Monuta

Monuta

3.6 reviewscore • 12 reviews
J

Zeer slechte geinformeerd en slechte communicatie

Bij eerste telefonisch contact al aangegeven dat de uitvaart zo goedkoop mogelijk moest. Totaal geen info gehad. Na het afleggen konden ze met 2 personen mijn man niet optillen om in de kist teleggen. Heb ik zelf mee moeten helpen. Vervolgens hadden ze vaseline nodig voor het sluiten van mond/ ogen , hadden ze niet bij zich, dit zelf aan ze moeten geven. Er werd gevrasgd of hij thuis opgebasrt moest worden of dat mijn man naar het uitvaart centrum gebracht moest worden. Ik zei: doe maar thuis want dan hoef ik geen ruimte te huren want het moet zo goedkoop mogelijk. WEER NIET geinformeerd. Blijkt achteraf dat dit niet de goedkoopste optie is, maar de duurste. Dit omdat ze elke dag langs moeten komen om te checken. Mijn man is op zaterdagavond overleden maar ik heb niemand gezien op zondag, dit word wel door berekend een dikke €260,- per dag. Ik ben ook niet geinformeerd dat er een visagie team is die een make up kan aanbrengen omdat hij blauw ging zien, wat geen fijn gezicht was. Heb dus zelf make up aangebracht. Echt te schandalig voor woorden dit. Ik zou afgelopen week door een manager gebelt worden om dit te bespreken, maar ze moet nog bellen! Ik betaal hun om mij te ontzorgen maar zij bezorgen me alleen maar zorgen.

J. Verbree - Eerdhuijzen 17 nov 2023
J

P.S. Wat ook heel vreemd was, was dat ik voor de eerste 2 dagen een uitvaart leidster kreeg maar op de dag van de uitvaart een andere uitvaart leidster. Echt heel vreemd.

J. Verbree - Eerdhuijzen 17 nov 2023
A

Onlogische gang van zaken

Ik heb onlangs voor iemand de crematie moeten regelen aangezien deze niet lang meer te leven heeft. De begravenis medewerker van Monuta kwam langs en we bespraken de natura polis en het vrije besteedbare bedrag van €1800 voor persoonlijke wensen.

Na het delen van zijn wensen begonnen de problemen. De zwarte kist werd als te duur beschouwd, wat ons verbaasde. We werden gedwongen om de kosten voor het crematorium in Geleen te betalen met het vrije besteedbare bedrag, anders zou het in het Monuta crematorium in Kerkrade moeten plaatsvinden, dat door de polis werd gedekt.

Ondanks dat we in Geleen wonen en het crematorium naast de deur is, moesten we de overledene in Sittard laten opbaren en vervolgens naar Kerkrade laten vervoeren, waar de crematie door de polis werd gedekt. Dit leek erg onlogisch en onhandig.

De kosten van bidprentjes, 100 kaarten en postzegels moesten worden betaald uit het vrije besteedbare bedrag. Er was zelfs geen mogelijkheid om foto's toe te voegen, alleen standaard zwart-wit.

Het feit dat we geen bloemen of koffietafel konden hebben, terwijl we jarenlang premies hadden betaald, voelde erg karig en teleurstellend. Monuta, dit is een gemiste kans.

Anne 22 nov 2022
Reageer
R

Ongepaste voorbereiding

Op 17 augustus 2022 overleed onze moeder. Toen de medewerker van Monuta bij mijn zus thuis kwam om alles te regelen, feliciteerde hij mij per abuis in plaats van zijn medeleven te betuigen. Daarnaast was hij zijn laptop vergeten, waardoor hij weinig informatie kon verstrekken en de volgende dag moest terugkomen.

Er was €1400 gereserveerd voor grafkosten, dat we netjes hebben betaald. Achteraf bleek dat dit bedrag naar de steenhouwer had moeten gaan. We hebben zes weken lang geprobeerd dit bedrag aan de steenhouwer te betalen, maar werden van het kastje naar de muur gestuurd. Ik moet wel zeggen dat de dames die mijn moeder hebben verzorgd een pluim verdienen, maar de rest van Monuta zou ik zeker niet aanbevelen!

Robert 10 nov 2022
Reageer
P

Hulp in moeilijke tijden

Na het overlijden van mijn broer wil ik benadrukken hoezeer we hebben kunnen vertrouwen op de hulp van Monuta. Vanaf het allereerste moment hebben ze ons uitstekend bijgestaan. In tijden van verdriet is het fijn als iemand je kan helpen. Monuta heeft mij ontzorgd en gezorgd dat het proces een stuk fijner verliep. Heel erg bedankt voor alle hulp!

Paul 5 nov 2022
Reageer
L

Slechte communicatie

Enkele weken geleden nam ik contact op met Monuta om mijn wensen voor de toekomst vast te leggen vanwege mijn gezondheid. Ik stond in de winkel en kon niet uitgebreid praten.

De medewerker beloofde me terug te bellen, maar na 3 weken had ik nog niets gehoord. Ik besloot zelf te bellen. De medewerker had zijn agenda niet bij de hand en beloofde me de volgende week op maandagochtend terug te bellen. Opnieuw heb ik zelf gebeld, omdat er nog steeds geen afspraak was gemaakt. Eindelijk is er nu een afspraak gepland.

Linda 20 apr 2022
Reageer
M

Onduidelijke kosten

Helaas heb ik een negatieve ervaring gehad met Monuta. Binnen 9 maanden verloor ik zowel mijn moeder als mijn vader, die beiden een Monuta-polis hadden. De uitvaarten waren vrijwel identiek, maar voor de uitvaart van mijn vader moesten extra kosten worden betaald. We vonden dit vreemd en vroegen om opheldering, maar ontvingen nauwelijks reactie. De uitleg was onduidelijk, en Monuta heeft geen passende oplossing geboden. Nu, ruim 5 maanden later, hebben we nog steeds geen bevredigende verklaring ontvangen. In plaats daarvan blijven facturen en aanmaningen binnenkomen. Het is respectloos hoe Monuta met nabestaanden omgaat.

Michel 6 apr 2022
Reageer
S

Perfect geregelde crematie

De crematie van mijn vader op 24 januari 2022, georganiseerd door Monuta, verliep uitstekend. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan uitvaartbegeleidster Joke. Ze regelde alles precies zoals we wilden, met grote professionaliteit en persoonlijke aandacht. Echt fijn om zo iemand aan je kant te hebben staan tijdens de moeilijke periode. Bedankt, Simon.

Simon 2 apr 2022
Reageer
J

Hartverwarmende ondersteuning

Vanaf het allereerste contact tot en met de begeleidingsgesprekken na de crematie was de ervaring met Monuta hartverwarmend en ondersteunend. Al onze wensen werden gerespecteerd en uitstekend begeleid. We waren vol lof en dankbaar voor de mensen van Monuta. Beter hadden we het ons echt niet kunnen wensen. Monuta voelt voor ons meer dan alleen een bedrijf!

Joris 10 okt 2021
Reageer
H

Uitvaart tijdens corona

Helaas heb ik de ervaring met een uitvaart tijdens deze corona crisis en dat er dan amper mensen bij aanwezig mogen zijn.
Ook vindt er geen condoleance plaats, dit kan eventueel later ingehaald worden wanneer dit weer mag, maar dat voelt toch vreemd.
Mensen willen nu hun medeleven kenbaar maken en dat doen ze veel via telefoon en kaarten, maar dat is toch anders dan iemand face to face spreken en zo herinneringen aan de overledene ophalen.
Monuta begeleidt je hier goed in en zorgt dat alles wordt opgenomen, zodat je de dienst ook kunt terugkijken.

Henk 9 apr 2020
Reageer
W

Gekozen voor monuta

Monuta moet een beetje op boxen tegen Yarden, want volgens mij is Yarden de bekendste en grootste naam van Nederland in dit vakgebied.
Toch heb in gekozen voor Monuta, maar dat komt ook grotendeels doordat ik hier hele goede ervaringen mee heb gehad met mijn grootouders.
Alles is hier goed bij geregeld en hier was ik beide keren goed over te spreken.

Wesley 23 mrt 2020
Reageer
D

Monuta goed verzorgd

Een uitvaartverzekering is iets waarvan iedereen denkt, dat doe ik later wel want dat heb ik nog lang niet nodig. Totdat je het ineens wel nodig hebt en het te laat is. Dit heb ik van dichtbij meegemaakt en daarna heb ik gelijk alles geregeld. Ik wil niet mijn familie met al die moeilijke keuzes opzadelen, ik wil dat alles goed geregeld en verzorgd is en dat is de reden waarom ik voor monuta heb gekozen. Zij doen alles precies op de manier zoals ik dat graag zou willen.

Danielle 28 feb 2020
Reageer
W

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is volgens mij één van de bekendste uitvaartverzekeringen die er bestaat in heel Nederland. Helaas ben ik beide ouders al verloren en hun uitvaart was allebei via Monuta geregeld. Ik moet zeggen dat dit heel goed verzorgd was en dat de mensen hiervan ons keurig begeleid hebben. Geen enkele keer had ik het gevoel dat ik niet wist wat er moest gebeuren of dat het niet goed zou komen, omdat er altijd iemand was van Monuta die mij hierbij hielp. Dus het is niet iets waar je over na wilt denken, maar helaas wel iets waar je over na moet denken vind ik. Vooral voor je nabestaanden wil je gewoon dat dit goed geregeld is en bij Monuta is dit gewoon het geval! Dit kan ik helaas uit ervaring zeggen.

William 13 feb 2020
Reageer
Beste verzekeringen

Dit zijn de beste verzekeringen van december 2023.

Over Monuta

Monuta Uitvaartverzekeringen biedt uitvaartverzekeringen aan voor iedereen die zichzelf en hun naasten wil beschermen tegen de financiële gevolgen van een uitvaart. Met een uitvaartverzekering van Monuta kun je op een rustige manier afscheid nemen van uw dierbaren, zonder je zorgen te hoeven maken over de kosten. Bij Monuta kun je kiezen uit verschillende verzekeringen, afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verzekering met een vaste uitkering, zodat jij zeker weet dat de kosten van de uitvaart gedekt zijn. Monuta Uitvaartverzekeringen is een betrouwbaar en professioneel bedrijf, met meer dan 100 jaar ervaring in het verzekeren van uitvaarten.

  • Nog niet geverifieerd
  • Verzekeringen
  • https://www.monuta.nl
  • monuta@monuta.nl