Streamingdienst

Viaplay

93 reviews
23% positief
9% neutraal
68% negatief

Viaplay is een video-on-demanddienst. Het is een Zweeds bedrijf dat in het buitenland al een streamingdienst Viaplay gelanceerd heeft. Begin 2022 zal Viaplay ook gelanceerd gaan worden in Nederland. Ze hebben onder andere de uitzendrechten van Formule 1, Darts, Premier League en Bundesliga voetbal. Naast al deze sporten kunnen klanten ook genieten van allerlei films en series.

Viaplay is van alle streamingdiensten de beste keuze.

Bezoek Viaplay


Reviews (93)

 • steelpan

  f1 is verpest door viaplay

  jullie hebben de f1 zwaar verpest ik zeg boycotten ze hadden dit kunnen weten ze hebben de show voor ons verpest jullie presentratices hbben er geen verstand van even sirieus viaplay hoe kunnen jullie dit maken schaam jullie diep en wat olaf en jack betreft gaat me egt te ver die 2 hebben zoveel kenis over de sport en in de padock hun zijn f1 olaf is voor mij de nederlandse muray walker een legende die haal je niet weg BOYCOTTEN VIAPLAY F1TV IS GOEDKOPER

  steelpan 22 mrt 2022

 • John

  Erg teleurgesteld we missen Olav Mol

  Beeldkwaliteit was in orde, maar presentatie en commentaar zijn erg teleurstellend. Jammer, gemiste kans want ik zie dit niet snel verbeteren.
  De servers voor het radio commentaar van Olav Mol waren dan ook overbelast, omdat heel Nederland het commentaar van Olav mist.
  Nu maar hopen dat viaplay dit zelf ook snel inziet.

  John 21 mrt 2022

 • kaatje

  onzin

  Het leek wel een voetbalwedstrijd, het commentaar was te veel en slecht. Feiten die fout werden vermeld e.d. De commentaren in de studio, redelijk, alleen Amber was niet echt goed. Beelden waren goed. Mooi en duidelijk. Mis wel Olav en Jack. De jonge meid in de pits, sorry hoor maar eerst goed inlezen.

  kaatje 21 mrt 2022

 • Axel

  F1 commentaar

  Vandaag eerste formule een race van het jaar gekeken middels VIAPLAY. Wat een slecht commentaar. Ze zitten met 2 man een radio verslag uit te brengen. Bij alles komt een versterkend woord. Een rode Ferrari, een snelle bocht, heftige vonken enz enz... Nou we zien dat ook wel op TV. Als de een de mond houd begint gelijk de ander op een nogal ADHD manier. Iets wat je bij radio commentaar verwacht maar niet bij TV. Ik denk dat ik hier snel vanaf ga stappen. Dan maar Engels talig commentaar of zo.

  Axel 20 mrt 2022

 • Har

  Race Bahrain

  Dit is zeer slecht veel haperingen en bufferingen val er vaak uit dit is bijna geen formule 1 kijken het is heel slecht en voor de prijs die je betaald het slaat nergens op je word belazerd als kijker dit is gewoon niet van deze tijd schaam je diep viaplay je kan veel geld bieden maar van uitzenden totaal geen kaas gegeten als jullie zo doorgaan ga ik het echt opzeggen want dit is waardeloos

  Har 20 mrt 2022

 • Edwin

  Slecht beeld en slecht geluid

  Niet alles is te koop met geld dat blijkt maar weer.
  De kwaliteit stelt zwaar teleur. Geen 4K en geluid loopt niet synchroon.
  Geen fijn commentaar, maar dat is persoonlijk.
  Eigenlijk is viaplay veel te duur voor de geboden kwaliteit.
  Hopelijk wordt het beter maar mis Ziggo toch wel.
  Eens kijken of F1tv met commentaar van Olaf beter bevalt.

  Edwin 19 mrt 2022

 • Bakker

  Verslaggevers

  De testdagen en vandaag naar de trainingen gekeken. De verslaggevers zijn niet zo goed. Allard Kalf moeten ze gelijk naar huis sturen wat een gebazel. Dat is echt niet om aan te horen. Allemaal oude verhalen en niet terzake doende.
  Ook de dame die pitreporter speelt. Slechte interviews steeds hetzelfde vragen en vandaag eerst als een verblind konijn in de camera staan staren en dan als het doordringt dat ze in beeld is beginnen met hoi.
  Ze denkt vast dat we haar schoolvriendjes zijn.
  Commentaar uit de studio is beter ofschoon ik niets met Christiaan Alberts heb maar dat is persoonlijk.
  Tot nu toe het geld niet waard.

  Bakker 18 mrt 2022

 • Boerma

  Klacht Viaplay

  Ik moet zeggen dat ik uitermate teleurgesteld ben in een eerste klas bedrijf als KPN, dat met deze Via Play zijn klanten schoffeert. €13,99 per maand voor een uiterst pover product. Live de trainingen volgen alleen via streaming, op het Via Play kanaal 225 de hele dag reclame. Hoezo reclame , daar betaal ik toch niet voor of krijgen wij een deel van de door jullie gegenereerde inkomsten teruggestort. Uiterst onprofessioneel en ja ik voel me bekocht !
  Ik probeer oprecht netjes te blijven maar de KPN of gaan jullie vertellen dat je geen invloed hebt op Via Play. Dit is onbehoorlijk ondernemerschap

  Bob Boerma

  Boerma 18 mrt 2022

 • Gera

  Steeds stoppend beeld

  Steeds stoppend beeld en spijt van de keuze voor viaplay,
  Hopeloos om steeds weer het bufferen te zien van het zeer matige beeld. Taktiek van viaplay was mensen lokken met aanbieding en nu zit je er jaar aan vast . Ben er nu al klasr mee en zeker met het commentaar. Kunnen ze geen 2 tellen het onnozele gekwaak stoppen
  Bah wat een ellende . Te duur voor wat het is zeker als je alleen voor f1 het hebt.
  Helaas is 1 ster al te veel voor deze club

  Gera 18 mrt 2022

 • Menso

  Laten we de commentatoren wat tijd geven

  Ik lees veel negatieve reviews over dat het commentaar minder is, dat het beeld soms weg valt of dat het vast loopt. Laat ik voorop stellen dat ik Olav Mol, Jack Plooij en Robert Doornbos ook mis. Ik denk echter wel dat het een gewenningsproces is, iedereen is inmiddels gewend aan het commentaar van de vrienden van Max. Heb ook het idee dat de huidige commentatoren er nog even in moeten komen, die tijd mogen we ze wel geven.

  De eerste F1 Gran Prix is nog niet geweest. Laten we dus niet te hard van stapel lopen en ze een beste sneer geven.
  Vind het wel heel fijn dat de app van Viaplay toegankelijk is op elk toestel en dus ook op mijn televisie. Ben tot nu toe wel tevreden over de dienst.

  Menso 17 mrt 2022

 • Klaasen

  Geen fan van de presentatrices

  Wat een tegenvaller die twee dames. Leuk om het eens anders te doen hoor met het oog op de verdeling mannen/vrouwen. Maar dit is echt de plank misslaan! Doe de F1 liefhebber een lol, en zet het ziggo team in. Het is nu niet om aan te horen en te zien. Echt balen!

  Klaasen 17 mrt 2022

 • Roland

  Wat mooi was heeft viaplay lelijk en saai gemaakt

  Al meer dan 50 jaar geniet ik volop van de Formule 1. Ik keek dus al voor Olaf het commentaar ging doen. Zelfs met Ruud en Jan was het mooi en toen kwam u.

  Uw stijl was hoe we u leerde kennen al belachelijk te noemen, het lijkt eigenlijk wel op zoiets als Massie wegsturen, maar goed dat nu terzijde. Wie gaat er nou Formule 1 wegkopen en dan niet zorgen dat je de sterren van de show meeneemt? Helaas is het zelfs nog erger, u heeft zelfs niet proberen te benaderen.

  Ja zaken zijn zaken en u had de grootste portemonnee dus u kon het dankzij uw kapitalisme doen, jammer dat geld en stijl zelden samengaan.

  Ik geef iedereen een kans maar u zult echt heel veel aan moeten passen voordat u ook maar 1 procent in de buurt kunt gaan komen van de persoonlijke sfeer van Ziggo op hun sportkanalen en de daar al vele jaren werkende presentatoren die wel gewoon tegen de kijker kunnen praten.

  Wat hebben wij kijkers er nou aan als 3 oud rijders met een host op een patserige manier en super bekakt gaan zitten, let wel helemaal niks tegen de kijker zeggen! En dus niet meer dan goedkoop youtube filmpje gaan maken?!?

  Die beelden van vorig jaar in slow motion door het beeld maken het echt niet beter. Nee geef mij maar een van Gammeren die op tv ook niet met de camera overweg kan maar wel zijn best doet om contact met de kijker te maken!

  Nu heb ik uw app en zal hem proberen voor de F1 te kijken maar neem van mij aan dat u niet die twee heren hoeft te laten horen tijdens de race want ik zet net als vele andere al melden de audio van grandprixradio aan.

  Als uw beeld niet 100% werkt dan zeg ik meteen op, liever met slecht beeld alles zien als één seconde niet. Wees gewaarschuwd want 13,99 is dit aanbod hier op viaplay voor nu zeker niet waard en er bestaat wel meer F1TV.

  PS Ik vrees sowieso dat ik voortaan samenvattingen ga kijken want ik walg nog steeds van uw manier van werken en voel me hier ook helemaal niet thuis.

  Roland 17 mrt 2022

 • Ton

  F1 via Viaplay

  Beeldkwaliteit echt slecht !! Streaming loopt meerdere keren vast (ligt niet aan mijn snelheid van het internet)!! Commentaar dood saai. Presentatrice in studio valt nog wel mee. Zij heeft weinig verstand van de F1 maar dat hoeft ook niet meteen, daarvoor zijn immers de vermeende kenners in de studio (van de garde, coronel, albers). wat voor mij een schok was, is de dame aanwezig op het circuit. Wat een aanfluiting!! Belachelijk slecht!! Ik heb de testdagen in Bahrein volledig gezien, maar het verslag ter plaatse van deze jonge dame was van dusdanige kwaliteit dat ik het plaats onder de kwalificatie: Bagger, uitzonderlijk slecht, kleuterklas niveau, amateuristisch, niets toevoegend, overbodig, enz...... Ondanks mijn bevindingen vind ik het knap dat deze dame op 2 minuten tijd het klaar speelt om nietszeggend nieuws 4 keer te vertellen.. Ik overweeg om Viaplay op te zeggen. Ik moet me wel even verdiepen in een eventueel goed alternatief. Dus zondag kijk ik via Viaplay en als het moet zonder geluid.

  Wat Viaplay wel goed gedaan heeft is in de app de mogelijkheid te bieden je abonnement op te zeggen!

  Ton 16 mrt 2022

 • Jef

  Teleurgesteld

  Puur voor f1 genomen.. maar om te janken.
  Echt teleurgesteld. Beeld staat vaak stil. Nooit last van bij andere aanbieders. Alles is hier bekabeld aangesloten 500mbit verbinding. Nooit last van buffering maar bij viaplay is het om de paar minuten raak. Geluid niet synchroon met beeld. Zeer lage beeld kwaliteit.
  Presentatie tja wat moet ik zeggen.. nooit geen 13,99 pm of via viaplay 99 euro
  pj. waard.
  Dan de rest van het aanbod.. weer om te janken. Alles oude knoei. Inmiddels al besloten om weer op te zeggen. Stap over naar f1 tv pro. Goedkoper en beter beeld en geluids kwaliteit. Volg al ruim 30 jaar f1 en in die tijd is veel veranderd maar dat waren vaak verbeteringen op uitzend gebied maar dit is 10 jaar terug in de tijd. Viaplay zal heel snel moeten gaan bedenken hoe te verbeteren want eens een klant kwijt altijd een klant kwijt..
  Nu 2 dagen verder zou de kwaliteit verbeteren.. signaal is iets verbeterd. Kwaliteit is verbeterd. Nog steeds synchroon problemen. Presentatie blijft tenen krommend.. nog steeds veel werk aan de winkel. Opzeggen is dus ook nog eens een drama. Na flink oplopend gesprek eindelijk van me abonnement af met restitutie. Je krijgt je geld dus niet terug. Ook dit is verboden. Je mag ten alle tijden een koop binnen bepaalde termijn ontbinden. Nent denkt hier blijkbaar anders over. Advies blijf bij deze poppenkast ver weg. Wta versteld van de positieve klanken hier bij posts die geplaatst zijn voordat viaplay maar iets uitzond. Daar naast staat de rest van internet vol met klachten. Dus ben benieuwd of deze revieuws wel representatief zijn.

  Jef 13 mrt 2022

 • Sjef

  Top

  App werkt top, f1 commentaar en analyse is wat mij betreft een verademing. Lees hier dat mensen vinden dat er te weinig inhoudelijke kennis van zaken is. Vind ik heel vreemd, kijk maar eens naar de CV van bijv. Kees vd Grint, zo blij met iemand die echt verstand heeft vd sport. Hopelijk een vaste gast. Albers valt mij niet tegen, ook steady. Uiteraard hier en daar nog wat onwennig, maar overall vindt ik het fris, inhoudelijk goed en prettig om te zien. Ga zo door.

  Sjef 11 mrt 2022

 • John

  Formule1

  Zo even viaplay geïnstalleerd en dik tevreden goed beeld en best tevreden over het commentaar wel even wennen maar best oké. Ik denk dat Olaf Mol het niet beter kan doen het commentaar tijdens het trainen is proffesioneler geen foute informatie wat bij Olaf Mol regelmatig gebeurde dus eerste conclusie prima!

  John 11 mrt 2022

 • G

  Door elkaar

  Viaplay werkt prima en staan leuke series op. Enige irritante is dat de verhaaltjes die bij elke aflevering staan door elkaar staan. De tekst van aflevering 1 seizoen 1 stond bij een aflevering van seizoen 2. Heb er nog geen logica in gevonden staat random door elkaar volgens mij. Vervelend als je net zoals ik de verhaaltjes leest voordat je de aflevering kijkt. Krijg je spoilers door en dat is jammer.

  G 9 mrt 2022

 • Weering

  Olav Mol en Jack Plooij worden gemist

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik die gekke Olav Mol en Jack Plooij toch wel mis. Kan even wennen zijn want qua beeld is het wel top wat Viaplay aanbiedt, het geluid (lees; commentatoren) mogen nog wel wat verbeteren. Het is ook niet makkelijk om zulke oude vossen te evenaren. Vooraf dacht ik dat dit wel goed zou zijn, wat vernieuwing maar tot nu toe hoor ik om me heen ook alleen maar mensen die de 2 mannen wel echt missen. Wil verder nog geen oordeel vellen totdat de eerste race is geweest, ben wel benieuwd naar jullie standpunt hierin? Was het een fout om niet de gehele Ziggo crew mee te nemen? Ze wilden immers wel.

  Weering 8 mrt 2022

 • Jesse

  Werkt perfect

  Ik heb maar toegegeven en een Viaplay abonnement afgesloten. Voorheen was ik fel tegenstander, omdat je er toch weer een abonnement bij krijgt en ik vond het prima zoals het was. Nu toch maar besloten om een abonnement te nemen en ik ben er best tevreden mee. Het werkt allemaal perfect, alleen erg jammer van de pitreporter, presentatrice en analisten. Dit aspect is erg saai geworden en ze beheersen hun vak niet. Een gemiste kans als je het mij vraagt. Uiteindelijk gaat het om de races en die kan ik nu gelukkig wel bekijken.

  Jesse 8 mrt 2022

 • Erik

  Zeer matige streaming kwaliteit

  Uit het aanbod een aantal willekeurige selecties gemaakt om de kwaliteit te beoordelen.

  Telkens viel het me op dat er typische digitale streamingsartifacten ontstaan.
  Voorbeelden zijn: Een bal die tijdens een niet-live samenvatting hakkelend door het beeld vliegt, Een dartboard waarvan de details tijdens een live stream zichtbaar veranderen. Sneeuwvlokken die springen ipv geleidend dalen)
  Dit soort problemen herken ik uit de begintijd van streamingdiensten maar zijn absoluut niet meer van deze tijd. Onbegrijpelijk dat ik hiervoor moet betalen. Ziggo, Netflix, NPO Plus en andere streamingspartijen kan ik probleemloos HD (of zelfd HD plus) ontvangen.

  Ik hoop echt dat ze bij Viaplay snel meer servercapaciteit inhuren om de bitrate te verhogen. Nu ik erop let wordt ik duizelig van de matige kwaliteit. Ik vrees een debacle bij de eerste F1 uitzending.

  Erik 6 mrt 2022

 • van Alphen

  Hopen dat het beter wordt

  Aangeschaft voor de f1 de rest wat er op staat is geen interesse voor. Zo op het eerste zicht, geen verkeerde streamingsdienst, alles werkt, content is prima te vinden, al moet ik wel zeggen dat ik het aanbod gedateerd vind wat op zich voor mij niet zoveel uitmaakt omdat ik er geen gebruik van maak.
  To the point, ik heb het puur voor de f1. Wat er nu op staat vind ik wat magertjes, het ziet er gemaakt uit. Het lijkt net of de autocue of teksten van een blaadje worden opgelezen. Het Nederlandse hart/gevoel is eruit. Het lijkt allemaal zo statisch, gemaakt, zo van"ik lees wat voor maar geen idee wat ik zeg". Het seizoen moet nog beginnen dus we zullen zien hoe het zich ontwikkeld, zo niet dan is het zonde van het geld en kijken we nog dit seizoen voor een andere aanbieder.

  van Alphen 6 mrt 2022

 • Erik

  Weinig technische diepgang

  Ben overgestapt van Ziggo naar Viaplay voor F1. Zit nu aflevering 1 van Season shakedown te kijken en verbaas me over de technische diepgang. Bij Ziggo was die al aardig verminderd, bij Viaplay wordt in de eerste aflevering alleen over de esthetische veranderingen gesproken. Lijkt meer op een talkshow met weinig kennis van zaken.
  Ik hoop dat Viaplay me nog gaat verrassen de komende weken.

  Erik 5 mrt 2022

 • M

  Weinig aanbod

  Als je het niet aanschaft voor de F1 of de andere sporten, denk dan nog even na. Het aanbod is tot nu toe erg karig. Weinig films en series in beperkte genres, hopelijk wordt het aanbod snel groter. Op dit moment ben je snel uitgekeken, dus veel geld voor een heel klein aanbod.

  M 4 mrt 2022

 • Rudy

  Viaplay app

  Zojuist een Viaplay abonnement afgesloten. Niet via Ziggo, maar rechtstreeks via Viaplay. Als je een Smart TV hebt, kun je heel simpel de Viaplay app installeren en vervolgens inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ook kun je via je browser kijken. Dit ging allemaal erg simpel, alleen liep de Viaplay website vast na mijn iDeal betaling. Dit zal wel te maken hebben met de drukte, maar gelukkig is mijn betaling wel goed aangekomen. Ik kon ook gelijk beginnen met kijken. De Viaplay app is erg duidelijk en mooi vormgegeven. Je kunt eenvoudig schakelen tussen films, series en sport (waaronder ook live sport). Alleen jammer dat ik nu 3 abonnementen heb van zo'n ongeveer 10 euro per maand, namelijk Viaplay, Netflix en Disney+. Gelukkig was het allemaal eenvoudiger dan dat ik van te voren had gedacht. Viaplay is gewoon zoiets als Netflix en Disney+ en je hebt er helemaal geen Ziggo voor nodig. De enige nadelen aan Viaplay zijn de prijs, als je alleen voor Formule 1 kijkt en de app voelt nog een klein beetje traag aan. Ook vind ik het jammer dat ik niet meer voor de voor- en nabeschouwingen hoef te kijken. De hele voor- en napret is een beetje weg, het draait puur om de race, maar daar krijg je weer films en series voor terug.

  Rudy 4 mrt 2022

 • Calvin

  Viaplay Ziggo kanaal 200

  Als je Ziggo hebt kan je via kanaal 200 Viaplay volgen. En uiteraard ook via de app. De meeste televisies waar je apps op kunt downloaden, kunnen ook Viaplay installeren. Ik heb het nu geïnstalleerd op mijn iPhone telefoon, LG televisie, iPad tablet en ook boven nog op een Samsung televisie. Kan het dus nu overal kijken, top. Maar stel je kunt geen apps downloaden kan het altijd nog via kanaal 200 van Ziggo.

  Calvin 3 mrt 2022