Mega Energie

Mega Energie

1.7 reviewscore • 9 reviews
F

Mega NL heeft slechte klantenservice

In Juni ben ik via Independer overgegaan naar Mega Nederland. Ik was een jaar eerder hier ook bij aangesloten. En daar gaat het mis. Mijn mailadres stond nog aan het oude klantnummer en dan kan mijn mailadres niet werken met een nieuw klantnummer. Hierdoor geen werkende Mega site. Dus geen gegevens, geen aanpassingen mogelijk en geen verbruik te zien. Ik ben vanaf 28 juni aan het communiceren met Mega via telefoon(uren wachten) en per mail.Slechte antwoorden, geen oplossingen en geen empatisch vermogen voor de klant. Wat een slechte klantenservice. Het is nu 29 november en 5 maanden verder en nog niet werkend

Frans van Loon 29 nov 2023
Reageer
J

Welkomstkorting

De welkomstkorting bij Mega bestaat uit 2 tredes, omdat ik 20 m3 te weinig gas heb verbruikt krijg ik 300 euro korting in plaats van 600 euro. Dat ik 900kwh meer verbruikt had als "benodigd" word helaas niets mee gedaan. Bijzonder teleurstellend. Waar het hierbij dus gaat om 40 euro gas tegenover 400 euro stroom, zou je wel verwachten dat dit tegen elkaar weg gestreept wordt. Dit zou dus inhouden dat ik de laatste maand eigenlijk even de kachel vol aan had moeten zetten om het gasverbruik te halen. Dit is toch eigenlijk niet uit te leggen? Bewust energie verspillen en co2 uitstoten om een bepaalde korting te halen

Jeffrey 15 aug 2023
Reageer
J

Je jan lang wachten op je geld

Als je geld tegoed hebt heb je pech. Kan je heel lang op wachten. Leggen de schuld bij de netbeheerder terwijl ze al lang de meterstanden hebben. Al een keer 13 weken moeten wachten en nu zit ik al weer op 6, k bedrijf geeft gewoon niet thuis.
Ga mn claim maar neerleggen bij een deurwaarder, beslag op die toko. Laat ze daar dan maar lekker op hun salaris wachten

Jeroen Peterse 11 aug 2023
Reageer
J

Liegend, misleidend dieptriest bedrijf

Via Gaslicht.com aangevraagd met €180 welkomstkorting bij 3 maanden klant. Krijg bevestiging van Mega zonder welkomstkorting. Na een hoop gedoe krijg ik bevestiging met welkomstkorting naar rato van 1 jaar, dus niet na 3 maanden. Weer hoop gedoe en uiteindelijk belooft Mega mij de oorspronkelijk afgesproken welkomstkorting bij 3 maanden klant.

Natuurlijk na zo'n slecht begin stap ik over na precies 3 maanden en 1 dag. Je raadt het vast: 0 welkomstkorting verrekend. Na hoop gedoe krijg ik €30 i.p.v. €180 omdat zij aangeven dat ik niet 1 jaar klant ben geweest, terwijl eerder is BELOOFD en BEVESTIGD dat ik €180 zou krijgen na 3 maanden. Na echt BIZAR veel getouwtrek met Mega is het uiteindelijk gelukt na 200 e-mails over en weer, waarbij Mega mij zelfs een keer aanmaningskosten in rekening wilde brengen omdat ik een bedrag van €140 alvast had teruggeboekt omdat Mega een liegend, misleidend dieptriest bedrijf is. Uiteindelijk hebben ze het restbedrag overgemaakt, maar tot nooit meer ziens! Ik heb ze diverse malen de schriftelijke bevestiging gestuurd dat ik €180 krijg krijg na 3 maanden klant, maar voordat het kwartje bij hun absurde klantenservice valt ben je aanbeland in de volgende eeuw.

J.V. 3 jul 2023
Reageer
T

Wat een verhoging

Het is opmerkelijk dat mijn termijnbedrag voor januari met een factor 20 is verhoogd. Ik merk op dat er een bedrag van 370 euro voor gas in rekening wordt gebracht, hoewel mijn gasverbruik al anderhalf jaar nul is. Ondanks mijn herhaalde verzoeken wordt de nota niet aangepast. Ik ben opgelucht dat ik ben overgestapt. Ik ben van mening dat bedrijven die dergelijke praktijken hanteren niet zouden moeten worden aangeboden aan klanten.

Trouw 23 jan 2023
Reageer
P

Overgestapt naar Mega Energie

Het is een goedkope energieleverancier. Ik heb mijn prijs online bij hen berekend en kwam uit op tarief normaal kWh € 0,8345, tarief dal kWh € 0,7101 en gas m3 € 2,4860. Met name gas is prima want daar was ik bijna 3,0 voor kwijt bij Eneco. Natuurlijk stap ik dan over en dit kwam voor mij het goedkoopste uit de bus. Zullen nog wel meer energieleveranciers zijn die variabel nog lager zitten maar daar zag ik altijd wel iets wat me niet aan stond. Dan liever een relatief grotere energieleverancier die het in Frankrijk al heeft waargemaakt. Gr. Paul

Paul 17 jan 2023
Reageer
K

Mega Energie variabel

Wij hebben de gok genomen en moet je eerlijk zeggen dat we niet heel erg fan zijn. Je merkt in alles dat het een energieleverancier is die nog niet zo lang in Nederland is want de app werkt niet goed. Ze hebben wel leuke aanbiedingen (dat is de reden dat we zijn aangemeld) maar per dag verschilt deze. Ze willen dit ook niet aanpassen dus dan zal je het al moeten annuleren en opnieuw aanmelden. Beetje een raar concept maar las dat alle variabele energieleveranciers op deze wijze werken. Dus kan helaas niet echt een positieve review schrijven maar de prijzen zijn redelijk dus in dat opzicht zit ik nog wel goed.

Kelly 5 jan 2023
Reageer
A

Erg duur na verhogingen

In april ben ik overgestapt naar Mega Energie vanwege de redelijke en concurrerende tarieven. Echter, op 30 november ontving ik de tariefverhogingen per 1 januari en deze hebben de concurrerende tarieven als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Net als vele andere energiemaatschappijen, hanteert Mega asociale prijsverhogingen. Hierdoor raad ik iedereen aan om direct te vertrekken bij Mega Energie. Ik adviseer bijvoorbeeld om over te stappen naar ANWB Energie en gebruik te maken van dynamische tarieven (in combinatie met het prijsplafond een nog beter idee). Mega Energie streeft alleen naar megawinsten ten koste van de consument en uiteindelijk ook de overheid (die ons geld beheert).

Mijn contract bij Mega Energie is per 1 januari beëindigd. Het is jammer dat ze zo langzaam zijn met het opmaken van een eindafrekening, die tot op heden nog niet is ontvangen. Dit terwijl de eindstanden al vanaf begin januari op mijn Mega staan.

A Kloppenburg 20 dec 2022
Reageer
L

PAS OP

Wees voorzichtig!
Op het eerste gezicht lijkt alles in orde, maar ik ben al maanden bezig om de facturatie op orde te krijgen. De facturen kloppen niet. Ik neem gas en elektra af, maar er wordt alleen gas gefactureerd tegen een zeer hoog bedrag. Het lijkt erop dat er met de bedragen wordt gespeeld die ze van de overheid krijgen. Zonder mijn toestemming krijg ik geld teruggestort op mijn rekening, wat ik direct weer terugbetaal. Het werd op een gegeven moment zo onduidelijk dat ik om een specificatie van mijn betalingen heb gevraagd, maar ze kunnen deze niet leveren. Dit is bijzonder curieus. De maandoverzichten van het verbruik kloppen alleen wat betreft het verbruik, maar de berekening van de kosten gaat volledig mis. Er worden torenhoge bedragen berekend die wel drie keer zo hoog zijn als de plafondprijs! Kortom, administratief gezien lijkt het een behoorlijke chaos te zijn bij Mega. In de schaarse gesprekken die ik heb kunnen voeren, heb ik sterk de indruk dat de personen aan de telefoon de problematiek niet begrijpen of niet willen begrijpen.

Laura Visser 23 aug 2022
Reageer
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van maart 2024.

Over Mega Energie

Mega Energie is een Nederlands energiebedrijf dat zich richt op duurzame energie. Ondertussen is Mega Energie ook in België een van de grootste energieleveranciers en een grote speler in Frankrijk. Mega Energie biedt zijn klanten de keuze uit verschillende duurzame energiepakketten die allemaal afkomstig zijn van wind- en zonne-energiebronnen. Mega Energie biedt verschillende pakketten aan voor zowel stroom als gas, variërend in grootte van kleine huishoudens tot grote bedrijven. Naast de focus op duurzame energie, zet Mega Energie zich ook in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en profileert zich als een grote lokale speler. Een ander aspect van Mega Energie is hun gebruiksvriendelijke online platform. Hier kunnen klanten eenvoudig hun energieverbruik bijhouden, hun facturen inzien en wijzigingen aanbrengen in hun energiepakket.