Santander

Santander

3.3 reviewscore • 10 reviews
C

Een eerlijk bedrijf

Ik heb veel reacties hieronder gelezen waarin wordt beweerd dat Santander een waardeloos bedrijf is, maar ik persoonlijk heb dat nog nooit zo ervaren. Ik heb drie keer gebruik gemaakt van hun diensten en ik kan met zekerheid zeggen dat Santander een eerlijk bedrijf is.

Hun automatische systeem belt je inderdaad zodra je achterloopt met betalingen. Maar hé, je hebt een betalingsverplichting volgens je contract en je moet op tijd betalen. Wees blij dat ze je bellen, want ze zijn niet verplicht om dit te doen. Ze mogen, naar mijn weten, direct een aanmaning sturen totdat ze de deurwaarder sturen. Maar nee, ze hebben dus een klantenservice die JOU opbelt om je op de hoogte te brengen van het feit dat je achterloopt.

Het opsturen van documenten is voor mij altijd goed verlopen. Ik zorg ervoor dat ik duidelijk in blokletters schrijf en als er een letter of cijfer niet leesbaar is, wordt dit uiteraard opnieuw gevraagd. Voor degenen die het niet weten: bij het aanvragen van een lening heb je altijd een BKR-registratie. Misschien is het handig om eerst de voorwaarden door te lezen of onderzoek te doen. Santander is verplicht deze registratie te doen en dit is voor jouw financiële veiligheid.

Ik geef Santander vier sterren, want perfectie bestaat nu eenmaal niet.

Coen Dreest 12 jul 2022
Reageer
T

Erg moeizaam

Sinds 19 maart ben ik bezig om een lening te krijgen en het is nu 13 april. Ik heb alle benodigde informatie aangeleverd en kreeg een e-mail waarin stond dat mijn lening was goedgekeurd en of ik snel wilde bellen zodat het geld snel kon worden overgemaakt. Toen ik belde, werd mij verteld dat mijn handtekening afwijkt. Dit is echter niet het geval, ik onderteken met mijn getrouwde naam en niet met mijn meisjesnaam. Ik heb een foto van de achterkant van mijn ID gemaild op 9 april, maar tot op heden heb ik niets gehoord. Als dit de manier van werken is, maak ik me zorgen over hoe er met mijn gegevens wordt omgegaan.

Trudy Kunst 5 nov 2022
Reageer
M

Geweldige service!

Ik ben erg blij met de klantenservice! Toen er een administratieve fout in het BKR mijn hypotheekaanvraag in gevaar bracht, begreep de medewerker de urgentie van de situatie en reageerde snel en adequaat. Ik wil graag lof uiten voor de snelle actie en de manier waarop het probleem werd opgelost!
Dus aan alle negatieve reviews, ik weet niet waar jullie het vandaan halen aangezien dit bedrijf echt transparant is.

Marcus 3 sep 2022
Reageer
J

Goede evaring met Santander

Ik begrijp niet waarom er zoveel negatieve reviews zijn over Santander. Als je gewoon aan alle voorwaarden voldoet en de vereiste documenten aanlevert, is alles snel geregeld. Andere kredietmaatschappijen zoals Freo, Lender&Spender en ABNAMRO wezen mijn aanvraag steeds af vanwege mijn leeftijd van 57 jaar. Maar bij Santander kreeg ik het gevraagde bedrag binnen twee uur op mijn rekening, nadat mijn aanvraag was goedgekeurd. Ik ben erg tevreden over de service!

Joop Klein 28 aug 2022
Reageer
B

Niet gelukt

Ik heb via Mediamarkt een contract afgesloten om in delen te betalen, waarvoor ik persoonlijke gegevens moest verstrekken aan Santander. Nadat ik alles had opgestuurd en ondertekend, bleef ik mails ontvangen waarin stond dat ik niet alles had opgestuurd. Wanneer ik op de link in de mail klikte, zag ik dat ik alles wel degelijk had ingevuld.

Toen ik contact opnam met de klantenservice, bevestigden zij dat ze konden zien dat ik alles had opgestuurd en dat het om een systeemfout ging. Ze beloofden om het probleem voor mij op te lossen. Helaas is dit NIET gebeurd en na een week is mijn bestelling automatisch geannuleerd, waardoor ik er uiteindelijk niets aan heb gehad.

Boos 1 jul 2022
Reageer
K

Moeilijk gedoe

Als je op zoek bent naar financiering, dan is dat binnen een dag geregeld! Maar als je je maandbedrag wilt verlagen omdat je je maandelijkse lasten niet meer kunt betalen vanwege inflatie en andere factoren, dan is het bedrijf onbereikbaar. Als je contact zoekt via WhatsApp, dan word je gevraagd om te bellen. Maar als je belt, kom je er niet doorheen. Ik ben al maanden bezig met het aanvragen via e-mail. Mijn advies: begin hier niet aan!

Karim Douch 13 jun 2022
Reageer
D

Rare gang van zaken

Het is geen plezierige ervaring om hier een lening af te sluiten. Santander beweert dat er geen documentatie nodig is voor bedragen onder de 1000 euro, maar uiteindelijk blijkt dat toch het geval te zijn, zelfs voor een maandbedrag van slechts 14 euro. Het is heel vervelend dat mijn vriendin wordt geweigerd zonder goede reden. Dit alles heeft mij doen besluiten om de lening te laten zitten. Mijn vriendin heeft binnenkort een vast contract en ik heb een 0-urencontract, maar ik ontvang wel studiefinanciering en soms ander inkomen. Waarom moeten we een hele administratieve last ondergaan voor slechts 14 euro per maand?

Danny & Rosalie 26 mei 2022
Reageer
M

Geen nare ervaring gehad

Ik heb nooit problemen gehad met dit bedrijf, behalve één keer toen ik vergat om te betalen. Gelukkig was dit geen probleem en werd het snel opgelost. Ik vind wel dat de rente vrij hoog is. Als de rente lager zou zijn, zou ik overwegen om weer van hun diensten gebruik te maken. Gelukkig is deze maand het laatste termijn afgeschreven en ben ik vanaf vandaag schuldenvrij.

Maureen 3 mrt 2022
Reageer
E

Lijken wel stalkers

Ik ken iemand in mijn omgeving die €10 aan Santander moest betalen en dit ook heeft gedaan. Echter, Santander blijft deze persoon dagelijks bellen, soms wel zeven keer per dag, wat neerkomt op stalking. Ik begrijp dat het oplossen van de schuld belangrijk is, maar mensen werken en zijn niet altijd beschikbaar om de telefoon op te nemen. Het is ongezond en creëert alleen maar afkeer als je blijft bellen. Ik denk dat het beter is om op een minder opdringerige manier contact op te nemen.

Erik 29 jan 2022
Reageer
N

Onvriendelijke en slechte service

Het bedrijf slaagt er niet in om een financiering van 27 euro per maand te regelen, omdat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan de inkomsten en uitgaven. Dit is erg teleurstellend, vooral gezien het feit dat er elke maand ongeveer duizend euro naar de spaarrekening gaat. Helaas blijkt dit niet voldoende te zijn voor de financiering van 27 euro per maand. De communicatie via e-mail is erg onvriendelijk en over het algemeen slecht. Wanneer er om uitleg wordt gevraagd over de afwijzing, ontvangt men eerst een brief met de melding dat het is afgewezen. Wanneer men vervolgens opnieuw om uitleg vraagt, wordt aangegeven dat het gewoon zo is, zonder verdere toelichting. Het lijkt erop dat het bedrijf wellicht niet zo goed is in rekenen.

Nancy Leemans 8 jan 2022
Reageer
Beste financiele zaken

Dit zijn de beste financiele zaken van april 2023.

Over Santander

Santander is een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld, gevestigd in Spanje. Het bedrijf biedt een breed scala aan financiële diensten, waaronder bankieren, verzekeringen, beleggingsoplossingen, kredietverstrekking, vermogensbeheer, betaaloplossingen en bedrijfsfinanciering. Santander is lid van de Europese bankenunie en is ook actief in Latijns-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf biedt zijn klanten toegang tot een netwerk van meer dan 10.000 kantoren in 15 landen. Santander is gewaardeerd voor zijn innovatieve en vernieuwende benadering van financiële diensten en voor het bieden van klantgerichte oplossingen. Het bedrijf streeft ernaar om klanten te helpen bij het bieden van financiële oplossingen die passen bij hun behoeften. Door deze focus op klantgerichte benadering van financiële diensten, heeft Santander een wereldwijde naam opgebouwd als een betrouwbare en betrouwbare financiële dienstverlener.