Coolblue Energie

Coolblue Energie

3.3 reviewscore • 6 reviews
W

overgestapt naar coolblue energie kwartaal zeker

wij hebben de gok gewaagd en zijn overgestapt naar coolblue energie. op de website kan je alles heel goed invullen en krijg je meteen je prijs te zien. we hebben gekozen voor kwartaal zeker en hebben met opzet ons stroom normaaltarief, daltarief en gas wat hoger ingezet zodat we zeker weten dat we het kunnen betalen. de tarieven wat we dit kwartaal betalen zijn als volgt:

variabele kosten normaaltarief per kWh € 0,5646949
variabele kosten daltarief per kWh € 0,5201669

variabele kosten per m³ € 1,994806

dit is allemaal ongeveer 30% goedkoper als wat we hadden bij essent. natuurlijk hebben we ook eerst nog gekeken naar andere wat grotere energieleveranciers maar die zitten allemaal rond de € 0,7 voor energie en € 2,8 voor gas.

wij zijn dus erg positief!

Willemijn en Hans 23 jan 2023
Reageer
P

Spijt dat we hiernaar zijn overgestapt

Niet best niet best.... We zitten vanaf deze maand voor het eerst bij deze energieleverancier/webshop. Kan niet anders zeggen dan dat het een trieste ervaring betreft. Ze roepen in het begin al dat de eerste betaling gaat via een automatische incasso, dit gebeurd niet. Daarna krijg je nog een mail die veel te laat aankomt dat de eerste betaling dus niet is ontvangen, goh.. Mag je dus met iDeal betalen. En dan komt het, omdat je niet hebt betaald moet je een week lang een hoger tarief voor energie afnemen? Het maandbedrag dat we via een vergelijker kregen voorgeschoteld lag ook een stuk lager dan het termijnbedrag wat we nu hebben dus dat is ook niet prettig. Je krijgt ook geen respect van de mensen van de klantenservice.

P. 12 jan 2023
Reageer
P

Ps. ik lees nu de andere ervaringen ook... Veel negatieve reviews lees ik ook in oktober en november. Blijkbaar leren ze er ook niet van want nu in januari is het nog steeds even erg. Ze kunnen het beter blijven houden bij het verkopen van computertjes.

P. 12 jan 2023
W

Cool blueenergie review

Waar iedereen vrij negatief is over de diensten van Cool blue energie, zijn wij juist positief gestemd. De service is top en de kortingen wat je krijgt op bepaalde producten nemen we gewoon mee. We schrikken een beetje van de reacties. Zeker met het prijsplafond dat eraan komt, zit je wel vrij goedkoop bij dit energiebedrijf.

Wimpie 14 dec 2022
Reageer
V

Informatie op de website klopt niet

Ik probeer er met een zonnige blik naar te kijken, dat is ook de reden dat ik ze nog een 3 sterrenwaardering geef. Op de website staat duidelijk dat ze 2 keer per jaar hun prijzen wijzigen, tenzij er iets geks gebeurd op de energiemarkt. Prima, duidelijk! Heb zelfs via de chat een aantal keer gevraagd of er een kans is dat ze de tarieven voortijdig gaan verhogen, medewerker zegt elke keer, nee, dat is niet het plan. Nu hebben ze de tarieven dus toch verhoogd, sterker nog, ze hebben het een aantal keer aangepast zonder mij in te lichten. Dit zullen andere klanten dus ook hebben. Heb hier natuurlijk een klacht over ingediend een aantal weken geleden maar ze doen er vrij weinig mee. Ik snap het hoor, las dat ook al in een andere review... Het is een nieuwe energieleverancier met mooie prijzen, maar je moet de klant wel goed blijven helpen, zeker in deze gekke energietijden. Momenteel zal ik het dan ook niet aanraden maar als ze de klantenservice en informatie op de website wat duidelijker maken kan het best een prima energieleverancier worden.

Veer 24 nov 2022
Reageer
J

Termijnbedrag super hoog

Een nieuwe energieleverancier heeft het altijd lastig, dat zie je nu ook weer bij Coolblue. Ze proberen met gunstige prijzen klanten te werven, gecombineerd met leuke aanbiedingen om je huis energiezuiniger te maken. Was altijd groot fan want we kopen er jaarlijks wel wat van bij die winkel. We verbruiken bijna geen gas meer want we kijken wel uit op dit moment, het aanpassen van het termijnbedrag is echter niet mogelijk. Hoe kan dit nou? Ik weiger gewoon om met deze hoge termijnbedragen in te stemmen.

John 22 okt 2022
Reageer
R

Voorschot wijzigen kan niet?

Het gaat nog niet heel prettig bij Coolblue Energie. De prijzen zijn super hoor, dat is de reden dat we zijn overgestapt maar onze voorschot met bijna 400 euro omhoog gezet, terwijl we al enkele maanden een overproductie hebben in verband met onze opwekking van zonnepanelen. Ook hebben we veelal de houtkachel aan dus qua gasverbruik is het ook een stuk minder. Helaas kijken ze alleen naar het oude jaarverbruik en kan je het dus zelf niet lager zetten. Via de bank het voorschot maar teruggeboekt maar dit is natuurlijk niet handig. Snap dat Coolblue Energie nieuw is maar COME ON. Prijs goed, de rest kan beter.

Ronald 7 okt 2022
Reageer
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van maart 2023.

Over Coolblue Energie

Coolblue Energie is een relatief nieuwe speler op de energiemarkt. Het bedrijf is onderdeel van Coolblue, een bekende webwinkel in Nederland en België, en biedt sinds 2018 energiediensten aan. Coolblue Energie streeft ernaar om de energiemarkt transparanter en klantvriendelijker te maken. Daarnaast biedt Coolblue Energie ook kortingen aan klanten op slimme thermostaten, wasdrogers, zonnepanelen en meer om zo veel mogelijk te kunnen besparen op de rekening. Het bedrijf werkt samen met diverse partners om energie op te wekken uit duurzame bronnen, zoals wind, zon en waterkracht. Coolblue Energie onderscheidt zich van andere energieleveranciers door zijn klantvriendelijke benadering, zoals het al tijd gedaan heeft in het moederbedrijf. Het bedrijf streeft ernaar om het contact met klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken en staat altijd klaar om vragen te beantwoorden.