Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

4.0 reviewscore • 7 reviews
B

Aanbevelenswaardige deelname aan opc-projecten

In 2022 heb ik mij ingeschreven voor twee initiatieven via het OnePlanetCrowd-platform. Na de sluitingsdata en de verwerking van alle stortingen ontving ik bevestigingen van mijn deelnames. Het viel me op en waardeerde ik ten zeerste dat de potentiële risico's vooraf grondig werden besproken. Een unieke kans was de deelname aan een informatieve livestream met de initiatiefnemer, waarbij ik inzicht kreeg in het project en de meest recente ontwikkelingen. De financiële afwikkeling van mijn investeringen vindt per kwartaal plaats, en ik kan alle relevante data betreffende de terugbetalingen gemakkelijk in mijn OPC-profiel raadplegen. De communicatie vanuit OPC, vooral via e-mail, is uiterst efficiënt en responsief. Een recente ontwikkeling die mij positief stemde, was dat OPC een prestigieuze Europese crowdfundingprijs (ECSP) ontvangen heeft van de AFM. Deze erkenning versterkt mijn vertrouwen in het platform. Al met al ben ik van mening dat deelnemen aan projecten via OnePlanetCrowd een verstandige keuze is en zou ik het anderen ook aanraden.

Brigitte 15 jul 2023
Reageer
S

Interessante investeringsmogelijkheden

Oneplanetcrowd biedt een scala aan boeiende investeringskansen. Ik ben momenteel betrokken bij meerdere projecten, die allemaal volgens plan verlopen en uitbetalen zoals overeengekomen. Het proces van het aangaan van een investeringsovereenkomst is opvallend eenvoudig, waarbij alle administratieve handelingen efficiënt voor je worden gedaan. De kwaliteit van de analyses en de duidelijkheid waarmee de risico's worden gepresenteerd, imponeren me. Ik vind de diensten van Oneplanetcrowd uitstekend en heb tot nu toe enkel positieve ervaringen gehad. Het platform biedt een transparante en gebruikersvriendelijke manier van investeren, wat voor mij een belangrijke factor is bij het kiezen van investeringsplatforms

Sophie 5 jul 2023
Reageer
T

Tekortschieten in communicatie

Het is waar dat Oneplanetcrowd vaak succesverhalen naar voren brengt, maar hun communicatie laat veel te wensen over als een project niet succesvol is. Ik heb ervaren dat ze geen initiatief nemen om investeerders te informeren wanneer een project faalt. Pas nadat ik zelf contact opnam om te vragen wat er aan de hand was, kreeg ik enige informatie. Hoewel ik de inherente risico's van crowdfunding begrijp, vind ik dat Oneplanetcrowd tekortschiet in het informeren van hun investeerders over projecten die financiële problemen ondervinden. Dit gebrek aan proactieve communicatie heeft mijn vertrouwen in het platform aangetast. Ik had gehoopt op meer transparantie en regelmatige updates, vooral in situaties waar projecten niet volgens plan verlopen. Dit is een belangrijk aspect van klantenservice dat verbetering behoeft.

Tim 12 jun 2023
Reageer
P

Indrukwekkende impact en financieel rendement

In 2019 heeft OPC wederom zijn waarde bewezen door veel succesvolle campagnes en de voortdurende ontwikkeling van hun platform. Als een investeerder die zich richt op maatschappelijke impact, ben ik verheugd te zien dat mijn investeringen niet alleen een positieve invloed hebben, maar ook een financieel rendement opleveren. De projectselectie is zorgvuldig, en de risico's worden altijd duidelijk gecommuniceerd, wat mij helpt geïnformeerde beslissingen te nemen. De projecten dragen bij aan een groenere wereld en dit sluit goed aan bij mijn persoonlijke waarden en investeringsdoelen. Ik kijk uit naar wat het komende jaar brengt en naar nieuwe kansen om te investeren in projecten die zowel financieel als maatschappelijk lonend zijn.

Peter M 3 jun 2023
Reageer
A

Uitstekend platform voor duurzame investeringen

OPC is een voorbeeldig platform voor duurzame investeringen. De organisatie en afhandeling van investeringen zijn altijd vlekkeloos. Het is belangrijk om te beseffen dat de aangeboden investeringen hogere rendementen bieden, maar ook gepaard gaan met hogere risico's dan traditionele spaarrekeningen bij banken. Ik raad aan om altijd goed de informatie te lezen en een weloverwogen keuze te maken. De mogelijkheid om te investeren in projecten die zowel financieel aantrekkelijk zijn als een positieve impact op de maatschappij en het milieu hebben, maakt OPC een uniek platform.

Arthur 22 mei 2023
Reageer
L

Vertrouwen in de kracht van crowdfunding

Ondanks dat ik zelf geen ervaring heb met investeren via One Planet Crowd, geloof ik sterk in de potentie van crowdfunding. De projecten op het platform komen op mij over als eerlijk, transparant en concreet. Het vertrouwen wordt versterkt door de samenwerking met partners zoals ASN bank en Vandebron, waar ik positieve ervaringen mee heb. Deze samenwerkingsverbanden geven blijk van geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het platform. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in innovatieve projecten zoals die van Rotterzwam, en het idee dat ik kan bijdragen aan positieve maatschappelijke veranderingen spreekt me erg aan. De mogelijkheid om te investeren in projecten die een duidelijke, positieve impact hebben, maakt het platform aantrekkelijk voor potentiële investeerders zoals ik.

Linda 10 mei 2023
Reageer
I

Teleurstellende ervaringen

Naar mijn spijt moet ik concluderen dat mijn ervaringen met OnePlanetCrowd allesbehalve positief zijn. De communicatie van hun kant bevat fouten en mijn persoonlijke gegevens zijn zonder mijn toestemming aan derden verstrekt. Na weken wachten op informatie, ontving ik slechts een generieke e-mail die aan alle investeerders werd gestuurd, waarin de ondernemer onterecht werd bekritiseerd. Deze manier van omgaan met gegevens en relaties met investeerders vind ik onaanvaardbaar en roept serieuze twijfels op over de integriteit van het platform. Mijn vermoeden is dat ze de crowdfunding gebruiken om zelf belangstelling te wekken, wat een zorgwekkende gedachte is. Voor mensen die overwegen te investeren, raad ik sterk aan om naar een meer betrouwbare partij zoals KNAB te kijken en OnePlanetCrowd te vermijden

Iris 22 mrt 2023
Reageer
Beste financiele zaken

Dit zijn de beste financiele zaken van mei 2024.

Over Oneplanetcrowd

OnePlanetCrowd is een crowdfunding platform dat zich richt op het verbinden van investeerders met duurzame en sociale ondernemingen. Het bedrijf biedt een scala aan investeringsmogelijkheden, waaronder leningen, aandelen en obligaties, en streeft naar het creëren van positieve impact op de wereld door het financieren van projecten die bijdragen aan het behalen van de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen. OnePlanetCrowd werkt met een team van ervaren professionals met expertise in duurzame en sociale ondernemingen. Het bedrijf streeft naar transparantie en het bieden van een eerlijke en toegankelijke investeringsmogelijkheid voor investeerders. Er wordt samengewerkt aan projecten met onder andere ASN Bank, Rabobank, The Next Women en VanDeBron.

  • Nog niet geverifieerd
  • Financiele zaken
  • https://www.oneplanetcrowd.com
  • info@oneplanetcrowd.nl