U

Goedkopere energie met top app

Overweeg je ook om over te stappen naar een leverancier met dynamische energieprijzen?

Ik kan de dynamische energieleverancier Tibber aanbevelen. Hieronder leg ik uit waarom.

50 EURO KORTING

VOORDELEN DYNAMISCHE ENERGIEPRIJZEN

1. Je betaalt de marktprijs, er zit dus geen opslag op. In maart betaalde ik gemiddeld nog geen 24 cent per kWh!

Stroomverbruik 9 mrt. 2023 - 31 mrt. 2023
714,12 kWh à 10,38 ct/kWh
Energiebelasting 9 mrt. 2023 - 31 mrt. 2023
714,12 kWh à 12,60 ct/kWh

2. Huishoudens met dynamische energieprijzen bespaarden in 2022 tot 35% vergeleken met huishoudens met een variabel contract volgens onderzoek van Vereniging van Dynamische Energieleveranciers.

3. De prijzen variëren per uur, als je je grote stroomverbruikers (zoals een elektrische auto, droger, wasmachine, vaatwasser etc) op de momenten aanzet dat de prijs laag is, kan je bovendien nog eens flink besparen t.o.v. de gemiddelde prijs van die dag.

4. Je ziet de stroomprijzen per uur, ook van de volgende dag. Hierdoor kun je dus ook slim je energieverbruik van je energieslurpers plannen.

5. Makkelijk opzegbaar. Wil je toch meer zekerheid, dan kan je maandelijks overstappen naar een leverancier met een variabel of vast contract. Maar let op: in deze contracten zit waarschijnlijk nog een behoorlijke opslag omdat de energiemaatschappijen hebben ingekocht op momenten dat de marktprijzen nog hoog waren. Je kan er ook voor kiezen voor een paar maanden over te stappen naar Tibber, en als de contractprijzen verder dalen, voor zekerheid kiezen en elders weer een jaarcontract nemen.

VOORDELEN VAN TIBBER

1. Ontzettend goede en duidelijke app. Met heel veel integraties met auto’s, omvormers van zonnepanelen, smart home spullen etc. Ook krijg je berichten als de stroomprijs erg hoog of laag wordt.

2. Slim opladen functie. Heb je een thuislader, dan kan je je elektrische auto koppelen aan de Tibber app en aangeven op welk moment de batterij vol moet zijn. De app gaat de auto dan laden op de momenten dat de stroomprijs het laagst is.

3. Tibber heeft de beste koppelingen met smart home producten, om ook andere stroomverbruikers slim aan en uit te zetten gebaseerd op de stroomprijzen.

4. Je krijgt Nederlandse groene stroom en ziet waar deze stroom vandaan komt.

5. Tibber heeft een geweldige store met smart home producten, waaronder de Tibber pulse, die je real-time inzicht geeft in je energieverbruik.

GRATIS ADVIES

Tibber biedt alleen stroom aan. Voor gas kan je bij je huidige leverancier blijven of overstappen naar een dynamische energieleverancier die ook gas aanbiedt. Zelf ben ik hiervoor overgestapt naar Next Energy.

Heb je nog een vraag waar ik hierboven geen antwoord op geef, stuur me dan ook even een bericht en dan probeer ik je hiermee verder te helpen.

Met vriendelijke groet,

Edwin

Uwalsu 24 apr 2023
Reageer
N

Heldere tibber review

We zitten nu een tijdje bij Tibber en het bevalt ons erg goed. Wij hebben de keuze gemaakt voor een dynamisch energiecontract omdat wij 24 uur per dag stroom verbruiken ( warmtepomp )

Het inzicht in de app is erg uitgebreid en duidelijk, de prijzen en kosten worden met grafieken duidelijk weergeven. Ook geeft de app allerlei extra informatie over de te verwachten stroom prijzen, leuk om mee bezig te zijn.

Ook heb ik eenmaal contact gehad met de klantenservice en werd meteen vriendelijk geholpen, ook fijn om te weten dat als er iets is je goed geholpen wordt.

N. Mulder 6 nov 2023
Reageer
P

Al jaar lagere prijzen dan vaste contracten

Een abonnementsmodel zonder risico opslag. Al meer dan een jaar heb ik significant lagere prijzen dan vaste contract leveranciers als Eneco, Vattenfall, Essent etc.
Via Tibber-app bewuster met je energie omgaan en je apparatuur aansturen op goedkoopste moment van de dag met een slimme thermostaat en Tibber API integratie.

Polly 6 nov 2023
Reageer
M

Heel blij met Tibber

Ik ben nu al een jaar klant bij Tibber en I love it. Je betaalt alleen wat je verbruikt. Je tarief is de beursprijs per dag. Maandelijks betaal je dus voor je verbruik voor de desbetreffende maand + 4 euro Tibber abonnement. Geen jaarafrekening! Ik betaal nu veel minder dan voorheen bij Vattenfall.

Ik heb de App gekoppeld met mijn zonnepanelen en warmtepomp. Je kunt daarnaast middels de pulse je verbruik real-time volgen.

Ik raad het echt iedereen aan.

Mohamed 6 nov 2023
Reageer
E

Tibber is een moneysaver!

Ben sinds 1 Januari lid van Tibber en het begin echt een sport te worden om electriciteit te gebruiken als de prijs het laagst is. De tibber app is perfect en geeft real time inzicht in de prijs mbv de Pulse. Ik raad echt iedereen aan om van de vaste prijs energieleverancier af te stappen. Het verschil steken de energiereuzen namelijk in hun eigen zak!

Eric 6 nov 2023
Reageer
G

Ik heb nog nooit een review geschreven.

Ik heb nog nooit een review geschreven. Maar ik denk dat ik met deze review veel Nederlanders tientallen euro's kan laten besparen. Dus vandaar: mijn eerste review.

Zo'n 1,5 maand geleden belde Greenchoice me op of ik niet over wilde stappen van variabel naar vast. Ze zeiden dat het was om hun klanten te beschermen, omdat ze denken dat er een strenge winter aan komt en ze niet willen dat klanten schrikken van de prijzen straks. Bij mij gaan dan de alarmbellen rinkelen als bedrijven dit soort acties ondernemen. Ze gaan echt geen producten verkopen waar ze straks verlies op maken. Dus mijn vermoeden is dat de tariefschommelingen komend jaar wel mee zullen vallen. En in dat geval kies je gewoon voor de goedkoopste: Tibber.

Greenchoice bood me een een jaarcontract met een tarief van € 0,38 per kWh. Tibber zit momenteel op € 0,28. Dat scheelt meteen al meer dan 25%. Overstappen is heel eenvoudig, Tibber regelt alles met je huidige leverancier. Ze hebben ook een handige app waarin je overzichtelijk ziet wat je dagelijks verbruikt.

Gerard Koevermans 25 okt 2023
Tibber

Hoi Gerard 👋, we voelen ons vereerd dat je eerste review over ons gaat. En dat deze zo lovend is, is de cherry on top!

Tibber 26 okt 2023
E

Tibber is een moneysaver!

Ben sinds 01 Januari lid van Tibber en het begin echt een sport te worden om electriciteit te gebruiken als de prijs het laagst is. De tibber app is perfect en geeft real time inzicht in de prijs mbv de Pulse. Ik raad echt iedereen aan om van de vaste prijs energieleverancier af te stappen. Het verschil steken de energiereuzen namelijk in hun eigen zak!

Eric 21 sep 2023
K

Ik had veel eerder moeten overstappen. Tibber is goedkoper dan de rest, heeft een kwalitatief goeie app, een snelle en bereikbare klantenservice + veel tools ter beschikking om je energieverbruik beter te managen. Al met al een dikke aanrader!

Koen 4 okt 2023
R

Fijne app, energie goedkoper

Zeer goede ervaringen mee. Alleen nog wat problemen met vorige leverancier zonneplan. Die zeggen de opzegging niet ontvangen te hebben wat wel het geval was. Mooie overzichtelijke app en fijn om verbruik te kunen zien per seconde met de tibber pulse. Hiermee al een aantal apparaten gevonden die standby behoorlijk stroom gebruiken.

App is ook goed overzichtelijk en fijn dat je meerdere integraties kan doen in de app van andere platformen zoals bijvoorbeeld philips hue.

Rick den Otter 22 aug 2023
Reageer
R

Tibber is echt goedkoper!

Ben sinds 1 januari overgestapt naar Tibber. Betaal nu rond de 28 ct/kWh ipv 40ct. Kortom, je bespaart gemiddeld 25% op je electriciteitsprijs, en met de tibber app heb je een 24 uur forecast wat de prijs gaat doen. Je kunt dus je wasmachine, droger, warmtepomp of boiler, elektrische auto of andere verbruikers inschakelen op het moment dat de prijs het laagst is. Ik raad iedereen aan om naar een dynamische energie provider zoals tibber over te stappen, je bespaart echt veel geld.

Ric 12 aug 2023
Reageer
Y

Wij zijn heel positief, aanrader + tip

Wij zijn ontzettend positief over Tibber. De app is gebruiksvriendelijk en intuïtief, ook krijg je een berichtje als de prijzen bijzonder laag zijn. We hebben het zelfs al een paar keer meegemaakt dat we geld bij het verbruik kregen :)

Voor ons scheelt de dynamische contractvorm veel geld in vergelijking met ons vorige contract, zeker omdat de prijzen overdag of in de weekenden het laagste zijn. Vaak zijn dat ook de momenten dat we een wasje draaien of extra stroom verbruiken.

Tibber heeft ook Pulse die je in de store kan bestellen voor real-time inzichten. Deze kost 50 euro.

Bedankt en succes! :)

Yannick 7 aug 2023
Reageer
N

We zijn sinds drie maanden klant

Sinds drie maanden zijn we klant. We dachten dat we de enige waren maar zagen laatst op het nieuws dat heel veel mensen overstappen naar een dynamisch contract. Wanneer je de website van Tibber leest, is het eigenlijk ook een no-brainer. Natuurlijk bestaat het risico dat het tarief ineens explodeert (maar dan krijg je direct meldingen in de app en kun je je gebruik hier op aanpassen). Daarnaast geldt natuurlijk als gigantisch grote voordeel dat de (dynamische) prijs ook weer gewoon daalt. Dat doet het bij de grote energiereuzen niet. Daar betaal je nu nog steeds de hoofdprijs. Dus ofwel je gehele contract de hoofdprijs, of slechts enkele weken in een jaar. Zoals geschreven: no-brainer...

Nu met de app van Tibber zie je ook duidelijk dat de prijs (hoewel nog steeds wel hoger dan 1 á 2 jaar geleden) al behoorlijk gezakt is. Ter vergelijk: in de afgelopen drie weken hebben we nog nooit het prijsplafond (€ 0,40 per KWh) betaald. Het gemiddelde over de afgelopen drie weken ligt ongeveer op € 0,30 per KWh. Dit geeft al wel aan dat de prijzen van de grote energiereuzen ( gemiddeld € 1,0 per KWh) rekening houden met een behoorlijke marge. Ik geloof dan ook niet dat de mensen die nu kiezen voor een dynamisch contract ooit weer een "vast" contract nemen. Je zou ook wel gek zijn...

Wat ik ook heel tof vindt, is dat Tibber je echt helpt met minder energie verbruiken (want minder energie is natuurlijk sowieso goedkoper) én je écht motiveren om je gebruik iets aan te passen qua tijd. Het scheelt echt om bijvoorbeeld voor de piek te verwarmen óf 's nachts of 's middags te wassen. Door goed inzicht te krijgen in de tarieven (elke dag om 13:00 uur zie je de tarieven van de dag er op) kun je zelf rekening houden met de dynamische prijs.

Voordeel van Tibber:
- Elke uur een andere KWh prijs;
- Goed inzicht in je verbruik';
- Slimme gadgets (zoals alleen laden bij een lage KWh prijs);
- Maandelijks besparen t.o.v. grote energiereuzen.

Wij zijn dus helemaal om en geloven in Tibber.

Neorej 11 mei 2023
Reageer
T

Lees dit voordat je overstapt!

Lees dit voordat je overstapt!

Nu ben je met dynamische energieprijzen goedkoper uit dan met vaste of variabele prijzen. Omdat je per uur de stroomprijs kunt zien, kun je stroom gebruiken wanneer het goedkoop is. Het verschil is vaak 20-30%!

Als je overstapt naar Tibber, gebruik dan de code: ewizp41k om 50,- shoptegoed te krijgen bij Tibber:

Tibber een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. Ook deze maand was het gemiddelde tarief lager dan het prijsplafond

Door het prijsplafond kun je dynamische tarieven uitproberen. Bevalt het niet, dan stap je over je kunt elke dag opzeggen.

Thomas van der Horst 2 mei 2023
Reageer
E

Bevalt tot nu toe uitstekend!

Hiervoor had ik een dynamisch contract bij Frank Energie waarbij de opslag op inkoop werd verhoogd.
Daarom overgestapt op Tibber. Een duidelijke app met uitgebreide mogelijkheden en koppelingen.

Zeer tevreden en veel leuke en handige accessoires voor besparing en inzicht.
Tibber geeft handig inzicht in je verbruik en hanteert transparante dynamische tarieven. Bijkomend voordeel is dat het verbruik achteraf in rekening gebracht wordt. Hierdoor betaal je maandelijks alleen wat je verbruikt. Door middel van de Pulse heb je direct inzicht in je verbruik en krijg je grip op je verbruik.

Tibber is alleen stroom leverancier, gas heb ik afgesloten bij ANWB energie.

Egbert 31 mrt 2023
Reageer
M

Tibber | met gas via NextEnergy

Overgestapt naar Tibber. Wat een positieve ervaring!

Je betaalt een dynamisch tarief voor je electriciteit - dat per uur varieert. Het klinkt allemaal heel spannend, maar dit is het niet. In Noorwegen en Zweden is dir de meest voorkomende vorm van energie contracten.

Weet dat je gewoon maandelijks - zonder opzegkosten- kunt overstappen. Meer flexibiliteit dan bij huidige aanbieders zoals Eneco, Vattenfall,…

Je wordt bijgestaan door een help desk en een geweldige app, met niet alleen heel veel inzichten - maar ook mogelijkheden om van alles te koppelen en smarter met je energie om te gaan. Zo koppel je de app van je auto aan tibber en wordt je auto zo voordelig mogelijk opgeladen.

Je gaat echt slimmer om met je energie, zowel verbruik als wanneer je het verbruikt.

Tibber levert helaas geen gas, maar dat kan uitstekend via Nextenergy. De app en inzichten via Tibber gaven voor mij de doorslag om Nextenergy alleen voor gas te gebruiken.

MvB 25 mrt 2023
Reageer
B

Waarom nog veel betalen voor electriciteit?

Ik las onlangs in een nieuwsartikel dat tienduizenden huishoudens op het moment overstappen naar een energieleverancier met dynamische tarieven. Ik had er nog nooit van gehoord, maar na een vergelijking tussen meerdere aanbieders kwam ik bij Tibber terecht. Zowel qua energietarief als qua reviews lijkt het een goede keuze. Daarnaast helpt de app me om bewuster met energie om te gaan, en met het huidige prijsplafond wordt het risico op eventuele grote prijsstijgingen voorlopig afgedekt. Bij mijn huidige leverancier zou ik binnenkort de hoofdprijs gaan betalen, dus ben nu zonder problemen overgestapt op Tibber. Nog contact gehad met de klantenservice en ze reageren snel op mail. Dankzij een tegoedcode ontving ik €50 korting die ik kan besteden in hun webshop.

Bilby 13 mrt 2023
Reageer
S

Tibber Pulse

Wij zijn recent overgestapt naar Tibber. De overstap was zo geregeld. Ook hebben wij €50 gratis shoptegoed ontvangen. Met dit shoptegoed hebben wij gratis de Tibber Pulse kunnen laten bezorgen (adviesprijs €49,95).

Met de Tibber Pulse kun je tot op de seconde nauwkeurig zien hoeveel stroom je gebruikt, hebt gebruikt en/of teruggeleverd gedurende de dag.

Ideaal om te zien op welke momenten je kunt besparen en waardoor de stroompieken worden veroorzaakt.

Installatie van de Tibber Pulse is extreem eenvoudig.

Kortom, een echte aanrader!

Sylvester 3 mrt 2023
Reageer
A

Tibber is een energiebedrijf met dynamische tarief

Tibber is een geweldig energiebedrijf met dynamische energieprijzen. het is geweldig om de prijzen voor de volgende dag te kennen en het gebruik van elektriciteit naar eigen inzicht te plannen. het geeft ook een gedetailleerd overzicht van het verbruik per uur omdat ik tibberpuls van hen heb.
Nieuwe joinee-uitnodigingscode van mijn vriend heeft me geholpen om producten van tibber store te kopen om mijn huis slim te maken.
Gebruik onderstaande code om lid te worden van tibber en gebruik te maken van dynamische tarieven.

Aleema huma 21 feb 2023
Reageer
T

Ophouden met reviews plaatsen incl. aanmeldcode

Waarom zit iedereen op alle forums van die codes toe te voegen dat je met een gezamenlijke code 50 euro gratis krijgt waarmee je iets van een pulse kan kopen. Hou daar eens mee op mensen. Ik zie dat dezelfde reviews ook hier op Reviews.nl worden geschreven, echter haalt de keuringsmensen de codes hier gelukkig weg. Zal me ook niks verbazen als Tibber zelf die reviews plaatst want ik zie geen enkel andere energieleverancier met zoveel van die spam reviews. Zo goed is Tibber niet want het is een nieuwe energieleverancier met genoeg beginnersfouten kan ik jullie melden.

Tim K. 15 jan 2023
H

"Zo goed is Tibber niet esnt het is een nieuwe leverancier ...". Misschien kan je wat specifieker zijn overwat er allemaal fout gaat waardoor ze 1 ster krijgen? Ik ben klant bij Tibber en uitermate tevreden.

Harm 19 jan 2023
T

Te beginnen met het stoppen van al die reviews met een bepaalde kortingscode? Daarnaast lijkt het wel alsof jij aandelen hebt in Tibber of wellicht zelfs eigenaar bent. Als Tibber echt een goed product op de markt brengt dan zullen de 'echte reviews' vanzelf volgen.

Tim K. 20 jan 2023
H

Hallo Tim,ik heb nog geen review geschreven dus begrijp de opmerking over aandelen niet helemaal. Ik ben gewoon een tevreden klant. Ik begrijp dat jij geen Tibber klant bent, maar alleen een punt wilt maken over reviews van Tibberklanten?

Harm 20 jan 2023
T

Het is maar net wat je wilt lezen meneer de aandeelhouder. Heb een fijne dag. Ik ga hier verder niet op in.

Tim K. 20 jan 2023
S

Wat een irritante review. We hebben sinds een paar maanden tibber en bevalt heel goed! Ja... met een code krijg je 50€ tegoed waarmee je een p1 meter kunt kopen. Ideaal dus!

Ik snap niet waarom je zo ageert

Sonja 6 jul 2023
P

De overstap naar Tibber is zeker de moeite waard

Net als velen hebben we de nieuwe prijzen van Eneco ontvangen. Deze waren hoger dan ik had verwacht en na wat online zoeken kwam ik uit bij het aanbod van Tibber.

Onder de aanbieders van 100% groene stroom met dynamische uurtarieven komt Tibber het beste uit de bus. Ze hebben de laagste vaste kosten en een goed doorontwikkelde app. Voldoende redenen voor ons om over te stappen.

Peter 14 jan 2023
Reageer
R

Goedkope energie, app met veel inzicht.

Ik ben overgestapt van Greenchoice naar Tibber. Bij Greenchoice zijn de tarieven in januari 2023 voor mij € 0,87 (normaal tarief) en € 0,71 (daltarief). Vandaag was het gemiddelde tarief bij Tibber € 0,26. (ik zit ver boven het energieplafond).

Via de app kan ik mijn elektrische auto (of laadpaal) koppelen zodat mijn auto oplaad op het meest gunstige tijdstip. Dat scheelt per keer opladen al ruim € 15.

Als je wilt hebben ze ook een apparaat wat iedere paar seconden het stroomverbruik meet in je huis (Pulse). Dit is ook te koppelen aan een slim huis met Home Assistant, Homey en vele anderen.

Kortom, ik ben er blij mee. De vaste kosten zijn maar € 4, en je zit niet vast, je mag opzeggen wanneer je wilt.

Je hebt wel een slimme meter nodig.

De stroom van Tibber is ook nog eens groen.

Raymond 12 jan 2023
Reageer
D

Overstappen was nog nooit zo makkelijk en goedkoop

Sinds 6 december overgestapt naar Tibber, het overstap proces verliep super soepel, van te voren via de chat nog contact gehad met een paar vragen, die vragen werden allemaal zonder moeite beantwoord.
Het klopt dat je idd niet kunt bellen met Tibber, maar ik vind dit zelf geen probleem, de chat werkt prima, zowel via de website als in de app zelf. Tot nu toe absoluut geen spijt gehad van de overstap, de rekening is tot nu toe al 60% lager dan bij de vorige leverancier.
In de Tibber store gelijk de Pulse aangeschaft dit is ook echt een aanrader, super makkelijk te installeren en daardoor dus direct real-time overzicht in wat er gebeurd in je eigen huis qua verbruik.

Danny van der Horst 9 jan 2023
Reageer
Y

Tibber voor lagere kosten en een beter overzicht

Tibber, een aanrader voor iedereen met een variabel contract. Ruim een maand zitten we nu bij Tibber en we hebben er nog geen moment spijt van gehad. Ons gemiddelde tarief ligt ruim onder die van het prijsplafond, 0.25 euro/kWh dit jaar tot dusverre. Dit komt doordat het tarief simpelweg lager ligt, maar ook omdat het met de vooraf bekende uurtarieven eenvoudig is het verbruik enigszins op de goedkopere momenten te plannen.
Bij Tibber wordt je hierin geholpen door een mooie overzichtelijke APP, waarin tevens allerlei applicaties gekoppeld kunnen worden die je helpen eea te automatiseren.
Gas levert Tibber niet, dus dat wordt nog door onze oude leverancier geleverd.

Yvonne 6 jan 2023
Reageer
e

super app en lage prijzen

Ik ben sinds een tijdje bij Tibber, zeer tevreden over de app, prijs en integratiemogelijkheden! nog gas? neem gewoon een 2e leverancier. Ik heb geen kWh meer betaald dan het maandtarief van mijn vorige aanbieder, regelmatig onder 20ct kWh. Ik stuur mijn warmtepomp en grote huishoudelijke gebruikers met Homey. Ook voor ‘normaal’ gebruik erg interessant!

emiel sanders 6 jan 2023
A

Klopt helemaal super goede duidelijke helpdesk en natuurlijk eerlijke tarieven nog onder het prijsplafond

Aanmelden gaat snel en eenvoudig
Met ongeveer 18 dagen kun je er al gebruik van maken

Let op een eventuele opzegtermijn bij de latende provider

Apk 11 jan 2023
J

Welke app gebruiken jullie. Stap pas over ongeveer 10 maart a.s 2023

En is de app overzichtelijk? Wat is jullie advies?

Josee 8 feb 2023
R

Dag Emiel,
naast Tibber ook Homey gebruiker lees ik.
Ik ben van plan over te stappen van Essent naar Tibber en wil dit ook combineren met Homey.
Kunnen we hierover informatie delen?

Rudy Koning 6 jun 2023
J

1 December verhuisd

Op 1 december ben ik verhuisd, en ik zocht naar een energieleverancier, toen las ik goeie reviews over Tibber en had besloten om het te proberen.
De App ziet er overzichtelijk en top uit!
En ik heb ook een €50 tegoed gekregen en een pulse apparaatje besteld, die jouw verbruik in real time leest en verstuurd naar jouw Tibber app.

Joey 5 jan 2023
Reageer
M

Tibber halveerde ook mijn stroomkosten met warmtep

Tibber bevalt mij prima, sinds wij Tibber hebben gaan wij veel kritischer om met het gebruik van onze wasmachine, droger en afwasmachine. het mooie is dat je iedere dag en vanaf 13 uur een dag vooruit de stroomprijs per uur kan zien. Gemiddels 30 cent waar je bij een grote landelijke partij inmiddels 75 betaalt voor een Kwh stroom.

Zelf heb ik direct de Tibber Pulse aangeschaft die om de 2 seconden het actuele gebruik doorgeeft. kan je direct zien als je bijvoorbeeld je Tv aanzet hoeveel die gebruikt.

Marco 5 jan 2023
Reageer
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van december 2023.

Over Tibber

Tibber is een Noorse energieleverancier en technologiebedrijf dat zich richt op het transformeren van de manier waarop huishoudens hun energie beheren. Het bedrijf is opgericht in 2016 en heeft zijn hoofdkantoor in Noorwegen. Tibber biedt een slim energiebeheersysteem waarmee klanten hun energieverbruik kunnen optimaliseren en hun kosten kunnen verlagen. Het systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om het energieverbruik van klanten te analyseren en automatisch energiebesparende acties te ondernemen. Hierdoor kunnen klanten geld besparen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk verkleinen. Tibber is actief in Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland en Nederland. Het bedrijf heeft als doel om een leidende rol te spelen in de energietransitie en de overgang naar duurzame energie te versnellen.