Zonneplan

Zonneplan

3.8 reviewscore • 10 reviews
M

Investering in zonnepanelen al terug!

Wij hebben nu twee keer onze zonnepanelen laten plaatsen door dit bedrijf. We hebben helemaal geen problemen ervaren, plaatsing ging heel goed en de nazorg om btw terug te vragen hielpen ze ook goed mee. Alles ging in goed overleg en de monteurs waren vriendelijk. Je hoeft alleen de aanvraag te doen en de rest regelt Zonneplan zelf. Je moet wel een tijdje wachten voordat ze uiteindelijk alles komen plaatsen. We hebben inmiddels onze zonnepanelen al terugverdiend omdat we enkele mooie zomers achter de rug hebben. Bedankt!

Mitch 23 jan 2023
Reageer
N

transparante energieleverancier

prijzen zijn transparant en goed in te zien via de app die ik op mijn telefoon heb geinstalleerd. een goede service is ook wat me is opgevallen ze helpen je goed aan de telefoon en weten ook echt waar ze over praten. ik boek de kosten handmatig over want automatische incasso werkt niet volgens mij of ik snap het niet helemaal. voor de rest heel tevreden.

Nuisje 13 jan 2023
Reageer
P

Kan je straks ook een vast contract bij Zonneplan?

Een goed concept want ik ben momenteel zeker voor een flexibel/dynamisch contract omdat dat de goedkoopste optie is (op dit moment want kan snel wijzigen). Wij denken erover om ons hele huis gasvrij te maken, scheelt je wel veel in kosten. Reden is daarom ook dat we voor Zonneplan willen kiezen omdat we graag zonnepanelen willen bestellen en laten plaatsen. Als dit kan bij een energieleverancier die goede prijzen voor energie heeft en daarnaast dus ook de zonnepanelen kan regelen is dat wel heel fijn. Zitten namelijk best wat jaren garantie op zonnepanelen dus als dat via 1 bedrijf kan gaan dan graag!

Nu onze vraag waarom we nog twijfelen. Als de oorlog straks voorbij is (laten we het hopen) en de prijzen dalen weer flink. Is het dan ook mogelijk om bij Zonneplan een vast contract te nemen voor energie?

Alvast bedankt voor de reactie.

Paulien 6 jan 2023
Reageer
K

Handling fee kosten?

Na alle positieve verhalen wil ik ook graag overstappen naar Zonneplan. We denken er ook over na om zonnepanelen te kopen/huren dus dat kan dan ook gelijk bij deze aanbieder. Maar nu zijn we gaan rekenen en zie ik in de offerte staan dat we een bepaalde handling fee kosten moeten betalen voor stroom en gas, in totaal over de 40 euro elk jaar? Bij onze oude energieleverancier EnergieDirect hebben we deze kosten niet. Hoe kan dit nou? Iedereen is zo tevreden lees ik op meerdere sites maar zulke bijkomende kosten zijn toch wel hoog. Ook als je berekend dat je een dynamisch contract aangaat die ook omhoog kan vliegen ineens als Rusland nog bozer gaat doen.

Kazan 31 dec 2022
Reageer
H

Connect mooi apparaat in je meterkast

Overstap naar zonneplan ging vrij soepel en onze ervaren is tot op heden goed te noemen. De connect die je bij het contract krijgt is ook heel gemakkelijk, kan je zo in je meterkast inpluggen en zie je het verbruik goed in beeld op de app. Ook live kan je inzien hoeveel er op dat moment door de meter vliegt. Als je goed oplet zie je dat energieprijzen iets goedkoper zijn in de nacht.

Hilde 17 dec 2022
Reageer
J

In contact gekomen met Zonneplan

Tijdje op zoek geweest naar een energieleverancier met dynamische prijzen, wat gewoon op dit moment de goedkoopste optie is. Via deze weg in contact gekomen met Zonneplan. Ze gaven me goed uitleg per telefoon over hoe een dynamisch contract werkt, altijd heel vriendelijk en goed bereikbaar. App is heel overzichtelijk en energietarieven een stuk goedkoper dan bij energiebedrijven die voorheen vaste contracten aanboden. Die zitten volgens mij nog vast aan oude prijzen want het verschil is immens.

Jarlo 14 dec 2022
Reageer
F

Zeer tevreden over Zonneplan

Wij zijn al een beste poos klant bij Zonneplan en zijn uiterst tevreden over de diensten wat ze aanbieden. Ze hebben bij ons 18 zonnepanelen geplaatst en qua energie betaal je eerlijke prijzen omdat je betaald waarvoor zij de stroom en gas inkopen. Zo betaal je wat de daadwerkelijke waarde is op dat moment. De app werkt heel goed omdat je snel inziet hoeveel gasverbruik en elektriciteitsverbruik je hebt. Als je bijvoorbeeld 10 minuten onder de douche staat, zie je gelijk dat het je toch wel flink wat kost. Dit doen we nu toch wel wat minder, hetzelfde is dat we de thermostaat toch wat lager hebben gezet en ook zelfs uitdoen als we zelf van huis gaan. Het is een soort spel geworden voor ons om zo min mogelijk te verbruiken. Kan je toch al gauw een bult geld besparen op jaarlijkse basis.

Frank 11 dec 2022
Reageer
L

Slechte montage zonnepanelen

Waar zal ik beginnen.. Achteraf gezien hebben wij toch een beetje spijt dat we voor Zonneplan hebben gekozen. Alles verliep eigenlijk goed tot de zonnepanelen werden geplaatst. Dit werd niet echt secuur gedaan en ze leken wel scheef te liggen. Na een paar regenbuien bleken we dan ook zelfs lekkage te hebben. Dit kan toch niet waar zijn dachten wij? Monteur langsgekomen en bleek dat er een paar dakpannen niet goed zaten. Ook constateerde hij dat de zonnepanelen niet erg netjes waren gemonteerd. Dit heeft hij dus opnieuw moeten doen. Dit is gewoon niet netjes en hoort niet te gebeuren. Daarom zouden wij Zonneplan niet aanraden.

Lexmond 8 dec 2022
Reageer
C

Goede monteurs

Tevreden met de monteurs van Zonneplan. Ze hebben op zeer goede wijze de zonnepanelen op ons dak gelegd. Ze waren er ook helemaal niet zo lang mee bezig, wat ik niet verwacht had. Ze werkten echt keurig, maar ook snel. De panelen functioneren perfect en zowel mijn man als ik zijn er dan ook tevreden mee. Contact met het bedrijf verliep ook goed. We moesten wel een tijdje wachten vanwege de drukte, maar daar hebben volgens mij al dit soort bedrijven nu wel last van. Verder tevreden over Zonneplan.

Chantal 19 nov 2022
Reageer
B

Lang wachten

Alles berekend via de website en een verzoek ingediend. Vervolgens kreeg ik een mail dat ik meer dan 3 weken moest wachten op een offerte! Na 3 weken heb ik zelf maar gebeld en toen kon ik gelijk geholpen worden, wat wel een beetje vreemd is.
Mijn huis heeft een leien dak en dat bleek het hele probleem te zijn. Na het zien van de luchtfoto's werd dan ook aangegeven dat ze geen offertes konden opstellen. Ik heb dus voor niks gewacht en dat vind ik best een kwalijke zaak!
Ze konden mij niet helpen, maar ook niet doorverwijzen naar een ander bedrijf. Erg jammer van Zonneplan!

Ben 7 okt 2022
Reageer
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van februari 2023.

Over Zonneplan

Waar Zonneplan ooit een leverancier was van zonnepanelen, bieden ze nu ook energiecontracten aan voor de consument. Ze kopen stroom en gas in op de groothandelsmarkt voor de laagst mogelijke prijs. Doordat ze vaak inkopen kan de prijs die je betaald variëren per dag, of zelfs per uur. Klanten krijgen via de Zonneplan app en gratis energiemeter een goed inzicht in het energieverbruik en daarbij komende energieprijs. Op deze wijze kan je het elektriciteitsverbruik van je huishouden afstemmen door bijvoorbeeld een wasje te draaien of je auto op te laden als het stroom het goedkoopste is.