Peaks

Peaks

5.0 reviewscore • 3 reviews
J

Spannend beleggen

Een verrijkende ervaring met Peaks! Deze app biedt een schat aan mogelijkheden. Het aanpassen van je portfolio is niet alleen leuk maar ook lonend. Ik moet toegeven dat de resultaten, zonder garanties uiteraard, behoorlijk indrukwekkend zijn in vergelijking met andere brokers. De afgelopen maanden waren financieel gezien een feest, en toch wist Peaks boven het gemiddelde uit te stijgen. Echt knap werk!

Joost Beek 28 feb 2024
Reageer
M

Makkelijk beleggen

Peaks heeft beleggen voor mij eenvoudig gemaakt. De app biedt diverse mogelijkheden om geld in te leggen en je kunt je portfolio naar eigen inzicht samenstellen.

Martijn 22 jan 2024
Reageer
M

Peaks is op dit moment de beste spaarrekening

Peaks is voor mij de beste bank die op dit moment die ook de hoogste spaarrente geeft.

Het enige verschil is dat bij Peaks het rentepercentage stijgt en daalt, maar altijd in de lange termijn meer zal opbrengen dan een gewone spaarrekening.

Peaks belegt voornamenlijk in ETF fondsen zoals het UBS MSCI USA ETF fonds. Dat zijn fondsen die uit aandelen van verschillende bedrijven bestaan. Waardoor als het met het ene bedrijf slecht gaat, het andere bedrijf die verlies opvangt. Uiteindelijk zullen beide bedrijven in de lange termijn groeien. Zo bestaat het UBS MSCI USA fonds onder anderen uit: Tesla 7,5%, Disney 6,3%, Microsoft 5,2% en Nivida 4,9% etc.

Peaks is dus een beleggings app die heel overzichtelijk en duidelijk is. Elke moment kan je er geld opzetten en afhalen. Een kind kan de was doen. Maar om er nu mee met je wisselgeld te gaan beleggen lijkt mij onzin. Sterker nog ik zou er niet aan beginnen voor een bedrag kleiner dan 2500,-. Ik zelf zie het als een spaarbank. Bij mijn huidige bank ontvang ik 0,03% rente. Bij peaks had ik binnen een maand over een spaarbedrag van 12000,- al 600,- euro winst. Inmiddels drie maanden later is dat 800,- euro. Dat bedrag heb ik verspreid over drie rekeningen bij Peaks. Heet, Scherp en Pittig. Tuurlijk schommelen de beleggingen, maar of er moet iets genadeloos op de financiële markt gebeuren zoals in de jaren 20, wat echt niet gaat gebeuren, of een meteoor moet de aarde in slaan, pas dan zal de markt een lange tijd lam worden gelegt, maar zelfs met Covid-19 blijft de markt stijgen. De bevolking blijft groeien, de economie draait door. Ik zou peaks dus zien als een makkelijke spaarbank waar je minimaal 4% rente op jaarbasis krijgt bij welke rekening dan ook en dat kan max.... 15% worden bij heet. Bij die rekening sta ik nu vandaag de dag op 8.5% rendement binnen slechts drie maanden en normaliter valt het begin van het jaar juist tegen omdat alle cijfers van bedrijven etc bekend worden gemaakt en diezelfde bedrijven divident uitkeren. Divident uitkeren is wanneer beleggers een klein percentage van de winst uit het afgelopen jaar (van bedrijf x) krijgen uitbetaald.

De maand Maart wordt volgens de beurs ook wel March Madness genoemd. Dit komt omdat de FED (Federal Reserve Board: het hoogste bestuursorgaan van de Amerikaanse Centrale Bank.) een besluit zal nemen over obligatierentes. Dit heeft te maken met de positie van de dollar, het 1.9 biljoen economie steunpakket van Biden en covid-19. Wat hun antwoord ook zal zijn, de beurs zal hierop reageren, omhoog (dan heb je de boot gemist) maar omlaag is ook prima, een goed instap moment of om meer te beleggen. Als de markt een tantra had dan was die (buy the dips). The FEDs uitspraak is overigens morgen de 16e.

Hoe dan ook, ik ga de helft van mijn spaargeld overzetten op Peaks, mogelijk zelfs meer. Met 50.000 heb je dan bij een minimaal rendement van 4% is 2000,- euro. Dat is toch wel wat anders dan bij je huidige bank nu. Reken maar uit wat 15% zal doen.

Wisselgeld inleggen is leuk voor studenten maar totaal niet handig, je wordt constant herinnert elke dag aan de app. Beter zet je alle berichtgevingen uit en verblij je jezelf max 6 keer per jaar om even te kijken hoeveel winst je al hebt gemaakt. Op je spaarrekening zit je ook niet elke week, laat staan, elke dag, te koekeloeren.

Peaks is ook de eerste echt makkelijk app/beleggings-spaarrekening voor het grote publiek. Dat zal uitbreiden over heel de wereld. De gewone mens zal steeds meer zijn geld bij de banken weghalen en voor alternatieven gaan kiezen. Mede hierdoor zal het de komende jaren extra stijgen. Wil je geen extra risico en hart verzakkingen oplopen zoals bij bitcoin, dan is peaks voor jou geschikt. Een handige app waarbij je zonder ook maar enige kennis van beleggen veilig kunt beleggen met geld dat je het komende jaar, of de komende jaren kunt missen. Laten we even eerlijk zijn. De bank waar jij nu jouw geld op hebt staan, belegt ook met dat geld. Of dacht je dat ze het voor je bewaarde? Echter van die beleggingen pluk jij nu niet de vruchten terwijl de bank van jouw centen steeds rijker wordt.

Start nu je eigen rekening, wees niet bang als je een kopie van je paspoort moet uploaden, tuurlijk moet dat, dat moet bij elke bank.

Martijn 16 mrt 2021
Reageer
Beste financiele zaken

Dit zijn de beste financiele zaken van april 2024.

Over Peaks

Peaks is een investeringsbedrijf dat zich richt op het investeren in index funds.Het bedrijf biedt een drietal risicoportfolio’s aan, genaamd balanced, ambitious en adventurous. Peaks probeert investeren zo cost-efficient mogelijk te maken. Met Peaks kun je automatisch laten elke maand of week laten investeren, of zelf bijleggen wanneer het je uitkomt. Op de website staan de risico’s, rentepercentages en de lengtes van de investeringen duidelijk op een rijtje voor transparantie. Je kunt bij Peaks investeren en opnemen zonder transactiekosten binnen twee werkdagen. Alles wordt bij Peaks beheerd via de Peaks app, waarbij je na aanmelding de eerste 3 maanden helemaal geen kosten maakt.

  • Nog niet geverifieerd
  • Financiele zaken
  • https://www.peaks.com/nl/nl/
  • klantenservice@peaks.nl