Mintos

Mintos

3.8 reviewscore • 9 reviews
M

Betrokken en betrouwbaar

Ik vind het Mintos platform een goede manier van investeren. Het algoritme beheert mijn investeringen en de opbrengsten zijn solide, hoewel er risico's aan verbonden zijn. Transparantie is een gebied waar Mintos nog kan verbeteren, vooral wat betreft afspraken over achterstallige leningen. Als belegger maakt me dat soms onzeker. De strategieën van Mintos zijn over het algemeen duidelijk, maar als ik mijn eigen strategie gebruik, loop ik tegen beperkingen aan. Ik heb een persoonlijke accountmanager bij Mintos die snel en vriendelijk helpt, wat een groot pluspunt is. Over het algemeen voelt Mintos als een betrouwbaar en betrokken platform

Mark 20 dec 2023
Reageer
J

Interessant, maar met risico's

Ik waardeer het principe van Mintos, maar er zijn risico's. Er is een aanzienlijk percentage in gebreke blijvende leningen, hoewel recente grafieken laten zien dat het merendeel op tijd wordt terugbetaald. De risico's zijn groot, maar de opbrengst van ongeveer 30 EUR per maand is prettig. Mintos lijkt transparanter dan sommige concurrenten, maar ik overweeg diversificatie met andere platforms. Ik begon in 2021 met investeren in Mintos en heb in 2022 duizenden euro's geïnvesteerd, waarbij ik ook keek naar andere platforms zoals Estateguru, die helaas veel in gebreke blijvende leningen hebben.

Jasper94 19 dec 2023
Reageer
T

Minder tevreden dan voorheen

Mijn ervaring met Mintos was aanvankelijk positief, maar recente beslissingen van het platform hebben mijn mening veranderd. Ik heb investeringen die al 12 jaar vastzitten en waar ik niets aan kan doen. Mintos vraagt nu om bijdragen van investeerders voor rechtszaken tegen niet-betalende kredietverstrekkers. Als belegger voel ik me overgeleverd aan hun willekeurige beslissingen en dat is niet het soort investeren dat ik wil.

Thijs 18 dec 2023
Reageer
E

Geen geweldige ervaring

Mijn geblokkeerde fondsen zijn door de oorlog in Oekraïne niet teruggevorderd, maar Mintos rekent nog steeds belasting terwijl mijn account verlies lijdt. Over het algemeen is mijn ervaring met Mintos negatief, zeker in vergelijking met andere investeringsplatformen. Ik had graag een passende oplossing gezien in de huidige situatie, maar ik ben geloof ik niet de enige met dit probleem. Voor mij geen extra investeringen meer en afwachten tot de rest van de leningen aflopen.

Erik 17 dec 2023
Reageer
L

Goede prestaties

Snelle uitbetaling en herinvestering zijn kenmerkend voor mijn ervaring met Mintos. Ik heb een rendement van ongeveer 10% behaald, na aftrek van verliezen en voor belastingen. Een deel van mijn kapitaal is op korte termijn beschikbaar en de echte verliezen zijn minimaal, wat zeer bevredigend is. Ik haal hier zeker winst uit op de lange termijn en als je de risicos van beleggen kent is dit geen probleem.

Lucas 16 dec 2023
Reageer
B

Drie jaar fijne ervaring

Ik gebruik Mintos al drie jaar. De interface is overzichtelijk en het rendement acceptabel. Door de oorlog in Oekraïne zijn sommige terugbetalingen vertraagd, maar ik verwacht dat het grootste deel op middellange termijn wordt terugbetaald. Een eenvoudige weergave van de maandelijkse rendementen zou een nuttige toevoeging zijn en misschien mijn ervaring naar 5 sterren brengen.

Bas Smeeks 13 dec 2023
Reageer
T

Al van alles meegemaakt, nog steeds blij

Sinds mei 2019 ben ik lid van Mintos, maar heb door verschillende gebeurtenissen zoals faillissementen van oorsprongbedrijven, COVID-19 en de Oekraïne-oorlog nog geen winst gemaakt. Mintos komt betrouwbaar over, maar er zijn verbeterpunten, zoals in het terugvorderen van fondsen en het screenen van oorsprongbedrijven. De kosten van claims worden nu op investeerders verhaald. Meer diversificatieopties voor beveiligde investeringen zouden welkom zijn.

Tom F 12 dec 2023
Reageer
F

Goed voor 'Lui' geld

Het automatisch investeren op Mintos is eenvoudig. Voor snelle verkoop moet je de secundaire markt gebruiken, maar het merendeel verkopen gaat vrij makkelijk. Ik zou dit platform aanbevelen voor wie betere winsten zoekt voor zijn geld met minimaal risico in vergelijking met traditionele banken. Gewoon het geld erop zetten en er jaren niet meer aankomen, het groeit vanzelf en je kunt het automatisch laten investeren.

Frank 7 dec 2023
Reageer
N

Hogere risico's dan verwacht

Mijn negatieve ervaring met Mintos komt voornamelijk door het hoger dan verwachte aantal kredietverstrekkers met hoge stabiliteitsratings die financiële problemen ondervinden. Dit heeft invloed op hun vermogen om de terugkoopgarantie na te komen en uitstaande leningen terug te betalen. Daardoor blijft het maar wachten of de beloofde percentages daadwerkelijk op de rekening terugkomen, of dat ik het geld kwijt ben..

Nielks 1 dec 2023
Reageer
Beste financiele zaken

Dit zijn de beste financiele zaken van maart 2024.

Over Mintos

Mintos is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van een online marktplaats voor peer-to-peer leningen. Het bedrijf is opgericht in 2015 en heeft sindsdien aanzienlijke groei doorgemaakt. Mintos biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in leningen van particulieren en kleine bedrijven, en biedt leningnemers de mogelijkheid om geld te lenen tegen aantrekkelijke rentetarieven. Het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde technologieën om de beleggingsprocedure te vereenvoudigen en de risico's voor beleggers te beperken. Hierovor heeft Mintos ook haar eigen risicoscores geïntroduceerd, waarbij gebruikers gemakkelijk de risicos kunnen inschatten van de verschillende type belegginen die aangeboden worden. Mintos streeft ernaar om haar gebruikers te voorzien van een eenvoudige en toegankelijke manier om te beleggen en te lenen via haar online platform.

  • Nog niet geverifieerd
  • Financiele zaken
  • https://www.mintos.com
  • support@mintos.com