Dolfinarium

Dolfinarium

3.3 reviewscore • 8 reviews
J

lange rij restaurant en hoop Klimaat Propaganda

Wij gingen met opzet laat naar het restaurant. Er stonden misschien 7 personen voor ons tot het punt om een dienblad te pakken. Het duurde bijna een half uur voordat we bij de dienbladen waren. Alles werd tegengehouden door dat maar 1 persoon 1 bord eten tegelijk opschepte en kennelijk met veel chaos. Dat deel zou denk ik anders ingericht moeten worden. Wij hoefden alleen maar een broodjes en wat drinken, wat allemaal al klaar stond maar je niet bij kon komen vanwege de lange wachtrij. Hierdoor hebben we wel een paar shows gemist.

De voorstellingen waren best uitgekleed met de ervaring van vroeger, althans zo beleefde ik het. Wat ENORM stoorde was de enorme klimaar propaganda. Ook in de musical wordt het publiek eigenlijk beschuldigd dat wij Nederlanders al het plastic in de zee dumpen terwijl elk fatsoenlijk geïnformeerd persoon (dus meer laten informeren dan mainstream media) weet dat de arme landen al het plastic in zee dumpen en wij Nederlanders daar niet doelgericht aan meedragen.
In elke presentatie die we zagen werd wel verwezen dat 'wij' de zee zo vervuilen terwijl je ook dan iets tegen de windmolens zou verwachten omdat daar wetenschappelijke bewijzen zijn dat die windmolens in zee niet echt bijdragen aan het welzijn van de zeewereld.

Ook de dolfijnen show was een teleurstelling. Als je niet het projectscherm/constructie zou kunnen zien, zou je 80% van de educatieve presentatie niet meekrijgen. Eigenlijk zie je vrij weinig van de dolfijnen zelf. Ergens leek het soms ook wel dat deel van de verlichting niet werkte omdat er wel rare donkere moment in de show zaten waarop iets gebeurde maar je het niet kon zien. Al met al vond ik het geld niet waard ondanks dat je het deels natuurlijk wel voor een goed doel doet.

Mijn tip zou zijn: Wees neutraler in je presentatie en volg niet de onbewezen klimaat agenda. Organiseer het restaurant anders zodat je het sneller doorloop. Personeelstekort was niet van toepassing omdat er voldoende medewerkers stil stonden.

JS 17 jul 2023
Reageer
M

Vrij klein park

Het park is relatief klein en lijkt voornamelijk te draaien om de "shows" met de dieren. Omdat deze shows nu meer gericht zijn op educatie dan op entertainment, blijft er in de praktijk niet veel meer over dan het bekijken van het voeren van de dieren. Het park heeft wel speelmogelijkheden voor kinderen, dus ik zou het vooral aanbevelen aan gezinnen met jonge kinderen. De toegangsprijzen zijn echter behoorlijk hoog, zelfs voor een paar uur plezier. Hoewel ik begrijp dat de verzorging van de dieren veel geld kost, zou je voor meer waar voor je geld beter naar een park als Beekse Bergen kunnen gaan.

Martijn Mok 2 okt 2022
Reageer
M

Vergane glorie

De behandeling van dieren is verbeterd en nu worden er educatieve presentaties gegeven in plaats van 'shows', wat goed is. Echter, we hebben alles grondig gezien in slechts 2,5 uur en zijn tot de conclusie gekomen dat het niet meer is wat het vroeger was. De kinderen vonden het saai en we voelden ons zelfs verdrietig voor de roggen die door tientallen kinderen werden gedwongen om geaaid te worden. Voor mij was het een stukje nostalgie omdat ik vroeger jaarlijks een abonnement had, maar nu vind ik het vergane glorie.

Monique Anna 19 aug 2022
Reageer
B

Leuk voor kinderen

We hebben een geweldige dag gehad met de kinderen! Gelukkig hebben we tickets kunnen kopen met korting, want de normale prijs van €29,50 vinden we behoorlijk aan de hoge kant voor wat je krijgt. Het park is niet erg groot en als je niet naar de shows gaat, kun je in 1,5 à 2 uur alles wel gezien hebben. Ondanks dat het park er netjes uitziet en de toiletten schoon waren, is wel duidelijk te zien dat het park verouderd is. Parkeren is behoorlijk ver weg en het was niet helemaal duidelijk waar de ingang was vanwege de bouwwerkzaamheden. Gelukkig was het personeel vriendelijk. De horeca was echter wel aan de dure kant.

Brouwers 27 jun 2022
Reageer
I

Erg genoten van deze dag

We hebben met onze twee jongens van 5 en 4 maanden een fantastische dag gehad. We hebben genoten van het rondlopen, het bekijken van dieren, spelen, leren en vooral van de indrukwekkende Oceanica-show. Geweldig om te zien dat deze show niet alleen voor vermaak dient, maar ook educatief is. Onze vijfjarige was er echt van onder de indruk!

Als ik één minpuntje moet noemen, is het het ijskoude water in het watergedeelte. Ondanks de 30 graden buiten was het water zo koud dat onze oudste zoon na één keer glijden niet meer het water in wilde en onze baby helemaal niet. Desondanks hebben we zeker genoten van onze dag!

IJ 19 mrt 2022
Reageer
P

Dolfinarium eerste date

Ik ben laatst voor een eerste date naar het dolfinarium geweest want ze wilde graag iets wat niet zo standaard was dien en dit leek mij wel romantisch.
Dus ik, twee hartstikke dure tickets gekocht en daar naartoe geweest met haar, vonden we er allebei niets aan.
Wat een flop van een eerste date was dat zeg, gelukkig zagen we er allebei de humor wel van in.

Pieter 2 jan 2020
Reageer
W

Eenmalig

Voor een keer is een uitje naar het dolfinarium echt wel leuk. Helemaal wanneer je kinderen bij je hebt en als het mooi weer is dan is dit natuurlijk helemaal top!
Maar het dolfinarium is wel zoiets dat als je hier eenmaal naartoe bent geweest dan heb je het ook wel allemaal gezien en dan hoef ik er niet nog een keer naartoe.
Dat heb ik met pretparken bijvoorbeeld niet, daar kan ik 10 keer naar toe gaan en de 11e keer zou ik me hier ook nog steeds prima vermaken.
Bij het dolfinarium zou het me bij de tweede keer al gaan vervelen, dat is hier wel een minpunt aan.

Wim 7 aug 2019
Reageer
R

Leuk voor jong en oud

Het dolfinarium verveeld toch nooit! Ik woon hier redelijk in de buurt op een kwartier rijden afstand en ik ben hier al weet ik het hoe vaak naartoe geweest. Toen ik zelf jong was hadden we altijd een abonnement en gingen we regelmatig met onze ouders hier naartoe al was het alleen maar even om naar de dolfijnenshow te gaan en daarna weer naar huist toe.

Maar zelfs nu ik ouder ben en ik zelf kleintjes heb vind ik het nog steeds helemaal geweldig. Het werkt voor mee heel rustgevend om lekker tussen al die prachtige dieren rond te lopen, ik ben echt een dieren gek en het maakt me dan niet eens zo veel uit of het nu in de dierentuin is of in het dolfinarium. Maar als ik moet kiezen zou ik toch altijd voor het dolfinarium kiezen, het water heeft toch altijd iets magisch vind ik.

Rachel 3 aug 2019
A

Ik ken ook niemand die het Dolfinarium niet leuk vind om naar toe te gaan, volgens mij hebben dolfijnen en dat soort dieren toch een soort aantrekkingskracht op alle mensen en kun je daar niet om heen. Wat best apart is want ik heb zelf geen flauw idee waar dit precies aan kan liggen. ik ga ook heel graag naar van dat soort shows om te zien hoe zo een band deze dieren met de verzorgers hebben en wat ze allemaal voor knappe dingen kunnen leren. Dan zie ik weer hoe slim deze beestjes wel niet zijn. Het is ook echt nog een droom van mij om ooit als we op vakantie zijn een keer met dolfijnen te mogen en kunnen zwemmen. Dat lijkt me één van de mooiste ervaringen die ik mij maar kan bedenken.

Annelies 3 aug 2019
W

Klopt, het maakt echt niet uit hoe oud je bent om van de mooie onderwaterdieren te kunnen genieten.
Hoewel ik wel van mening ben dat dingen als het dolfinarium en de dierentuin en dergelijke altijd leuker zijn met kinderen erbij, alleen al om de verbazing en de reacties op de koppies van de kinderen te zien.
Dan geniet je des te meer van zo’n dag!

Wim 7 aug 2019
Beste daguitjes

Dit zijn de beste daguitjes van maart 2024 in de omgeving van Harderwijk.

Over Dolfinarium

Het Dolfinarium is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen die dol zijn op dieren en de zee. Het park is gelegen in Harderwijk en biedt een breed scala aan shows en activiteiten die educatief en vermakelijk zijn. Het hoogtepunt van het park zijn natuurlijk de dolfijnen, die regelmatig adembenemende stunts en kunstjes uitvoeren tijdens de shows. Naast dolfijnen zijn er ook andere zeedieren te zien, zoals walrussen, zeeleeuwen, haaien en roggen. Er zijn verschillende tentoonstellingen en aquariums waar bezoekers meer te weten kunnen komen over deze fascinerende dieren. Bovendien is er een speeltuin voor kinderen en een restaurant waar lekker gegeten kan worden. Hoewel het Dolfinarium niet het grootste dierenpark is, is het een leuke en educatieve daguitstap voor gezinnen met kinderen die van dieren houden.

  • Nog niet geverifieerd
  • Daguitjes
  • Harderwijk, Gelderland
  • https://www.dolfinarium.nl
  • info@dolfinarium.nl