Tibber

Tibber

4.6 reviewscore • 18 reviews
T

Ophouden met reviews plaatsen incl. aanmeldcode

Waarom zit iedereen op alle forums van die codes toe te voegen dat je met een gezamenlijke code 50 euro gratis krijgt waarmee je iets van een pulse kan kopen. Hou daar eens mee op mensen. Ik zie dat dezelfde reviews ook hier op Reviews.nl worden geschreven, echter haalt de keuringsmensen de codes hier gelukkig weg. Zal me ook niks verbazen als Tibber zelf die reviews plaatst want ik zie geen enkel andere energieleverancier met zoveel van die spam reviews. Zo goed is Tibber niet want het is een nieuwe energieleverancier met genoeg beginnersfouten kan ik jullie melden.

Tim K. 15 jan 2023
Reageer
H

"Zo goed is Tibber niet esnt het is een nieuwe leverancier ...". Misschien kan je wat specifieker zijn overwat er allemaal fout gaat waardoor ze 1 ster krijgen? Ik ben klant bij Tibber en uitermate tevreden.

Harm 19 jan 2023
T

Te beginnen met het stoppen van al die reviews met een bepaalde kortingscode? Daarnaast lijkt het wel alsof jij aandelen hebt in Tibber of wellicht zelfs eigenaar bent. Als Tibber echt een goed product op de markt brengt dan zullen de 'echte reviews' vanzelf volgen.

Tim K. 20 jan 2023
H

Hallo Tim,ik heb nog geen review geschreven dus begrijp de opmerking over aandelen niet helemaal. Ik ben gewoon een tevreden klant. Ik begrijp dat jij geen Tibber klant bent, maar alleen een punt wilt maken over reviews van Tibberklanten?

Harm 20 jan 2023
T

Het is maar net wat je wilt lezen meneer de aandeelhouder. Heb een fijne dag. Ik ga hier verder niet op in.

Tim K. 20 jan 2023
P

De overstap naar Tibber is zeker de moeite waard

Net als velen hebben we de nieuwe prijzen van Eneco ontvangen. Deze waren hoger dan ik had verwacht en na wat online zoeken kwam ik uit bij het aanbod van Tibber.

Onder de aanbieders van 100% groene stroom met dynamische uurtarieven komt Tibber het beste uit de bus. Ze hebben de laagste vaste kosten en een goed doorontwikkelde app. Voldoende redenen voor ons om over te stappen.

Peter 14 jan 2023
Reageer
R

Goedkope energie, app met veel inzicht.

Ik ben overgestapt van Greenchoice naar Tibber. Bij Greenchoice zijn de tarieven in januari 2023 voor mij € 0,87 (normaal tarief) en € 0,71 (daltarief). Vandaag was het gemiddelde tarief bij Tibber € 0,26. (ik zit ver boven het energieplafond).

Via de app kan ik mijn elektrische auto (of laadpaal) koppelen zodat mijn auto oplaad op het meest gunstige tijdstip. Dat scheelt per keer opladen al ruim € 15.

Als je wilt hebben ze ook een apparaat wat iedere paar seconden het stroomverbruik meet in je huis (Pulse). Dit is ook te koppelen aan een slim huis met Home Assistant, Homey en vele anderen.

Kortom, ik ben er blij mee. De vaste kosten zijn maar € 4, en je zit niet vast, je mag opzeggen wanneer je wilt.

Je hebt wel een slimme meter nodig.

De stroom van Tibber is ook nog eens groen.

Raymond 12 jan 2023
Reageer
D

Overstappen was nog nooit zo makkelijk en goedkoop

Sinds 6 december overgestapt naar Tibber, het overstap proces verliep super soepel, van te voren via de chat nog contact gehad met een paar vragen, die vragen werden allemaal zonder moeite beantwoord.
Het klopt dat je idd niet kunt bellen met Tibber, maar ik vind dit zelf geen probleem, de chat werkt prima, zowel via de website als in de app zelf. Tot nu toe absoluut geen spijt gehad van de overstap, de rekening is tot nu toe al 60% lager dan bij de vorige leverancier.
In de Tibber store gelijk de Pulse aangeschaft dit is ook echt een aanrader, super makkelijk te installeren en daardoor dus direct real-time overzicht in wat er gebeurd in je eigen huis qua verbruik.

Danny van der Horst 9 jan 2023
Reageer
Y

Tibber voor lagere kosten en een beter overzicht

Tibber, een aanrader voor iedereen met een variabel contract. Ruim een maand zitten we nu bij Tibber en we hebben er nog geen moment spijt van gehad. Ons gemiddelde tarief ligt ruim onder die van het prijsplafond, 0.25 euro/kWh dit jaar tot dusverre. Dit komt doordat het tarief simpelweg lager ligt, maar ook omdat het met de vooraf bekende uurtarieven eenvoudig is het verbruik enigszins op de goedkopere momenten te plannen.
Bij Tibber wordt je hierin geholpen door een mooie overzichtelijke APP, waarin tevens allerlei applicaties gekoppeld kunnen worden die je helpen eea te automatiseren.
Gas levert Tibber niet, dus dat wordt nog door onze oude leverancier geleverd.

Yvonne 6 jan 2023
Reageer
e

super app en lage prijzen

Ik ben sinds een tijdje bij Tibber, zeer tevreden over de app, prijs en integratiemogelijkheden! nog gas? neem gewoon een 2e leverancier. Ik heb geen kWh meer betaald dan het maandtarief van mijn vorige aanbieder, regelmatig onder 20ct kWh. Ik stuur mijn warmtepomp en grote huishoudelijke gebruikers met Homey. Ook voor ‘normaal’ gebruik erg interessant!

emiel sanders 6 jan 2023
Reageer
A

Klopt helemaal super goede duidelijke helpdesk en natuurlijk eerlijke tarieven nog onder het prijsplafond

Aanmelden gaat snel en eenvoudig
Met ongeveer 18 dagen kun je er al gebruik van maken

Let op een eventuele opzegtermijn bij de latende provider

Apk 11 jan 2023
J

1 December verhuisd

Op 1 december ben ik verhuisd, en ik zocht naar een energieleverancier, toen las ik goeie reviews over Tibber en had besloten om het te proberen.
De App ziet er overzichtelijk en top uit!
En ik heb ook een €50 tegoed gekregen en een pulse apparaatje besteld, die jouw verbruik in real time leest en verstuurd naar jouw Tibber app.

Joey 5 jan 2023
Reageer
M

Tibber halveerde ook mijn stroomkosten met warmtep

Tibber bevalt mij prima, sinds wij Tibber hebben gaan wij veel kritischer om met het gebruik van onze wasmachine, droger en afwasmachine. het mooie is dat je iedere dag en vanaf 13 uur een dag vooruit de stroomprijs per uur kan zien. Gemiddels 30 cent waar je bij een grote landelijke partij inmiddels 75 betaalt voor een Kwh stroom.

Zelf heb ik direct de Tibber Pulse aangeschaft die om de 2 seconden het actuele gebruik doorgeeft. kan je direct zien als je bijvoorbeeld je Tv aanzet hoeveel die gebruikt.

Marco 5 jan 2023
Reageer
E

kWh prijs gehalveerd met Tibber als leverancier

Bij Tibber betaal je een dynamisch laag stroomtarief op basis van vraag en aanbod. De markt bepaalt de prijs dus en als het waait of de zon schijnt dan is de prijs lager. Maar zelfs bij ongunstig weer op piektijden als het begin- en eind van de dag is de prijs ver onder die van traditionele maatschappijen. Op de prijs zit een bescheiden vaste toeslag waaraan Tibber verdient. Om een indruk te geven: de kWh prijs bij mijn vorige leverancier ging per december omhoog naar 0.60 euro. Bij Tibber heb ik deze maand uiteindelijk 0.30 euro/kWh betaald.

Sowieso besparen dus, maar als je slim met stroom omgaat kan je rekening verder omlaag. Gewoon de vaatwasser, wasmachine of laadpaal op de timer aan wanneer de stroom het laagst is. Voor veel apparaten biedt Tibber ook Slim Laden of een slimme besturing aan, waarbij geoptimaliseerd wordt mbv de electriciteitstarieven.

Wel is de prijs gevoeliger voor ontwikkelingen, waar er bij grote maatschappijen een demping op zit. Dit gebeurt beide kanten op, maar zelfs bij hogere tarieven is de kans laag dat je boven het tarief van de traditionele maatschappijen uitkomt.

Tibber levert geen gas. Hiervoor ben ik naar Energy Zero gegaan. Je kunt dus van de ene partij stroom en bij een ander gas afnemen.

Bij de Tibber store kan je dingen als slimme verlichting bestellen waarmee je kunt besparen.

Edwin de Bruijn 3 jan 2023
Reageer
F

We willen helemaal van het gas af

Heel jammer dat ze geen gas aanbieden want voor de rest is het een hele fijne energiemaatschappij! Niet zeggen dat de prijzen me heel erg meevallen ondanks de oorlog. Voor 4000 kWh per jaar (wat vrij veel is), betaal je 144,45 euro per maand. Je kan ook een grafiekje zien over hoe de prijzen het laatste jaar zijn geweest, blijft wel redelijk constant en waarschijnlijk straks na de winter zelfs weer iets omlaag. Wij hopen dat onze warmtepomp snel wordt aangesloten gezamenlijk met zonnepanelen zodat we kunnen overstappen. Helemaal van het gas af is ons doel.

Fam. Schelling 2 jan 2023
Reageer
B

Als je straks een warmtepomp hebt, ga je wel flink mee verbruiken hoor. Geldt ook voor onze aircosystemen die kunnen verwarmen. Gelukkig zorgen de zonnepanelen voor vermindering dus dat is wel heel prettig. Gas is gewoon heel duur, altijd geweest. Waarom elektriciteit ineens veel duurder is, is mij een raadsel want iedereen heeft plotseling zonnepanelen (waardoor er meer elektriciteit wordt opgewekt) en tegelijkertijd gaan de prijzen x 10 of meer.

Bas 2 jan 2023
J

Omdat de energiecentrales grotendeels draaien op gas. En leuk die energie van je zonnepanelen, maar wat je terug levert hebben we niks aan. Want dan is er nauwelijks vraag naar energie. Wel in de avonden, want dan is de vraag groot, maar lever je niks terug. Gevolg is de energiecentrales moeten leveren en gebruiken dus gas. De meeste mensen snappen er niks van en dat blijkt maar weer.

Jelle 19 jan 2023
L

Elektriciteitsrekening is omlaag gegaan

Het kan echt wel uit om Tibber te gebruiken. Onze elektriciteitsrekening is sinds de overstap met ongeveer 30% omlaag gegaan. Simpelweg omdat energie slurpende apparaten als je wasmachine, auto, vaatwasser alleen te gebruiken/op te laden wanneer het tarief van elektriciteit het laagst is. Het gaat me uiteraard om het geld maar moet eerlijk zeggen dat het me ook wel een fijn gevoel geeft dat ik nu een beetje bijdraag aan het milieu door bewuster om te gaan met ons elektriciteitsverbruik.

Luuk 31 dec 2022
Reageer
I

Geen gas is lastig wel goede energieleverancier

Zonder meer de beste energieleverancier van het moment door de unieke opties wat zij leveren via de app. Wij hebben een elektrische auto en laden deze dus alleen op wanneer de app aangeeft wanneer het de juiste tijd is om het te doen.

Helaas hebben we nog wel een gasaansluiting van Essent (onze oude energieleverancier). Dit hebben we simpelweg nog nodig omdat we niet het geld hebben om het hele huis te verduurzamen. Let wel, dit kost al gauw 30.000 euro (warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen), wat wij en velen waarschijnlijk niet hebben liggen.

Mijn zwager had geluk en die ging een huisje huren maatschappelijk, met zonnepanelen en helemaal gerenoveerd. Die zit nu bij Tibber en heeft het goed voor elkaar. Wij zitten nog te 'kloten' met 2 energieleveranciers, zo simpel is het wel.

Zal misschien geen gek idee zijn als Tibber met een andere energieleverancier zou overleggen om van hen wat gas over te nemen zodat ze wel gewoon aan haar klanten gas kunnen verkopen. Zo zitten klanten niet vast een 2 energieleveranciers.

Voor de rest heel positief hoor! Klinkt niet zo lees ik nu terug maar er is weinig af te dingen op het product dat ze aanbieden. Ook de klantenservice en medewerkers schieten je heel snel en goed te hulp. Daarom 4/5 sterren.

Iloontje 30 dec 2022
Reageer
J

Extra shop tegoed en een top leverancier

Wij zijn van Eneco naar Tibber overgestapt, en hadden dit veel eerder moeten doen! Als je een energiecontract afsluit, ontvangen we allebei 50 € tegoed om te besteden bij Tibber. Waarom meer betalen voor je energie als je gebruik kan maken van Tibber? Nergens vind je goedkopere gemiddelde prijzen dan bij hun.

Jan Verhoef 29 dec 2022
Reageer
F

Heb je aandelen bij Tibber Jan? Ik kan wel vertellen waarom klanten niet overstappen naar Tibber: ze verkopen geen gas. De meeste huishoudens hebben nog gas nodig dus dan moet je 2 met energieleveranciers in zee. Ik vind 1 al veel... ;-)
Verder wel lof hoor over hoe ze het aanpakken met dynamische contracten, 4 euro kosten aan Tibber elke maand. Wat denk jij? Als de prijzen straks weer 'normaal' zijn, blijven de dynamische contracten dan stand houden? Of gaat iedereen dan weer terug naar een vast contract bij Eneco en dergelijke?

Ferdi 29 dec 2022
S

Vooralsnog ziet het concept er erg goed uit. Stroom betalen tegen inkoopprijs, een goede App en mooie producten in de webshop. Het enige nadeel (vooralsnog) is dat het 18 dagen duurt, voordat je kan overstappen.

SKerkhof 31 dec 2022
M

Ik ben ontzettend tevreden over Tibber als mijn dynamische energieleverancier. Wat me het meest aanspreekt is het gemak waarmee ik mijn verbruik en kosten kan bijhouden via de app.

Ik kan Tibber dan ook zeker aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een betrouwbare en transparante energieleverancier.

Marlon 3 jan 2023
D

Controle over je energieverbruik

Tevreden met Tibber. Je hebt veel controle over je energieverbruik en dat is altijd mooi meegenomen. Je kunt via de app alles in de gaten houden en zo nodig stroom besparen. Dat is handig omdat de stroomprijs elk uur veranderd. Ik zit nog niet lang bij Tibber dus ik houd nog wel een slag om de arm. Tot nu toe ziet het er goed uit en ben ik er tevreden mee. Het is wel alles wat ik zocht. De app is echt heel handig.

Dean 29 dec 2022
Reageer
J

Ik ga ook overstappen naar Tibber zodra het kan

Eerlijk is eerlijk, Tibber heeft de klant wel iets te bieden wat andere energieleveranciers momenteel nog niet hebben. Gewoon een goede interface waar je alles goed op kunt inzien. Zal vast niet lang duren voordat andere energieleveranciers ook goede apps op de markt gaan brengen maar op dit moment loopt Tibber hierin voorop. Mede omdat ze geen gas aanbieden (dit is lastiger om in kaart te brengen). Las net bij een review dat iemand anders een P1 meter gebruikt, dat doen wij ook sinds een half jaar. Werkt prima en is leuk maar zonder de kosten etc erbij te hebben van je energieleverancier is het toch wat onoverzichtelijk, dit kan Tibber wel bieden. Heb me flink ingelezen en een vriend van me is al overgestapt. Ik moet nog even wachten op mijn zonnepanelen, als die op mijn dak zitten, gezamenlijk met mijn nieuwe warmtepomp, ga ik ook overstappen naar een energieleverancier die alleen energie aanbiedt.

Jan 28 dec 2022
Reageer
S

Tibber heeft de app van het jaar

Innovatie! Wij hadden zelf al een P1 meter geïnstalleerd waarbij je van alles kan zien qua verbruik en dergelijke. Tibber schopt het nog een stuk verder en geeft je nog veel meer informatie waar je veel aan kan hebben. Wij hebben nog wel gas, wat we nu nog afnemen van Essent. Helaas niet het geld voor een warmtepomp, vloerverwarming enz enz. We willen wel graag van het gas af en via Tibber zo slim mogelijk omgaan met energie.

Sandra 28 dec 2022
Reageer
A

Betaalbaar en goede app van Tibber

Hele goede app waar ze flink wat uren in hebben gestoken! Het werkt heel goed en snel. Dagprijzen zijn gelijk inzichtelijk en het gedrag kan je hier snel op aanpassen. Eerlijk is eerlijk, stroom bij Tibber is ook niet goedkoop, schijnt dat dit komt door gebrek aan zon en wind dus we wekken simpelweg te weinig op waardoor de prijzen hoger worden. Laat de zomer maar komen dan ben ik helemaal blij. Laat mij maar lekker zo zitten met dit soort contracten in plaats van vaste contracten waar je jaren aan vast zit!

Arjan 11 dec 2022
Reageer
M

Blijven wel variabele prijzen he, met een vast contract weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Ik ben overgestapt naar NextEnergy, ook een energieleverancier waarbij je alleen betaald voor de inkoopprijzen tegen een vergoeding van 5 euro per maand. Ik had Tibber ook overwogen maar heb nog wel gas nodig, wat NextEnergy wel geeft.

Martinus 28 dec 2022
H

Wij zijn van het gas af

Wij zijn sinds dit jaar van het gas af. Het kost wat maar dan heb je ook wat. We hebben 3 LG airco systemen door ons huis heen geplaatst die tevens kunnen verwarmen. Met 32 zonnepanelen komen we ongeveer uit en houden we als het goed is zelfs wat over op jaarbasis. We wilden graag naar een energieleverancier die net zo denkt als ons: de planeet staat op 1! Natuurlijk, als je het kunt betalen, kan het wel uit om van het gas af te gaan en is het goed voor je portemonnee maar bedenk ook dat onze kinderen en kleinkinderen etc nog jaren mee moeten op deze planeet. Je ziet nu al flinke seizoensveranderingen dus dat gaf ons des te meer reden om van het gas af te stappen en elektriciteit te omarmen. Het was wel even flink puzzelen met de Tibber app want het heeft wel heel veel opties maar als je eenmaal weet hoe het werkt dan is het een geweldige uitkomst. Als er bijvoorbeeld weinig vraag is naar stroom, vooral in de nacht, dan is de prijs laag. Is dan dus slim om bijvoorbeeld de auto op te laden of een wasje te draaien. Dit geeft de app allemaal precies aan en Tibber geeft precies weer hoe duur de inkoopprijzen zijn per uur. Terugleververgoeding is hetzelfde bedrag als de inkoopprijs, dat was nog wel een vereiste van ons omdat we in totaal 32 zonnepanelen hebben. Een zeer blije klant en als we meer konden geven dan 5 sterren hadden we dit gedaan! Harm en Irene.

Harm en Irene 12 nov 2022
Reageer
I

Jullie hebben geluk dat het kan, als ik helemaal van het gas af kon had ik het ook gedaan. Is voor mij nog te duur. Heb nu Essent voor gas en Tibber voor energie. Niet heel praktisch maar uiteindelijk werkt het wel. Moet alleen 2 rekeningen betalen in plaats van 1 in de maand.

Iloontje 30 dec 2022
E

Maar waarom ‘s nachts energie gebruiken, ook al zijn de prijzen dan laag? Je hebt zoveel panelen - is het niet voordeliger juist alles overdag te doen als je zelf opwekt?

Ester 8 jan 2023
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van februari 2023.

Over Tibber

Met een slimme app en een stroomprijs die ieder uur verschilt, probeert Tibber je de volledige controle te geven over het verbruik van je huishouden. Het is een energieleverancier die helpt om je stroomverbruik te verminderen om zo minder kosten te maken. Stroom dat Tibber aanbiedt is afkomstig uit 100% hernieuwbare bonnen van Nederlandse bodem. De filosofie van Tibber is dat we zuinig moeten zijn op onze planeet, dat is tevens de reden waarom ze alleen groene stroom leveren en geen gas.