, we geven je een nog gedetailleerder inzicht in je kosten en verbruik en je checkt je facturen vanaf nu gemakkelijk in de app.

Frank Energie 10 feb 2022
R

Frank Energie adverteert overal

Je kan het Frank Energie niet ontzeggen dat ze flink aan het klantwerven zijn. Uiteraard slim om dit nu te doen omdat de prijzen hoog staan en mensen toch gaan kijken of de prijzen elders wat gunstiger zijn. Ik kan jullie nu al zeggen: het is overal kut (de prijzen bedoel ik dan). Ik heb het wel even bekeken bij Frank Energie maar het is voor mij persoonlijk niet goedkoper dan bij Vattenfall waar ik nu bij zit. Blijf persoonlijk liever bij een energie leverancier die wat meer ervaring heeft. Zijn meerdere bedrijven omgevallen dus dat zegt wel genoeg.
5 sterren voor het optimisme qua adverteren.
3 sterren voor de prijs, viel voor mij niet gunstiger uit.

Rene 30 jan 2022
B

Alleen als Frank omvalt is dat voor de klanten geen probleem, het zijn namelijk variabele tarieven. En dat is meteen ook de reden waarom ze niet snel zullen omvallen want zijn rekenen met de dagprijzen. Zit je nu bij een van de grote jongens dan betaal je voor variabele tarieven bij hen veel meer, omdat je de verliezen op,moet vangen van hen met een vast contract. Met een vast contract kun je wellicht nog goedkoper zijn, met variabele tarieven is Frank Energie absoluut de goedkoopste! Ik zit er nu sinds 1-2-2022. Bij Eneco moest ik per KWh 0,657 cent gaan betalen. Bij Frank Energie betaal ik gemiddeld 0,22 cent. Voor gas was het nog veel gekker. Per M3 bij Eneco €2,59 bij Frank Energie gemiddeld €0,930

Bas Euser 21 feb 2022
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van september 2023.

Over Frank Energie

Dit Nederlands energiebedrijf biedt energieolopssingen van de energiesector die gekoppeld worden aan slimme IT-oplossingen. Frank Energie biedt verschillende groene opties zoals zonne-energie en windenergie allemaal uit Nederland, om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Door persoonlijke ondersteuning en advies aan te bieden, helpt het bedrijf klanten de juiste energieoplossing te kiezen. Frank Energie maakt gebruik van de nieuwste technologieën om de efficiëntie van hun energieopwekkingsinstallaties te maximaliseren en zo de impact op het milieu te verminderen. De transparante werkwijze en toewijding aan duurzaamheid maken Frank Energie onderscheidend van andere bedrijven.

  • Geverifieerd bedrijf
  • Energieleveranciers
  • https://www.frankenergie.nl
  • klantenservice@frankenergie.nl