Oxxio

Oxxio

3.50/5.00 • 21 reviews
R

Slimme meter levert alleen maar gedoe

Sinds een maand een slimme meter. Die kan je dus helemaal niet snel even 'slim' uitlezen. Op het apparaat zijn geen energie standen in te zien (Waarom niet???!) dat moet via een App. Installeren kost je een kwartier. Communicatie en stappenplan klopt voor geen meter. De AI voor chat snapt niets van mijn simpele vragen.

Uiteindelijke stand (die ik letterlijk nu op mijn app zie) zou erg afwijken van de verwachting. Ik voel me overgeleverd aan de goden en de grillen van Oxxio.

Prijzen vast interessant. Service een dikke onvodoende.

Remko 13 aug 2022
Reageer
F

Beste aanbieding van Oxxio

Oxxio had de beste aanbieding dus recent overgestapt. Het overstappen was heel makkelijk en duidelijk. Met de app kun je precies zien wat je verbruikt, dat is echt super. Toen ik ging overstappen heb ik ook contact gehad met de klantenservice en ze waren erg vriendelijk en behulpzaam. Ik heb alleen maar goede woorden over voor Oxxio. Het kan zijn dat als er in de toekomst een andere energieleverancier een betere aanbieding heeft dat ik weer overstap, maar ik ben op het moment wel erg tevreden met Oxxio. Echt een aanrader.

Frans 19 dec 2021
Reageer
M

Scherpste energieaanbieding

Na wat zoeken naar een voordelige energieleverancier heb ik Oxxio ontdekt. Ze hadden de scherpste aanbieding dus het was voor mij geen moeilijke keuze. Het overstappen naar Oxxio ging heel makkelijk en snel. Met de app van Oxxio kun je precies bijhouden wat je verbruikt, dit is zeer handig. Persoonlijk houd ik van duidelijkheid en structuur dus Oxxio past heel goed bij mij. Ook even contact gehad met de klantenservice omdat ik wat vragen had over het overstappen naar Oxxio en ik werd heel goed geholpen. Ze stelde mij gerust en ik heb de overstap zo gemaakt. Hier was ik best wel nerveus voor maar het viel achteraf allemaal reuze mee. Hier ben ik Oxxio wel dankbaar voor. Ik hoop nog vele jaren gebruik te kunnen maken van energie van Oxxio.

Milou 9 okt 2021
Reageer
J

Beste deal voor 1 jaar stroom en gas

Via Oxxio.nl heb ik de beste deal berekend voor 1 jaar stroom en gas. Ik heb niet getwijfeld en gelijk overgestapt naar Oxxio. Het was namelijk een best goede deal. Voor een heel klein bedrag extra kun je voor Nederlandse Windstroom en CO2-Gecompenseerd Gas kiezen. Dit heb ik zelf niet gedaan, want je krijgt sowieso al 100% europese windstroom. Nu zit ik 1 jaar vast aan het energiecontract van Oxxio. Het mooie is dat de energiekosten dit jaar niet gaan stijgen voor mij, want dat is de afspraak met Oxxio. Je krijgt sowieso 14 dagen bedenktijd, maar ik blijf het jaar bij Oxxio. De overstap regelt Oxxio voor je. Het is echt super simpel en als je er niet uitkomt of vragen hebt kun je ze altijd bellen. Je kunt zelfs met ze chatten. Het jaar erop kijk ik weer voor een andere energieleverancier. Zo doet ik het altijd. Geen lange contracten waar je niet meer onder uit komt, maar elk jaar opnieuw vergelijken. Vaak kies ik wel voor de goedkoopste of waar je een leuk welkomscadeau krijgt. Oxxio is een prima keuze en kan ik iedereen aanbevelen.

Jesse 6 okt 2021
Reageer
d

overstapservice van Oxxio

Oxxio overstapservice internet en televisie wat een Ellende

Ik werd gebeld door een externe partij die klanten binnen haalt voor oxxio (hier kwam ik later achter) . Het klonk allemaal hartstikke goed. Ik kreeg een gratis monteur die alles kwam aansluiten en hun zouden heel de overstap regelen met mijn vorige provider.
Na tijdje werd en fors bedrag van me rekening afgeschreven voor de (gratis monteur) en zag ik dat me vorige provider ook nog steeds rekening stuurde voor internet en televisie.
Ik heb hier over gebeld naar Oxxio. Nu moet bewijzen dat de dame aan de telefoon mij de gratis monteur heeft aangeboden (wat natuurlijk de omgedraaide wereld is).
Verder zijn de koste van de dubbele abonnement voor eigen rekening, want hun hebben dit via email laten weten(email die ik niet gezien heb) en door deze email heeft Oxxio naar eigen zeggen aan hun plicht voldaan.
Komt er op neer dat ze alles heel mooi vertellen maar uiteindelijk niks regelen en jou voor de kosten oplaten draaien.

Oxxio Zo ga je niet met klanten om !!!

danny 18 feb 2021
Reageer
N

Oxxio ervaring energie

Wij zijn destijds overgestapt naar Oxxio omdat die toen als beste energieleverancier van Nederland verkozen was, maar ik heb hier op het moment mijn twijfels bij.
Ze hebben hier groene stroom en dat is mooi, maar dat hebben bijna alle andere energieleveranciers in Nederland tegenwoordig ook wel.
Ze hebben geen prijsstijging het jaar erop, dat vind ik niet meer dan normaal. Het zou mooi zijn dat je, net als met een autoverzekering etc. korting krijgt naarmate je er langer zit, dat zou ik als voordeel zien en dat heb ik nu niet want de prijs blijft nu gewoon hetzelfde.
Erg jammer dat ze hun trouwe klanten niet tegemoet komen in financieel opzicht, dat zou wel een slimme zet zijn.
Wat wel echt een heel groot voordeel van Oxxio is, vind ik de app die ze gebruiken.
Hierop ben je binnen een mum van tijd ingelogd en heb je gelijk een duidelijk overzicht van je verbruik en je kosten.
Op deze manier houd ik het veel beter in de gaten dan dat ik voorheen deed, omdat het nu veel gemakkelijker in de gaten te houden is.

Nathalie 28 dec 2020
Reageer
M

Opgelicht door Oxxio

Al die kortingen die je krijgt bij Oxxio en al die terugboekingen die je hier zou krijgen, dat zijn allemaal mooie verhalen waar niets van waar is. Dit is zo’n geval van heel goed ervoor zorgen dat je de kleine lettertjes leest, want anders ben je net als ik zwaar de pineut en zit je aan een bindend contract vast waar je ook niet meer onderuit kunt komen. En met een beetje pech is het dan ook nog zo dat je voor meerdere jaren hier aan vast zit in plaats van 1 jaar. Ik neem het Oxxio heel erg kwalijk dat ze dit soort dingen zo slecht vermelden en dat ze mensen zo misleiden met die zogenaamde aanbiedingen. Onvindbaar dit echt een kwestie van oplichten en ik ga hier ook zeker meer werk van maken en kijken wat er nog te halen valt in het kader van vergoeding en in ieder geval van het vroegtijdig opzeggen van een contract.

Nooit hiervoor kiezen, want je krijgt hier spijt van daar is geen twijfel over mogelijk.

Michael 14 dec 2020
Reageer
M

Oxxio hele slechte leverancier

Bij het overstappen naar Oxxio moet je een aantal maanden aan verbruik aan hun doorgeven, zodat de een idee hebben van hoeveel je verbruikt en wat dit zal gaan kosten. Dit dus keurig gedaan en tot mijn verbazing wordt er gewoon meerdere keren een andere stand ingevuld wanneer ik dit check. Hier over contact gezocht en in eerste instantie wordt dit telefonisch ook toegegeven en kring ik de belofte dat het wordt gecorrigeerd. Schriftelijk (per mail) wordt het echter ontkent en wordt het ook niet gecorrigeerd wat mij pislink maakt. Ik ben hier dan ook helemaal klaar mee en heb per direct ons contract daar stop gezet. Niet aan te raden deze aanbieder!

Marcel 5 dec 2020
Reageer
L

Review over Oxxio energie

Sinds wij bij Oxxio zitten voor onze energie rekening zijn de kosten ineens behoorlijk omlaag gegaan, iets waar wij vanzelfsprekend erg blij mee zijn.
We zagen de reclames die ze hiervoor maakten en werden gelokt door de mooie aanbiedingen die ze deden.
Bij zo’n overstap hoop je natuurlijk dat je erop vooruit gaat financieel gezien, maar veel bedrijven hebben vaak mooie praatjes dus ik ben altijd een beetje achterdochtig.
Maar hier maken ze echt de beloftes waar, want wij zijn er financieel heel erg op vooruit gegaan en dat allemaal door over te stappen.
We zijn de laatste jaren zo wie zo steeds bewuster bezig geweest met ons verbruik, maar nu werpt dat echt zijn vruchten af.
De vaste lasten hiervan zijn nu prima te doen.

Luuk 30 nov 2020
Reageer
B

Oxxio slechte informatie

Als je er over twijfelt om over te stappen naar Oxxio, zoals wij deden, dan is het verbazend lastig om hier goede en relevante informatie over te vinden.
Ik vind dit een slechte zaak en ik denk zeker dat dit ze veel klanten zal kosten, want het is dat ik lang heb doorgezocht, maar ik denk dat veel mensen al afhaken als ze niet de informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.
Eenmaal bij de relevante informatie aangekomen, was ik hier wel over te spreken en daardoor ben ik ook alsnog wel overgestapt en gaat dit nu allemaal goed dus het is wel goed gekomen.
Het overstappen zelf was heel makkelijk en zo klaar, dus dat maakt het dan weer deels goed.
Maar dat gebrek aan informatie vond ik echt een groot minpunt hier aan en ik hoop ook voor andere potentiële klanten dat ze hier snel wat aan zullen doen.

Bart 14 nov 2020
Reageer
K

Oxxio fraudeleuze meterstanden

Fraude praktijken bij Oxxio. Onze meterstanden worden door Oxxio uit de duim gezogen terwijl wij altijd op tijd onze meterstanden hebben aangeleverd die ook door Liander bevestigd zijn. We zijn al 5 maanden bezig om de juiste meterstanden geregistreerd te krijgen en elke keer worden er beloftes gedaan vanuit de klantenservice die ze vervolgens niet nakomen. 2 keer een officiele klacht ingediend waar niet op gereageerd wordt. Wij zijn erg teleurgesteld en zijn naar een andere energiemaatschappij aan het kijken. We horen nog steeds geld terug te krijgen van Oxxio maar ze lossen niets op. Niet aan te raden dus!!

Kevin 1 sep 2020
Reageer
C

Enkel tarief afgesproken en voor dubbel tarief afgerekend. Steeds werd gezegd dat het met de jaarrekening goed zou komen. Nu is de jaarafrekening en wat denk je niet goed. Eindelijk iemand aan de telefoon gehad, de chat werkt ook niet, en nu wordt gezegd:nu is uw jaarrekening er en kunnen wij hier niets meer aan doen.

Corrie van Swieten 10 okt 2020
J

Oxxio 1 jaar energie tip

Gewoon voor 1 jaar elektriciteit en gas inkopen bij Oxxio en dan na het jaar maar weer kijken waar het het goedkoopste is. Ik mail mijn huidige Energieleverancier altijd met de vraag of ze nog een goede aanbieding voor me hebben anders ga ik elders mijn heil zoeken. Vaak geven ze je dan een goede korting waardoor je niet weg hoeft. Doe dit al jaren bij Oxxio Energie en het werkt prima! Heb dit al jaren, toen ze met tablets bij je aan de deur kwamen dat je die mocht hebben als je naar hen overstapte, goede oude tijd!

Jantje 26 aug 2020
Reageer
J

1 jaar geen verhoging in prijs

Bij Oxxio geven ze één jaar garantie op dat je geen prijsverhoging krijgt. In principe een heel mooi idee, maar als je er over nadenkt is het raar dat er überhaupt sprake is van prijsverhoging over de jaren heen. Ik vind dat er een vaste prijs moet worden vastgesteld en dat het daar dan ook bij moet blijven zolang je daar een contract hebt maar dat is helaas nergens zo.

Mocht er een keer een energie leverancier komen, Oxxio of een andere dat maakt niet uit, die dit wel gaat doen dan ben ik al vrij snel om.

Jantien 15 jul 2020
Reageer
F

Oxxio beste in vergelijkers

Sinds ze bij mijn aan de deur kwamen 5 jaar geleden of ik naar hen wilde overstappen en een ipad cadeau kreeg ben ik zeer tevreden. Toen ter tijd een 3-jarig abonnement genomen en na ieder jaar sindsdien staat Oxxio als goedkoopste in de vergelijkers voor ons. Tevens nooit klachten gehad dus overstappen is voor ons zeker niet nodig.

Fam. Vos 8 mrt 2020
Reageer
L

Oxxio is en blijft toch iedere keer weer opnieuw de goedkoopste in zijn categorie en ik blijf hier erg tevreden over.
Ieder jaar check ik alles even en ga ik vergelijken wat voor ons het best uit kan en dan kom ik toch weer op Oxxio uit, waar we al zitten en dus maakt dit me blij.

Levi 10 mrt 2020
L

Oxxio goede beoordeling

Ik vind Oxxio echt een prima energiemaatschappij! Hier ben ik al jaren klant en daarvoor zat ik ergens anders. Daar was ik nooit echt tevreden, maar sinds ik bij Oxxio zit hebben we nog geen enkele keer iets te klagen gehad. Alles is altijd goed verzorgd en de prijs is lekker laag.

Lars 7 mrt 2020
Reageer
S

Interessant, bij ons is Oxxio juist altijd een van de duurdere. Zitten nu bij Budget Energie. Jaar ervoor bij Energiedirect.nl

Simar 8 mrt 2020
H

Met mijn Oxxio ben ik zeer tevreden. Eerder had ik een nieuw contract afgesloten met Oxxio, maar een paar dagen later zag ik op een vergelijkingssite een aanbieding van het zelfde Oxxio. Vaste klanten krijgen 150 euro korting op hun eindafrekening. Toen ik naar de Oxxio klantenservice belde, was het geen enkel probleem om over te stappen. Dus dank u essent voor deze 150 euro.

Niets anders dan lof!

Hendrik 24 okt 2020
I

Prima energieleverancier

Oxxio is een prima energieleverancier. Heb er een contract afgesloten voor 3 jaar want dan kreeg ik bonussen, voor gas en energie. We willen volgend jaar eigenlijk wel van het gas af en heb met Oxxio overlegd dat zij me hierin gaan helpen. Moet nog zien hoe zo'n warmtepomp de ketel gaat vervangen, ben zelf wel innovatief dus we gaan het zien. Heb er een goed gevoel bij en uiteindelijk wil ik ook nog zonnepanelen op het dak om het zo nog duurzamer te maken.

Illias 27 feb 2020
Reageer
M

Oxxio tegenvaller

Ik vind Oxxio een beetje een tegenvaller. Het lijkt de opkomer in de energie wereld dus ik had er eerlijk dezelfde behoorlijk hoge verwachtingen van, misschien is dat ook wel het probleem. Maar nu we hier aangemeld zijn vind ik niet dat ze iets extra’s bieden of leveren dan de andere leveranciers. Niet dat dat nodig is, maar andere mensen zijn hier zo laaiend enthousiast over dus ik had dat wel een beetje verwacht. Vandaar dat ik een klein beetje teleurgesteld ben, maar dat kan ook aan mijn verwachtingspatroon liggen.

Manuel 9 feb 2020
Reageer
O

Oxxio jaarbedrag

Eindelijk een keer een energie maatschappij waar we niet aan het eind van het jaar nog een fiks bedrag extra moeten overmaken omdat de berekening van wat we kwijt zouden zijn schijnbaar niet klopte.

Bij oxxio bereken je wat je ongeveer kwijt bent per jaar, hiervan betaal je dan iedere maand een twaalfde deel en aan het eind van het jaar klopt het gewoon. Eerder moesten we dan altijd nog flink wat extra bij betalen, dit jaar hoeft dat eindelijk eens een keer niet. Hoe fijn is dat!

Oxxio klant 7 jan 2020
Reageer
N

Wij hebben energie van Oxxio en dat is niet eens omdat ik zo weg hem van de energie hier van. Ik ben zelfs van mening dat dit dingen zijn die weggegooid geld zijn, als het aan mij had gelegen had ik dit geld liever aan iets anders besteed.

Maar aangezien iedereen toch wel energie nodig heeft in huis, hebben wij tussen de goedkoopste aanbieders gezocht en zo kwamen we bij Oxxio uit.

Niek 12 mrt 2020
R

Oxxio slimme leverancier

Oxxio is één van de top energie leveranciers van Nederland op dit moment. Ze halen regelmatig wat prijzen tegenwoordig op alle gebieden, volgens mij zijn ze zelfs drie jaar achter elkaar de nummer één leverancier van Nederland geweest en dat vind ik best een knappe prestatie. Maar ook voor die tijd waren wij al klant bij Oxxio, gewoon omdat het een goede en slimme leverancier is die niet veel kost in vergelijking met andere leveranciers. Desondanks vergelijk ik wel ieder jaar opnieuw de verschillende opties om te kijken wat de beste optie is en dan nog wint Oxxio het voor ons iedere keer opnieuw.

Robert 6 jan 2020
Reageer
R

Dit is nu denk ik ons tweede jaar bij Oxxio, dat we hier onze energie verstrekken en ik ben er tot nu toe heel tevreden over.
De reden dat wij hier maar zijn over gestapt was voornamelijk de prijs, die is hoe regel aantrekkelijk en het gemak van de website en over hoe je alles simpel in één overzicht kunt vinden.

Roy 5 mei 2020
W

Hoge prijs

Dat is dan weer een groot nadeel van een soort maatschappij als Oxxio vind ik, ze zijn lang niet zo groot en populair als een aantal andere maatschappijen en kunnen dis niet echt mee doen met de concurrerende prijzen.
Daardoor betaal je hier gewoon een stuk meer dan wanneer je naar een relatief grotere maatschappij gaat en het is misschien niet goed voor de maatschappij maar dan kies ik toch wel echt voor mijn eigen portemonnee.
Ik vind het sneu voor Oxxio hoor, maar als ik bij een andere maatschappij hetzelfde krijg voor minder geld dan is die keuze voor mij eenvoudig.

Win 10 jul 2019
Reageer
R

Oxxio is helemaal niet duur vind ik juist! En het is meerdere malen de nummer één leverancier van Nederland geworden, dat zegt ook wel wat vind ik en dat worden ze niet zo maar omdat ze geen goede leverancier zijn. Dat ze niet groot zijn als andere maatschappijen zoals jij zegt snap ik ook niet haha want volgens mij is dit juist één van de grotere, maar dat maakt mij trouwens niet eens uit. Waarom zou je perse bij een bekende maatschappij willen zitten, dat het een goede leverancier is vind ik veel belangrijker dan of het bekend is of niet.

Robert 6 jan 2020
G

Underdog

Oxxio is best een grote energieleverancier, maar toch heb ik altijd het idee dat het een beetje de underdog is en ook zal blijven.
En dat terwijl Oxxio naar mijn weten altijd erg leuke aanbiedingen en deals heeft die het wel aantrekkelijk maken om over te stappen.
Dat is voor mij in het verleden ook de reden geweest om over te stappen, zo kreeg een paar jaar geleden een IPad als ik overstapte en bovendien een fikse korting de eerste tijd van mijn contract daar.
Nog steeds betaal ik nu aanzienlijk minder dan wat ik voorheen bij een andere leverancier deed, dus ondanks dat de korting inmiddels is afgelopen, ben ik alsnog goedkoper uit dan wat ik eerder altijd was.
Daarom snap ik ook niet zo goed dat er niet veel meer mensen hier zitten, maar misschien worden ze dan ook wel duurder als er meer mensen komen, dus ik vind het helemaal prima zoals het nu is.

George 23 jun 2019
Reageer
M

Dat klopt wel wat je zegt, over dat hele underdog idee. Volgens mij wordt Oxxio altijd een beetje onderschat door de bevolking, ik denk dat veel mensen voor de grote namen kiezen omdat ze dan denken dat deze automatisch ook beter zijn dan de minder bekende namen. Wat natuurlijk helemaal niet waar is en dat weten wij, maar lang niet iedereen is hier van op de hoogte. Ik vind het altijd een beetje oppervlakkig als mensen alleen voor de grote namen gaan, maar zo heeft ieder zijn eigen mening. En je moet je er wel in verdiepen om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden en ik denk ook dat heel veel mensen deze moeite gewoon niet nemen om dat te doen en zo dus heel veel leveranciers mislopen.

Martin 23 jun 2019
Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van december 2022.

Over Oxxio

Oxxio levert al een tiental jaren groene stroom en gas aan veel huishoudens in Nederland. Ze hebben een aantal keer Energie Awards gewonnen voor beste prijs en kwaliteit. Sinds enkele jaren heeft Oxxio haar eigen elektriciteitscentrale waardoor ze tevens energieproducent zijn. Deze energieleverancier heeft ook voor het milieu en doet er alles aan om stroom zo groen mogelijk aan te bieden.

  • Nog niet geverifieerd