Mega Energie

Mega Energie

2.2 reviewscore • 5 reviews
T

Wat een verhoging

Het is opmerkelijk dat mijn termijnbedrag voor januari met een factor 20 is verhoogd. Ik merk op dat er een bedrag van 370 euro voor gas in rekening wordt gebracht, hoewel mijn gasverbruik al anderhalf jaar nul is. Ondanks mijn herhaalde verzoeken wordt de nota niet aangepast. Ik ben opgelucht dat ik ben overgestapt. Ik ben van mening dat bedrijven die dergelijke praktijken hanteren niet zouden moeten worden aangeboden aan klanten.

Trouw 23 jan 2023
Reageer
P

Overgestapt naar Mega Energie

Het is een goedkope energieleverancier. Ik heb mijn prijs online bij hen berekend en kwam uit op tarief normaal kWh € 0,8345, tarief dal kWh € 0,7101 en gas m3 € 2,4860. Met name gas is prima want daar was ik bijna 3,0 voor kwijt bij Eneco. Natuurlijk stap ik dan over en dit kwam voor mij het goedkoopste uit de bus. Zullen nog wel meer energieleveranciers zijn die variabel nog lager zitten maar daar zag ik altijd wel iets wat me niet aan stond. Dan liever een relatief grotere energieleverancier die het in Frankrijk al heeft waargemaakt. Gr. Paul

Paul 17 jan 2023
Reageer
K

Mega Energie variabel

Wij hebben de gok genomen en moet je eerlijk zeggen dat we niet heel erg fan zijn. Je merkt in alles dat het een energieleverancier is die nog niet zo lang in Nederland is want de app werkt niet goed. Ze hebben wel leuke aanbiedingen (dat is de reden dat we zijn aangemeld) maar per dag verschilt deze. Ze willen dit ook niet aanpassen dus dan zal je het al moeten annuleren en opnieuw aanmelden. Beetje een raar concept maar las dat alle variabele energieleveranciers op deze wijze werken. Dus kan helaas niet echt een positieve review schrijven maar de prijzen zijn redelijk dus in dat opzicht zit ik nog wel goed.

Kelly 5 jan 2023
Reageer
A

Erg duur na verhogingen

In april ben ik overgestapt naar Mega Energie vanwege de redelijke en concurrerende tarieven. Echter, op 30 november ontving ik de tariefverhogingen per 1 januari en deze hebben de concurrerende tarieven als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Net als vele andere energiemaatschappijen, hanteert Mega asociale prijsverhogingen. Hierdoor raad ik iedereen aan om direct te vertrekken bij Mega Energie. Ik adviseer bijvoorbeeld om over te stappen naar ANWB Energie en gebruik te maken van dynamische tarieven (in combinatie met het prijsplafond een nog beter idee). Mega Energie streeft alleen naar megawinsten ten koste van de consument en uiteindelijk ook de overheid (die ons geld beheert).

Mijn contract bij Mega Energie is per 1 januari beëindigd. Het is jammer dat ze zo langzaam zijn met het opmaken van een eindafrekening, die tot op heden nog niet is ontvangen. Dit terwijl de eindstanden al vanaf begin januari op mijn Mega staan.

A Kloppenburg 20 dec 2022
Reageer
L

PAS OP

Wees voorzichtig!
Op het eerste gezicht lijkt alles in orde, maar ik ben al maanden bezig om de facturatie op orde te krijgen. De facturen kloppen niet. Ik neem gas en elektra af, maar er wordt alleen gas gefactureerd tegen een zeer hoog bedrag. Het lijkt erop dat er met de bedragen wordt gespeeld die ze van de overheid krijgen. Zonder mijn toestemming krijg ik geld teruggestort op mijn rekening, wat ik direct weer terugbetaal. Het werd op een gegeven moment zo onduidelijk dat ik om een specificatie van mijn betalingen heb gevraagd, maar ze kunnen deze niet leveren. Dit is bijzonder curieus. De maandoverzichten van het verbruik kloppen alleen wat betreft het verbruik, maar de berekening van de kosten gaat volledig mis. Er worden torenhoge bedragen berekend die wel drie keer zo hoog zijn als de plafondprijs! Kortom, administratief gezien lijkt het een behoorlijke chaos te zijn bij Mega. In de schaarse gesprekken die ik heb kunnen voeren, heb ik sterk de indruk dat de personen aan de telefoon de problematiek niet begrijpen of niet willen begrijpen.

Laura Visser 23 aug 2022
Reageer
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van maart 2023.

Over Mega Energie

Mega Energie is een Nederlands energiebedrijf dat zich richt op duurzame energie. Ondertussen is Mega Energie ook in België een van de grootste energieleveranciers en een grote speler in Frankrijk. Mega Energie biedt zijn klanten de keuze uit verschillende duurzame energiepakketten die allemaal afkomstig zijn van wind- en zonne-energiebronnen. Mega Energie biedt verschillende pakketten aan voor zowel stroom als gas, variërend in grootte van kleine huishoudens tot grote bedrijven. Naast de focus op duurzame energie, zet Mega Energie zich ook in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en profileert zich als een grote lokale speler. Een ander aspect van Mega Energie is hun gebruiksvriendelijke online platform. Hier kunnen klanten eenvoudig hun energieverbruik bijhouden, hun facturen inzien en wijzigingen aanbrengen in hun energiepakket.