Vrijopnaam

Vrijopnaam

2.3 reviewscore • 3 reviews
O

Gewoon goed

Strakke prijzen voor stroom en gas. Goede beschikbaarheid van de klantenservice. Paneel op naam niet een alternatief voor je eigen panelen hebben maar gewoon zien als investering met een vast positief rendement. Gegarandeerde minimum en ook maximum opbrengst. Dat weet je tevoren. Wat wel een mooie toevoeging zou zijn is dynamische prijzen, dus tarief voor stroom per uur en gas per dag. Dat kan helaas nog niet, nu worden prijzen per maand vast gezet. Wellicht komt dat nog.

Olaf B 29 nov 2022
Reageer
M

Slecht bedrijf met uitstekende marketing.

Toen ik in 2019 besloot om een contract aan te gaan met Vrijopnaam en als huurder 9 zonnepanelen te kopen op een van velden deed ik dat na het lezen van hun wervingstekst:
“De stroom die je zelf maakt met je Paneelopnaam is helemaal voor jou! Deze hoef je dus niet meer te kopen. En de energie die je niet zelf opwekt, leveren wij zonder winstmarge. Zo ben je dubbel voordelig uit.”
Elke dag keek ik op het mooie statistiekje waarop werd aangegeven dat ik meer energie opwekte dan verbruikte. Ik dacht goed bezig te zijn, voor het milieu, in verband met de energietransitie en voor de portemonnee. Het statistiekjes is misleidend evenals de tekst. De werkelijkheid is dat je maar een habbekrats terugkrijgt van de prijs van opgewekte energie. De rest is voor Vrijopnaam. De gekochte zonnepanelen zijn een miskoop van 900 euro. De reactie van Vrijopnaam: heel jammer maar het zijn zware tijden. Mijn negatieve reactie is trouwens verwijderd op hun site omdat ik geen factuur minder dan zes maanden oud kon laten zien. Vrijopnaam levert geen maandfactuur, alleen een jaarfactuur. Ik kon dus niet aan deze verplichting voldoen en de review werd niet geplaatst.

M 4 okt 2022
Reageer
P

Onbeschoft bedrijf

Verschrikkelijk bedrijf, NIET MENSELIJK. 1 automatische incasso = direct een afsluitingsbrief van netbeheerder nadat je al bijna 2 jaar klant bent geweest en altijd netjes hebt betaald. Als je hier over belt om verhaal te halen word je ronduit onbeschoft te woord gestaan. Zonder pardon werd ik als trouwe klant in 9 dagen tijd afgesloten van de levering van energie van Vrijopnaam. Mijn advies, ga NIET met dit bedrijf in zee.

Pierre 12 aug 2022
Reageer
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van februari 2023.

Over Vrijopnaam

Vrijopnaam is een energiebedrijf die 100% Nederlandse zonnestroom en co2 gecompenseerd gas levert. Ze hebben voor de klant een handige app ontwikkelt waar alle verbruiken goed zichtbaar zijn. Opzeggen kan maandelijks boete vrij! Naast het leveren van stroom en gas, doet vrijopnaam ook veel in het opwekken van stroom. Ze hebben enkele zonneparken in Nederland, waar consumenten een of meerdere zonnepanelen kunnen kopen. Dit valt onder Paneelopnaam. De stroom die je hiermee opwekt is direct van de klant en zal van de jaarlijkse nota worden afgehaald.