Frank Energie

Frank Energie

2.9 reviewscore • 111 reviews
P

Goede flexibele contracten/prijzen

Wij zitten nu een half jaar bij Frank Energie en ja je moet eerlijk een review schrijven dus dat doe ik dan ook bij deze. In het begin waren er best wat hobbels op de weg, had toen ook een wat negatieve review geschreven. Nu zijn we een aantal maanden verder en werkt alles heel goed. Waar je voorheen amper je verbruik en kosten kon inzien via de app, is dit nu een stuk verbeterd. In de app store heb ik ook al vaak een melding gehad dat ik voor de app weer een update moest downloaden. Prijzen zijn oprecht veel goedkoper als bij bijvoorbeeld Eneco, ging zelfs laatst nog even kijken maar het verschil is zo enorm groot op dit moment, dat ik het iedereen kan aanraden om op dit moment over te stappen naar een energieleverancier die flexibele contracten/prijzen aanbiedt.

Pascal 23 jan 2023
J

Pascal,
Heb jij er rekening mee gehouden dat Frank de energiebelasting inschat voor het komende jaar en als vaste kosten factureert? De energiebelasting is is 59 ct per m3 gas en 15 ct per kWh. We (sportvereniging) betaalden over de afgelopen 6 mndn meer dan 1,40 per m3 gas incl. energiebel! Daarnaast leveren onze zonnepanelen de meeste energie als de prijs het laagst is en gebruiken wij de meeste energie (baanverlichting) als de prijs het hoogst is. Salderen gebeurt met de prijzen die gelden op het moment van afnemen en terugleveren. Dus als je zonnepanelen hebt en je mag nog salderen is dit geen voordelige optie.

Johannes 7 aug 2023
S

Beste zet ever!!

Nu een dikke anderhalf jaar klant bij Frank. Wat een verademing en wat heb ik me hoop geld bespaard tov de energie giganten. Dit jaar gemiddeld 17 cent voor energie en 72 cent voor gas. Check alle (vergelijking)sites maar en je zult versteld staan. De energie giganten kunnen reclame maken wat ze willen. Ik zit gebakken!!! Heb ondertussen de nodige collega's en familie om, dus begin volgend jaar krijg ik ook nog enkele bonussen van 50 euro binnen:-)

Steef 1 okt 2023
Reageer
D

Slecht bereikbaar en meer

Na een dik half jaar Frank kreeg ik genoeg van die wild variërende facturen. De oorzaak zit waarschijnlijk in bar slechte schattingen. Dus ik dacht maar eens te bellen. Geen telefoon. Hallo een service provider zonder telefoon. Dan maar whatsapp. Ze beloven binnen 24 uur te reageren. Als we een paar keer informatie uitwisselen zoals dat in een telefoongesprek gaat ben ik een week verder en het kost me hartstikke veel tijd. Daarnaast moet je echt je zonnepanelen uitzetten op heel zonnige dagen. Ze zouden eigenlijk een sms'je moeten sturen als je moet betalen voor terugleveren.

Dick Bierman 29 sep 2023
Reageer
L

Zeer onduidelijk

Ik ben in november 2022 overgestapt op Frank Energie. In die tijd heb ik enkel in november, januari en april facturen ontvangen. Vervolgens maanden niets gehoord, tot ik ineens in juli ongeveer 5 verschillende facturen ontving, varierend van afrekeningen eerste half jaar, tot termijnfacturen van juni, juli, augustus. Vervolgens weer creditnota's die niet verrekend worden. Frank Energie heeft haar facturatieproces totaal niet op orde, wat vervelend is.

Ook krijg ik bijvoorbeeld een voorschot dubbele dekking voor augustus van 400 euro, terwijl het voorschot van mei 200 euro bedroeg. Onmogelijk uit te leggen en in mijn ogen meer een schimmige manier om liquiditeit binnen te harken omdat ze weten dat ze rigoreus achterlopen met factureren.

Lars Verheijden 28 jul 2023
Frank Energie

Beste Lars,

De afgelopen maanden heeft onze backoffice zich ingezet om de processen omtrent de facturatie te optimaliseren en issues op te lossen, uiteraard staat jouw feedback hierover genoteerd.

Je hebt ondertussen contact gehad met onze klantenservice waarbij we het e.e.a. hebben kunnen verduidelijken betreffende de facturen. Je hebt tevens laten weten de overstap te maken naar een andere energieleverancier.

Hoewel we het betreuren dat je bij ons weg gaat danken we je voor je vertrouwen in Frank Energie!

Met vriendelijke groet,
Team Frank

Frank Energie 4 aug 2023
P

Slechte/geen service, geen sterren!!

Contact met Frank energie is een drama! Ik heb problemen met startdatum in het contract en vervolgens na gebrek aan contact hierover maar overgestapt op een leverancier die wel contact opneemt. Frank bevestigt de beëindiging en laat vervolgens het contract alsnog ingaan.. ik kreeg meermaals slechte en korte reacties op mail waarmee mijn vragen niet zijn beantwoord of opgelost. Telefonisch zeer korte bereikbaarheid tot 14 uur smiddags en zelfs al eens eerder afwezigheidsbericht gehoord. Ook al eens telefonisch in de rij gestaan met 14 wachtenden voor me. Hoe kom ik van dit bedrijf af? Zijn er ook negatieve sterren als review te geven?

Paula 19 jul 2023
Frank Energie

Beste Paula,

Wij kunnen via dit platform niet in inhoudelijk ingaan op specifieke cases en op basis van alleen jouw naam kunnen we geen klantgegevens opzoeken.

Je kan onze klantenservice een bericht sturen via klantenservice@frankenergie.nl met in de onderwerpregel jouw klantnummer en de vermelding "contact via reviews.nl" zodat we je review gerichter kunnen beantwoorden.


Met vriendelijke groet,

Team Frank

Frank Energie 24 jul 2023
M

Krijgt Frank Energie ook een jaarabonnement?

Komen er nu ook pakketten dat je een vast tarief kan nemen op jaarbasis bijvoorbeeld? Lees dat veel van mijn vrienden weer terug gaan naar hun energieleverancier waar ze jaren bij hebben gezeten, omdat die weer een jaarabonnement aanbieden tegen tarieven die lager zijn dan het prijsplafond. Zal in ieder geval een mooie aanvullende optie zijn want ik begin nu ook te twijfelen wat ik moet gaan doen. Als de prijzen nu omhoog schieten ben ik het haasje als ik bij Frank Energie blijf?

Alvast bedankt voor het reageren.
Ps. positief over het bedrijf Frank Energie.

Marcel

Marcel 26 jun 2023
Reageer
w

Opeens verhoging?

Ben al 7 maanden bij frank energie. En tot op heden goed tevreden maar krijg ineens een verhoging van het vaste deel dat iedere maand hetzelfde zou moeten zijn. Daarbij word ineens mijn voorschot bijna verdubbelt van 98 nnaar 173. terwijl er op mijn nota bedrag toch duidelijk is te zien dat ik minder aan het gebruiken ben. Verwacht gebruik 307 kw en maar 124 kw gebruikt. verwacht gebruik gas 4m3 en 6 m3 gebruikt. Ook de app geeft aan dat ik in juni weer teveel betaal en staat al weer op 20 euro teveel betaald op 15 juni. Heb alles 25 nagekeken en een mail gestuurd. Maar kreeg het antwoord dat ik in mei meer had verbruikt wat dus niet klopt. Dus het verhaal dat je in de zomer minder betaald dan in de winter werkt bij frank energie niet helemaal. Opnieuw een mail gestuurd dat ik het er niet mee eens ben en of ze dat willen terugdraaien. Wacht nu maar af op antwoord, Het ergste vind ik dat ze zomaar het vaste deel verhogen wat niet mag volgens mij. Teveel voorschot lost zich vanzelf op.

w jansen 17 jun 2023
Frank Energie

Beste W. Jansen,

We passen je verwachte verbruik automatisch elke maand aan. Dit doen we om de verwachting zo goed mogelijk in lijn te brengen met je daadwerkelijke verbruik. De aanpassing doen we op basis van je verbruik van de afgelopen 3 maanden.

Wanneer er een aanpassing plaatsvindt door bijvoorbeeld de plaatsing van zonnepanelen, dan zal het systeem dit automatisch registreren en meenemen in de volgende voorschotten. Natuurlijk verrekenen we altijd op je werkelijke verbruik, dus na de eerste maand zal dit in de verrekening al zichtbaar worden.

Wanneer blijkt dat je de afgelopen maanden meer verbruik en/of minder teruglevering hebt gehad dan vooraf was verwacht dan vindt er wellicht ook een aanpassing plaats van de hoogte van de energiebelasting. Dit doen we zodat je op de jaarrekening niet voor grote verassingen komt te staan.

Meer informatie over de automatische aanpassing is te lezen op onze website:
https://www.frankenergie.nl/hoe-we-factureren

Met vriendelijke groet,
Team Frank

Frank Energie 26 jun 2023
w

Beste team Frank,

Heb besloten om nog even af te wachten maar van jullie antwoord klopt natuurlijk niets. En is volgens mij standaard uit een boekje gehaald. Misschien moeten jullie de mail nog een keer lezen. Termijnfactuur april 121euro, van mei 105 euro, van juni 98 euro, en nu juli dus173 euro. alles gaat dus naar beneden maar jullie voorschot gaat omhoog. Maar ook mijn energie belasting vliegt omhoog van de 70 euro naar de 97 euro. Waarom is mij een raadsel, mijn gebruik van gas is minimaal, ik verwarm mijn huis electrisch. Energiebelasting stroom is 0,15244 euru per kw. Mijn verbruik is echt geen 6000kw hoor. Dus weet niet goed waar jullie mee bezig zijn. Verbruik in de piek in januari was 845 kw nu verbruik in mei 124 kw.

w jansen 26 jun 2023
Frank Energie

Beste W Jansen,

Wij kunnen via dit platform niet in inhoudelijk ingaan op specifieke cases en op basis van alleen jouw naam kunnen we geen klantgegevens opzoeken.

Je kan onze klantenservice een bericht sturen via klantenservice@frankenergie.nl met in de onderwerpregel jouw klantnummer en de vermelding "contact via reviews.nl" zodat we je review gerichter kunnen beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Team Frank

Frank Energie 29 jun 2023
w

Beste team Frank,

Je snapt toch ook wel dat ik daar al mee bezig was natuurlijk.

Heb inmiddels bericht van jullie gehad dat jullie de verbruiken aan gaan passen en het totale jaarvrbruik ook zodat de energiebelasting weer terug gaat. Helaas moet ik wachten op de volgenden factuur met de aanpassingen, maar hoop toch echt dat jullie de belofte waar maken en alles netjes op een rij zetten voor mij. Altijd tevreden geweest en hoop dat weer te worden.

Met vriendelijke groet,
W. Jansen

w jansen 29 jun 2023
w

Inmiddels is alles weer opgelost en heb ik een nieuwe factuur gehad die in mijn ogen wel klopt. Ben daarom weer tevreden en heb dan ook geen reden meer om van leverancier te veranderen.

Bedankt Frank energie.

w jansen 14 jul 2023
I

Borg betalen?

Prijs was voor mij de reden om naar Frank Energie over te stappen. Echter een week na mijn aanmelding kreeg ik een mail. Na intern analyse van Frank Energie zou ik een risicoklant zijn en werd mij een borg gevraagd van 900 euro. Wij hebben bij niets of niemand een betalingsachterstand en betalen élke rekening op tijd. Er kan simpelweg geen aantekening over mij bestaan, anders dan een hypotheekschuld. Als ik de klantenservice vraag waarom wij een betalingsrisico vormen dan krijg ik het antwoord dat Frank Energie hier geen inzicht in kan geven omdat het een interne analyse is. Bizar. Je wordt dus ergens ergens van beschuldigd, maar je mag niet weten waarvan. Ik voel mij best geschoffeerd dat Frank Energie mij onterecht als wanbetaler bestempeld.

Dat schept bij mij het beeld dat het moeten aanbetalen van 900 euro borg een gehaaide manier is om de eigen liquiditeitspositie te kunnen verbeteren. Daar werk ik niet aan mee. Los van het feit dat dit verre van een “warm welkom” is.

Hier ga ik niet mee in zee. Wij zoeken wel een andere leverancier.

Ivo 9 jun 2023
Frank Energie

Beste Ivo,

Wij komen graag met je in contact om het e.e.a. te verduidelijken.
Hiervoor ontvangen wij graag het referentienummer van jouw mailcontact met onze klantenservice. Alvast bedankt!

Frank Energie 12 jun 2023
M

Vragen een voorschot op basis data van Leveranvier

Maar leggen niet uit waarvoor en waarom je een bedrag moet aanbetalen en zeggen dat dotnkkmt omdat je ene risico profiel bent maar geven niet de data waarop ze dat baseren

Zien iedereen als risico merken wij bij navraag bij andere die geïnformeerd hebben
Voelt als cashflow verbetering over de rug van klanten
Geeft geen betrouwbaar gevoel

ML 14 apr 2023
Frank Energie

Beste ML,

Wij hanteren een waarborgbeleid om een gezonde bedrijfsvoering te kunnen garanderen. Daarom vragen wij in sommige situaties om een waarborg te betalen voordat we kunnen starten met de levering van energie, zoals bij een negatieve kredietcheckscore of een verhoogd betalingsrisico o.b.v. interne en externe analyse van beschikbare data.

In correspondentie met onze klantenservice is er gemeld dat er een 'verhoogd' risico was geconstateerd op basis van eigen analyses die door Frank Energie worden uitgevoerd n.a.v. de kredietcheckscore. Omdat het verhoogd risico voortkomt uit eigen analyses wordt hierover geen inhoudelijke informatie verstrekt.

Je bent na betaling van de waarborg uiteraard nog steeds van harte welkom bij Frank en de waarborg heeft geen verdere invloed op je dynamische voorschot bedrag.

Frank Energie 24 apr 2023
M

Geen eindafrekening terugbetaling

Ik ben al een paar weken aan het appen en mailen met Frank energie. Vanaf 10-01 geen klant Electra en vanaf 08-02 geen klant gas bij Frankenergie tot de dag van vandaag geen eindafrekening/ terugbetaling, alleen maar tegenstrijdige antwoorden. ( wij zijn er mee bezig/meterstanden ontvangen en daarna weer in afwachting van meterstanden)

Martin 11 apr 2023
Frank Energie

Beste Martin,

Na beëindiging van contract wordt de eindafrekening doorgaans binnen zes weken gefinaliseerd. Wanneer ons systeem tegen onregelmatigheden aanloopt (bijvoorbeeld omdat er standen ontbreken) en de eindafrekening niet automatisch kan worden afgerond, dan zal dit worden opgepakt door onze backoffice.

Frank Energie 24 apr 2023
E

Aanmelding maar geen contact

Aangemeld half februari, ben akkoord gegaan met bedrag van €135 per maand, slimme meter aangezet, nog steeds krijg ik geen reactie op mijn mails, vervolgens krijg ik 2x hoger bedrag via de mail, heb ik weer gereageerd, weer krijg ik geen reactie terug, onbeschoft gewoon, mail die ik vandaag kreeg met belachelijk hoog bedrag wat de 18de van me rekening wordt afgeschreven, nu na maand nog geen reactie terug gekregen.

E.Bouw 10 mrt 2023
Reageer
A

Garanties van oorsprong

Vanaf mei 2022 heb ik geen contract meer bij Frank energie. Op 27 januari 2023 krijg ik van Frank energie een e-mail waarin mij word meegedeeld dat zij een foute berekening hebben gemaakt met niet uitbetaalde Garanties van oorsprong (wat dit ook moge betekenen). Het bedrag dat zij aan mij zouden crediteren was € 26,81. Echter op 31 januari 2023 krijg ik een correctie e-mail dat zij de komma van het te crediterende bedrag niet juist hadden geplaatst en dat ik een bedrag van € 2,68 zou terugkrijgen (hoe is dit te controleren). Welke correctie e-mails zou je nog mogen verwachten?? Misschien krijg ik het bedrag niet teruggestort maar schrijven ze het af van mijn rekening. En wat schets mijn verbazing: op 10 februari 2023 word zonder dat hier een machtiging voor is afgegeven een bedrag van € 2,68 afgeschreven en dus niet bijgeschreven. Bovenstaande verhaal is door een consument niet te controleren zonder goede uitleg van Frank energie en wekt ergernis. Men moet het blijkbaar maar voor waar aannemen en kan Frank energie je maar van alles op de mouw spelden. Waardeloze firma.

Anita 11 feb 2023
Reageer
H

Nieuwe klanten gaan voor oude klanten

Als je klant wilt worden wordt je supersnel geholpen. Maar als je klant bent zakt de service als een plumpudding in elkaar. Ik snap dat ze het druk hebben maar bestaande klanten krijgen dus geen prioriteit meer. Schaamteloos.
Voor aanvang van het contract moet er 2 maanden borg betaald worden. Dat is geen punt. Ze blijven echter daarna facturen sturen voor dubbele maanden. Ik heb bezwaar gemaakt en een bericht gestuurd dat ik wil dat dit gecorrigeerd wordt. Geen inhoudelijk reactie. Als dit niet snel opgelost wordt ben ik weg.

Henricus 9 feb 2023
E

Heb zelfde ervaring, eerste aanbod akkoord gegaan, erna 2x zonder contact of overleg dubbelle tarief in mail ontvangen, echt onbeschoft hoe ze dit doen zonder met de klant te spreken, zijn alleen maar om winst te maken over de rug van de burger.

E.Bouw 10 mrt 2023
G

Veel inzicht in je energiekosten via de app

Sinds 4 Januari 2023 klant bij Frank, na de zoveelste forse prijsverhoging bij Energiedirect werd het tijd voor een andere aanbieder. Overstap verliep heel soepel, niets op aan te merken. De app is echt uitstekend, dagelijks inzicht in je werkelijke kosten, ook afgezet tegen het in rekening gebrachte voorschot zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Alles onderbouwd met duidelijke grafieken. Als je werkelijke kosten in een bepaalde maand hoger of lager zijn dan het betaalde voorschot, wordt dit op de eerstvolgende factuur verrekend.
Waar ik niet blij mee ben is de aangekondigde forse verhoging van de inkoopvergoeding. Even afwachten wat de andere aanbieders van dynamische contracten gaan doen. Maar een goede en stabiele app is me ook wel wat waard.

Geert 21 jan 2023
Reageer
K

Prijzen blijven omlaag gaan

De prijzen, met name van elektriciteit, blijven maar omlaag gaan dus iedereen die nu bij een variabele aanbieder zit als Frank heeft een goede keuze gemaakt. De app werkt ook steeds beter dus kan alleen maar positief zijn. Ik ben nu enkele maanden klant en heb nooit problemen gehad. Kan het dan ook iedereen aanraden die op dit moment een nieuwe energieleverancier zoekt.

Kevin 21 jan 2023
Reageer
W

Blij klant van Frank Energie

Wij zijn blij klant van Frank, al sinds mid november. Dynamische termijnbedrag van stroom en gas is iets omhoog gegaan van november naar januari maar dat was ook te verwachten en hadden ze ook wel aangegeven. Wintermaanden zijn altijd wat duurder maar desondanks betalen we niet veel en is het qua aantal kWh en m3 gas alsnog goedkoper als de groten zoals Essent, Pure Energie, Eneco, etc. Hadden laatst een app update uitgevoerd zag ik in de app store en heb het idee dat de app nu ook een stuk beter werkt als voorheen.

Willem 11 jan 2023
Reageer
J

Inkoopvergoeding bijna verdubbeld

Ik heb me zojuist aangemeld bij ANWB Energie, omdat Frank Energie de inkoopvergoeding van gas verhoogd heeft van 15 naar 26 cent per kubieke meter gas. Bij ANWB Energie zijn deze 8 cent per kubieke meter voor transactiekosten, onbalanskosten en vergroeningskosten. Frank Energie beweert geen winstoogmerk te hebben, maar vraagt nu een erg hoge vergoeding boven op de 5 € leveringskosten voor zowel gas en stroom. Bij mijn verbruik van 3400 kubieke meter per jaar betaal ik bij Frank Energie €884 aan inkoopvergoeding en bij ANWB energie €272, een verschil van €600 per jaar. Een groot verschil voor een maatschappij die pretendeert Energie voor Inkoopsprijzen te verkopen.

Jan 1 jan 2023
D

Inderdaad, ik heb exact dezelfde ervaring. Frank werkt prima, prima app, eenvoudige overstap. Alleen met deze inkoopvergoeding prijzen ze zich uit de markt. `anwb is gewoon veel goedkoper. Dus overstappen maar.

DJ 12 jan 2023
W

Ze gaan de inkoopvergoeding per 1/2/23 met 80% verhogen en worden dan ruim 3x zo duur als Energy Zero. Ik houdt er niet van telkens te switchen maar dit is te gek. Heb ze gemaild... maar dan krijg je een slap verhaal en ze gaan niet in op het feit dat ze 3x zo duur worden als de concurrentie. Ze groeien als kool en hebben dus grotere org. nodig... wij kunnen dat gaan betalen. Ondernemersrisico wordt afgewend op de klant

WJ 19 jan 2023
E

Helemaal eens. Ik ben ook naar ANWB energie overgestapt, na de forse verhoging van de inkoopvergoeding door Frank energie. Hoe meer je verbruikt, des te meer Frank energie verdient aan jou als consument.

Erik 21 feb 2023
T

Prijsplafond overschreden op dag 1.

Tevreden klant hoor, maar hoe is het mogelijk dat de prijs voor een kuub gas 1,494 is terwijl het wettelijk 1,45 is? Dit bedrag had al vanaf vannacht 00:00 in moeten gaan en dat is dus niet het geval volgens de app. Neem aan dat dit rechtgetrokken wordt en dat het in een e-mail wordt onderbouwd.

Timmers 1 jan 2023
R

Geen angst. In de voorschotfactuur is reeds aangegeven welke (geschatte) mindering van overheidswege (= deel boven het plafond) toegepast gaat worden. Bij Frank wordt alles keurig netjes 2 maanden na de afgelopen maand rechtgetrokken. Dit is even wennen. Je krijgt dus na 2 maanden bij Frank gezeten te hebben iedere maand een verrekening van 2 maanden tevoren. Eigenlijk resulteerde dit altijd in behoorlijke credit bedragen op de factuur. Bovendien aan het eind van 1 jaar ook nog eens een flinke teruggave. Altijd een (veel) lagere prijs dan elders betaald.

R. de Bruijn 12 jan 2023
R

Inkoopvergoeding vrijwel verdubbelen naar 26ct

Het verhogen van de inkoopvergoeding naar 26ct per m3 gas en dan claimen dat je tegen inkoopprijs levert is misleiding. Bovendien wordt de overheid opgelicht omdat de verhoging onder het energieplafond valt.
Zeer slecht voor het imago van energiebedrijven. De vrees voor misbruik wordt door Frank Energie in praktijk gebracht.

Rob 31 dec 2022
Reageer
Z

Van Energiedirect.nl naar Frank Energie

Wij zijn overgestapt naar Frank Energie. Hoorden het op de radio en het was voor ons tijd om toch eens verder te gaan kijken. Energiedirect.nl contract was verlopen en toen ik inlogde zag ik prijzen waar me de broek van af viel!!! Snel wat vergelijkers bezocht en reviews gelezen over energiebedrijven en ja Frank kwam toch wel elke keer terug als goede optie voor ons. Overdracht van Energiedirect.nl naar Frank verliep soepel, al moesten we wel bijna een maand wachten totdat we echt bij Frank zaten. Nu is alles goed aangesloten en gebruiken we gas en energie van Frank.

Zaandam 28 dec 2022
Reageer
M

Goedkoop en overzichtelijk

Blij dat ik ben overgestapt. Echt goedkoop en goed inzicht in tarieven en gebruik. Iedere dag krijg je een overzicht van de tarieven per uur, zodat je goed rekening kunt houden met je stroomverbruik.
Scheelt echt enorm veel geld.

Ik maakte mij eerst wat zorgen na de negatieve reviews, maar geen enkel probleem ondervonden!

Overstappen ging goed, communicatie ging goed. Gewoon goed geregeld!

Marcel 25 dec 2022
Reageer
P

Geen reactie op e-mails

Ik ben sinds 1 week klant maar ik kwam er achter dat leveradres niet klopt met factuuradres, ik probeer contact te krijgen met Frank maar geen reactie. ondertussen heeft iemand anders gas en stroom op mijn kosten. Ik zal naar Amsterdam moeten gaan rijden vanuit Roosendaal om contact met hun te krijgen. echt slecht.

Piet 22 dec 2022
p

Via de app ten laatste wel contact gekregen met een vriendelijke medewerkster en nu gaat het goed, alles gecorrigeerd aanbetaling terug gestort en opnieuw begonnen. Bij de buurman alles weer ongedaan gemaakt. ik ben nu zeer tevreden.

piet 25 jan 2023
N

Overlijden melden

Wij proberen contact te krijgen met Frank Energie om een overlijden te melden.
Helaas onderneemt Frank Energie geen actie om dit soort urgente meldingen te behandelen. Wij vinden het schandalig om als nabestaanden dit niet telefonisch te kunnen melden of dat er met spoed contact opgenomen wordt.
We hebben er geen goed woord voor over. Wat respectloos .Wellicht als reactie krijgen we te horen dat het ' momenteel drukker is dan u gewend bent, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op' . Schandalig

Nancy 21 dec 2022
Reageer
L

Borg vragen zonder inzicht te geven waarom

In een eerste mail als nieuwe klant werd ik hartelijk welkom geheten. In de tweede mail een 'maar'. 'Na intern en extern onderzoek bent u een 'risicoklant' en vragen wij een borg van bijna 450 euro'. Dat kan ik begrijpen wanneer je een betalingsrisico vormt.
Maar, ik heb van mijn leven nooit op krediet gekocht, nooit schulden of betalingsachterstanden gehad, mijn hypotheek vroegtijdig afgelost, nooit problemen met een energieleverancier gehad. Er kan dus geen negatieve aantekening over mij bestaan. Volgens de externe kredietcheckpartners van Frank Energie dus wel blijkbaar. Wel is mijn pensioen al 12 jaar niet verhoogd, zoals bij velen, en ben ik op leeftijd (met een goed inkomen). Als dat de reden is, dan gaan mijn gedachten richting ouderendiscriminatie.
Bereidt de borg te betalen heb ik Frank Energie om uitleg gevraagd. Die zijn ze niet bereid te geven, evenmin willen ze inzicht geven in de gronden van hun kredietcheckpartners. Dit vind ik onacceptabel. Het voelt alsof je ergens van beschuldigd wordt, maar je mag niet weten waarvan. Een vergelijking met de toeslagenaffaire en de geheime dossiers van de belastingdienst dringt zich hier op.
Wanneer Frank Energie op vergelijkbare wijze handelt vraag ik mij af hoe transparant en betrouwbaar ze kunnen zijn. Ik wil ze in ieder geval niet als leverancier.

Louis 17 dec 2022
L

Frank Energie heeft telefonisch uitleg gegeven. Hoewel ik hun werkwijze niet kan aprecieren, kan ik er ook begrip voor hebben.
Beschouw de review maar als niet geplaatst.

Louis 17 dec 2022
J

Frank energie werkt nu goed

Ik ben nu maanden lang klant bij frank energie. Ik had de pech dat mijn contract bij een andere energieleverancier net was verlopen toen de prijzen flink waren gestegen... Die wilde me niet helpen nadat ik jarenlang klant was geweest dus ben overgestapt naar frank energie en zit er eigenlijk vanaf het begin. De app werkte in het begin amper, alles ging traag en je kon qua statistieken weinig inzien. Nu, bijna 2023, is het echt veel beter. App werkt goed, ze zijn duidelijk over hoeveel je moet betalen. Ben blij dat ik ben gebleven, met name omdat ik vrienden om me heen hoor die nog een stuk meer betalen dan dat ik nu doe.

Jan 8 dec 2022
Reageer
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van oktober 2023.

Over Frank Energie

Dit Nederlands energiebedrijf biedt energieolopssingen van de energiesector die gekoppeld worden aan slimme IT-oplossingen. Frank Energie biedt verschillende groene opties zoals zonne-energie en windenergie allemaal uit Nederland, om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Door persoonlijke ondersteuning en advies aan te bieden, helpt het bedrijf klanten de juiste energieoplossing te kiezen. Frank Energie maakt gebruik van de nieuwste technologieën om de efficiëntie van hun energieopwekkingsinstallaties te maximaliseren en zo de impact op het milieu te verminderen. De transparante werkwijze en toewijding aan duurzaamheid maken Frank Energie onderscheidend van andere bedrijven.

  • Geverifieerd bedrijf
  • Energieleveranciers
  • https://www.frankenergie.nl
  • klantenservice@frankenergie.nl