J

Het groenste energiebedrijf

Pure Energie beweert het groenste energiebedrijf te zijn. Toch zijn er meer energiebedrijven die dit beweren. Budget Energie zegt 100% groene stroom en gas te leveren. Hoe kan het groener dan 100%? Vattenfall wil een fossielvrij leven binnen één generatie. Zo heeft elk energiebedrijf wel een leus, waarmee je niet zoveel kan. Is Pure Energie echt het groenste energiebedrijf? Ik weet het niet... Desondanks heb ik wel voor Pure Energie gekozen. Mede door de prijs en hun energiebronnen. Ik ben verder tevreden met Pure Energie, alleen word ik een beetje moe van al die verkooppraatjes. Dit geldt niet alleen voor Pure Energie. Al die energiebedrijven kunnen er wat van. Als consument is het hierdoor heel moeilijk om een goede keuze te maken. Ze lijken allemaal wel de groenste te zijn. Neemt niet weg dat Pure Energie gewoon een goed energiebedrijf is.

Jasper 11 okt 2021
M

Juist dan is t handig om te kijken wat onafhankelijke organisaties zoals Consumentenbond, WISE over de claims zeggen.. En daar komt Pure al jarenlang als de beste uit..

Mariajhd 5 apr 2023
P

Groene energie uit Nederland

Ik was op zoek naar een energieleverancier die groene energie uit Nederland levert. Na wat online zoekwerk kwam ik bij Pure Energie uit. Wat ik erg leuk vind aan Pure Energie is dat je al hun energiebronnen kunt zien. Ik heb niet lang hoeven na te denken om te bepalen dat ik naar Pure Energie wou overstappen. Het voelde gelijk goed. Het was eigenlijk precies wat ik zocht. Tuurlijk spelen de kosten ook een rol, maar deze had ik al vergeleken via een andere website. De kosten vallen reuze mee. Overstappen ging heel eenvoudig en hier hoefde ik eigenlijk niks voor te doen. Aanmelden bij Pure Energie kan gewoon via hun website, de rest regelen hun. Het geeft mij een goed gevoel dat ik lokaal groene energie afneem. Ik denk dat dit ook steeds meer gaat gebeuren in de toekomst en dat mensen steeds meer zelfvoorzienend worden en dat is een positief iets! Als je hetzelfde zoekt als ik, dan kan ik je Pure Energie zeker aanraden. Hoe meer mensen voor zo'n groene energieleverancier kiezen, hoe beter het is voor de planeet!

Puk 23 sep 2021
Reageer
S

Pure Energie heeft het goed op de rit

Vrijwel allemaal positieve reviews lees ik hier en daar wil ik me dan ook graag bij aansluiten! Wij zijn zo'n familie die zich snel vervelen en dan gaan verhuizen naar een andere stad om weer nieuwe dingen te ontdekken. Niets mis mee al zeggen we het zelf, probleem is dat je dan telkens moet overstappen van Energieprovider. Of je moet er al aan denken om de verhuizing door te geven, wat we na 3 keer nu wel doen. Doordat we zo vaak zijn verhuisd en hierdoor best vaak tegen problemen zijn aangelopen bij energieleveranciers wil ik jullie graag behoeden voor het feit dat je niet ieder jaar over hoeft te stappen voor de beste prijs. Vaak kan je ook wel wat regelen met je huidige energieleverancier door even contact met ze op te nemen. Wij hebben al bij meer dan 5 energieleveranciers een contract gehad, vaak voor 1 jaar, en vaak hebben we wel gedoe gehad. Pure Energie is hier wat beter in. Klantenservicemedewerkers die je echt willen helpen. Geloof me, dit is bij anderen een groot probleem. Heb zelfs eens gehad dat we een verhuizing hadden doorgegeven maar dat de website een melding gaf (was bij Energiedirect.nl), de servicemedewerker wilde ons totaal niet helpen en gaf aan dat het onze schuld was omdat wij maar eerder aan de bel hadden moeten trekken, terwijl de website van deze energieleverancier het gewoon niet deed. En zo zijn er nog vele verhalen te vertellen tot veel ergernissen aan toe. Wil hierom graag Pure Energie in het zonnetje zetten omdat zij alles redelijk op de rit lijken te hebben. Ze helpen je goed waar nodig en de prijzen zijn niet veel hoger of lager dan anderen.

Simone en Wim 16 aug 2021
Reageer
M

Pure Energie Meter app

Na wat wikken en wegen ben ik overgestapt naar Pure Energie en ik heb gelijk de Pure Energie Meter laten installeren. Dit is een extra kastje in je meterkast die je energieverbruik meet. Dit kun je dan in realtime weer aflezen in de bijbehorende app. Super handig en ook leuk om te zien. De app zelf is gratis en werkt goed op mijn telefoon.

De klantenservice is vriendelijk en behulpzaam. Ik heb contact met ze gehad, omdat ik wat vragen had met betrekking tot de Pure Energie Meter en app. Ze stonden mij vriendelijk te woord en legden mij alles tot in de puntjes uit.

Als laatste vind ik het fijn dat ze volledig groene stroom aanbieden. Je kunt op hun website zien welke energiebronnen ze hebben. Dit is altijd wind of zonne-energie. Ook zie je dat er heel veel nieuwe wind en zonneparken in aanbouw zijn, dus ze staan echt niet stil. Dit is de toekomst en het is fijn dat ik hier een steentje aan kan bijdragen.

Milan 4 jul 2021
Reageer
L

Groenste energieleverancier

Ik probeer zo milieubewust mogelijk in het leven te staan en groene energie hoort daar dan zeker bij. Voorheen nam ik simpelweg de goedkoopste energieleverancier, maar nu wil ik ook echt met andere dingen rekening houden, zoals het klimaat. Zodoende ging ik verschillende energieleveranciers vergelijken en kwam ik uiteindelijk terecht bij Pure Energie. Ze claimen het groenste energiebedrijf te zijn, dus ik ben naar ze overgestapt. De overstap zelf ging heel makkelijk. Wat ik leuk vind aan Pure Energie is dat de groene stroom in Nederland wordt opgewekt en dat je kunt zien waar het precies vandaan komt. Wanneer je op hun website op energiebronnen klikt, kun je precies al hun wind -en zonneparken zien. Dit is heel transparant en ook gewoon leuk. Dat spreekt ook erg in het voordeel van Pure Energie. Ik ben heel blij dat ik overgestapt ben naar Pure Energie en ik hoop dat meer mensen dit doen.

Lotte 30 jun 2021
Reageer
V

Pure energie goedkoopste met groene stroom

Pure Energie kwam bij ons als goedkoopste uit de test van verschillende vergelijkingssites. Aangezien deze energieleverancier gebruik maakt van groene energie (vind mijn vrouw belangrijk) hebben we hiervoor gekozen. Tot op heden geen enkel probleem ondervonden want de overgang van onze huidige energieleverancier werd helemaal geregeld door Pure Energie. We hoefden alleen maar wat informatie in te vullen op de website! Ik schrijf deze review eigenlijk om meerdere mensen ervan op de hoogte te stellen dat jaarlijks enkele vergelijkingssites bezoeken uit kan! Zelfs tot enkele honderden euro's op jaarbasis door alleen maar over te stappen naar een andere (lees goedkopere) energieleverancier!

Vincent 27 jun 2021
Reageer
L

Pure energie klantvriendelijk

Lange tijd zijn wij niet bezig geweest met ons energieverbruik en hoe dit op een meer milieu vriendelijkere wijze kan.
Toch proberen we hier beetje bij beetje ook ons steentje aan bij te dragen en was de bewustere keuze in de energie voor ons een logische stap.
We zijn overgestapt naar Pure Energie, helaas ging dit niet zonder slag of stoot en kwamen wij er zelf ook niet uit.
Wat hulp van de maatschappij hun kant was dan ook nodig en dit bleek totaal geen probleem te zijn.
Ze konden antwoord geven op al onze vragen en stonden voor ons klaar wanneer we hulp nodig hadden.
Met wat hulp was alles gelukkig vrij snel geregeld en nu werkt alles precies zoals het zou moeten en hoe we het verwachten.
Jammer dat het overstappen niet zo soepel ging als we gehoopt hadden.
Maar wel heel erg fijn dat de klantenservice van Pure energie zo vriendelijk en behulpzaam heeft gehandeld, wij zijn er erg tevreden over.

Leon 23 jun 2021
Reageer
S

Groenste energie uit Nederland

Omdat ik bewuste stappen wil zetten voor een beter klimaat, was ik op zoek naar een energieleverancier die gebruikt maakt van wind- en zonne-energie uit Nederland. Ik kwam al snel bij Pure Energie uit. Wat mij direct opviel is dat zij al wat prijzen hadden gewonnen op het gebied van groene energie en beste energieleverancier. Vanaf dat moment wist ik eigenlijk wel dat het goed zat en Pure Energie precies is wat ik zocht. Ik ben toen gelijk overgestapt naar Pure Energie en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van gehad. Het is eigenlijk alles wat ik zoek in een energieleverancier en daar wil ik best een paar centen extra voor betalen. Wat ik ook echt leuk vind, is dat je al hun energiebronnen op de kaart kan zien. Dit geeft je een idee waar je energie precies vandaan komt.

Suus 15 mei 2021
Reageer
G

Pure energie veel fouten

Er gaat hier van alles mis. Overgestapt naar Pure energie waarna er eerst iets mis was gegaan bij de annulering van mijn huidige energieleverancier, deze liep nog door. Dit zou Pure energie regelen maar dus duidelijk niet gedaan. Toen was er iets mis met het factuurbedrag die totaal niet overeenkwam met de deal die ik via een vergelijker had bedongen. De klantenservice heeft veel moeite om te snappen waar de fout ligt (bij hen) en willen het wel oplossen maar lijken hier totaal niet capabel genoeg voor. Heel jammer want de prijzen die ik kreeg waren het goedkoopste zoals de vergelijker i.i.g. aangaf. Helaas heb ik hier niets aan want ga het contract meteen weer ontbinden. Het zal vast bij meerdere mensen wel goed gaan als ik deze reviews lees maar mij is dat geluk duidelijk ontnomen.

Gerard S. 31 dec 2020
Reageer
L

Blij met Pure Energie

Ik heb me al een tijd aangemeld bij Pure Energie en hier ben ik nog steeds heel blij mee. Vandaar ook deze beoordeling. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld door de reclames er over en toen ben ik gaan rondkijken op Google.

Ik was bang dat groene energie duur zou zijn, maar dat is helemaal niet zo. Het personeel van Pure Energie was erg toegankelijk en aardig en dit geeft een prettig gevoel. Ik heb een keer gehad dat de factuur niet klopte, het bedrag dat hier op stond was ineens veel duurder dan ik gewend was en dat bleek niet te kloppen. Toen ik zo snel mogelijk contact zocht, werd het meteen nagekeken en was al snel de fout gevonden. Niet heel veel later was het probleem opgelost en had ik bericht dat het geld wat ik teveel had betaald terug gestort zou worden op mijn rekening. Dit is nu allemaal enige tijd geleden en het geld heb ik ook keurig terug gekregen. Heel erg blij ben ik met deze goede service.

Na dit voorval is het altijd goed blijven gaan, we hoeven zelf eigenlijk nooit iets te regelen. Dit wordt allemaal voor ons gedaan en geregeld. Ik ben een hele tevreden klant.

Loek 23 dec 2020
Reageer
W

Pure energie in Nederland

Eerder vonden mensen ons vaak van die hippies, omdat mijn vrouw en ik al tientallen jaren bezig zijn met een beter milieu en zo min mogelijk vervuiling op welke manier dan ook.
Nu is het een hot item en zie je het 'gelukkig' steeds normaler worden in Nederland dat mensen zich hier mee bezig houden.

Pure energie past hier naar mijn mening perfect bij.
Je hebt hier allerlei manieren van het opwekken van energie die beter zijn voor het milieu, namelijk:

- groen gas
- groene stroom
- zonne energie
- windenergie.

Toen we dit zagen waren wij in principe al om, toen kregen we ook nog eens een korting van 350 euro voor ons contract van vijf jaar en later zag ik ook nog eens dat ze al acht jaar lang een prijs winnen voor de groenste energie.
Veel beter dan dit kun je het volgens mij niet treffen.

Willem 11 dec 2020
Reageer
T

Windmolens van Pure Energie

Je ziet steeds meer windmolens in Nederland komen en veel mensen hebben hier groots commentaar op. Zelf snap ik dit niet goed, want waarom zou je tegen iets zijn wat ervoor zorgt dat wij grote stappen op het gebied van een beter milieu maken? Ze zouden lelijk zijn, ik vind dit wel meevallen. Ik kan zo tien dingen noemen, ga ik niet doen natuurlijk, wat een stuk lelijker is dan een windmolen.

Daarnaast, wanneer je dit doet, zijn er zo veel voordelen aan verbonden dat je gek bent als je hier niet in mee gaat. Iedereen die zich een beetje in de wereld en het milieu verdiept, ziet in dat we hier uiteindelijk toch allemaal naar over moeten stappen. Dus waarom dan niet nu al met zijn allen? Het is een goede energie leverancier die zowel energie opwekt met behulp van windmolens als dat het een leverancier is die zorgt voor zonne energie met zonnepanelen. Alleen maar goede dingen dus!

Tim 26 nov 2020
Reageer
S

Pure energie review

Eerlijk?! Ik snap echt niet waarom energie zo duur moet zijn. Je bent zo 200 euro per maand hier aan kwijt, nou sorry hoor maar dat vind ik echt ontzettend duur. Het enige nadeel is dat je gewoon niet zonder energie kunt, denk maar aan een winter zonder verwarming. Dat is iets waar je toch niet aan moet denken. Wij zitten bij pure energie en dat is dan nog een redelijk goedkope maatschappij en zij hebben ook nog eens duurzame energie, dus meerdere pluspunten. Dit waren voor ons ook redenen om hier te gaan. Maar dat neemt niet weg dat ik energie in het algemeen maar een duur iets vind.

Stef 1 nov 2020
D

Hoi Stef,

Voor niets gaat de zon op. Neem zonnepanelen van Pure Energie en betaal niets meer voor je stroom!

Dirk 8 apr 2021
B

Groene en pure energie

Wat voor mij van groot belang is, is dat de energie zo puur en groen mogelijk is.
En pure energie doet hier in zijn naam absoluut eer aan, dit is een energie leverancier die hier vol op inzet.
Dat is in de eerste instantie een grote gok, omdat je inzet op een nieuw iets, maar daarentegen vind ik het zeker de moeite welvaart omdat ik ervan overtuig ben dat deze moeite uiteindelijk zal lonen.
Daarbij was groene energie in het begin in verhouding veel duurder dan de grijze energie, maar tegenwoordig wordt dat verschil steeds minder groot.

Bernard 26 okt 2020
K

Ik vind het hele concept van pure en groene energie erg goed en mooi, maar helaas is dit voor lang niet iedereen betaalbaar.
Het verschil in prijzen is dan zo groot, te groot als je het mij vraagt.
En ‘even’ zonnepanelen op je dak laten installeren, dat lijkt allemaal heel mooi, maar is ook een duur grapje en dan ben je zo een hele tijd verder voordat je je geld hier weer uit hebt gehaald.
Dus ja, lastig, ik zou wel willen maar financieel gezoen is het voor ons op dit moment nog niet te doen.

Koen 14 nov 2020
L

Pure energie bewuste keuze

Voor ons is de keus voor energie een hele bewuste keuze geweest. Ten eerste zijn wij sowieso altijd al veel bezig met een goede vorm van leven en zijn we ons erg bewust van de privileges die wij als mens hebben en dat we ook best wat terug mogen / moeten doen voor de aarde.

Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar een energie maatschappij die voor ons gevoel hier het beste bij aansluit. Na veel wikken en wegen is Pure Energie hier voor ons uitgekomen en ik sta nog steeds voor de volle honderd procent achter deze keuze. Natuurlijk is het opwekken van energie nooit heel goed voor de natuur, maar wanneer we dit doen, laten we dan voor de minst schadelijke vorm kiezen. En wij geloven dus dat dat deze vorm is.

Lex 7 okt 2020
Reageer
B

Zonnepanelen bij Pure Energie

Wij hebben sinds kort zonnepanelen van Pure Energie. Wat zijn we hier blij mee! We hebben er erg lang over nagedacht en veel getwijfeld maar nu zijn we er uiteindelijk toch voor gegaan.

Het was even omschakelen en ik heb me er goed in verdiept om de voordelen en de nadelen te zien en met elkaar af te wegen. Maar tot nu toe werkt het precies zoals we gehoopt hadden en zijn we er erg blij mee.

Barry 20 sep 2020
J

Mensen kunnen nu eenmaal niet zonder energie en als je dan toch rekening wilt houden met de wereld en het milieu dan is pure energie de goede oplossing. Met name door de zonnepanelen en de groene energie wat ze aanbieden.
Ik vind het zelf een heel fijn idee dat wij het op deze manier doen en nu hoef ik me niet schuldig te voelen als ik op een koude winterdag de verwarming wat omhoog wil draaien.

Jim 19 sep 2020
V

Verhuizing Pure energie verwarring

Inmiddels worden we er flauw van! Ik ga verhuizen en had op zich best bij Pure energie willen blijven ( met het cashback aanbod wat me was gedaan ) echter snapt Pure energie de opdracht niet.
Ik ga verhuizen maar heb op het oude adres tot 16 juli ook nog gas water en licht nodig. Op het nieuwe adres moet het vanaf aanstaande 16 juni al ingaan omdat we daar dan gaan verbouwen.
Ik krijg nu weer een bevestiging dat ik een jaar op mijn oude adres gas water en licht krijg.
Is het zo moeilijk om de opdracht te snappen?
Ik denk dat ik maar op zoek moet naar een leverancier die mij wel snapt.

Vanessa 1 sep 2020
Reageer
G

Pure energie goedkoop

Sinds twee jaar zijn wij nu veel bewuster bezig met het gebruik van energie. Ten eerste zijn we al overgestapt naar pure energie, dat is een verbetering en wat we nu ook doen is in plaats van elke keer maar weer die verwarming op standje sauna zetten soms ook gewoon even lekker weg kruipen onder een deken of even een warme trui aan trekken.

Als je dit alles bij elkaar optelt en je doet dat een jaar lang, dan weet ik zeker dat ook jullie dit geld gaat besparen.

Gerjan 26 mrt 2020
P

Een geluk bij een ongeluk kun je het wel noemen maar doordat mensen in deze tijd zover binnen moet blijven, merken we wel al zichtbaar verschillen in verband met minder co2 uitstoot en dergelijke. En als je dan ook nog zoals wij bij pure energie je energie verkrijgen dan doe je al een heleboel goede dingen voor het milieu.

Paul 14 apr 2020
L

Pure energie prijskaartje

Wat ik zo jammer vind, is dat net als dat gezond eten duurder is dan vet en slecht eten, goede energie ook duurder is dan de normale energie. Hier zit een flink extra prijskaartje aan en lang niet iedereen heeft het geld zo maar liggen om dit te betalen, ondanks dat ze dit misschien wel zouden willen. Ik vind ook echt dat het goede eten goedkoper moet worden en dat je pure energie ook goedkoper moet maken en pa dan gaan alle mensen gezonder en beter leven op alle vlakken. Want vaak is de wil er wel, maar kunnen ze het gewoon niet betalen!

Lieke 6 mrt 2020
Reageer
A

Pure energie goede reclame

Wij waren al langere tijd op zoek baarmoeder nieuwe / groene energie maatschappij maar liepen steeds niet tegen de goede aan. Eerlijk gezegd wist ik zelf ook niet goed waar ik moest zoeken. En toen zag ik ineens op tv tijdens het voetbal kijken pure energie op de voetbalshirts staan en zo zijn wij bij deze maatschappij uitgekomen. Dus dat bewijst maar weer hoe belangrijk goede reclame is, dat trekt zoveel meer klanten dan je misschien zou verwachten. En achteraf zijn we heel blij met deze keus want we zijn erg tevreden.

Alexander 17 feb 2020
L

Goede reclame is het zeker haha. Als wij allemaal er voor willen zorgen dat onze planeet blijft bestaan en bewoonbaar blijft, dan zijn dingen als pure energie de toekomst en dan moeten we dit serieus gaan nemen. Wij zijn al overgestapt en daarnaast doen we ook veel andere dingen voor een beter klimaat maar ik hoop dat veel meer mensen zullen volgen. Het is ook nog eens hartstikke goede energie namelijk, het doet echt niet onder voor de ‘normale’ energie.

Laura 25 okt 2020
C

Pure energie windmolens

Ik ben best goed te spreken altijd over groene energie en alles wat bedrijven doen om beter voor het milieu te zorgen, maar hier zit wel een grens aan en die grens is bij mij bereikt toen er steeds meer windmolens kwamen.
Windmolens zelf daar heb ik niet zo veel problemen mee, maar honderden windmolens bij elkaar dat vind ik dan weer minder grappig.
Ik snap dat windenergie heel goed is, maar het moet niet je uitzicht bederven en dat is wat windmolens tegenwoordig vaak wel doen.
Er wordt dan gezegd dat de mensen niet zo moeten zeuren, maar ik snap heel goed dat mensen het niet grappig vinden dat ze eerst een prachtig uitzicht hadden en nu tegen allemaal windmolens aankijken.

Corne 31 jan 2020
Reageer
I

Pure energie belangrijk

Pure energie is voor ons de juiste energie maatschappij omdat zij het belangrijk vinden wat voor invloed het opwekken van de energie op de rest van de aarde heeft en dat is voor ons ook iets waar we iedere dag mee bezig zijn.
We willen steeds groener gaan leven en dit doen we door iedere keer iets kleins te verbeteren zodat de omslag niet in één keer te groot is maar dat het geleidelijk gaat.
Laatst was het onder andere het omzetten van de energiemaatschappij en dat is natuurlijk iets heel belangrijks, maar ook iets waar wij verder niets van merken.
Maar toch heeft het wel degelijk een grote impact op de aarde.

Irma 30 jan 2020
Reageer
H

Hoge korting bij pure energie

Door mijn werk in de buitenlucht ben ik heel veel met het milieu bezig en met het verbeteren hiervan.
Een van de dingen die wij als mensen kunnen doen om hier rekening mee te houden is het gebruik van groene stroom.
Bij pure energie kun je nu een korting tot maar liefst €325,- krijgen bij het afsluiten van een contract!
Dit was voor ons een hele makkelijke en duidelijke keuze om daarom over te stappen en tot nu toe gaat het heel erg goed en zijn we er erg blij mee.

Henk 26 jan 2020
T

Als man een energie maatschappij uitzoeken lijkt me lastig, maar voor een vrouw als ik is het praktisch onmogelijk.

Daarom heb ik de hulp van mijn zwager ingeschakeld en hij raadde mij deze maatschappij aan. Bijna direct hier een contract afgesloten en vanaf toen nooit meer anders gewild. Ik had ook die hoge korting die ik aan het eind van het contract terugbetaald krijg trouwens!

Ontzettend tevreden over deze maatschappij en voor zulke goede energie hoef je maar een schijntje te betalen. Ik vind pure energie heel goedkoop maar ze leveren absoluut goede kwaliteit energie.

Tessa 25 mrt 2020
P

Pure energie duur

Het idee van pure energie staat me zeker aan en ik zou hier ook graag in mee willen gaan, maar voor mijn gezin is dit niet haalbaar omdat het voor ons te duur is.
Ze willen er voor zorgen dat de aarde niet verder opwarmt en willen dat de mensheid hier aan mee helpt, dat vind ik heel goed en ik wil ook graag helpen.
Maar dan moeten ze niet alle dingen wat goed is zo duur maken, want dan is de kans dat de mensen helpen veel kleiner.
Juist dit soort energie moet je dan toch wat goedkoper maken.
Net als dat groente en fruit duurder is dan ongezond eten, dan is het toch logisch dat mensen eerder voor de slechte dingen kiezen.

Pjotr 10 jan 2020
Reageer
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van juni 2024.

Over Pure Energie

Er zijn 49 reviews geschreven over Pure Energie op Reviews.nl. Met een 3.9 reviewscore, wordt dit bedrijf beoordeeld als Goed.