Camping Ommerland

Camping Ommerland

3.4 reviewscore • 10 reviews
F

Kamperen in de natuur

Je kunt wel stellen dat wij inmiddels vaste klant zijn bij Camping Ommerland. Wij hebben geen jaarplaats, maar wij komen wel elk jaar terug. Voor dit jaar in de zomervakantie hebben wij ook inmiddels al geboekt. Daarom kan ik ook wel een naar mijn mening goede review over deze camping schrijven.

Vrijwel elke zomervakantie gaan wij met onze kinderen en hond naar Camping Ommerland. De camping bevind zich aan de rand van het bos en vlakbij Ommen. Ommen is een leuk stadje niet ver van Zwolle. Het is gezellig, maar je moet er niet veel van verwachten. Het is meer een dorp dan stad. Alle voorzieningen zijn er wel te vinden en dat vlakbij de camping, maakt het wel ideaal. Dat Ommen niet groot is zorgt er wel voor dat de regio relatief rustig blijft. Wij komen er ook echt voor onze rust, aangezien wij uit de randstad komen. Langs Ommen loopt ook de vecht, een erg mooie rivier.

Wat ik al aangaf ligt de camping aan de rand van een bos. Dit bos is erg groot en je kunt er dus ook echt verdwalen. Het voelt echt als een stukje ongerepte natuur waar je helemaal alleen kan zijn. Aan de andere kant van het bos bevind zich Kasteel Eerde. Het is ook erg leuk om dit kasteel eens te bezoeken. In het bos kun je uren wandelen met de hond. Heerlijk om lekker vroeg in het bos te zijn. Het is ook een mooi afwisselend bos met heidevelden, zandverstuivingen en naaldbomen. In de omgeving heb je ook nog andere bossen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Nu dan over de camping. Om te beginnen valt de prijs wel mee. Wij vinden het niet een hele dure camping. Wij nemen altijd een comfort kampeerplaats, zodat wij wat extra ruimte hebben. Hierdoor hebben wij voldoende plaats om de auto te parkeren en je hebt wat meer privacy. Het is ook niet heel veel duurder en dat is ons het zeker waard. Bij een comfort kampeerplaats krijg je 10 ampère elektra, wat meer dan voldoende is. Er zijn 4 honden toegestaan, eigen water aan- en afvoer, digitale tv en wifi. Je hebt verschillende velden waaruit je kunt kiezen. Wij hebben zeker een favoriet, maar houden er ook van om eens af te wisselen. Niet altijd hetzelfde. Er zijn ook comfort kampeerplaatsen met eigen sanitair, maar dan komt er vanzelfsprekend nog wat bij de prijs op. Dit is wel heel fijn, maar wij vinden dat het geld niet waard. De openbare sanitairplaatsen zijn wat ons betreft goed genoeg. Het is altijd schoon en voor ons is dat niet zo'n probleem. Ik snap dat mensen graag eigen sanitair willen en hier hadden wij ook voor gekozen als de prijs niet bijna het dubbele zou zijn. Dus dan moet je keuzes maken, wij kiezen er voor om wat anders leuks te gaan doen met het geld wat wij op deze manier besparen tijdens onze vakantie. Het personeel is ook altijd heel vriendelijk. Dit begint al bij aankomst en mochten er problemen zijn, staan ze altijd voor je klaar.

Het is trouwens ook handig om de aanbiedingen op hun site in de gaten te blijven houden. Soms staat er wel wat interessants tussen. Qua faciliteiten kom je ook niks te kort. Er is een zwembad, manege, speelplaatsen en een supermarkt. Ook kun je fietsen of e-choppers huren. Ook voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten. Het is een redelijk groot park met voldoende kampeermogelijkheden. De kampeerplaatsen staan mooi tussen de bomen in, zoals het hele park eigenlijk. Geen grote lege velden waar iedereen tegen elkaar aan staat gepropt. Er hangt altijd een hele fijne sfeer. Wij raden Camping Ommerland iedereen van harte aan, maar stiekem hopen wij dat het niet te druk wordt. Dat is juist de kracht van deze omgeving.

Familie Koopman 15 jan 2024
Reageer
W

Al vaker hier geweest - altijd positief

In het verleden zijn we hier al vaker geweest, geweldige camping maar ook fijn dat je er lounges kan huren. Ik ben meer van de lounges en mijn vrouw meer van het kamperen dus we hebben beide al eens mogen ondervinden en eigenlijk is het beide leuk. Doe mij maar de luxe dat je ook een vaatwasser, Wi-Fi, sauna enzovoort hebt bij een Lounge maar goed je moet de vrouw soms ook wat gunnen en ja kamperen heeft ook wel wat gezelligs. Beide kan dus bij Camping Ommerland en alles is top geregeld, dat is het voordeel van een relatief groot 'park'. Wij hebben weer geboekt voor aankomende zomer. Met kinderen is het bijna onbetaalbaar om nog op vliegreis te gaan dus lekker in eigen land vinden we ook prima. Zolang je dus maar weet waar de goede plekjes zijn, dat is zeker bij Camping Ommerland in Overijssel. In 3 woorden: bos, rust, plezier.

W en B 27 mrt 2024
Reageer
I

Geen warme chocomel

Jammer de nieuwe eigenaar kon ons geen chocomel geven stond gewoon in de vitrine dat was gewoon even warm maken ik vond dat daarom niet zo klantvriendelijk zo druk was het niet in juni trouwens famfeestje gehad dit wad prima jammer dat de nieuwe horeca eigenaar dit niet wilde doen

Icw 28 dec 2023
Reageer
J

Waardeloos

Na 3 seizoenen op ommervallei 12 te hebben gestaan kreeg ik zomaar ineens, uit het niks, een mededeling via een ongewenste mail dat we niet meer welkom waren voor 2024. Onze optie werd niet omgezet naar een bevestiging. Jammer dat het zo gelopen is. Waarom doen jullie niet net zoals mij de fouten toegeven? Waarom zijn jullie als parkbeheer naar mij toegekomen om te praten? Of de eigenaar bij mij laten komen om te praten over wat er gebeurd is? Nee de makkelijkst en kortste weg is een mail maken en die laten versturen door de receptie. Maar een gesprek aangaan homaar. Zwak noem ik dat. Zo'n groot bedrijf en dan zo omgaan met je gasten. Heb het altijd leuk gehad op ons veld, veel gezellige avonden beleefd daar geef ik wel 5 sterren voor. Maar voor groter vriend oscar is het -10 sterren. Wat een kwal van een vent is dat zeg. Dat is echt een beheerder voor de ratten ofzo maar niet voor een camping of is hij nog in opleiding?? Leer communiceren naar de mensen toe ipv schijnheilig lachen in je golfkar want dat kan je als de beste. Je durfde niet eens bij ons op het veld te komen man. Ow nee daar had je zogenaamd geen tijd voor he dat is waar ook. Op zo'n grote camping ben je elke dag en nacht hartstikke druk met niks doen. Klachten van je gasten doe je niks mee. Wij moesten vooral betalen en vooral onze bek houden want ja tegen kritiek kunnen jullie niet echt goed.
Ik hoop voor de mensen die nu nog op ommervallei 12 tot 28 dat ze volgend jaar een mooi gezellig seizoen hebben, maar voor het park hoop ik eigenlijk dat iedereen snel weg is daar en dat er ook niemand meer komt. Ommervallei 1 tot 8 die gasten mogen er ook in stikken bah bah wat zielig volk dat zeg pfff.

Johan van den Berg 8 okt 2023
A

Dat verhaal klopt helemaal over het ommervallei 1tot 8 echt zielig volk pesten mensen weg is al vaker gebeurd nu waren wij aan de beurt gaan stiekem bellen en maar klagen om het klagen en Oscar is een zielig mannetje geen beheerder en dan ook nog een zedendelict in de doofpot stoppen het is daar niet veilig voor meisjes omdat de dader nooit gepakt is

Andre 10 okt 2023
S

Hondenzwemmen 1 keer per jaar

Zag net op het nieuws op sbs6 dat bij camping ommerland de laatste zondag van de zomer het zwembad open is voor honden. Eenmalig per jaar. Wat een feest! Heel leuk bedacht. Opbrengst van die dag gaat naar een goed doel. En voor de mensen die denken, het water wordt vies. Nee hoor, hierna gaan ze het zwembad leeg laten lopen, water filteren dus pas over enkele maanden komt het water er weer in. Vond het heel leuk om te zien dus dacht schrijf even een leuke review hierover.

Sanne 18 sep 2023
Reageer
M

Bosbungalows zijn zeer verouderd

Afgelopen weekend in een bosbungalow gelogeerd.
Dat ze deze huisjes nog durven te verhuren, zo gedateerd
En dat ze daar dan nog zoveel geld voor durven vragen
Ommerland, ga je schamen
Behalve gedateerd was de wc ook nog stuk
Niet zo fris als telkens de hele grond nat is
Het is dan misschien een mooie camping, dut kan echt niet
Huisjes moeten grondig aangepakt worden

Marjan 14 sep 2023
Reageer
X

Prijzen rijzen de pan uit

Ommerland is een prachtige camping maar de prijzen die je moet betalen rijzen de pan uit. Wil je meedoen met bepaalde activiteiten van de het animatieprogramma dan moet je gelijk betalen en deze activiteiten zitten al heel snel vol, wat voor teleurstelling heeft gezorgd bij onze kinderen.
Ook moet je voor een aantal activiteiten je indelen voor tijdsblokken zoals in coronatijd. Hierdoor is het erg moeilijk om deel te nemen aan deze activiteiten zoals bijvoorbeeld de spooktocht en lichtjeswandeling ( was ook een flinke flop)
Wil je naar het klimpark, paintballen, boogschieten of naar de manege dan betaal je net zoveel als je bij een ander ook betaald. Er word voorgeschoteld dat dit er allemaal bij in zit maar dit is NIET zo! Je betaalt het volle pond.
Ook is het binnenzwembad sterk verouderd, er zit schimmel aan de plafonds, veel haren in het zwembad en op de tegels ligt veel vuil. Het water is vreselijk koud. Het buitenbad schijnt ook verwarmd te worden maar dit is niet te merken. Het water in het buitenbad is ook heel erg koud, met baby's of peuters is het niet fijn om daar te zwemmen, ze komen er met blauwe lippen en onderkoeld uit.
De staplekken voor tent en caravan op deze camping gaan elk jaar met een flink bedrag omhoog wat je niet terug ziet helaas. Het lijkt of ze er een chaletpark van willen maken want daar word wel heel erg veel in geinvesteerd.

Kortom, er is nog heel veel te verbeteren!

XXX 7 sep 2023
J

Nou idd...geldwolven zijn het. En wat veranderd er allemaal....helemaal niks...heb er zelf 3 seizoenen gestaan en jaar 2023 is het 650 euro duurder geworden voor ons vergeleken met 2022. En nu voor 2024 kwam er weer 500 euro boven op...verschrikkelijk is dit

Johan van den Berg 8 okt 2023
G

Geen aanrader

Wij zijn dit jaar op camping ommeland geweest maar was in eerste instantie een mooi camping overdag is het super leuk voor de kinderen maar in de avond als de jeugd wakker wordt is het 1 grote Bende veel lawaai en dat gaat tot laat in de nacht door. Ook als je snachts naar de wc moet zitten de wc s vol met jeugd en kan je als vrouw alleen zeer onveilige voelen verder viel het ons op dat de schoonmaak van alle wc s op ommerhout met 1 doekje werd gedaan dus niet goed schoon en ook dat het heel erg stinkt naar urine dus hebben wij de wc in de caravan maar gebruik die was schoon toeminste. wat wel goed is geregeld is de animatie en wat je kan doen op de camping maar daar moet je wel optijd opgeven dat vind ik wel jammer je betaalt genoeg er voor om op deze camping te staan met alle activiteiten en dan moet je ook gewoon mee kunnen doen zonder dat je moet opgeven want vol is vol en heb je pech. Mocht je hier toch wel voor kiezen om heen te gaan houd er dan rekening mee dat je veel lawaai heb in de nacht.

Gerwin 26 aug 2023
Reageer
W

Kamperen met de hond

Camping Ommerland is een zeer hondvriendelijke camping in Overijssel. Je mag maximaal 4 honden meenemen en je bent zeker niet de enige met een hond op de camping. Er is een speelveld voor honden, zelfs een hondencentrum met workshops en trainingen en een hondendouche. Je kunt zelfs een speciale omheining huren, zodat je hond niet aan de riem hoeft. Vanwege al deze voorzieningen is dit onze vaste camping geworden. De camping ligt ook midden in de natuur waar je heerlijk met de hond kunt wandelen. Dit is absoluut de beste hondencamping waar wij in ons leven zijn geweest. Er wordt overal rekening mee gehouden. De speciale honden bungalows zijn voorzien van een hondenmand en drinkbakken. Scheelt weer bagage. Wij houden het gewoon bij de camping, veel gezelliger!!

Wilma 24 aug 2022
Reageer
S

Bosrijke camping

Een leuke vakantie hebben wij gehad met het gezin op de camping in Ommen. Camping Ommerland ligt aan de rand van het bos in Ommen. Dit is een heel mooi bos waar je lekker kunt wandelen. Er zijn meertjes, heide en zandverstuivingen te vinden. Een heel mooi naaldbos waar ik erg van hou.
Wij hadden de Outdoor Logde waar we met het hele gezin inpasten. Wij zijn niet echte kampeerders maar wouden wel de kampeerervaring. Kamperen maar toch een eigen douche, toilet en zelfs wifi!! Helemaal top! Er was zelfs wifi aanwezig op de camping. Voor kinderen is dit ook een geweldige camping en er is genoeg te doen voor ze. Het zwembad met de glijbanen vonden ze erg tof. Op deze manier willen wij Camping Ommerland bedanken voor onze onvergetelijke vakantie!

Sonja 11 aug 2022
Reageer
Beste vakantieparken

Dit zijn de beste vakantieparken van mei 2024 in de omgeving van Ommen.

Over Camping Ommerland

Camping Ommerland is een vakantiepark gelegen midden in de bossen van het Vechtdal. Door de geweldige ligging kan je genieten van de vele outdoor faciliteiten en raak je tegelijkertijd verbonden met het buitenleven. Overnachten kan door middel van een eigen kampeermiddel op een ruime kampeerplaats, in een bungalow of in een glamping lodge. Voor de kampeerders zijn er verschillende kampeervelden aanwezig met elektra en gratis WiFi, de comfortvelden beschikken over een eigen aan- en afvoer van water en digitale televisie. Huurders van een bungalow of chalet genieten van vele luxe en de glamping lodge huurders krijgen een tent voorgeschoteld met houten wanden met de nodige luxe als comfortabele boxspringbedden, eigen badkamer, keuken met zelfs een vaatwasser. Kinderen, en natuurlijk ook ouderen, kunnen spelen in het grote bos met air trampoline of zwemmen in het binnen- of buitenzwembad met waterspeeltuin en waterglijbaan van maar liefst 22 meter! Voor de durfals is het mogelijk om op 12 meter hoogte te klimmen, paintballen en zijn er andere leuke activiteiten mogelijk zoals boogschieten. Honden, paarden en pony's zijn ook van harte welkom.

  • Nog niet geverifieerd
  • Vakantieparken
  • Ommen, Overijssel
  • https://www.ommerland.nl
  • info@ommerland.nl