ANWB Energie

ANWB Energie

3.9 reviewscore • 10 reviews
D

Doen wat ze beloven en veel goedkoper dan velen

Doen wat ze beloven en veel goedkoper dan vele anderen. Het scheelde mij honderden euros per maand. Moest er wel even op wachten vanwege de golf van overstappers.
De app werkt goed, hoewel je een paar dagen moet wachten.
Een enkele andere is goedkoper, maar heeft niet dr naam hoog te houden van de ANWB

Dirk 8 mrt 2023
Reageer
S

Goedkoper dan elke andere aanbieder

Gasprijzen liggen lager dan bij elke andere aanbieder, ik heb nog nooit meer dan het prijsplafond betaald.

Voor stroom elk uur een andere prijs, wel even wennen maar prima te doen met de app. Ook hier veel lagere prijzen dan andere aanbieders.

Ze zijn makkelijk te bereiken via de telefoon of WhatsApp als er iets is, ze zijn pas net begonnen dus de app en de website doen het steeds beter.

Swen 1 mrt 2023
Reageer
g

anwb geen goede energieleverancier

ik vind het echt helemaal niks. ze mogen dan adverteren met super goedkope inkoopprijzen en dynamische uurtarieven maar het is een zooitje. heb het nu een maand aangezien maar de app werkt voor geen ene meter. wat je deels ook niet kan verwachten van een energieleverancier die eigenlijk geen energieleverancier is. het is de anwb mensen, de wegenwacht wel te verstaan. ik snap dat elk bedrijf er een slaatje uit probeert te slaan maar als je geen goedwerkende app kan leveren, sta je meteen al met een aantal punten achter. blijf gewoon bij je huidige energieleverancier want ik heb veel spijt. of ga in ieder geval bij een energieleverancier die zich alleen focust op het leveren van energie. voor de anwb is het namelijk een randzaak. dat is me wel duidelijk.

guus 22 feb 2023
Reageer
E

Ik zag er ook geen brood in moet ik je eerlijk zeggen. Ondanks dat er veel positieve reviews hier staan kan ik niet geloven dat een bedrijf die zich voornamlijk richt op verzekeringen en de wegenwacht, gelijk een goede energiemaatschappij erbij kan zijn. Je moet ook niet vergeten dat mensen juist in deze gekke tijden met een solide bedrijf in zee willen gaan.

Zal wel grappig zijn als klanten van ANWB Energie een gratis wegenwacht service krijgen. Zoiets las ik ook bij Shell Energy, dat klanten daar korting krijgen als ze koffie halen bij een Shell tankstation LOL. Zelfde principe.

Ik ben reeds klant geworden van NextEnergy en heb hier tot op heden geen klachten over. Ook een nieuw bedrijf maar die focust zich, zoals je zelf zegt, wel alleen op Energie. Hebben ook een goedwerkende app ontwikkeld in korte tijd dus die zitten er bovenop.

Evert 23 feb 2023
T

Ondanks negatieve reacties toch klant geworden

Velen vielen over deze 'nieuwe' energieleverancier heen, ik weet nog mid tot eind 2022 dat ze met een advertentie op Facebook kwamen te staan, en ondanks alle negatieve reacties die ik daarop las, heb ik toch besloten om met de ANWB Energie in zee te gaan. Dit is me tot nu toe heel goed bevallen, ik gebruik het al enkele maanden en heb verder geen klachten. Nu verwacht ik ook niet veel van een energieleverancier, laten we wel zijn, zolang ze energie leveren voor een goede prijs, zijn de meeste klanten blij! Het betalen van de inkoopprijs geeft me wel een eerlijk en veilig gevoel. De grote energieleveranciers met hun grote kantoren en vele medewerkers zitten nu met de gebakken peren want de kleinere flexibele leveranciers hebben het op dit moment overgenomen. Kijk maar op meerdere vergelijkers, ANWB en consorten staan nu bovenaan als je sorteert op prijs!

Tom 9 feb 2023
Reageer
F

Geen winst op mijn verbruik?

Gewoon een lekker goedkope energieleverancier. Nadat ik mijn maandbedrag zag, was ik om. Gelijk maar overgestapt naar energie van de anwb. Ik hoefde er ook niet veel voor te doen. Hun zeggen je oude energiecontract voor je op. Ik snap alleen niet hoe ze geen winst kunnen maken op mijn energieverbruik. Doen ze het puur om klanten te krijgen, die wellicht ook andere diensten van hun afnemen? Wellicht weet iemand het. Dat is mij volstrekt onbekend namelijk, maar ik vind het wel interessant.

Fedde 13 jan 2023
Reageer
M

Zelf ook, tot volle tevredenheid, overgestapt. In de app kun je de nota’s zien staan. Bij de specificatie van stroom en gas staat ook “inkoopkosten”. Dat is wat je als hun winstmarge zou kunnen zien ( stroom € 0,014 en gas € 0,052).

Meier 16 jan 2023
R

Eigenlijk zijn het de 7 euro vaste leveringskosten per aansluiting hoe ze hun winst maken. Het heeft dus niets te maken met de inkoopkosten, want daar verdienen ze niet op

Rawsheep 24 mrt 2023
Y

ANWB energie levert van EnergyZero? Of zichzelf?

Ik las op een website dat ANWB energie levert van EnergyZero. Is dit waar of is het nu zo dat ze zelf energie en gas verkopen? Ben wel benieuwd want als ze energie aanbieden van een andere energieleverancier kan je beter gewoon bij EnergyZero gaan. Hopelijk kan iemand me met deze vraag helpen want de prijzen wat ik zo kan zien zijn zeer laag, maar wil wel graag weten van wie ik het koop.

Yourself 12 jan 2023
Reageer
p

anwb is waarschijnlijk beter energiezero is een beursgenoteerde bedrijf dus beurs omhoog gas en stroom ook om hoog bij de klanten daar zit ik niet op te wachten

peet 8 feb 2023
a

zeker doen , ga niet naar anwb energie want ik heb daar nu al weken een probleem dat ze niet willen oplossen .
verder dan klantenservice kom je niet

ad 10 feb 2023
M

Overgestapt naar ANWB energie

Naast pechhulp en een ANWB creditcard, heb ik nu ook ANWB energie genomen. Bij het berekenen van mijn maandbedrag kwam ik toch nog een stukje goedkoper uit. Zelfs nog even contact gehad met ANWB, maar dat is altijd goed. Dat is ook zeker een reden waarom ik het prettig vindt om bij ANWB te zitten. Overstappen was heel eenvoudig en was ook snel geregeld. Ik ben wel blij met mijn overstap naar ANWB energie.

Mart 11 jan 2023
Reageer
W

Anwb energie tarieven zijn goedkoop

Met momenteel een stroomtarief van € 0,452 per kWh en een gastarief van € 1,719 per m3 zijn wij gelijk overgestapt. We hebben zonnepanelen dus het was voor ons ook belangrijk dat je het kale inkooptarief terug krijgt, dit is bij Anwb energie het geval. We moeten 14 dagen wachten alvorens we daadwerkelijk klant zijn. Voor het eerst gaan we van een grote energieleverancier als Essent naar een energieleverancier met flexibele prijzen. Spannend maar eigenlijk ook geen andere keuze mogelijk.

Wendy 11 jan 2023
Reageer
Y

Zoals je het zelf zegt, het zijn prijzen waar je niet vanuit mag gaan omdat de inkoopprijzen elke keer wijzigen. Desondanks zijn ze voor nu (januari 2023) wel de goedkoopste. Snap alleen niet of ze zelf de stroom verkopen of dat ze stroom verkopen van EnergyZero wat ik ergens las.

Yourself 12 jan 2023
E

Nu paar maanden klant

Je zal wel denken, ieder beetje groot bedrijf gaat nu ook gas en energie aanbieden. Wij zijn nu al een paar maanden klant en moet zeggen dat de overstap heel goed is verlopen waarbij we alles digitaal hebben kunnen regelen. Zal wel een tip meegeven: het voorschotbedrag dat ANWB laat zien in de app is opvallend hoog, die kan je zelf gemakkelijk wijzigen. Dit is ook aan te raden want beter dat je op het eind wat moet betalen dan dat je moet wachten op teruggave van je geld. Ik las op veel andere forums dat het moeilijk is om in contact te komen met de klantenservice, dit kunnen we wel beamen want we hadden een keer hulp nodig en stonden toch al vrij snel een half uur in de wacht. Toen we uiteindelijk iemand aan de lijn kregen leek het wel alsof die voor ANWB pechhulp werkte in plaats van de Energie afdeling. Uiteindelijk is het wel goed gekomen en op dat moment leverden ze volgens mij ook nog niet zo lang stroom en gas dus in dat opzicht kan je stellen dat elk begin moeilijk is. App is (nog) zeer matig, mede omdat je weinig inzicht hebt in je vaste kosten en exacte bedragen wat je dient te betalen. Dit komt pas naderhand per factuur inzichtelijk.

Erica 5 jan 2023
Reageer
P

Overgestapt van Eneco naar ANWB Energie

Wij zijn overgestapt vanaf Eneco naar ANWB Energie, reden is simpel: prijzen waren goedkoper en zijn nu nog steeds een stuk goedkoper dan bij andere energieleveranciers. De overstap ging vrij soepel en we werden goed op de hoogte gehouden over de voortgang. We hebben tevens slimme stekkers in ons huis geplaatst, met name bij ons witgoed levert dat toch wel een bult op. Wat die namelijk doen is dat je het witgoed kan laten draaien als de energiekosten laag staat. We gaan het maandbedrag wel even in de gaten houden omdat we net nieuw klant zijn en het toch variabele tarieven zijn maar voor nu ziet het er goed uit. App zou nog wat beter ingericht kunnen zijn want moet eerlijk zeggen dat die nog wat onduidelijk is. Vandaar 4 sterren waardering. Groetjes Paul.

Paul 29 dec 2022
Reageer
Y

Waar koop je die “slimme” stekkers? Is er nog een bepaald merk aan gekoppeld?Lijkt me een goede investering. Zo te lezen gebruik tot volle tevredenheid.

Yvonne 16 jan 2023
Prijzen vergelijken

Door middel van samenwerkingen met meerdere energieleveranciers, kunnen we onze bezoekers gunstige prijzen aanbieden.

Beste energieleveranciers

Dit zijn de beste energieleveranciers van maart 2023.

Over ANWB Energie

ANWB Energie is de energietak van de ANWB, de bekende organisatie in Nederland die zich richt op mobiliteit, vrije tijd en hulpverlening. ANWB Energie biedt groene energie aan die opgewekt is uit zon, wind en waterkracht. Zoals ze het zelf zeggen, verkoopt ANWB Energie geen electriciteit, maar leveren ze tegen inkoopprijs. Dit zorgt voor een wisselend tarief, maar kun je profiteren van de lage dalprijzen die de markt doen bewegen. Klanten van ANWB Energie kunnen gebruik maken van extra voordelen, zoals kortingen op ANWB-producten en -diensten, zoals de Wegenwacht, reisverzekeringen en autoverhuur. ANWB Energie biedt daarnaast ook een overstapservice aan, waarmee het bedrijf het overstappen naar hun energiecontract zo makkelijk mogelijk wil maken.