City-Bikes.nl

City-Bikes.nl

2.0 reviewscore • 14 reviews
T

Ondeugdelijk product

Bij City Bikes een fiets besteld, maar deze bleek helaas beschadigd en er bleken onderdelen te missen. Dit kan gebeuren en is natuurlijk voor iedereen vervelend. Je zou verwachten dat City Bikes zich in zou spannen voor een passende oplossing, maar niets is minder waar. City Bikes weigert de fiets retour te nemen. Ik kom er met de klantenservice niet uit. Volgens de site zou je in dat geval moeten vragen naar de leidinggevende, maar die informatie krijg ik ook niet. Ik dien een officiële klacht in, maar krijg hier geen reactie op. City Bikes is ook niet aangesloten bij een geschillencommissie. Mochten mensen overwegen om hier een fiets te kopen, dan lijkt me deze informatie nuttig om mee te wegen in het besluit om een fiets te kopen bij City Bikes of niet. Klantvriendelijk is het bedrijf in ieder geval niet. Er staan op internet meerdere soortgelijke review over dit bedrijf. Mijn advies is om dit eerst even na te lezen, voordat u er een fiets koopt.

T. 1 apr 2024
Reageer
B

City bikes / Spirit fietsen

Fiets opgehaald in Zaandam. Wat een rommel is het daar. Ik had gelijk al een slechte indruk. De fiets was beschadigd. Dochter wilde perse die fiets, dus toch gekocht. Na een maand of 10 gaat de motor stuk. De reparatie duurt langer dan beloofd. We komen thuis en bij de eerste fietsrit constateren we hetzelfde probleem. Maar nu is de garantie er af, meldt City Bikes. Onzin natuurlijk, de reparatie was ondeugdelijk. Ik mocht naar Waddinxveen komen. Spirit bikes. Het is volgens mij hetzelfde bedrijf als ik de website zie. Daar zouden ze naar het geluid luisteren. Ze constateren inderdaad dat de fiets teveel lawaai maakt. Reparatie zou 8 maanden duren tenzij ik 200 euro betaal.
Ook gaven ze aan dat de motor die er in zit niet bij hen vandaan kwam, die zou City bikes elders hebben ingekocht. Citybikes ontkent dit. Wel raar als je hetzelfde bedrijf bent.
Na wat dimdammen besluiten ze toch de moter te vervangen, met de belofte dat het nu echt opgelost is. Niks is minder waar. Thuis hetzelfde probleem.
Nu zou het er door komen dat mijn dochter de fiets heeft opgevoerd, wat helemaal niet waar is. Dat kan ze niet gedaan hebben want de fiets was niet van de fietsendrager geweest tot ik hem zelf testte.

Spirit bikes wil de fiets niet zelf beoordelen maar de moter nu opsturen naar Bafang. Inmiddels zie ik niks meer in een oplossing van hun kant.

Bas 28 mrt 2024
Reageer
M

Slecht

Heel slecht, koop nooit geen fiets hier. Wat een kloten bedrijf en service godverdomme kut volk. Even 1200 euro binnen harken en de klant kan stikken. Duidelijk email aangegeven wat het probleem waa, filmpjes verstuurd vervolgens ja u kunt het verpakken halen we het op maar moet je zelf.dokken. terwijl op een accu ook nog.eens 2 jaar garantie zit.

M. De vries 27 feb 2024
Reageer
B

Koop hier nooit uw fiets!

Allebei de wielen hadden een slag in het wiel. Afspraken over omruilen worden niet nagekomen. Je bent meerdere keren voor niets thuis gebleven in afwachting op de koerier. Nu zitten we na anderhalve maand nog steeds met dezelfde fiets vol mankementen. Er wordt veel beloofd wat keer op keer niet nagekomen wordt. Uiteindelijk word je ook nog uitgemaakt voor leugenaar en hoort een wiel bijna niet te kunnen draaien

Bjorn Heimans 19 feb 2024
Reageer
M

KOOP GEEN FIETS HIER

Verschrikkelijke slechte kwaliteit. Met dit bouwpakket naar de fietsenmaker gegaan omdat hij gewoon niet goed afgesteld kon worden. Vervolgens daar betaald en ook hierna liep hij nog stroef. De verf laat snel los en er zitten veel plastic onderdelen aan. Vervolgens willen we hem terugsturen, zijn we 20 mails verder omdat ze filmpjes en foto’s willen zien van alles. Moet je ook nog 50 euro van ze betalen om hem retour te zenden. Maak ik een afspraak voor de ophaaldag, komen ze nooit opdagen. Ik heb een hele zaterdag voor niks thuis zitten wachten en heb vervolgens nog niks gehoord. Mijn zoontje heeft nog steeds geen fiets een paar weken na zijn verjaardag :( ZO SLECHT

Marith 4 feb 2024
B

Dan kunnen wij elkaar de hand geven. Zeer slechte kwaliteit(komt kapot uit de fabriek) en afspraken worden keer op keer niet nagekomen. Ook ik heb al een paar dagen voor niets gewacht. Hier moet je nooit een fiets kopen.

Bjorn Heimans 19 feb 2024
W

Waardeloos! We zijn echt opgelicht

City-Bikes is NIET telefonisch bereikbaar. Ondertussen ben ik ruim 16 mailberichten verder en hebben we op verzoek van City-Bikes verschillende filmpjes en foto’s van de fiets doorgezet. Steeds krijgen we een standaard bericht terug dat helemaal niet van toepassing is op de klacht. We zijn nu al maanden verder, maar het probleem is nog steeds niet opgelost. We hebben BEWUST een te grote framemaat ontvangen, Dit was niet vermeld door City-Bikes. Sterker nog, de framemaat was uit de doos weggesneden. Hier kwamen wij pas achter toen we de fiets in elkaar hadden gezet en de fiets te groot voor ons dochtertje bleek te zijn. Bij een melding hierover bij City-Bikes, bleek haar framemaat niet meer voorradig te zijn en hebben ze ervoor gekozen een grotere op te sturen. Nogmaals de framemaat is bewust uit de doos gesneden en niet aan ons vermeld (echt te schandalig voor woorden)!!
Daarnaast was bij ontvangst van de nieuwe fiets was de voorlamp al kapot, er is een flinke tik (ratel) aanwezig is bij het rondtrappen, er werken maar 2 van de 3 versnellingen, het slot niet werkt en zo kan ik nog wel even doorgaan! Ter opheldering, de fiets is nog geheel nieuw! Wat eigenlijk een leuk cadeau voor ons dochtertje had moeten zijn, is helaas tot aan nu, enkel nog maar een teleurstelling geweest en heeft zij nog steeds geen fiets die bruikbaar is.
Met de persoon die de klacht in behandeling heeft, is echt geen zaken te doen. als je doorvraagt naar een leidinggevende krijg je te horen dat dit niet mogelijk is. We staan echt met onze rug tegen de muur!

Wendy 24 jan 2024
Reageer
S

Koop hier geen fiets!!!

Wij dachten 24 uurs service dus optijd ons kado binnen.. 24 uur werden 3 dagen nou vooruit kan gebeuren..
Fiets word geleverd, miste bouten om spatbord vast te zetten, geen schroef om bel vast te zetten. Dus maar mailen,, onderdelen worden opgestuurd nou prima DACHTEN WE.
Eenmaal de zijwieltjes op de fiets raakt het achterwiel de grond niet, weer gemaild reactie er is maar een soort zijwieltjes en daarbij zullen we ze wel verkeerd gemonteerd hebben. 3 mailtjes en heel erg pist off verder met foto's mee verstuurd werd er toch toegegeven dat dit de verkeerde zijwieltjes betrof en dat er Toch een andere maat zijwieltjes is..... optie 1 we gaan de zijwieltjes vanuit Zuid-Limburg wel even ruilen in Rotterdam of wij sturen de zijwieltjes op en binnen 5 werkdagen krijgen we nieuwe gestuurd als de andere binnen zijn.
dacht het niet inmiddels is de verjaardag 2 dagen later dus hebben we nog geen compleet kado.
Na 2 mails krijgen we verzekerd dat op vrijdag de zijwieltjes aan onze deur gewisseld worden! Nou nog enige hoop dat dit goed komt!
Vervolgens zitten we sowieso de hele dag thuis tussen 18 en 20 uur zou ons pakket geleverd worden en zouden de oude wieltjes opgehaald worden. Vanaf 17 uur is de bezorger ineens via GPS niet meer te volgen toen nog in Nijmegen. En krijgen we om 20 uut een melding dat om 18.50 uur de bezorger aan onze deur is geweest maar niemand thuis was... dus we zitten voor ons raam en hebben een ring deurbel pist of die bezorger gebeld. Weer word verzekerd dat zaterdag voor 12 uur het pakket geleverd werd duidelijk gemaakt om 14 uur zijn wij niet thuis.... je raad het al het bezorg tijdsblok word om half 12 gewijzigd naar tussen 14.30 en 16.00 uur komt de bezorger bij u langs.. gezien dit voor deze dag een kado was zijn wij hals overkopen half Zuid-Limburgse gaan afrijden om nog een fiets te krijgen want een meisje van 3 ga je niet met lege handen naartoe...
Ondertussen is de bezorger WEER niet aan onze deur gekomen maar heeft het pakket klakkeloos 5deuren verder neergezet terwijl er getekend moet worden voor het pakket en er een ander pakket retour genomen zou moeten worden. Dit willen ze nu ineens ook op ons verhalen.

Vanaf zaterdag aan het mailen hoe de fiets te retour gestuurd kan worden na 2 keer bellen en 5 mails verder want ja alles MOET per mail. Krijgen we te horen dat de retour kosten 50 euro worden. En dat we ons pakket beter moeten verpakken. dit terwijl er om onze fiets geen enkele folie of plastic zat ter bescherming.. hij zit gewoon in de originele verpakking terug.

KOOP HIER DUS GEWOON GEEN FIETS...... Of je moet al naast de winkel wonen zodat je alle missende onderdelen kan gaan ruilen of ophalen!
We zijn gewoon voor de gek gehouden waar we bij staan 0 service of begrip en heel wat geld weg gegooid en nog 50 euro extra die ze aan je broek duwen...

zelfs als je de wielletjes schuin zet raakt het achterwiel de grond niet eens..

Suzanne 2 nov 2023
Reageer
M

KOOP GEEN FIETS BIJ CITY BIKES

Je weet pas hoe de service van een bedrijf is, wanneer er problemen zijn na de aanschaf. Helaas heb ik de negatieve recensies te laat gelezen. Hopelijk kan ik jou heel wat hoofdpijn voorkomen. Mocht jij dit nog wel op tijd zien, dan zou ik het je echt afraden.

Nadat ik de doos open had gemaakt trof ik, net als vele anderen die een recensie geplaatst hebben, een fiets aan met mankementen. De fiets is op meerdere plekken beschadigd. Ook lijkt het of er met het spuiten van het lak een stuk over is geslagen. Dit is vooral esthetisch. Het is vervelend, maar nog niet het probleem.

Kwalijker is dat onderdelen niet goed in elkaar passen. Ik heb zelf schroefdraden moeten tappen om het een beetje in elkaar te kunnen zetten. Ik trof een moerbout aan die al half gebroken is, nog voordat ik het gebruikt had. Een fietsketting die schuin op de tandwiel zat. Ik heb de hele wiel eraf gehaald om het opnieuw te kunnen uitlijnen. Ook is de meegeleverde veer voor het stuur zo stug dat het onmogelijk is om deze te bevestigen. Ik probeer nu de veer al meerdere dagen op te rekken door er flink gewicht aan te hangen. Helaas wil dat niet baten. Maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat je dit als consument nog thuis moet doen bij een nieuwe fiets? Er kan nog steeds niet op de fiets gefietst worden.

Ik heb een klacht ingediend bij City Bikes en foto’s meegestuurd. Ik ben niet uit op een geld bedrag. Ik wil gewoon een fiets, die doet waarvoor het bedoeld is . Vooral als ik die nieuw heb gekocht! Mijn voorstel was dan ook dat ik het omgeruild krijg voor eentje die goed in elkaar gezet is en vrij is van schade. Als reactie kreeg ik €15 en een moerbout aangeboden.

Ik wou dat ik de recensies eerder gelezen had. Ik leid uit de andere recensie af dat er eigenlijk geen service is. Daarom heb ik besloten mezelf nog meer frustratie te besparen en akkoord te gaan met de idiote compensatie van €15+een moerbout. Hopelijk lukt het me om de fiets alsnog volledig werkend te krijgen. Voor het retourneren moet ik namelijk de verzendkosten betalen. En de fiets in een personenauto stoppen gaat ook niet zomaar.
Wat een gedoe! En wat een stom bedrijf zonder service! Bespaar jezelf de ellende en kijk écht ergens anders als je op zoek bent naar een fiets waar je ook op kunt fietsen.

Masa 7 sep 2022
Reageer
M

Fiets van City-bikes.nl alleen voor gevorderden

Helaas ben ik niet zo happy met City-bikes.nl als de rest. Ik had 2 fietsen besteld, deze werden in grote dozen bezorgd. Je moet enkele onderdelen nog zelf in elkaar zetten, denk dan aan de remmen, het stuur, zadel en de trappers. Voor iemand die niet veel verstand heeft van fietsen duurt het ongeveer 2 uurtjes voordat je alles in orde hebt. Zeker die remmen moeten goed worden afgesteld, dat is tricky.

Nu komt het negatieve.
Bij 1 van de 2 fietsen ontbraken er enkele schroefjes, dit kon ik gelukkig nog zelf oplossen door eigen schroefjes te gebruiken. Maar op de andere fiets stond het frame een beetje scheef, had een mail gestuurd of ze een nieuwe konden opsturen, dit ging moeilijk moeilijk en op mails kon je dagen wachten. Na een paar dagen te hebben geprutst lukte het me dan toch om de fiets i.i.g. fietsbaar te krijgen. Ik moest een stuk uit de kettingkast zagen omdat de ketting daartegen aan kwam, ik moest die dingetjes boven de wielen zo buigen dat het allemaal net kon. Spijtig genoeg kon de klantenservice me bijna niet helpen dus als je echt iets hebt met de fiets, is je geld weg gegooid.

De fietsen hebben wel een geweldige prijs. Als je veel verstand hebt van fietsen moet je hier ook zeker je fietsen kopen. Anders zal ik naar de plaatselijke fietsenzaak gaan.

M. ten Hoor 7 feb 2021
Reageer
B

Kinderfietsjes

Je moet hier inderdaad de fietsen zelf nog in elkaar zetten, maar als je dat goed hebt gedaan doen ze het gewoon goed. Kinderfietsjes zijn hier heel goed te betalen en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Ik heb hier al meerdere fietsen voor mijn kinderen vandaan gehaald, Moet ik er wel bij vermelden dat ik weet hoe je fietsen in elkaar zet dus dan weet ik ook zeker dat ze wel veilig zijn. Dat is natuurlijk wel erg belangrijk.

Bill 14 jun 2020
City-Bikes.nl

Bedankt voor de review.

City-Bikes.nl 6 jan 2021
R

Ik snap dat je voor de prijs die City-bikes vraagt niet al te veel kunt verwachten, maar dat je de fiets nog volledig zelf in elkaar moet zetten heeft zelfs mij wel verbaasd. Zelfs de remmen zaten nog niet vast aan de fiets, dat lijkt me ook niet heel erg veilig. Uiteindelijk is het gelukt, maar het zal nog even duren voor ik hier met zekerheid op durf te fietsen en er dan ook op durf te vertrouwen dat dit geheel veilig is.

Rien 1 sep 2021
v

slechte service en geen levering

Ik heb 1,5 week geleden een fiets besteld. Deze zou geleverd worden door DHL. zij hebben tot 2 keer toe niet geleverd (zeiden dat ik niet thuis was, maar dat is wel zo en ik heb een camera als bewijs). Vervolgens wordt de fiets op een depot, 30 minuten hiervandaan, afgeleverd en moet ik hem zelf ophalen. een fiets... in een grote doos... dat past nooit in mijn auto. En bovendien moeten zij gewoon leveren. Zij moeten van City bikes een 3e verzendpoging krijgen als opdrachtgever. Ik heb hier 3x voor gebeld, via de chat 2 keer geprobeerd en via de mail. Ze doen het gewoon niet!!!!!! Toen ik aan de telefoon vroeg vandaag (3e keer!) of ik hier bevestiging van zou krijgen dat zij met DHL contact hebben gehad kreeg ik te horen dat hij het gelijk ging doen en dat ik een mail zou krijgen. weer niet gebeurd dus....
ze zijn ook superslecht bereikbaar, zeker voor fulltime werkende mensen.

valerie 7 okt 2019
Reageer
M

City Bikes review ervaring en beoordeling

Ik heb eerst 1 fiets gekocht omdat ik wat negatieve reviews had gelezen omtrent City-Bikes.nl, kwam de volgende dag dus allse prima, was wel 3 uur bezig om de fiets in elkaar te zetten omdat er ook geen handleiding bij zat, kwam er later achter dat je deze kon downloaden via de site. Vooral de remmen is lastig en moet je wel even een tijdje bij zitten om dat goed te hebben, als je eenmaal weet hoe het werkt gaat het wel sneller. Je betaald rond de 200 a 300 euro per NIEUWE fiets dus je mag zeker niet klagen. Ik kocht de fiets met 7 versnellingen, leuke fiets. Nou goed, op gefietst en prima prima dus nog een fiets gekocht want mijn man moest er ook 1 hebben, deze bestelde hij vrijdagavond dus we dachten nou goed, het is niet voor 17:00 gebeurd dus zal dan maandag komen maar wat blijkt, zaterdag werkt city-bikes niet waardoor we moesten wachten tot dinsdag (vandaag). Nu we wisten hoe het werkte zat de fiets in een half uurtje in elkaar. Led lampjes hebben meerdere standen trouwens, erg mooi.

Voor minder dan 500 euro hebben wij 2 erg mooie en goedwerkende fietsen. Chapeau City-Bikes.nl

Marianne 20 aug 2019
B

Vind je het echt goede kwaliteit fietsen? Dan moet je mij wel even vertellen hoe het kan dat telkens als ik ga fietsen dat het voor spatbord tegen mijn wielband aankomt als ik het stuur draai en waarom de kettingkast te groot is waardoor de ketting erlangs ratelt.. heb een stuk uit de kettingkast moeten zagen zodat de ketting er niet meer tegenaan komt. Ben nog steeds aan het verzinnen hoe ik het moet maken zodat het spatbord voor niet meer tegen de band aan komt. Ook zit er geen handleiding bij, al kan je die wel downloaden via de website als je goed zoekt.

Bas 24 okt 2020
N

City Bikes review

Het is niet dat ik heel ontevreden ben over City Bikes, maar ik wil wel iets aankaarten in mijn review over deze website. Allereerst wil ik duidelijk vermelden dat je hier hele goedkope fietsen vandaan kunt halen die in kwaliteit niet onderdoen voor de duurdere merken. De fietsen hebben gewoon versnellingen, handremmen en noem maar op. Dit kun je zelf allemaal aanvinken bij de filter en dan komt er vanzelf de perfecte fiets voor jou in beeld.

Maar wat er niet op de website vermeld staat, dit heb ik in ieder geval niet kunnen vinden, is dat de fiets in delen wordt geleverd en dat je deze zelf nog in elkaar moet zetten. Hier was ik zelf niet op berekend en ik had dit ook nog nooit eerder meegemaakt. Dus toen ik dit voor het eerst zag en de kleine doos waar alles in zat zag, dacht ik eerst dat er iets niet helemaal klopte. Totdat we de doos open deden en zagen dat de verschillende onderdelen er los in zaten en we deze zelf in elkaar moesten gaan knutselen. Het is ons wel gelukt, dat is het probleem ook niet, maar ik was hier wel graag vooraf van op de hoogte geweest. Dan was ik minder geschokt geweest, aan de andere kant weet ik niet of ik de fiets hier dan wel had besteld en achteraf viel het in elkaar zetten me ook reuze mee. Het gevoel is dus wat dubbel. Er is niet zo veel aan de hand, ik vind alleen dat ze dit duidelijk op de website moeten vermelden, om onrust en miscommunicaties te voorkomen.

Nico 17 aug 2019
Reageer
M

goede beoordeling city bikes

Mijn beide kinderen hebben hier hun fiets vandaan gekregen. We hebben ze online besteld voor een mooi bedragje en de volgende dag werden de fietsen al geleverd. Je moet er dan nog wat kleine dingen aan doen zoals de trappers er aan draaien en het zadel er op zetten, maar iedere man of vrouw kan dit prima zelf. Zelf ben ik totaal geen techneut, maar ik heb de fiets van mijn dochtertje helemaal alleen in elkaar gemaakt en dat was binnen een half uurtje klaar. Mijn kinderen zijn dol op hun prachtige fietsen omdat het niet alleen goede fietsen zijn, maar ze er ook nog eens erg leuk en stoer uit zien!

Ik vind dan ook zeker dat city bikes een goede beoordeling verdient! Als je op internet gaat zoeken, vind je ook behoorlijk wat negatieve reacties op deze website, maar wie dat heeft gedaan snap ik niet zo goed. Zelf ben ik een hele tevreden klant en ik weet zeker dat wanneer mijn kinderen een grotere fiets nodig hebben dat wat ze nu hebben, dat hun volgende fiets ook weer bij city bikes gekocht zal worden. Je vind de fietsen nergens goedkoper en de kwaliteit ervan is hartstikke goed.

Monique 17 aug 2019
Reageer
Beste webshops

Dit zijn de beste webshops van juli 2024.

Over City-Bikes.nl

Er zijn 14 reviews geschreven over City-Bikes.nl op Reviews.nl. Met een 2.0 reviewscore, wordt dit bedrijf beoordeeld als Matig.

  • Geverifieerd bedrijf
  • Webshops
  • https://www.city-bikes.nl
  • info@city-bikes.nl