Trade Republic

Trade Republic

3.8 reviewscore • 14 reviews
S

4% rente als spaarrente bij Trade Republic!

Met een rente van 4% wat je hier krijgt voor je spaarrente, is het zeker het overwegen waard als je wat spaarcenten op je rekening hebt staan! Ik zat bij de ING, waarbij ik 1.25% kreeg... Ben al overgestapt naar Rabobank, waar ze 1.70% geven ongeveer. Toevallig zag ik via een vergelijkingssite van spaarrentes dat Trade Republic dus ongeveer 2 a 3x zoveel geeft als bij de Nederlandse banken. Heb inmiddels daar een rekening geopend en heb al mijn spaargeld van Rabo en ING naar Trade Republic geplaatst. Makkelijker kan je niet geld verdienen.

Serena 26 feb 2024
Reageer
J

Overmaken vanuit Nederlandse bank niet mogelijk

Trade Republic mag dan uit verschillende reviews een goede broker zijn. Je hebt er niets aan als je overboeking vanuit een Nederlandse Bank niet worden geaccepteerd.

Mijn recente ervaring is dat en volgens mijn mening geldt dat voor veel Nederlanders die vanuit hun lopende rekening een bedrag willen overmaken naar hun juist aangemaakte account bij Trade Republic dat dat niet mogelijk is.

De reden van het niet accepteren van je overboeking komt omdat op je paspoort of identiteitskaart je namen voluit zijn geschreven terwijl je voornamen op je bankrekening zijn afgekort tot initialen gevolgd door je achternaam.

Trade Republic vergelijkt je boeking met je ID en constateerde dat die niet overeenkomen en accepteren je boeking niet. Dit is wat ik na enige mailwisseling te weten ben gekomen.
Trade Republic raadt het volgende aan: 1) Vraag aan je referentiebank om de naam van de afzender aan te passen. 2) Gebruik een andere bankrekening die op je naam staat 3) maak een overschrijving via Google/Apple-Pay

Ik heb vervolgens contact opgenomen met mijn huidige bank (SNS). na uitleg van mijn verzoek waren die stomverbaasd. Op de vraag of mijn voornamen volledig kunnen worden weergegeven i.p.v. van de voorletters is het antwoord: Nee.

Kortom heb je geen rekening waarop je namen exact gelijk zijn weergegeven als op je ID of Paspoort kan je geen bedrag overboeken en valt er weinig te sparen of te beleggen via de Trade Republic rekening.

Johnvantoorn 8 apr 2024
Reageer
G

Klantenservice hopeloos !

Probeer een account te openen. Echter krijg geen verificatiecode. Klantenservice gemaild. En zoals ik het hier het ook lees. Standaard antwoord. Verder gaat het nog steeds niet. Nog steeds standaard antwoord. Je kunt niemand bereiken. Dus als je met je geld problemen krijgt. Ben je dus aan de goden overgeleverd. Berlijn is ver weg dan. Ik zou het niet doen. Pas als er een telefonische helpdesk is dan eventueel. Maar ronduit slecht dit. Dus pas op!

George 16 feb 2024
Reageer
S

Doe het niet! Je raakt je geld kwijt

Sinds 10 januari (inmiddels twee weken) heb ik een rekening bij TradeRepublic. Eerst heb ik tweemaal geld overgemaakt als test, dit kwam door. Daarna heb ik een groot bedrag (20k+) overgemaakt vanaf diezelfde rekening, dit staat nog steeds niet op mijn rekening! Trap er niet in, je wordt ook niet geholpen door de klantenservice. Ik heb inmiddels een advocaat in de arm genomen om mijn geld terug te krijgen

Sander 24 jan 2024
Reageer
R

Algemeen tevreden over TR

Ik ben over het algemeen zeer tevreden met TR. Mijn aankooporders worden razendsnel uitgevoerd tegen een eerlijke prijs. De mobiele app stelt me in staat om overal te handelen. Er is een ruime keuze aan ETF's. Vroeger duurde het lang voordat stortingen op mijn rekening werden bijgeschreven, maar sinds ik bij Deutsche Bank zit, wordt mijn geld de volgende dag bevestigd. De laatste app-update vind ik echter minder overzichtelijk dan de vorige versie.

R 20 dec 2023
Reageer
E

Ideaal voor spaarrekening

Ik gebruik deze app als een spaarrekening en heb tot nu toe geen problemen ondervonden. Het aanmaken van de rekening was eenvoudig en snel. De rente wordt maandelijks opgebouwd zoals beloofd. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan als ik geld wil opnemen; als er iets misgaat, zal ik deze recensie bijwerken en iedereen op de hoogte houden.

Elkie 19 dec 2023
Reageer
T

Uitstekende ondersteuning na wijzigen telnummer

Ik had hulp nodig nadat ik mijn telefoonnummer had gewijzigd en daardoor niet kon inloggen. Ik nam contact op met het hulpcentrum en werd onmiddellijk geholpen door een medewerker die mijn probleem snel oploste en waar ik verder niets voor hoefde te d oen. Daarom geef ik 5 sterren voor de uitstekende ondersteuning en vriendelijke hulp.

Tom 12 dec 2023
Reageer
O

Slechte klantenservice

Hoewel de app makkelijk te gebruiken is, is de klantenservice verschrikkelijk. Mijn poging om mijn pincode te resetten mislukte, waardoor mijn account werd geblokkeerd. Na 5 dagen had ik nog steeds geen reactie. Ik raad af om deze dienst te gebruiken als je waarde hecht aan je geld en goede klantenservice verwacht. Andere apps kunnen het beter.

Olivier 11 dec 2023
D

Heb net een poging gedaan om een rekening te openen. Dat ging snel, verificatie gelukt, maar daarna kwam ik niet verder om een rekening te openen. Hopeloos, heb een e-mail gestuurd. Geeft weinig vertrouwen.

Do1965 30 dec 2023
R

Eenvoudig en snel

De app is zeer eenvoudig en snel te gebruiken; ik kon mijn rekening in 20 minuten openen en snel investeren in staatsobligaties of wereldwijde obligaties. Het enige probleem dat ik had, was met de Google Pay-optie, maar een bankoverschrijving werd binnen 24 uur verwerkt. Als je een uitnodigingscode gebruikt, krijg je bovendien een welkomstbonus. Voor mijn ervaring helemaal perfect dus.

Raoul 10 dec 2023
Reageer
T

Positieve ervaring met Trade Republic

Het opzetten van mijn account was eenvoudig en werkte goed vanaf het eerste moment. Ik vind de nieuwe versie van de app ten opzichte van de oude versie prima en heb geen nadelen ervaren. Het was natuurlijk wel even wennen. Mijn transacties, of het nu gaat om stortingen, opnames of aankopen, waren snel en probleemloos. Ik ben tevreden met Trade Republic en zou het anderen aanbevelen.

Tonnie 1 nov 2023
Reageer
X

Tevreden, maar ruimte voor verbetering

Ik zou 5 sterren geven als het niet was voor het feit dat er altijd een deel van mijn geld geblokkeerd is, ondanks dat het samen met mijn eigen geld rente genereert. Ik kan dit deel niet opnemen, wat naar verluidt te wijten is aan een hangende verkooptransactie.

Na 4 maanden is dit welkomstgeld nu volledig beschikbaar, dus ik verhoog mijn beoordeling van 4 naar 5 sterren.

Xander C. 30 okt 2023
Reageer
B

Tevreden met hoge spaarrente

Ik heb gelezen dat sommige mensen problemen hadden met het overmaken van geld. Ik hoop dat dit een technische storing is. Zelf heb ik meerdere grote bedragen overgemaakt zonder problemen. Het is leuk om te zien hoe mijn spaargeld dagelijks groeit met 4% rente. De automatische reacties van TR op Trustpilot wekken echter geen vertrouwen en zouden professioneler moeten.

BDT 30 okt 2023
Reageer
J

Niet blij niet ontevreden

Ik ben over het algemeen tevreden als klant en vind de nieuwe app beter dan de oude. Echter, mijn ervaringen met de klantenservice waren zeer negatief. Ik overweeg nu om een deel van mijn geld terug te trekken, aangezien de ondersteuning zwak lijkt en ik me zorgen maak over de hulp die ik in de toekomst nodig zou kunnen hebben. Zo had ik vragen over waar mijn geld bewaard wordt en kreeg ik geen duidelijke antwoorden, slechts algemene reacties. Verder was een waardepapier na een reverse split niet meer verhandelbaar en ontving ik pas na meerdere pogingen een bevredigend antwoord. Tot slot opent de hulp- en contactsectie van de app nu altijd in het Frans en ondanks herhaalde pogingen om dit probleem op te lossen, ontving ik slechts standaardantwoorden.

Joost 25 okt 2023
Reageer
Q

Zeer goede service

Ik gebruik de dienst nu een jaar en ben er tevreden mee. De kosten zijn laag en ik investeer maandelijks een klein bedrag in ETF's, wat mijn kapitaal in het groen houdt. Ook het geld dat op mijn rekening staat, genereert winst. De app is eenvoudig en intuïtief. Ik geef geen 5 sterren omdat de app geen mogelijkheid biedt om het dashboard aan te passen en de pc-login procedure kan eenvoudiger.

Quinten 1 mrt 2023
Reageer
Beste financiele zaken

Dit zijn de beste financiele zaken van april 2024.

Over Trade Republic

Trade Republic is een fintech-bedrijf met een missie om investeren toegankelijk te maken voor iedereen. Het bedrijf biedt een volledig digitale investeringservaring, waarmee klanten hun portefeuille kunnen beheren via een mobiele app. Trade Republic biedt toegang tot meer dan 10.000 aandelen, ETF's en fondsen, waaronder een uitgebreid aanbod van Duitse, Europese en Amerikaanse effecten. Bovendien biedt Trade Republic een gebruiksvriendelijke omgeving voor klanten om hun portefeuille te beheren, waaronder een automatische portefeuille rebalanceerder, een virtueel beleggingsspel en educatieve inhoud. Het bedrijf biedt ook een gratis investeringsadviesdienst en een uitgebreide klantenondersteuning. Trade Republic heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn, met een aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2015 en wordt gereguleerd door de Duitse financiële toezichthouder BaFin.

  • Nog niet geverifieerd
  • Financiele zaken
  • https://traderepublic.com
  • service@traderepublic.com