F

Superslecht

Wacht al 4 weken op reactie op mail, bijna nooit thuis en rekeningen van rond de 400 euro, absurd ik verbruik bijna niks...en wanneer word het dan verrekend? Niet de volgende maand zoals jullie beloven...wie is er nu niet bereikbaar? Er is niet eens een telefoonnummer, ik krijg een mail terug met het is zo druk op de klantenservice..ja en niet mijn probleem hoop ik, en die 2x 190 euro worden gecompenseerd met mijn rekening van December die dan ineens niet 400 maar 550 is..hoe toevallig

Fam van Hes 28 okt 2022
Reageer
K

Ik ben weg gegaan, ik gebruik rond de 20m3 gas per maand. Ik gebruik vooral stroom. Heb zonnepanelen dus ik lever zelf terug. Het verbruik is wel bewezen. Maar ze bereken gewoon gasprijs door. Die hebben ze dus wel voor de helf belaagd maar dan nog was het 550m3 per jaar. Ook stroom gooide ze omhoog naar 550 kWh per maand. Knettergek. Het bewijs is nu dat ik minder verbruikt heb en dat ik ipv betalen meer terug krijg dan de berekeningen van Frank

Karin 14 nov 2022
R

Ook de bedragen in de app zijn dynamisch

In mei overgestapt. Ben tevreden over het concept van een dynamisch contract. Maar het valt me de laatste tijd op dat de prijzen in de app ook dynamisch zijn. Voor de goede orde, ik selecteer dan de all-in prijs. Vandaag bv is de prijs voor gas 0,905 tot 6uur en 1,035 na 6uur. Het is 09:45. Gisteravond keek ik en toen was het 0,77x om 0,9xx. En vroeger op de dag gisteren was dat 0,8xx om 0,9xx. Allemaal de prijs voor vandaag. Dus 3x iets anders gezien. Dit valt me dus al vaker op dat dat gebeurt en heb Frank gemailed. De eerste reactie na 10 dagen is van een nono karakter en dat dat niet klopt wat ik schrijf. Wéér gemailed en tweede reactie 10 dagen was dat het niet zou mogen gebeuren en of ik de selectie wel goed heb staan, want tussen inkoop en inkoop+ zit inderdaad een paar cent verschil. Aan de bedragen die ik noem zie je al meteen dat het de all-in optie is maar dat terzijde. Men was echter wel benieuwd of het vaker gebeurd en of ik dat dan wil mailen. Ik heb dat van de week gedaan met screenshots erbij. Overigens wijkt mijn prijs in de app sowieso altijd af van de prijs die op de website staat. Het zijn kleine verschillen, maar toch. Nu wacht ik weer tot de 10 dagen vol zijn en ben benieuwd naar hun antwoord. Is dit anderen ook opgevallen?

Dynamisch vind ik een prima concept. Je moet tegen schommelingen kunnen en ook tijdens de zomermaanden, wanneer de facturen laag zijn, alvast sparen voor de winter, want uiteraard zijn ze dan hoog. Maar dat gegoochel met de prijzen in de app bevalt me niet. Sowieso is het lastig controleren of de gemiddelde maandprijs wel klopt die op de factuur staat. Je moet dan vertrouwen hebben dat je niet belazerd wordt. Door zo te goochelen heb ik dat niet. En 10 dagen op een antwoord wachten is natuurlijk benden alle peil.

Rob 26 okt 2022
Reageer
C

Ik heb precies hetzelfde. Ook heb ik 2 of 3 verschillende prijzen voor het gas per dag. Ik heb screenshots hiervan gemaakt en naar Frankenergie gemaild. Ik ben nu ongeveer 4 weken aan het wachten op een verklaring hiervoor.

Chris Ras 26 okt 2022
P

Heb idd ook dezelfde ervaring helaas. Heb hier ook melding van gemaakt. Ben benieuwd naar de reactie van Frank Energie in deze.

Peter 8 nov 2022
R

Vandaag een reactie na 18 dagen, nadat ik foto’s ed meerdere malen heb toegestuurd: “sommige klanten zien inderdaad prijsverschillen tussen app en website. Met de nieuwe app versie is dit voorbij. “

Nou niet dus. Heb wéér screenshots gemaakt. Ook de prijzen op de site veranderen in de loop vd dag. Héél raar en schimmig. Ik heb ze nu gezegd dat ik vanaf 1 november al de prijzen in de app bijhoud in een excel sheet inclusief dagelijks gasverbruik. Als in januari hun berekend gemiddeld tarief gaat afwijken van mijn gemiddelde berekende tarief dan licht ik de acm in en vorder het verschil uiteraard terug bij FE. Dit heb ik ze nu gemailed, inclusief de opmerking dat ze moeten stoppen met verontschuldigen voor trage reactie, want dat slaat ondertussen nergens meer op

Rob 8 nov 2022
M

Onbereikbaar

Reactietijd op email minstens 1 week.

Al een week zomaar de mededeling dat ze opeens geen meterstanden kunnen uitlezen.

Vage en vooral volstrekt nodeloze gecompliceerde facturen. Enorm hoge voorschotbedrag en verrekening van 2 maanden terug.

Slaat helemaal nergens op. Ik zou toch precies betalen naar verbruik? Waarom zou dat precieze verbruik pas zoveel later bekend zijn dan?

Het was een kort avontuur. Met het nieuwe jaar snel weg bij Frank. Er zijn er die het veel beter doen en goedkoper.

Michael 24 okt 2022
Reageer
Frank Energie

Beste Michael,

Jammer om te horen dat je niet tevreden was.

Energie betaal je altijd vooraf in de vorm van een voorschot. Dat is niet anders dan bij andere leveranciers. In oktober betaal je een voorschot voor november, en in november een voorschot voor december. Omdat halverwege oktober, wanneer de november factuur opgemaakt wordt, nog niet jouw volledige verbruik van oktober bekend is, verrekenen we je werkelijke verbruik op de factuur van december.

Wat betreft de lange wachttijden, daar willen we graag onze excuses aanbieden. Door ongekende drukte duurt het inderdaad langer dan je van ons gewend bent voor je een antwoord krijgt.

Frank Energie 28 okt 2022
T

Ik heb inmiddels ook screenshots over de maanden gemaakt en de onzinnige maandelijkse voorschot bedragen. Ik heb mijn rechtsbijstand verzekeraar benaderd en die gaan e.e.a. in behandeling nemen. Tot op heden ondanks de melding op de site over de €190,00 nog niks gehoord en gezien.

Ton Kraamwinkel 15 nov 2022
E

Blij met deze overstap

Heel tevreden nu bij Frank energie. Ik kon ook het contract eerder laten beginnen zodat ik niet de belachelijke prijs van 0,80cent/kwh hoef te betalen. ipv daarvan zit het nu (op het moment van schrijven), alles erbij opgeteld, zo rond de 0,30c. Dat is nogal een verschil. Ook voor iemand die niet zoveel verbruikt zoals ik.

Dus inderdaad, vaarwel Greenchoice die zijn eigen regels boven de wet wilde stellen. Tot nooit meer ziens.

EJK 22 okt 2022
Reageer
G

Betaal de echte kosten voor gas en elektra

Hoi lezer, ik ben sins mei bij Frank Energie waarom !?! Vattenvall schroefde mijn voorschot omhoog. Bij Frank energie betaal ik nu de werkelijke kosten met een kleine vergoeding voor administratie. Zit al de hele periode onder het door vattevall vast gestelde bedrag. Ben dik tevreden. Met de koude maanden op komst geven mijn historische gegevens aan dat ik duidelijk onder het Vattenfall bedrag blijf.

Gregoor 19 okt 2022
Reageer
E

Onder prijs van vattenfall? Fake? Ja, ik dacht van wel. Waarom geen prijzen genoemd. Daar het toch om of denkt de schrijver daar anders over?

Esko 6 nov 2022
J

Overgestapt en toch weer een termijnfactuur

Ik ben in 14 oktober overgestapt van Frank E naar een andere energie leverancier. Toch heeft Frank E mij weer een termijnfactuur gestuurd voor november. Hoezo overstappen en opzeggingen zonder gedoe bij Frank E, VERGEET HET MAAR! De vrije marktwerking is een doolhof geworden van cowboys die maar één doel hebben cashen cashen en nog eens cashen! En dat hebben we allemaal te danken aan een overheid die deze cowboys in het leven hebben geroepen!

Jansen 18 okt 2022
Reageer
G

Herken mij als klant niet in uw cowboy verhaal. Bent u soms een medewerker van de grote energie boys om stemming te kweken?

Gregoor 19 okt 2022
G

Kun restitueren kan bij elk automatische betaling, dus heeft u alles zelf in de hand. Want ook bij bedrijven gaat er wel eens wat mis.

Gregoor 19 okt 2022
J

Salderen Frank Energie tov ANWB Energie

Bij ANWB Energje wordt niet maandelijks gesaldeerd wat wettelijk is verboden. Frank Energie doet dit wel.
Deze opmerking geldt alleen indien jij zonnepanelen op je huis hebt liggen.
Ook de maandelijkse termijnen blijven gelijk bij ook een dynamisch contract.

Bij het aangaan van je contract welke maandelijks opzegbaar is betaal jij een maandbedrag wat is gebaseerd op het door jou doorgegeven jaarlijks energieverbruik van stroom (afname + opwekking) + gas.
Indien jij het idee hebt meer energie te verbruiken kan je naar gelieve je maandbedrag verhogen of verlagen bij minder energieverbruik.

Wij zijn vanaf 1 oktober 2022 klant bij ANWB Energie en ook de overstap verliep vlekkeloos.

Johan 13 okt 2022
Reageer
D

Volgens mij doet de anwb wel per dag salderen. Staat op hun site dat ze per dag salderen. 😵

Derck 27 okt 2022
J

ANWB Energie heeft een dynamische energiecontract met uurtarieven. Je krijgt voor het terugleveren van stroom hetzelfde als wat stroom in dat uur kost. Bij de jaarrekening mag je de kosten van de stroom wegstrepen tegen de waarde van je teruggeleverde zonnestroom, inclusief belasting.

Lever je meer terug dan dat je afneemt, dan is dat een overschot. Daar krijg je daar alleen het uurtarief voor terug, zonder belasting.

Johan 27 okt 2022
B

Het begrip solderen is bij Frank energie niet van toepassing. Zij betalen de geleverde stroom van je zonnepanelen tegen de genoemde prijzen van de stroombeurs. Het komt zelfs voor dat die prijs negatief is. Om te voorkomen dat ik dan voor de geleverde stroommoet betalen, sluit ik mijn EV aan. Is het auto rijden dan voor die geladen kwh helemaal gratis.

Bas Loeff 30 okt 2022
R

Matige communicatie wel goede prijzen

Prijzen zijn prima en eerlijk, zeker in deze tijd. Echter kan de communicatie een stuk beter. Je moet dagen wachten op een reactie per e-mail en ze zijn ook niet per telefoon bereikbaar. Op de website zelf kan je al wel veel dingen zelf doen dus dat scheelt. App werkt een stuk beter als voorheen dus het wordt steeds beter. 4/5 score lijkt me goed. Nog even wat doen aan de communicatie en het is top.

Rene 10 okt 2022
Reageer
J

Trap er niet in

Ik had mij aangemeld en kreeg kort erop een mail dat er bij mij een betalingsrisico was vast gesteld en ik zou daarom een borg van 1000 euro moeten betalen, Ik heb geen idee waar dat risico vandaan zou moeten komen en heb mijn rekeningen overal en altijd betaald.
Trap er niet in mensen.

John de Swart 10 okt 2022
Reageer
J

Frank energie heeft toegegeven dat ze een fout gemaakt hebben en ze geven aan dat ik toch zonder extra borg klant kan worden.

John de Swart 11 okt 2022
A

Maak jij nooit fouten? Dan wordt het tijd om bij de belastingdienst te gaan werken daar zijn zulke mensen zeldzaam!

Arno 31 okt 2022
R

Plots geen gas leverantie

27-12-2021 overgestapt van Budget Energie naar Frank Energie. Overstap prima geregeld en dik tevreden over de transparante termijn facturen tot september 2022. Plots een jaarrekening van Frankenergie met een batig saldo i.v.m. opwek.
Vervolgens termijn factuur Oktober waar wel elektra maar GEEN gas leverantie in rekening wordt gebracht. Voorafgaand aan de jaarrekening van Frank Energie een brief in de bus van netbeheerder Liander met de mededeling dat WEL gas wordt afgenomen maar GEEN leverancier bekend is, dus oplossen.
Frank Energie diverse keren via de mail gevraagd wie opdracht heeft gegeven om geen gas meer te leveren met zeer teleurstellende resultaten namelijk een nieuw contract, vervolgens een verrekeningsfactuur met daarop volgend de nieuwe termijnfactuur oktober 2022 met ALLEEN ELEKTRA leverantie!!
Alles altijd keurig op tijd betaald/overgeboekt toch deze ergenis.
Wat moet ik in vredesnaam doen om het "oude contract" weer te actualiseren.

R.A. Cornegoor 7 okt 2022
Reageer
A

Slecht en onduidelijk

Sinds mei dit jaar ben ik klant bij Frank energie. Waar ik begon met €118 per maand ben ik toen overgegaan naar €181, €320 en als laatste €450 per maand terwijl dit de zomermaanden zijn. Frank energie beweert de goedkoopste te zijn maar dit zijn enge prijzen. Bellen kan niet en mailthes wordt al niet meer op geantwoord. Ik ga kijken naar een andere want ik vertrouw hier niets van. Ze lopen te verdienen over onze rug!

A 6 okt 2022
Reageer
M

Lees je het nieuws niet meneer A? De gas- en elektra prijzen vliegen nog steeds de pan uit. Dat ga je inderdaad merken bij variabele contracten. Ons contract is reeds afgelopen bij Essent en nu zitten we ook vast aan variabele prijzen die 3 dubbel zo hoog zijn als voorheen. Daar heeft iedereen mee te maken dus om daar een energieleverancier voor aan te kijken is wel heel vreemd. Lees wel vaker dat de communicatie van Frank Energie slecht is dus dat is wel spijtig, zeker in deze tijd ja!

Marcel 6 okt 2022
S

Slechte communicatie

Nooit eerder zon slechte communicatie gezien bij een energie leverancier, ben op 09-09-2000 overgestapt op een andere leverancier.
Stuurt Frank energie mij doodleuk een voorschot nota voor oktobter, ondanks diverse mails, niets nada. Alleen maar dreigen met incasso etc. Op z'n prijzen na, een absoluut slecht communicerend bedrijf dat haar administratie niet op orde heeft.

Said 2 okt 2022
Reageer
S

Zeer tevreden

Sinds 1 januari al bij Frank Energie.
Na de nodige reclame op tv de overstap gemaakt, want Energiedirect wilde ons maandbedrag wel heel fors verhogen.
Je kan immers toch boetevrij weer weg.
Maar nee, wat een verademing. Maandelijkse verrekeningen, geen verrassingen.
Bewust met energie bezig zijn en dan op een gemiddelde van 193 euro uitkomen tm september.
Met een huishouden van 2 volwassenen en 2 kids een prima score.
Wij blijven lekker zitten!
Nog 3 maanden en dan kunnen we natuurlijk pas echt de balans op maken, maar ik ben er niet bang voor!
Wij kunnen de eventuele hoge rekening wel dragen, maar zelf bewust bezig blijven en een beetje hulp vanuit Den Haag zullen ongetwijfeld zorgen voor schappelijke maandbedragen.
IK heb er alle vertrouwen in.

Steef 24 sep 2022
Reageer
S

Hey! Even uit nieuwsgierigheid, ik zit ook bij FrankEnergie maar sinds juli. Het was bij ons ook een verademing, we betaaldden rond de 200,- . Maar uit het niets is de schattig enorm omhoog gegaan, naar namelijk: €440,-. (Voor oktober) Is dit bij jullie ook gebeurt? Echt zo vreemd, want er is niets in onze situatie gebeurt en Frank energie reageert maar niet

Sasja 26 sep 2022
S

Hoi Sasja,

Bij ons is ie verhoogd naar 435, maar dat is ergens natuurlijk wel logisch. Eerder donker(meer kwh), dagen worden kouder(meer gasverbruik ligt in het verschiet).
Dus in die hoedanigheid vind ik het niet vreemd. Er komen nu eenmaal "duurdere" aan maanden als het gaat om de energienota. Hopelijk kun je iets met het antwoord

Steef 27 sep 2022
S

Ja aan de ene kant wel, maar wij gebruiken de kachel niet. Vorig jaar al niet. En wij zijn alleen maar minder gaan verbruiken, vandaar dat zo'n schatting voor mij toch erg vreemd is. Ook omdat er niets vanuit Frank Energie word verteld en er ook niet gereageerd word op emails

Sasja 27 sep 2022
M

In de factuur van september zit je werkelijke verbruik van juli en een geschat bedrag van oktober. En Frank Energie schat in dat je in oktober meer de verwarming aan zal hebben dan in september. Daarom betaal je nu ineens veel meer. Anders zou je achteraf veel meer moeten betalen.

Mieke 29 sep 2022
J

Bij ons is de schatting ook erg hoog voor oktober 2022. Maar dat heeft niet in de eerste plaats te maken met de schatting van het verbruik.
De werkelijke kosten blijken honderden euro's lager te zijn dan wat ze geschat hebben. En dat komt doordat ze extreem hoge geschatte prijzen hebben gebruikt. Weliswaar heb ik ook minder gebruikt dan geschat (niet vreemd: beter weer, plus een weekje weggeweest).

Maar de grote klapper is dat hun eigen app toont dat de prijzen veel lager blijken te zijn:
- gasprijs 1.863 euro per m3 lager dan de geschatte 2,62
- elektra 0,335 per Kwh lager dan de geschatte 0,521

Dat zijn wel heel grote verschillen!
Dan ben ik wel benieuwd waarop die geschatte prijzen gebaseerd zijn en hoe men verklaart dat die schatting zo enorm fout zat.
Want ik schiet hiermee in feite 300-350 euro 2 maanden lang voor.

Joep 23 okt 2022
R

Ze kijken naar je verbruik in dezelfde een jaar eerder. Ik weet mijn verbruik per maand van de afgelopen 3 jaar. En het komt exact overeen. Ze gebruiken data van je netbeheerder. De geschatte prijs voor je factuur is de prijs van de laatste dag van de actuele maand. Dus als op 30 september de gasprijs 2,- is dan wordt deze gebruikt voor de hele maand oktober. En als de prijs dan minder blijkt te zijn, komt er fors geld terug. Zo was mijn voorschot 540,-. Maar ik zie in de app dat ik tot op heden als 340,- terug ga krijgen, omdat A bijna geen gas verbruik met het warme weer en B de prijs ook veel lager is dan ingeschat. Ik vind de facturatie heel helder van ze. Ik geloof dat nieuwe klanten nu een tijd lang dubbele voorschotten moeten betalen. So be it. Dat geld komt toch wel terug, maar je moet het wel kunnen lijden natuurlijk in die voorafgaande maand. Communicatie is een superdrama bij FE.

Rob 25 okt 2022
J

Dank je, dat is verhelderend Rob.
Ik neem aan dat je de actuele prijs bedoelde op de dag voor de factuurdatum, want die komt voor oktober toch eerder dan 30 september. Of bedoel je dat ze met futures prijzen werken?

Joep 25 okt 2022
R

Ja, je hebt gelijk. De actuele prijs pal vóór facturatie.

Rob 25 okt 2022
M

Help

Mijn zoon kreeg een brief in huis...'jammer dat je bij ons weggaat' ???? Helemaal niet opgezegd, alleen een paar gestorneerd en later betaald. Al 5 berichten gestuurd, maar geen reactie terug. Zó slecht!!! Ik wilde graag een oplossing vinden, heb gevraagd het rekeningnummer te veranderen in die van mij zodat ze gegarandeerd krijgen. Als ik iemand persoonlijk had kunnen spreken, had ik dit kunnen regelen. Nu staan er mensen voor de deur van mijn zoon om het gas en licht af te sluiten.
Wat voor maatschappij is dit? Echt heel naar!

Marita Polman 20 sep 2022
Reageer
R

Marita, geef het bedrijf niet zo’n slechte rating omdat je zoon niet wilde of kon betalen. Niet fair. Je kiest voor budget, kan kun je geen premium snelle service verwachten.

Rob 23 sep 2022
J

Prijsplafond energie

Vandaag mijn overstap naar Frank Energie geregeld. Ik wou al een tijdje weg bij mijn vorige energieleverancier en dat is nu eindelijk geregeld. Dat op de dag dat het prijsplafond voor energie is vastgesteld. Een heugelijk dag waar iedereen blij mee zal zijn. Het prijsplafond is vastgesteld op 1200 m3 gas en 2400 kWh elektriciteit per jaar. Hiervoor betaal je gewoon een normale prijs. Dat zal ongeveer neerkomen op zo'n 200 euro per maand. Mocht je eroverheen gaan, betaal je een stuk meer. Dat is ook één van de redenen waarom ik ben overgestapt naar Frank Energie. Bij hun betaal je energie tegen inkoopprijzen, dus mocht ik erover heen gaan, ben ik nog steeds wat goedkoper uit dan bij mijn vorige energieleverancier. Ik ben echt opgelucht na dit nieuws. Deze winter zit ik er nog warm bij. Wel is mij aangeraden om een P1 meter te kopen om mijn energieverbruik goed in kaart te brengen. Ik denk dat ik dit nog wel ga doen, al zal ik niet snel over het prijsplafond gaan. Ik heb een redelijk goed geïsoleerd huis en ik ben geen grootverbruiker.

Joshua 20 sep 2022
Reageer
S

ik ben zo blij!! een gigantische spanning is bij mij weggevallen en ik ben zo opgelucht. ik had het ook echt niet meer kunnen betalen en dat zorgde voor enorm veel stress. echt heel goed nieuws dit

Suzanne 20 sep 2022
R

Ik denk dat je spijt krijgt. Frank Energie rekent op een bijzondere manier.stel: het is oktober.
1. FE kijkt naar november 2021 (je had toen waarschijnlijk al een flink verbruik, dus een hoge prijs.
2. Daar trekken ze het verbruik van september 2022 (dus de vorige maand) vanaf.
Kortom: je betaalt een torenhoge rekening, terwijl je druk bent met besparen. Ondanks dat….
3. Een helder antwoord op vragen hierover komt niet.
Ik had beter in september meer kunnen verbruiken, want dan was er ook flink wat op de nota van oktober verminderd.
Kortom: ik wacht nog steeds op het heldere verhaal.
Mijn voorkeur zou hebben: in oktober 2022 betaal ik de rekening van september 2022 + een voorschot op oktober. Dan pas weet ik echt waar ik aan toe ben.

Rein 21 okt 2022
W

Opzegging niet eenvoudig bij Frank Energie

Aanmelding was in 2 dagen geregeld door Frank Energie. Ook het opzeggen van mijn vorige leverancier EnergieDirect.
Na enkele maanden kreeg ik een aanbod om daar terug te komen. Dat heb ik aangenomen en per 20-09-2022 stap ik over. EnergieDirect heeft namens mij, mijn contract bij Frank opgezegd. Maar die incasseren doodleuk voor oktober.

W.Daanen-van Pelt 20 sep 2022
Reageer
C

Dit heb ik precies hetzelfde alleen dan voor de maand oktober . Gevraagt voor contact maar ik heb nog niets vernomen hoe heb jij dit opgelost ?

Charlotte 25 sep 2022
W

Het voorschot voor oktober heb ik gestorneerd, want ik wist niet hoe lang het
ging duren voordat de eindafrekening kwam en de terugbetaling.
Toevallig vandaag de eindafrekening ontvangen. Dus best snel.

W.Daanen-van Pelt 25 sep 2022
K

Frank Energie denkt mee met de klant

Toch even een positieve noot aan het adres van Frank Energie. Alle prijzen blijven maar stijgen, niemand weet waar het naar toe gaat. Ik werd vrij goed geholpen door een medewerker van Frank Energie die het gesprek met me aan durfde te gaan en eigenlijk stelde dat ze het ook niet weten. Gewoon een eerlijke medewerker die wel goed meedacht met de klant! Dat zie je niet veel dus in dat opzicht credits naar deze medewerker! Het feit dat je a la minute weer kan opzeggen bij deze energieleverancier is ook heel fijn trouwens.

Katoen 17 sep 2022
Reageer
A

In een stijgende markt loopt Frank voorop

Nu ruim een half jaar bij Frank. Met zonnepanelen had ik in de zomer een gemiddelde rekening van 20 euro per maand. Uiteraard gespaard voor de winter. Het afgelopen jaar zijn de energieprijzen alleen maar gestegen. In vergelijking tot andere leveranciers loopt Frank daardoor altijd op de prijzen vooruit, dus duurder dan een contract met looptijd van 6 tot 12 maanden. Wanneer de prijzen ooit weer gaan dalen zal Frank ook vooruit lopen, maar nu betaal je gemiddeld 2 euro per kuub gas en 30 cent per KW voor energie bij energie leveranciers. Bij Frank betaal je 2,5 voor gas en 50 cent voor energie. het is dus zeker niet goedkopen. Maar ooit wanneer de prijzen gaan dalen hopelijk wel. En de kosten in de winter, ik reken op minimaal 600 euro per maand.

Arend 13 sep 2022
Reageer
K

App

Tja wil je je energiekosten in de gaten houden , moet wel de app werken. In deze gemaakte dure tijd wil je toch de kosten drukken lijkt mij. Nu doet de app het al dagen niet.wanneer gaan jullie daar iets aan doen? We worden namelijk al genoeg belazerd, wij krijg helemaal geen gas uit Rusland, wij hebben zelf gas en er komt 80% uit Noorwegen.

Karin 31 aug 2022
Reageer
K

Hoe staat het ervoor Frank

De prijzen blijven maar stijgen Frank. Nog enige tips wat we kunnen doen? Wij zijn 2 maanden geleden naar jullie overgestapt maar de prijzen worden elke maand hoger, niet prettig maar we snappen ook tegelijkertijd dat jullie hier weinig aan kunnen doen. Hoe zien jullie de toekomst tegemoet? Wintermaanden prijzen nog hoger waarschijnlijk? Wij gaan de kachel in ieder geval niet aan doen deze winter, 800 plus euro kunnen we maandelijks niet betalen. We zagen ook dat elektriciteit veel duurder wordt, wat wel gek is want iedereen heeft tegenwoordig zonnepanelen. Hoe kan elektriciteit dan duurder worden? Ik dacht ik koop wel wat elektrische kacheltjes en kom de winter zo wel door maar dat zit er dus ook niet in.

Kim 28 aug 2022
Reageer
R

In augustus was de gasprijs heel hoog door het vullen van de gasvoorraden.

De electriciteitsprijs in Nederland is gekoppeld aan de gasprijs. Vandaar dat de electriciteitsprijs ook zo hoog was. Nu de gas voorraden zijn gevuld betaal ik al veel minder voor gas en electriciteit. Sterker nog, ik ben nu in oktober minder geld kwijt aan energie dan in augustus.

Robert 17 nov 2022
W

Frank als goedkoopste uit de vergelijker

Wij zijn overgestapt naar Frank, puur omdat niemand meer een vast contract wil aanbieden, zelfs onze oude energieleverancier niet, zucht. Veel vergelijkers geven helemaal geen opties meer aan dus uiteindelijk bij Frank Energie uit gekomen na minimaal een week op internet te hebben gespeurd. Deze was ietsje goedkoper als andere energiebedrijven op dit moment op variabele basis. Overstap ging soepel en heb verder niets hoeven doen.

Willie 10 aug 2022
Reageer
C

Inkoopvergoeding vs geen marge berekenen

Op de site staat: Bij ons betaal je de inkoopprijs voor energie. Die rekenen we één-op-één af. We verdienen dus niets aan jouw verbruik.

Jullie verdienmodel zou dus alleen in het maand bedrag zitten maar zonder marge op de inkoopprijs. Wat is dan die opslag "inkoop vergoeding"?

Als gevolg van een flinke stijging van genoemde kosten, zijn we genoodzaakt de inkoopvergoeding vanaf 1 september te verhogen. Hieronder tref je de opslag die vanaf die datum geldt.

Inkoopvergoeding vanaf 1 september 2022:
Gas: € 0,1308/m³
Stroom: € 0,0229/kWh
Bovenstaande premies zijn inclusief 9% btw.

Chris 1 aug 2022
Reageer
Frank Energie

Beste Chris, de inkoopvergoeding is een variabele vergoeding voor allerlei energiegerelateerde inkoopkosten (o.a. programmaverantwoordelijkheid, onbalans, landelijk transport van gas, vergroening in de vorm van GVO’s en CO2-compensatie, debiteuren- en kapitaalkosten en risico’s en handelingskosten derden). Deze vergoeding is niet nieuw en staat los van de vijf euro abonnementskosten (welke ter dekking is van onze dienstverlening). We herijken de inkoopvergoeding jaarlijks op basis van de ontwikkeling van de werkelijke kosten. Andere energieleveranciers nemen de deze kosten op in hun variabele of vaste tarief, waardoor het minder zichtbaar is.

Frank Energie 2 aug 2022
G

Frank energie vernieuwend

Beste lezer, Ik begrijp dat het voor velen een moeilijk verhaal is,vooral als je geen grip hebt op je uitgaven.
Maar voor mij heb ik terug gerekend op jaarbasis schilt het mij circa €50 per maand. Hopelijk blijft u zo scherp mogelijk inkopen voor de burger, buiten de energie reuzen om sjappo

Gregoor 21 jul 2022
Reageer
R

Ik heb een maandtermijn van € 261 bij jullie en deze maand in1 x naar €450?
Wat zijn dat voor een praktijken?

Reinoud 23 aug 2022
O

App

Ik ben sinds 3 juli lid van frank ik heb nu al de eerste factuur gekregen.in de app staat dat de meterstanden niet kunnen worden uitgelezen waar baseert frank mijn verbruik op eigenlijk dit kan toch niet ik kan helemaal mijn verbruik niet inzien ze kunnen dan gewoon factureren wat zij willen ik wil graag een app die werkt en anders stap ik over naar een andere energie leverancier.

Onzichtbaar 7 jul 2022
Reageer
Frank Energie

Wij baseren jouw factuur op het verwachte verbruik dat je bij aanmelding hebt ingevuld. Naderhand verrekenen we je werkelijke verbruik. Ik raad je aan om een e-mail te sturen naar onze klantenservice. Als je de melding krijgt dat wij geen meterstanden kunnen uitlezen is er waarschijnlijk iets mis met je meter.

Frank Energie 8 jul 2022
R

Zou meteen overstappen. Ik ben al sinds Maart de Sjaak. Ze zetten je zo meteen over op een modelcontract en dan ga je meer betalen dan via een flexibel contract voor een half jaar bij een andere energieleverancier. Frank energie wijst Enexis, onze netbeheerder aan als oorzaak voor het niet kunnen uitlezen van de meter en Enexis zegt ermee bezig te zijn. Google maar eens op uitlezen problemen Enexis, dit speelt al heel lang.
Zuur, want ik had ook meer proactieve houding verwacht van Frank energie maar dit gaat mij klauwen met geld kosten dus ik ga ook over.

Raymond 4 aug 2022
F

hier ook zo ik heb ook `slimmemeterportaal` en daar zie ik het verbruik al om 9 uur 's morgens
waarom daar wel en bij Frank niet? software probleem,

Frans 15 sep 2022
S

Hoge energierekening

Ik heb eigenlijk altijd een variabel contract gehad en via een vriend kreeg ik de tip om eens naar Frank Energie te kijken. Dit heb ik uiteraard gedaan en het leek wel te goed om waar te kunnen zijn. Toch heb ik maar de beslissing genomen om over te stappen naar Frank Energie en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Mijn maandlasten zijn ten opzichte van mijn vorige energieleverancier iets omlaag gegaan en daar ben ik wel blij om. Ik denk ook niet dat het nog goedkoper dan dit kan. De energierekening is natuurlijk nog steeds veel te hoog, maar ik probeer te besparen waar het kan. Het is nou eenmaal de tijd waarin we leven.

Stef 1 jul 2022
Reageer
R

Misschien even kijken naar zonnepanelen. Kan je eventueel ook wat airco's in het huis plaatsen die tevens kunnen verwarmen. Dat gaat dan via elektriciteit in plaats van gas. Dan bespaar je vrij snel (met name in de wintermaanden) veel geld. Wij zitten ook momenteel bij Frank Energie omdat we het goedkoopste variabele contract zochten.

Rene 2 jul 2022
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van juni 2023.

Over Frank Energie

Dit Nederlands energiebedrijf biedt energieolopssingen van de energiesector die gekoppeld worden aan slimme IT-oplossingen. Frank Energie biedt verschillende groene opties zoals zonne-energie en windenergie allemaal uit Nederland, om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Door persoonlijke ondersteuning en advies aan te bieden, helpt het bedrijf klanten de juiste energieoplossing te kiezen. Frank Energie maakt gebruik van de nieuwste technologieën om de efficiëntie van hun energieopwekkingsinstallaties te maximaliseren en zo de impact op het milieu te verminderen. De transparante werkwijze en toewijding aan duurzaamheid maken Frank Energie onderscheidend van andere bedrijven.