Energie

Pure Energie

36 reviews
78% positief
14% neutraal
8% negatief

Pure Energie is een puur Nederlands energiebedrijf die windmolens bouwt en zonnepanelen plaatst in heel Nederland. De stroom wat hieruit opgewekt wordt, verkoopt Pure Energie rechtstreeks aan haar klanten. Het tarief van Pure Energie is eerlijk en voordelig en zorgt ervoor dat deze energieleverancier al veel klanten heeft. Klanten kunnen zelf kiezen waar de energie vandaan komt als een contract wordt aangegaan.

Pure Energie is van alle energieleveranciers de beste keuze.

Bezoek Pure Energie


Reviews (36)

  • Naomi

    Overstappen naar Pure Energie

    Overstappen naar Pure Energie was heel eenvoudig. Ik zag er een beetje tegen op, omdat het mij een heel gedoe leek. Dit is heel erg meegevallen, waar ik blij mee ben. Ik heb de overstap gemaakt, omdat ik niet tevreden was met Frank Energie. Het bleek toch allemaal niet zo goedkoop te zijn. Dat zijn dan dingen waar je te laat achter komt. Daarom wou ik gewoon bij een degelijke en betrouwbare energieleverancier, dat je wel weet waar je aan toe bent. Ik las veel goede reviews over Pure Energie en ik kreeg er ook gewoon een goed gevoel bij. Daarom heb ik besloten om over te stappen naar Pure Energie. Ik heb er echt totaal geen spijt van en ik denk dat ik hier nog wel een tijd bij zal blijven. Gewoon duidelijk en oprecht, geen addertjes onder het gras. Dat is wat Pure Energie is.

    Naomi 21 feb 2022

  • Eva

    Duidelijk en geen verrassingen

    Ik ben al jaren klant bij Pure Energie en heb nooit iets te klagen gehad. Vandaar dat ik deze review type omdat ze gewoon een pluim verdienen. Voordat ik bij Pure Energie zat, zat ik bij een niet nader te noemen prijsvechter. Dit was een en al ellende en daarom kan ik Pure Energie ook waarderen. Ze zijn misschien niet de aller goedkoopste, maar je weet wel precies waar je aan toe bent. Ze hebben altijd tijd voor je (prijsvechters hebben vaak te weinig personeel, omdat ze daar ook op besparen) en qua kosten kom je nooit voor verrassingen te staan. Daarom krijgt Pure Energie van mij een dikke 5 sterren. Dat hebben ze echt verdient!!!

    Eva 15 feb 2022

  • Wendy

    Groene stroom

    Ondanks dat de energieprijzen maar blijven stijgen, blijf ik gewoon bij Pure Energie. Volgens mij zit er ook niet zoveel verschil in de prijzen van verschillende energieleveranciers. Bij Pure Energie weet je tenminste dat ze groene stroom halen uit hun eigen energiebronnen. Dat is ook wel wat waard. Ik zit al heel wat jaartjes bij Pure Energie en er is nooit iets geks gebeurd. Het is gewoon een goede energieleverancier, die ook zeker niet te duur is. Een eerlijke prijs voor groene stroom. Als je dat ook belangrijk vindt, is Pure Energie zeker wat voor jou.

    Wendy 28 jan 2022

  • Jose

    Al 9 jaar de groenste van Nederland

    Groene energie en duurzaamheid vind ik erg belangrijk. Dit weegt zwaar wanneer ik de keuze moet maken voor een energieleverancier. Ik woon nu zo'n 5 jaar op mijzelf en heb al die tijd gekozen voor Pure Energie. De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek en Pure Energie scoort op het gebied van duurzaamheid al 9 jaar op rij een 10! Dit is voor mij eigenlijk al reden genoeg om trouw aan Pure Energie te blijven. Qua kosten valt het ook wel mee als je het vergelijkt met andere energieleveranciers. Pure Energie is helemaal niet zo duur. Reden genoeg om bij Pure Energie te blijven!

    Jose 11 jan 2022

  • Jaap

    Energietarieven vliegen de pan uit

    Ik weet dat dit eigenlijk voor alle energieleveranciers geldt, maar de energietarieven vliegen echt de pan uit. Het is echt niet meer normaal hoeveel meer je betaald in vergelijking met een paar jaar geleden. Toevallig heb ik dan Pure Energie waar ik altijd wel tevreden mee was, maar als deze prijsstijging zo door blijft zetten weet ik niet hoelang ik dit nog kan betalen. Overstappen heeft ook geen zin, want concurrenten zijn minstens even duur. Dit moet echt stoppen!

    Jaap 27 dec 2021

  • Jort

    Jaren klant bij Pure Energie

    Ik ben al jaren klant bij Pure Energie en ik heb nooit de behoefte gehad om over te stappen naar een andere energieleverancier. De kosten vallen reuze mee, hun klantenservice is voortreffelijk en je krijgt 100% groene stroom uit Nederland. Voor mij geen aanleiding om over te stappen. Over de klantenservice van Pure Energie ben ik zeer te spreken, omdat er altijd ruim de tijd voor mij wordt genomen wanneer ik met bepaalde vragen zit. Ik denk niet dat dit het geval zal zijn bij prijsvechters. Dat vind ik een heel belangrijk onderdeel als het aankomt op het kiezen van een energieleverancier. Als je service ook belangrijk vindt, dan kan ik Pure Energie zeker aanbevelen. Heel vriendelijk en klantgericht.

    Jort 14 dec 2021

  • Manon

    Eerlijk energiebedrijf

    Bij Pure Energie geven ze altijd eerlijk advies en kijken ze niet alleen naar de winst die ze kunnen maken. Je kunt elders wellicht een goedkoper energiebedrijf vinden, maar eerlijke energie vind ik belangrijker dan een paar euro besparen. Ik ben al jaren een tevreden klant en ik ben blij dat ik destijds heb gekozen voor Pure Energie.

    Manon 27 nov 2021

  • oliver b.

    overgestapt naar pure energie dankzij goede hulp

    reeds een week geleden overgestapt van essent naar pure energie. laat ik voorop stellen dat het me niet maakt bij welke leverancier ik zit. ze leveren allemaal gas en elektriciteit via dezelfde toevoer aan het huis. pure energie kwam als goedkoopste uit de test ook al is het nu wel erg duur. heb daarom gekozen voor een variabel contract waar ik uit kan stappen wanneer ik wil. ik kan dan ook een vast tarieven contract nemen als de prijzen weer omlaag gaan. heb zelfs met iemand van pure energie gechat en die heeft me goed geholpen en veel dingen uitgelegd. volgens mij heette de man bastian. dus als een baas van pure energie kijkt. geef bastian maar een goede loonsverhoging. hij heeft een klant binnen gehaald. bastian zei dat hij alles voor me zou regelen zoals de overstap en dat ik verder zelf niets hoefde te doen behalve de mails in de gaten te houden. dat heb ik gedaan en alles is nu goed. grote aanrader.

    oliver b. 22 nov 2021

  • Marianne en Sven

    Energie en gasprijzen vliegen de pan uit

    Dusssss ons verhaal. Ons energiecontract loopt af over een paar dagen. Eind September had ik op het nieuws gelezen dat je snel iets moest doen want de prijzen zouden de lucht inschieten. We kunnen wel stellen dat dit is gebeurd! Meteen contact opgenomen met Pure Energie, waar we al klant bij zijn. Deze waren de eerste dagen van oktober niet bereikbaar door een storing op de website, oke het zal. Daarna hebben ze me goed geholpen en meteen mijn contract verlengd! Om even een voorstelling te maken, voorheen betaalden we 0,21 kWh. Ons nieuwe contract geeft aan dat het 0,28 kWh is. Alsnog 25% hoger maar daar konden ze op dat moment weinig aan doen, waren simpelweg de prijzen. Voor de grap nu even gekeken, als je nu een contract tekent, dan staat het op 0,50 kWh! Dus meer dan het dubbele van wat wij voorheen betaalden. Hetzelfde voor gas trouwens, daar betalen we nu ook 25% meer voor dan vorig jaar, is niet anders. Beter dit, dan dat we nu vast zouden zitten aan een variabel contract met ENORME prijzen of dat je het voor een jaar vast zou zetten zeer hoog.

    Dus, bedankt Pure Energie dat jullie me hebben geholpen. We betalen wat meer maar zijn er desondanks zeer blij mee.

    Marianne en Sven 31 okt 2021

  • Roland

    Duurzaam en goede klantenservice

    Ik zocht naar een duurzaam energiebedrijf en Pure Energie kwam als meest duurzaam uit de test. Ik kan Pure Energie iedereen aanraden, helemaal na mijn contact met de klantenservice. Ze zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Ook werd mijn probleem zeer vakkundig opgelost. Het enige jammere is dat mijn prijs is verhoogd. Ik heb een flexibel contract en de energiekosten zijn wat gestegen, maar ik denk dat dat zaken heeft te maken waar Pure Energie en energiebedrijven in het algemeen weinig aan kunnen doen.

    Roland 30 okt 2021

  • Wilma

    Groen en klantvriendelijk

    Zoals de titel al zegt is Pure energie groen maar ook klantvriendelijk. Ze werken met werkelijke meterstanden en niet historisch verbruik. Ik was erg geschrokken van het voorschot bedrag wat ik moest betalen bij een ander energiebedrijf. Bijna van het gas af en toch een hoge voorschot nota. Gelijk maar geannuleerd en Pure energie gaf wel het werkelijke verbruik in de voorschot nota! Bij Pure energie waren ze ook heel vriendelijk in tegenstelling tot dat andere energiebedrijf. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat Pure energie een heel groen energiebedrijf is. Ze hebben zelfs een windmolen en de zon in hun logo!

    Wilma 27 okt 2021

  • Patricia

    Groenste energie uit Nederland

    K ben een half jaar geleden overgestapt naar pure energie. De reden waarom k ben overgestapt is dat pure energie de groenste energie uit Nederland levert. Acht keer op rij zijn ze de groenste volgens de Consumentenbond. Dit is voor mij een belangrijk punt. Dat k dan een paar tientjes meer of minder betaal maakt niet uit. K wil een betere wereld achterlaten voor mijn kids daarom probeer k mijn steentje bij te dragen. Het is dat ik een huurwoning heb anders had k ook zeker gekeken naar zonnepanelen. Ook hoop k binnen een paar jaar mijn auto in te kunnen ruilen voor een elektrische auto. Hopelijk kan k andere mensen inspireren om ook naar pure energie over te stappen.

    Patricia 18 okt 2021

  • Jasper

    Het groenste energiebedrijf

    Pure Energie beweert het groenste energiebedrijf te zijn. Toch zijn er meer energiebedrijven die dit beweren. Budget Energie zegt 100% groene stroom en gas te leveren. Hoe kan het groener dan 100%? Vattenfall wil een fossielvrij leven binnen één generatie. Zo heeft elk energiebedrijf wel een leus, waarmee je niet zoveel kan. Is Pure Energie echt het groenste energiebedrijf? Ik weet het niet... Desondanks heb ik wel voor Pure Energie gekozen. Mede door de prijs en hun energiebronnen. Ik ben verder tevreden met Pure Energie, alleen word ik een beetje moe van al die verkooppraatjes. Dit geldt niet alleen voor Pure Energie. Al die energiebedrijven kunnen er wat van. Als consument is het hierdoor heel moeilijk om een goede keuze te maken. Ze lijken allemaal wel de groenste te zijn. Neemt niet weg dat Pure Energie gewoon een goed energiebedrijf is.

    Jasper 11 okt 2021

  • Puk

    Groene energie uit Nederland

    Ik was op zoek naar een energieleverancier die groene energie uit Nederland levert. Na wat online zoekwerk kwam ik bij Pure Energie uit. Wat ik erg leuk vind aan Pure Energie is dat je al hun energiebronnen kunt zien. Ik heb niet lang hoeven na te denken om te bepalen dat ik naar Pure Energie wou overstappen. Het voelde gelijk goed. Het was eigenlijk precies wat ik zocht. Tuurlijk spelen de kosten ook een rol, maar deze had ik al vergeleken via een andere website. De kosten vallen reuze mee. Overstappen ging heel eenvoudig en hier hoefde ik eigenlijk niks voor te doen. Aanmelden bij Pure Energie kan gewoon via hun website, de rest regelen hun. Het geeft mij een goed gevoel dat ik lokaal groene energie afneem. Ik denk dat dit ook steeds meer gaat gebeuren in de toekomst en dat mensen steeds meer zelfvoorzienend worden en dat is een positief iets! Als je hetzelfde zoekt als ik, dan kan ik je Pure Energie zeker aanraden. Hoe meer mensen voor zo'n groene energieleverancier kiezen, hoe beter het is voor de planeet!

    Puk 23 sep 2021

  • Simone en Wim

    Pure Energie heeft het goed op de rit

    Vrijwel allemaal positieve reviews lees ik hier en daar wil ik me dan ook graag bij aansluiten! Wij zijn zo'n familie die zich snel vervelen en dan gaan verhuizen naar een andere stad om weer nieuwe dingen te ontdekken. Niets mis mee al zeggen we het zelf, probleem is dat je dan telkens moet overstappen van Energieprovider. Of je moet er al aan denken om de verhuizing door te geven, wat we na 3 keer nu wel doen. Doordat we zo vaak zijn verhuisd en hierdoor best vaak tegen problemen zijn aangelopen bij energieleveranciers wil ik jullie graag behoeden voor het feit dat je niet ieder jaar over hoeft te stappen voor de beste prijs. Vaak kan je ook wel wat regelen met je huidige energieleverancier door even contact met ze op te nemen. Wij hebben al bij meer dan 5 energieleveranciers een contract gehad, vaak voor 1 jaar, en vaak hebben we wel gedoe gehad. Pure Energie is hier wat beter in. Klantenservicemedewerkers die je echt willen helpen. Geloof me, dit is bij anderen een groot probleem. Heb zelfs eens gehad dat we een verhuizing hadden doorgegeven maar dat de website een melding gaf (was bij Energiedirect.nl), de servicemedewerker wilde ons totaal niet helpen en gaf aan dat het onze schuld was omdat wij maar eerder aan de bel hadden moeten trekken, terwijl de website van deze energieleverancier het gewoon niet deed. En zo zijn er nog vele verhalen te vertellen tot veel ergernissen aan toe. Wil hierom graag Pure Energie in het zonnetje zetten omdat zij alles redelijk op de rit lijken te hebben. Ze helpen je goed waar nodig en de prijzen zijn niet veel hoger of lager dan anderen.

    Simone en Wim 16 aug 2021

  • Milan

    Pure Energie Meter app

    Na wat wikken en wegen ben ik overgestapt naar Pure Energie en ik heb gelijk de Pure Energie Meter laten installeren. Dit is een extra kastje in je meterkast die je energieverbruik meet. Dit kun je dan in realtime weer aflezen in de bijbehorende app. Super handig en ook leuk om te zien. De app zelf is gratis en werkt goed op mijn telefoon.

    De klantenservice is vriendelijk en behulpzaam. Ik heb contact met ze gehad, omdat ik wat vragen had met betrekking tot de Pure Energie Meter en app. Ze stonden mij vriendelijk te woord en legden mij alles tot in de puntjes uit.

    Als laatste vind ik het fijn dat ze volledig groene stroom aanbieden. Je kunt op hun website zien welke energiebronnen ze hebben. Dit is altijd wind of zonne-energie. Ook zie je dat er heel veel nieuwe wind en zonneparken in aanbouw zijn, dus ze staan echt niet stil. Dit is de toekomst en het is fijn dat ik hier een steentje aan kan bijdragen.

    Milan 4 jul 2021

  • Lotte

    Groenste energieleverancier

    Ik probeer zo milieubewust mogelijk in het leven te staan en groene energie hoort daar dan zeker bij. Voorheen nam ik simpelweg de goedkoopste energieleverancier, maar nu wil ik ook echt met andere dingen rekening houden, zoals het klimaat. Zodoende ging ik verschillende energieleveranciers vergelijken en kwam ik uiteindelijk terecht bij Pure Energie. Ze claimen het groenste energiebedrijf te zijn, dus ik ben naar ze overgestapt. De overstap zelf ging heel makkelijk. Wat ik leuk vind aan Pure Energie is dat de groene stroom in Nederland wordt opgewekt en dat je kunt zien waar het precies vandaan komt. Wanneer je op hun website op energiebronnen klikt, kun je precies al hun wind -en zonneparken zien. Dit is heel transparant en ook gewoon leuk. Dat spreekt ook erg in het voordeel van Pure Energie. Ik ben heel blij dat ik overgestapt ben naar Pure Energie en ik hoop dat meer mensen dit doen.

    Lotte 30 jun 2021

  • Vincent

    Pure energie goedkoopste met groene stroom

    Pure Energie kwam bij ons als goedkoopste uit de test van verschillende vergelijkingssites. Aangezien deze energieleverancier gebruik maakt van groene energie (vind mijn vrouw belangrijk) hebben we hiervoor gekozen. Tot op heden geen enkel probleem ondervonden want de overgang van onze huidige energieleverancier werd helemaal geregeld door Pure Energie. We hoefden alleen maar wat informatie in te vullen op de website! Ik schrijf deze review eigenlijk om meerdere mensen ervan op de hoogte te stellen dat jaarlijks enkele vergelijkingssites bezoeken uit kan! Zelfs tot enkele honderden euro's op jaarbasis door alleen maar over te stappen naar een andere (lees goedkopere) energieleverancier!

    Vincent 27 jun 2021

  • Leon

    Pure energie klantvriendelijk

    Lange tijd zijn wij niet bezig geweest met ons energieverbruik en hoe dit op een meer milieu vriendelijkere wijze kan.
    Toch proberen we hier beetje bij beetje ook ons steentje aan bij te dragen en was de bewustere keuze in de energie voor ons een logische stap.
    We zijn overgestapt naar Pure Energie, helaas ging dit niet zonder slag of stoot en kwamen wij er zelf ook niet uit.
    Wat hulp van de maatschappij hun kant was dan ook nodig en dit bleek totaal geen probleem te zijn.
    Ze konden antwoord geven op al onze vragen en stonden voor ons klaar wanneer we hulp nodig hadden.
    Met wat hulp was alles gelukkig vrij snel geregeld en nu werkt alles precies zoals het zou moeten en hoe we het verwachten.
    Jammer dat het overstappen niet zo soepel ging als we gehoopt hadden.
    Maar wel heel erg fijn dat de klantenservice van Pure energie zo vriendelijk en behulpzaam heeft gehandeld, wij zijn er erg tevreden over.

    Leon 23 jun 2021

  • Suus

    Groenste energie uit Nederland

    Omdat ik bewuste stappen wil zetten voor een beter klimaat, was ik op zoek naar een energieleverancier die gebruikt maakt van wind- en zonne-energie uit Nederland. Ik kwam al snel bij Pure Energie uit. Wat mij direct opviel is dat zij al wat prijzen hadden gewonnen op het gebied van groene energie en beste energieleverancier. Vanaf dat moment wist ik eigenlijk wel dat het goed zat en Pure Energie precies is wat ik zocht. Ik ben toen gelijk overgestapt naar Pure Energie en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van gehad. Het is eigenlijk alles wat ik zoek in een energieleverancier en daar wil ik best een paar centen extra voor betalen. Wat ik ook echt leuk vind, is dat je al hun energiebronnen op de kaart kan zien. Dit geeft je een idee waar je energie precies vandaan komt.

    Suus 15 mei 2021

  • Gerard S.

    Pure energie veel fouten

    Er gaat hier van alles mis. Overgestapt naar Pure energie waarna er eerst iets mis was gegaan bij de annulering van mijn huidige energieleverancier, deze liep nog door. Dit zou Pure energie regelen maar dus duidelijk niet gedaan. Toen was er iets mis met het factuurbedrag die totaal niet overeenkwam met de deal die ik via een vergelijker had bedongen. De klantenservice heeft veel moeite om te snappen waar de fout ligt (bij hen) en willen het wel oplossen maar lijken hier totaal niet capabel genoeg voor. Heel jammer want de prijzen die ik kreeg waren het goedkoopste zoals de vergelijker i.i.g. aangaf. Helaas heb ik hier niets aan want ga het contract meteen weer ontbinden. Het zal vast bij meerdere mensen wel goed gaan als ik deze reviews lees maar mij is dat geluk duidelijk ontnomen.

    Gerard S. 31 dec 2020

  • Loek

    Blij met Pure Energie

    Ik heb me al een tijd aangemeld bij Pure Energie en hier ben ik nog steeds heel blij mee. Vandaar ook deze beoordeling. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld door de reclames er over en toen ben ik gaan rondkijken op Google.

    Ik was bang dat groene energie duur zou zijn, maar dat is helemaal niet zo. Het personeel van Pure Energie was erg toegankelijk en aardig en dit geeft een prettig gevoel. Ik heb een keer gehad dat de factuur niet klopte, het bedrag dat hier op stond was ineens veel duurder dan ik gewend was en dat bleek niet te kloppen. Toen ik zo snel mogelijk contact zocht, werd het meteen nagekeken en was al snel de fout gevonden. Niet heel veel later was het probleem opgelost en had ik bericht dat het geld wat ik teveel had betaald terug gestort zou worden op mijn rekening. Dit is nu allemaal enige tijd geleden en het geld heb ik ook keurig terug gekregen. Heel erg blij ben ik met deze goede service.

    Na dit voorval is het altijd goed blijven gaan, we hoeven zelf eigenlijk nooit iets te regelen. Dit wordt allemaal voor ons gedaan en geregeld. Ik ben een hele tevreden klant.

    Loek 23 dec 2020

  • Willem

    Pure energie in Nederland

    Eerder vonden mensen ons vaak van die hippies, omdat mijn vrouw en ik al tientallen jaren bezig zijn met een beter milieu en zo min mogelijk vervuiling op welke manier dan ook.
    Nu is het een hot item en zie je het 'gelukkig' steeds normaler worden in Nederland dat mensen zich hier mee bezig houden.

    Pure energie past hier naar mijn mening perfect bij.
    Je hebt hier allerlei manieren van het opwekken van energie die beter zijn voor het milieu, namelijk:

    - groen gas
    - groene stroom
    - zonne energie
    - windenergie.

    Toen we dit zagen waren wij in principe al om, toen kregen we ook nog eens een korting van 350 euro voor ons contract van vijf jaar en later zag ik ook nog eens dat ze al acht jaar lang een prijs winnen voor de groenste energie.
    Veel beter dan dit kun je het volgens mij niet treffen.

    Willem 11 dec 2020

  • Tim

    Windmolens van Pure Energie

    Je ziet steeds meer windmolens in Nederland komen en veel mensen hebben hier groots commentaar op. Zelf snap ik dit niet goed, want waarom zou je tegen iets zijn wat ervoor zorgt dat wij grote stappen op het gebied van een beter milieu maken? Ze zouden lelijk zijn, ik vind dit wel meevallen. Ik kan zo tien dingen noemen, ga ik niet doen natuurlijk, wat een stuk lelijker is dan een windmolen.

    Daarnaast, wanneer je dit doet, zijn er zo veel voordelen aan verbonden dat je gek bent als je hier niet in mee gaat. Iedereen die zich een beetje in de wereld en het milieu verdiept, ziet in dat we hier uiteindelijk toch allemaal naar over moeten stappen. Dus waarom dan niet nu al met zijn allen? Het is een goede energie leverancier die zowel energie opwekt met behulp van windmolens als dat het een leverancier is die zorgt voor zonne energie met zonnepanelen. Alleen maar goede dingen dus!

    Tim 26 nov 2020

  • Stef

    Pure energie review

    Eerlijk?! Ik snap echt niet waarom energie zo duur moet zijn. Je bent zo 200 euro per maand hier aan kwijt, nou sorry hoor maar dat vind ik echt ontzettend duur. Het enige nadeel is dat je gewoon niet zonder energie kunt, denk maar aan een winter zonder verwarming. Dat is iets waar je toch niet aan moet denken. Wij zitten bij pure energie en dat is dan nog een redelijk goedkope maatschappij en zij hebben ook nog eens duurzame energie, dus meerdere pluspunten. Dit waren voor ons ook redenen om hier te gaan. Maar dat neemt niet weg dat ik energie in het algemeen maar een duur iets vind.

    Stef 1 nov 2020