Van der Valk Hotel Avifauna

Van der Valk Hotel Avifauna

3.6 reviewscore • 15 reviews
B

Geluidsoverlast en een benauwd gevoel

Helaas kan ik de naam Van der Valk niet aan dit hotel verbinden. De ambiance is gedateerd en laat te wensen over. Geluidsoverlast en een benauwd gevoel overheersen, terwijl alles duidelijk versleten is. Een teleurstellende ervaring die niet voldoet aan de standaard die ik van dit gerenommeerde merk verwachtte. Ik heb beter gekend en ik denk dat ik niet meer naar hier komt.

Benny 28 aug 2023
Reageer
N

Genoten we van een prachtige, smetteloze kamer

Hoewel het hotel enigszins gedateerd is, genoten we van een prachtige, smetteloze kamer. De badkamer kan wel wat aandacht gebruiken, maar vervult zijn functie naar behoren. We ervoeren een beetje een bedompte atmosfeer in de kamer, en de dekens waren vrij zwaar, terwijl het zelfs niet warm was. Als gast heb je kosteloos toegang tot het park, wat het werkelijk een briljante excursie maakt. Vooral voor gezinnen met kinderen onder de 12 jaar is het buitengewoon aan te bevelen.

Ninon 28 jul 2023
Reageer
X

Vriendelijk geholpen

We hebben twee tweepersoonskamers gereserveerd bij Van der Valk Avifauna en werden vriendelijk geholpen. Vervolgens hebben we contact opgenomen voor live cooking, maar helaas was dit niet mogelijk voor onze groep van 14 personen. Een uur later realiseerden we ons de situatie. Snel gebeld om te annuleren, maar het bleek een uitdaging. Eén kamer kon worden geannuleerd, de andere niet, aangezien het een niet-restitueerbare boeking was.

Xara 11 apr 2023
Reageer
M

Zit er vaak ivm werk

Ik verblijf hier vaak voor werk en heb gemengde gevoelens over het hotel. Terwijl de kamers netjes zijn, merk ik dat er veel variatie is in de kwaliteit van de bedden. Sommige kamers hebben bedden die zo zacht zijn als een wolk, terwijl andere bedden keihard lijken te zijn. Ook is het duidelijk dat de badkamers een opknapbeurt kunnen gebruiken.

Desalniettemin kan ik niet klagen over het restaurant. Het eten is heerlijk en de service is goed. Ik ben blij dat ik daar kan genieten van een smakelijke maaltijd na een lange dag werken.

Meneer van der Horst 8 sep 2022
Reageer
H

Gedateerd hotel

We hebben al veel Van der Valk hotels bezocht, maar nog nooit dit hotel. Bij aankomst viel het ons meteen op dat het een gedateerd hotel was. De receptie bevond zich in een apart gebouw, net als het restaurant waar het ontbijt geserveerd werd. Helaas was er geen gezellige lobby aanwezig, alleen een bar die pas om 17:00 uur openging.

De kamers waren ruim en schoon, maar ook erg gedateerd. We merkten op dat er gaten zaten in de glasgordijnen en handdoeken. Het ontbijt was goed, maar niet zoals we gewend zijn van andere Van der Valk hotels. Het personeel was echter erg vriendelijk en behulpzaam.

Hendrik en Monique 2 jul 2022
Reageer
M

Mooi en schoon hotel

Het personeel van het hotel is vriendelijk en gemakkelijk bereikbaar wanneer je ze belt. Het hotel is prachtig en goed schoon gehouden, maar op sommige plekken is het een beetje verouderd, wat begrijpelijk is gezien de leeftijd van het hotel. Het ontbijt was uitstekend, met heerlijk verse broodjes en een ruime keuze aan beleg, zoals zalm, ei, zoet beleg, yoghurt, cornflakes, fruit en nog veel meer. De thee en koffie waren ook erg lekker.

We hadden een suite geboekt en het is goed om te weten dat als je voor het slapen gaan uit het bubbelbad stapt en het leeg laat lopen, het bubbelbad na ongeveer 10 tot 15 minuten zichzelf gaat schoonblazen. Dit veroorzaakte een flinke schrikreactie terwijl we in bed lagen. Het zou handig zijn als dit van tevoren bij de receptie vermeld wordt voor gasten die een suite boeken, zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

Matthy Louwers 29 mei 2022
Reageer
D

Prima maar niet bijzonder

Over het algemeen is er niet veel aan te merken op de kamers, afgezien van het feit dat veel mensen klagen over de verouderde badkamers. Deze zijn vaak onfris door schimmel, tegels met afgebroken stukjes en barsten in de wastafel. Dit probleem hebben we ervaren in meerdere kamers die we hebben gehad en er is ook geen airco aanwezig. Aangezien we tijdens ons verblijf meerdere keren in de winter aanwezig waren, was het gebrek aan airco voor ons geen groot probleem.

We hebben ook meerdere keren in het restaurant gegeten. Hoewel het eten niet slecht was, was het ook niet zo geweldig dat het vijf sterren verdient. Het personeel was echter wel heel vriendelijk, hoewel het werken op een soort lopende band voelde. Binnen een uur waren we klaar met eten en hadden we 100 euro uitgegeven.

Desiree de Bruijn 8 apr 2022
Reageer
W

Welverdiende vakantie!

Een winterarrangement inclusief live cooking en een bezoek aan Avifauna. Het beloofd een aangenaam weekend te worden, een welverdiende vakantie na twee jaar van beperkingen door de coronamaatregelen. Een bijzonder hartelijke ontvangst bij de receptie, en ook in het restaurant voel je de blijdschap dat we bijna weer terug zijn naar het normale. Het gastronomische aanbod was overvloedig en genereus. Vanuit onze accommodatie hadden we zicht op het vogelpark. Helaas moesten we het hoofd bieden aan de derde storm van de week tijdens dit weekend, maar we maakten er het beste van. Op de kamer hebben we ontspannen met een kop koffie.

Wilma 21 feb 2022
Reageer
A

Teleurstellende ervaring

Gisteren brachten we de nacht door in een familiekamer van een hotel vanwege lopende renovaties thuis. De kamer liet te wensen over, zeer verouderd met een onfrisse badkamer waar de voegen naar urine roken. Mijn klacht werd ingediend, maar er werd niets aan gedaan. Ik heb nog nooit zo'n teleurstellende ervaring gehad bij een Van der Valk.

Andre 2 okt 2021
Reageer
H

Redelijk

In september verbleven we met een groep van 12 personen. We hadden verschillende kamers, dus ik heb bijna alle beschikbare types gezien. De gezinskamer is perfect voor families, met een bovenverdieping voorzien van een traphekje. Boven bevinden zich drie bedden, terwijl beneden een tweepersoonsbed beschikbaar is. In die ruimte was het aangenamer doordat er geen ventilatiesysteem aanwezig was, wat boven wel het geval is.

Hugo 21 sep 2021
Reageer
T

Ronduit teleurstellend.

We hebben talloze Van der Valk hotels bezocht, maar deze was ronduit teleurstellend. Het gehele gebouw geeft je het gevoel alsof je terugkeert naar het tijdperk van de jaren '70. Alle elementen zijn verouderd, achterhaald en ruiken muf. Het leek alsof ik weer in het huis van mijn grootouders was. De kamer was weliswaar schoon en keurig, maar erg bedompt en warm. Er ontbrak airconditioning, waardoor het extreem warm was.

Tiara 24 aug 2021
Reageer
J

Ervaring was niet optimaal

Onze ervaring was niet optimaal, en het lijkt erop dat gasten die elders verblijven meer genieten van activiteiten, zelfs als dat betekent dat ze wat meer uitgeven aan maaltijden. Voor ons was het geen aanrader; hier je geld besteden lijkt niet de beste keuze. Er zijn vast betere plekken om te genieten en te ontspannen.

Jacintha 14 aug 2021
Reageer
B

Ontbijt teleurstellend

Hoewel het ontbijt teleurstellend was, kon het hotel zich verder handhaven als acceptabel. De ochtend begon met een smaakvolle misser, maar de rest van de dag bracht verademing. Het hotel, hoewel niet uitblinkend, bood een redelijk verblijf met de belofte van betere ervaringen elders. Een mix van teleurstelling en bevrediging maakte ons verblijf uiteindelijk draaglijk.

Bianca 9 aug 2021
Reageer
L

Aangenaam en groeiend hotel

Een aangenaam en groeiend hotel. Onze kamer was prachtig gerenoveerd, met comfortabele bedden en luxueus beddengoed. Genoten van een voortreffelijk ontbijt op het zonovergoten terras. Niets viel tegen en alles was compleet. Vriendelijk en ondersteunend personeel. Het feit dat er ook minder positieve beoordelingen zijn, begrijp ik tot op zekere hoogte. Bij stijgende temperaturen zonder airconditioning op de kamers kan de temperatuur flink oplopen.

Leyla 30 mei 2021
Reageer
Z

Verouderde spullen

Voor diegenen die een reis terug in de tijd van 25 jaar willen maken, kan het wellicht interessant zijn. Anders zou ik het niet aanbevelen. Verouderde spullen voor een stevige prijs (209 euro per nacht voor 2 volwassenen met 2 kinderen). De kamer heeft een onaangename geur en is onvoldoende gereinigd. Onze ervaringen met Van der Valk zijn doorgaans beter.

Zenda 10 mei 2021
Reageer
Beste hotels

Dit zijn de beste hotels van februari 2024 in de omgeving van Alphen aan den Rijn.

Over Van der Valk Hotel Avifauna

Van der Valk Hotel Avifauna is een 4-sterren hotel, gelegen aan Hoorn 65 te Alphen aan de Rijn. Het ligt nabij het vogelpark Avifauna. Het hotel biedt 94 kamers en suites, allemaal voorzien van airconditioning, gratis WiFi, een flatscreen-tv en koffie- en theefaciliteiten. Het hotel beschikt ook over een restaurant en bar, waar gasten kunnen genieten van ontbijt, lunch en diner. Het restaurant biedt ook een prachtig uitzicht op het vogelpark en het naastgelegen meer. Voor vergaderingen en evenementen zijn er diverse zalen beschikbaar, geschikt voor maximaal 350 personen. Gasten kunnen ook ontspannen in de fitnessruimte, het binnenzwembad en de sauna van het hotel. Het hotel ligt op korte afstand van het centrum van Alphen aan den Rijn en op ongeveer 30 minuten rijden van zowel Amsterdam als Den Haag.

  • Nog niet geverifieerd
  • Hotels
  • Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
  • https://www.vandervalkavifauna.nl
  • avifauna@valk.nl