WILDLANDS

WILDLANDS

4.1 reviewscore • 47 reviews
G

Prachtig park in 2020

De afgelopen jaren, met name in 2019, zijn enorme stappen gezet om het park completer en aantrekkelijker te maken.

Dieren zijn nu goed zichtbaar. In bepaalde verblijven lopen ze los en het zijn er gewoon meer. Het themagebied Nortica heeft behoorlijke veranderingen ondergaan en met tijdelijke evenementen als Wildnights en de Backstage Tour is het park nu ook op meerdere momenten in het jaar te bezoeken.

Waar ik in sommige dierentuinen af en toe toch twijfel aan de kwaliteit van de verblijven, is dat in Wildlands dik in orde. Hetzelfde geldt voor de thematisering. De attracties en shows zijn duidelijk gericht op kinderen, dus bekijk ze ook vanuit die mindset. De boottour door de jungle en de safari zijn ook voor volwassenen de moeite waard.

Tot slot vind ik het erg prettig dat het park dier en milieu hoog in het vaandel heeft staan. Dat zie je overal in het park terug.

Gijs 7 jan 2020
Reageer
F

Prima vermaak en leerzame dag voor het hele gezin

Prima route bij dit park, speelgelegenheden zo nu en dan voor de kinderen onderweg waardoor er afwisseling is. Mooi aangelegd. De kritiekpunten van eerder (geen dieren te zien, ellenlang lopen) herken ik niet. Ook de afwisseling in attracties (rondvaartboot, safaritruck, tijdreis) is leuk. De Tweestrijd vind ik wel onzinnig. Ik heb er geen plattegronden gezien (dat is wel jammer) en de kinderen deden alles uit het boekje. Jim's commentaar in de rondvaartboot was ook boeiend voor iedereen denk ik. Ook de "nieuwe sluiproute" naar de "arctic" konden we alleen ontdekken door een tip van een ander bezoeker. Ik zou graag zien dat het net zo interessant wordt als "vroeger" om een abonnement te nemen. De binnenspeelplaats leent zich daar minder voor dan vroeger de speeltuin en het abonnement is tegenwoordig ook duurder (te duur).

Family5 7 jan 2020
Reageer
B

Wildlands zuigt de Gemeente Emmen leeg

Al het geld gaat hier naar de dierentuin en er is amper nog geld om de buitengebieden te steunen in dingen wat veel belangrijker is. Ik snap het, het was een grote gok om zoveel aandelen en geld in Wildlands te stoppen, nu kunnen ze helaas niet meer terug en zitten de buitenwijken met de gebakken peren. Sporthallen die niet gebouwd worden, wegen die niet meer kunnen, alles komt in de uitstelmodus omdat het geld er niet meer is. Dan de rietplas waar nu al 2 jaar te weinig water in staat, sterker nog, bootje varen is niet meer mogelijk zonder telkens vast te zitten. Het ziet er niet meer uit, stranden waar je meer leem / klei ziet dan geel zand. Verlengde herendijk moet al 2 jaar iets aan gedaan worden en er gebeurd niets, de snelweg waar een dempende laag op zou komen omdat de decibel veel te hoog is op dit moment vanaf zwartemeer naar erica, ook weer uitstel. Tja, wat moet je ermee. Gemeente heffingen maar afschaffen? Of geef de emmenaren een gratis Wildlands lidmaatschap, daar betalen we immers allemaal aan mee! Het centrum is wel mooi geworden trouwens, dat dan weer wel. Wel een mooi park overigens, krijgt van mij 4 sterren maar denk dat de Gemeente Emmen ook meer aan andere dingen mag denken.

Bastiaan 9 dec 2019
M

Klopt inderdaad wel, hier in Nieuw-Amsterdam is reeds het hele centrum vernieuwd dus wij mogen niet klagen maar hoor en zie veel dingen dat er teveel geld in Wildlands wordt gestoken, wat enerzijds natuurlijk goed is qua naamsbekendheid maar dat is het ook wel. Of dacht jij dat die Wildlands bezoekers nog even door het centrum gaan lopen zodat de winkels wat kunnen mee teren? Natuurlijk niet! Die mensen hebben in het westen en dergelijke veel meer winkels en daarbij lopen ze qua mode ook nog eens op ons voor.

Marianne 9 dec 2019
D

Wildlands centrum Emmen

Wat leuk dat de ingang/uitgang van Wildlands gewoon in het centrum van Emmen zit! Zoiets zie je niet vaak bij dierentuinen, deze liggen vaak wat buiten de stad.
Doordat dit lekker in het centrum ligt, heb je ook nog even de keus om voor of na tijd even te gaan shoppen of ergens lekker te gaan eten of een ijsje te gaan halen zoals wij bij de Toscane hebben gedaan die tegenover wildlands zit.
Hier hebben ze goed over nagedacht denk ik met het bouwen er van en ik vind het heel goed gedaan.
Vaak als wij naar een dierentuin gaan, gaan we alleen daar naartoe en daarna weer naar huis.
Ook omdat je dan geen andere mogelijkheden hebt, hier is dat wel zo!
En in de zomer kunnen de kids heerlijk in het water spelen die je op het pleintje voor de ingang/uitgang vindt, echt een top uitje.

Daniek 7 dec 2019
Reageer
S

Wildlands verkeer slecht geregeld wel mooi park

Het gedonder begint al wanneer je de snelweg af komt en de zogenaamde rondweg van Emmen op gaat. De navigatie zegt hier, ga linksaf dus nou, prima dacht ik want Wildlands is daar iets verderop... Is het afgezet... Oke, nou door op de rondweg, maak je een enorme omweg, navigatie wild omdat die vind dat je daar alsnog naar links had gemoeten dus die wil dat je omkeert en ga zo maar door. Uiteindelijk 5 kilometer meer te hebben gereden toch aan gekomen op de parkeerplaats van Wildlands. 500 meter lopen en je komt aan bij de ingang van het park waar ook blijkbaar een theater zit, even zoeken en je mag door de poortjes. Vanaf dit moment heb ik een mooie dag gehad, een heel mooi park, zoals ze zelf zeggen een belevenis park en dat is het wel. Veel evenementen cq. shows op bepaalde tijden. In de avond weer thuis gekomen, kuiten zo rood als stieren door het vele lopen maar al met al een prima dag gehad!

S. Veenstra 3 dec 2019
Reageer
H

Ik vind Wildlands wat duur

Het is de enige dierentuin in nederland wat zo groot is, dat je geen dier ziet !
Verder zijn er weinig mogelijkheden waar je even lekker wat kan gaan eten.. zeker niet voor herhaling vatbaar

Harry 19 nov 2019
B

Doe mij de oude dierentuin maar weer, vond ik veel mooier inderdaad. Emmen gaat er wel op vooruit overigens qua centrum! Mooie updates en ze zijn flink aan het werk om alles te vernieuwen.

Bennie & Louis 19 nov 2019
J

Wildlands Emmen dierentuin ervaring

Hallo, mijn naam is Jolijn. Ik ben 47 jaar en heb twee kinderen, pubers inmiddels.
Iedereen die zelf ook pubers heeft, of heeft gehad begrijpt hoe lastig het is om iets van een activiteit voor een dagdeel te vinden die iedereen leuk vindt.
Een uitje die vorige week een groot succes was voor iedereen, was ons uitstapje naar Wildlands!
Hoe groot of oud je ook bent, een tripje naar de dierentuin is altijd en voor iedereen leuk.
En dan heb je sinds kort ook nog die nieuwe achtbaan daar, dan zijn die pubers van mij natuurlijk helemaal blij!
daarbij is er een groot binnen gedeelte, dus als het regent zoals het bij ons ook deed, dan is dit niet eens erg en bederft het de pret amper of niet.
Ik vond het, zoals volgens mij wel duidelijk is, echt een topdag!

Jolijn 15 nov 2019
Reageer
H

Oude dierentuin vs Wildlands

Doe mij de oude dierentuin maar weer.. Veel meer dieren in een kleiner park. Ook het overdekte deel met oude dinosaurus botten en dergelijke mis ik bij Wildlands. Nu weet ik dat het een belevenispark is en geen dierentuin, oftewel je moet er niet heen gaan voor de dieren maar voor een zogenaamde belevenis. Mijn belevenis van Wildlands is pover, simpel als dat. Je moet enorm veel lopen, je ziet weinig dieren omdat het park en dierenverblijven zo groot zijn. Gemiste kans Emmen! Zal nog wel even duren voordat er zwarte cijfers worden geschreven helaas...

Henk Spaan 4 nov 2019
Reageer
R

Wildlands goede beoordeling

Ik vind wildlands echt geweldig, vele malen mooier en leuker dan de oude dierentuin in Emmen. Daar vond ik nooit zo veel aan en daarbij hebben de daar nu ook nog eens een mooi park van gemaakt met leuke tentjes waar je nu heerlijk kunt wandelen en koffie kunt drinken.

6 november, als de scholen weer gaan staken, dan mogen basisschool kinderen gratis naar binnen. Dat vind ik een hele leuke en slimme reclame stunt van wildlands maar ondanks dat ga ik er met mijn kids wel gebruik van maken. Een mooie kans om er een leuk dagje uit van te maken!

Richard 30 okt 2019
Reageer
I

Wildlands Adventure Zoo Emmen review en ervaring

Ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik de oude dierentuin van Emmen leuker vind dan de huidige Wildlands variant. Er waren meer dieren, je kon er een mooi rondje lopen met grote grasplaatsen waar dieren door elkaar liepen en er waren een handvol speelplekken voor de kinderen. Sinds de verlaagde toegangsprijzen zie je wel meer bezoekers naar het Noorden trekken heb ik het idee dus dat is alleen maar goed, vond het voorheen namelijk wel aan de dure kant, zeker als je ook een hapje en drankje wilde gaan eten in het park.

Ilse en Rene 21 okt 2019
Reageer
P

Hond niet mee naar wildlands

Mooi park vind het alleen jammer dat je geen hond mee mag nemen. Wij wonen zelf in het westen en moeten 2 uur rijden alvorens we er zijn, hierdoor zijn we een gehele dag van huis en we willen onze hond dit niet aandoen. Nu staat er op de Wildlands website dat huisdieren niet zijn toegestaan en dat je die in de buurt voor een x prijs naar een kennel kan sturen. Het kost al 20 plus euro voor een kaartje en dan moet je dus ook nog omrijden om je hond ergens af te zetten wat je totaal niet kent en niet fijn voelt. Dat vind ik gewoon jammer, het park is geweldig dus het krijgt 5 sterren maar hopelijk gaan ze hier ooit nog iets aan doen.

Patricia 18 okt 2019
Reageer
A

Dierendag

Begin oktober was er een hele leuke actie bij wildlands.
Ik heb begrepen dat dit met dierendag te maken had.
Alle mensen, jong en oud, konden voor een klein bedrag naar binnen het enige wat hierbij een vereist was dat je een inwoner in Drenthe was.
Zelf woon ik mijn leven lang al in Drenthe dus ik was hier erg blij mee en ben met mijn partner hier naartoe geweest.
Ik wilde altijd al graag een keer naar wildlands, maar vond het voorheen te duur en we konden het ons niet goed veroorloven, dus deze actie was voor ons een geweldige uitkomst!
De actie was een week lang geldig en wij zijn de laatste dag heen geweest in de hoop dat het er dan iets minder druk zou zijn, dit was helaas niet het geval maar dat mocht de pret niet drukken!
We hadden er bovendien super mooi weer bij en hebben een geweldige dag gehad.
Ik vind het fantastisch dat er dit soort acties gedaan worden zodat iedereen een keer de mogelijkheid heeft om hier naartoe te gaan, ook de mensen die het geld normaal gesproken niet zo goed kunnen missen.

Annita 16 okt 2019
Reageer
L

Entreeprijs Wildlands verlaagd

Sinds de entreeprijs is verlaagd is het een stuk drukker en ik denk dat Wildlands hier wel van vooruit gaat. Sterker nog, ik denk dat mensen het bedrag wat in mindering is gebracht wel gaat uitgeven aan een patatje en wat drinken in het park. Ik vind het in ieder geval erg prettig, je moet denken dat de meeste mensen met kids daarheen gaan, dan betaal je al gauw voor 4 man (kids zijn iets goedkoper maar je snapt wat ik bedoel).

Lianne 19 aug 2019
Reageer
C

Geweldig park

Wildlands is verreweg de mooiste dierentuin van Nederland, hier kom niemand iets van zeggen. De prijzen zijn medio 2019 ook nog eens omlaag gegaan, prima keuze al is het goed mogelijk dat er hierdoor meer bezoekers komen en het dus nog drukker is dan wat het al was. Ik geef als tip dat je beter op een doordeweekse dag kan gaan omdat je dan nergens hoeft te wachten. In principe is dit bij elk goedlopend park zo overigens. 5 sterren van mij, geweldig park met veel dieren en mooie gebieden.

Chantal den Hoeve 25 jun 2019
Reageer
M

Nieuw pad tussen Nortica en Serenga

Ik las toevallig vandaag dat er een nieuw pad is gemaakt in Wildlands wat Nortica en Serenga met elkaar verbind. Dit is echt een grote verbetering omdat het park heel groot is en je daarom veel moet wandelen, om overal te komen moest je soms hetzelfde pad bewandelen om zo naar andere delen te kunnen. Nu kan er een soort ronde gelopen worden waardoor je alles kan zien, erg goede keuze. Ik heb een jaarabonnement dus we gaan vaak in het weekend even door het park wandelen, zeker met mooi weer, wat ze plannen voor dit weekend! Het is zeker een mooi park en een aanrader om eens te bezoeken als je er nog niet bent geweest. Wij wonen zelf dichtbij Emmen dus voor ons is het makkelijk praten, desondanks vinden wij het zeker de moeite waard, ook al woon je in het zuiden van het land.

Marjan en Rinus 21 jun 2019
Reageer
P

Veel lopen groot park maar wel mooi

Je moet wel heel erg ver lopen om van het ene deel naar het andere te komen. Er zijn wel bootjes maar deze varen simpelweg een rondje in plaats van dat ze je in andere delen van het park brengen, gemiste kans. Het is ook enorm druk op een zaterdagmiddag, je waant je in een attractiepark waarbij je ook vrijwel altijd moet wachten voordat je in een attractie mag zitten voor 2 minuutjes. Genoeg geklaagd, voor de rest is het park erg mooi, schoon en je kan zien dat het nieuw is: mooie landschappen en elementen. Het park is nog wel ietwat in opbouw dus over 2 a 3 jaar ga ik er nogmaals heen om te kijken naar de vorderingen.

Patrick Bult 15 jun 2019
E

Klopt, dit was een groot probleem. Daarom heeft Wildlands sinds vandaag een nieuw pad geopend tussen Nortica en Serenga! Wat wel goed is, is dat ze luisteren naar de klachten en daar best snel iets aan doen. Ze moeten ook wel omdat de gemeente in hun nek hijgt omdat de zaken niet zo gaan als ze hadden gehoopt, toch prima opgelost!

Erwin 20 jun 2019
P

Wildlands valt tegen

Ik ging altijd al vaak naar de dierentuin in Emmen, ook toen dit nog gewoon het dierenpark was en niet wildlands met al zijn bijzonderheden.
Sinds wildlands er is hoor je ontzettend veel verschillende meningen en wanneer je je hier in gaat verdiepen merk je ook dat die meningen vaak wel kloppen.
Het is namelijk een prachtige dierentuin geworden waar je werkelijk je ogen uitkijkt!
Maar het klopt ook dat het aantal dieren in hoeveelheid enorm verminderd is, wat wel weer jammer is.
Daarnaast is het park werkelijk gigantisch, waardoor je iedere keer wel weer iets nieuws ontdekt en dat vind ik persoonlijk heel erg gaaf.
Maar dit heeft weer als tegenhanger dat je het gehele park haast niet in 1 keer volledig kunt bekijken.
Dus ja, moet je nu positief of negatief zijn als je de meningen goed kunt onderbouwen valt overal wel iets over te zeggen.

Patrick 2 jun 2019
Reageer
W

wildlands online actietickets 2019 rond de 20 euro

Als je via de online site van Wildlands kaartjes besteld krijg je wel een beste korting, je betaald minder dan 20 euro per persoon. kan overigens ook door op de knop hier links te klikken 'Bezoek Wildlands'. Daarna op tickets klikken en je ziet de actieprijs. Wildlands heeft sinds kort een korting doorgevoerd in bezoekersprijzen en dat valt dus wel te zien, zeker online is blijkbaar nog een stuk goedkoper dan aan de kassa. Ik wil deze zomer het park eens een keer bezoeken maar vond het eerder te duur, nu is het voor ons ook haalbaar gelukkig.

Zie, op de wildlands pagina:
ONLINE ACTIETICKETS 2019, per persoon v.a. € 19,50

Ik kan verder niet inhoudelijk ingaan op het park qua review dus ik geef het 4 sterren. Zodra ik er ben geweest zal ik er een tekst bijvoegen omtrent het park zelf maar wat ik er over hoor is het erg mooi.

Wessel ten Hoor 2 jun 2019
P

Dat is wel een hele goede aanbieding, dankjewel voor deze tip ik ga hier zeker gebruik van maken.
Je betaalt tegenwoordig ja altijd zulke grote bedragen voor uitstapjes naar een dierentuin of een pretpark, dus als er dan af en dit soort aanbiedingen zijn dan vind ik het altijd raar als je ze niet gebruikt.
Mijn kinderen zijn gek op wildlands dus maak hen hier vast en zeker heel blij mee!

Patrick 2 jun 2019
A

Wildlands great park review

Wildlands is really great, I come from Norway for a weekend Ameland where we did go on the last day to Wildlands in Emmen. Great and big zoo with a lot to do! They even have a little rollercoaster and botes, it was really fun and the next time when i'm in the Netherlands i will go again without a doubt!

Alexander 26 mei 2019
Reageer
F

Nieuwe achtbaan Wildlands

Sinds die nieuwe achtbaan er is wil mijn zoontje van 8 al weken heen en heeft het over bijna niets anders, de kinderen in zijn klas zeggen telkens tegen hem dat het zo - cool - is dus we gaan dit weekend naar WildLands Emmen, erg benieuwd. Na het lezen van de recensies alleen maar positiever geworden.

Fam Siepel 24 mei 2019
L

Wij waren in het begin ook sceptisch over het nieuwe park omdat we ten eerste erg blij waren met het oude dierenpark en ten tweede vonden we de nieuwe entreeprijs te hoog. Die is reeds aangepast (omlaag gegaan) dus dat is een verbetering. Ze hadden blijkbaar niet in de gaten dat de meeste mensen naar een dierentuin gaan inclusief kids, dus de entreeprijs x 4, dan gaat het snel, hapje eten en drinken en je bent zo 300 euro kwijt. Die sceptische mening was eigenlijk na 5 minuten in het park te zijn al weg, een fantastisch park, werkelijk waar.

Linda 24 mei 2019
L

Tip: ga niet op een zaterdag, dan is het erg druk en staan er rijden voor verschillende dingen die je eigenlijk niet wilt missen. Een doordeweekse dag en alles is vrij.

Linda 24 mei 2019
D

Wildlands Emmen prima park

Veel bagger nieuws gelezen over Wildlands, woon zelf in het westen dus heb even getwijfeld om heen te gaan. Nu naderhand ben ik blij dat ik gegaan ben want het is een fantastisch park. Het is inderdaad een ander park dan een normale dierentuin, je moet veel lopen om weer een diertje ergens te kunnen bekijken bijvoorbeeld maar op die weg ernaartoe valt ook van alles te zien, mooie architectuur en er worden overal showtjes opgevoerd door de medewerkers van Wildlands.

De vries 22 mei 2019
P

Mensen praten al gauw slecht over iets als ze het zelf nog niet hebben gezien.... Iedereen die geweest is vind het een mooi park. Misgunners zijn het.

Patrick 22 mei 2019
H

Wildlands dierentuin review

Een mooie dierentuin, al noemen ze het in Emmen graag belevenis park om zo het geringe dierenaantal op te vangen. Vooraf wat klachten gelezen op enkele fora maar als je er eenmaal bent geweest kan je alleen maar positief zijn, de prijs is misschien wat hoog voor een familie met kinderen maar dat is dan ook het enige puntje negativiteit. Het park is werkelijk geweldig, ziet er goed uit en er valt genoeg te beleven!

Henk Spaan 20 mei 2019
Reageer
Daguitjes in de buurt

Dit zijn de beste daguitjes van juni 2024 in de omgeving van Emmen.

Over WILDLANDS

Er zijn 47 reviews geschreven over WILDLANDS op Reviews.nl. Met een 4.1 reviewscore, wordt dit bedrijf beoordeeld als Geweldig.

  • Nog niet geverifieerd
  • Daguitjes
  • Emmen, Drenthe
  • https://www.wildlands.nl
  • info@wildlands.nl