WILDLANDS Adventure Zoo

WILDLANDS Adventure Zoo

4.25/5.00 • 43 reviews
C

Geweldig mooi park

Een geweldig mooi park waar ze anno 2022 nog steeds allerlei updates aan het park aanbrengen om het te verbeteren. Het enige waar mensen in mijn ogen over kunnen klagen is dat het aantal dieren tegenvalt als je zo'n groot park hebt mag je wel wat meer verwachten. Aan de andere kant is het ook zo dat hoe groter het park is, des te minder je de dieren ziet. Er zijn veel kraampjes en op zaterdagen is het toch altijd wel vrij druk. Dit is de derde keer dat wij heen zijn gegaan en wij wonen in Arnhem dus dat zegt wel genoeg over hoe leuk we het vinden. Het is ook wel de moeite waard om een hotelkamer bij het bijliggende Fletcher Hotel als je niet dubbel het land over wilt rijden in een dag.

Callie 30 sep 2022
Reageer
E

Seizoenskaarthouders krijgen extra tijd

Wat veel mensen niet weten is dat nu het park weer dicht moet door de nieuwe coronaregels, de seizoenskaarthouders gewoon wordt verlengd totdat het park weer open gaat. Vanaf dat moment gaat de tijd weer lopen. Heel coulant van Wildlands als je het mij vraagt! Van mij hadden ze deze dagen ook mogen rekenen, ze hebben het al zwaar genoeg volgens mij. Desondanks erg blij met dit gebaar!

Esme 31 dec 2021
Reageer
Q

Zeker de moeite waard

Geweldig park, zo groot dat je er een hele dag kan lopen zonder dat je ergens komt waar je al geweest bent. Houden zich prima aan de coronaregels, het meeste is wel buiten dus daar heb je verder geen problemen. Zijn verschillende eten en drinken kraampjes en shopjes waar je wat leuks kunt kopen als aandenken. Laten we hopen met elkaar dat de dierenparken en dergelijke open mogen blijven. We worden al zo beperkt overal, dit zijn de leukere uitjes nog. Wij wonen aan de andere kant van het land en toch is het zeker de moeite waard om eens naar het oosten te rijden voor Wildlands.

Quinn 15 dec 2021
Reageer
E

Zeker waar Quinn. Wij gaan ook zeker weer vaak heen als het park weer open is. helaas nu dicht door nieuwe coronaregels. Heb daar net een review over geschreven. Denk de mooiste dierentuin van Nederland, ook al vind Emmen dat je het geen dierenpark mag noemen maar een belevenispark.

Esme 31 dec 2021
F

Wildlands is een geweldige dierentuin

Dit weekend voor het eerst het park bezocht. We wonen zelf dichtbij Emmen maar zijn desondanks wegens drukte nog geen een keer naar het park geweest. Met kids van 1 en 2 jaar vonden we het wel leuk om dit weekend heen te gaan en wat is het een geweldig park geworden! Je kan wel zien dat ze hier aardig wat tijd en geld in hebben gestoken want het is echt heel erg mooi. Wat me wel opviel is dat je om de 100 meter ergens kunt eten, wat natuurlijk prima is maar ietwat overdreven. Ook zijn de dieren soms wat ver weg, dit is natuurlijk maar net waar ze op dat moment zijn. Positief hieraan is dat de dieren een groot deel hebben waar ze kunnen vertoeven. Er liepen/sprongen nog 2 kangeroes langs ons, heel erg leuk! Helaas geen tijd gehad om naar het overdekte Jungola te gaan, we zijn alleen naar het ijsdeel geweest met de ijsberen en pinguins en het safari deel met de leeuwen en giraffen. We denken volgend weekend nog een keer te gaan want de kinderen vonden het ook super leuk, wat uiteraard het belangrijkste is!

Fam. Veening 7 nov 2021
Reageer
G

Geweldig genoten

Wij hebben genoten van het park. Prachtig opgezet, veel dieren (begrijp de zeurpieten echt niet). Heel leuk met al die speeltoestellen voor de kinderen. De dieren hebben heerlijk de ruimte. Alle mensen die klagen moeten eens in Artis gaan kijken. Wat een stel azijnpissers. Het was een fantastische dag. Wij komen zeker met onze kleinkinderen terug. Voor wat betreft het onbehouwen corona gedrag; spreek mensen erop aan dat ze afstand houden🤪

Gerda van Driel 31 aug 2021
Reageer
M

Helemaal mee eens. In Nederland ben ik in veel dierenparken geweest, maar Wildlands staat zeker in mijn top 3. Artis viel mij ook erg tegen. Persoonlijk houd ik dan ook wel erg van de thematisatie in Wildlands, echt heel erg goed gedaan. De rotsen lijken levensecht en de gebouwtjes zijn erg leuk gemaakt. Bij de verblijven is ook geen hek te vinden, wat erg knap is gedaan. Je bevind je echt in een andere wereld!

Wat vind je het mooiste en minst mooiste gedeelte van Wildlands? Zelf vind ik de kas (Jungola) erg leuk en het begin van Serenga bij de prairiehonden. Nortica vind ik het minst mooie gedeelte. Het begin van Nortica is daar in tegen wel erg leuk gedaan.

Marjolein 1 sep 2021
G

Hi Marjolein
Idd nortica minst mooi. Het Serenga deel vonden wij geweldig leuk met looproute door de trein👏🏻 Ook de Jungiaanse en het varen met de bootjes erg mooi

Gerda 1 sep 2021
I

Leuke park helaas brutale bezoekers

Hey is een leuke park helaas worden vaak de Corona maatregelen door de bezoekers niet nageleefd. Brutaal gezin bestaand uit dochter jaar of 17/18, moeder en vader willen geen ruimte geven en niet op hun buurt wachten onder de mom van we hebben onze vaccinatie gehad. Dit geeft mij geen veilig gevoel om binnenkort nog eens dit park te bezoeken. Ik heb een foto van het gezin gemaakt en bij de medewerkers gelegd. Helaas kreeg ik niet het gevoel dat mijn klacht serieus is genomen. Ik begrijp wel dat het park groot is en dat bezoekers zelf verantwoordelijk zijn voor hun gedrag. Maar het park is en blijft verantwoordelijk voor het park en naspreken van de regels op het park zelf!

Ina 21 jul 2021
Reageer
A

Een park kan hier inderdaad weinig aan doen. Lopen nou eenmaal gekke mensen op deze wereld en zelfs mensen die denken dat corona helemaal niet bestaat.
Vind niet dat je hierom een park een slechte recensie kunt geven omdat u blijkbaar bezoekers tegen bent gekomen met andere standaarden. Begrijp me niet verkeerd, u hebt groot gelijk dat er iets gedaan moet worden aan dit soort mensen... Naar mijn inziens is het park heel leuk, nieuw, en top voor kinderen. Daar hoort een recensie over te gaan.

Alfred 21 jul 2021
I

Hoi Alfred,
Dank voor je reactie. Je hebt wel gelijk. Maar het park is nog steeds verantwoordelijk voor het nastreven van de regels op hun terrein. Dan zou het park mensen moeten aanspreken om ook de positive beleving van andere klanten te kunnen waarborgen. In mijn reactie lees je ook dat het een leuke park is.

Ina 21 jul 2021
A

Heb je gelijk in Ina. Ik heb zulke aanvaringen ook vaak genoeg in supermarkten enz. Uiterst irritant en als je dan geen hulp krijgt snap ik de frustratie ook wel.

Fijne dag! :)

Alfred 21 jul 2021
I

Wildlands moet weer open

Zal tijd worden dat Wildlands weer open gaat. Het is zo'n geweldig park waar onze kinderen van hebben genoten toen het nog open was. We hadden een jaarabonnement genomen, dit uiteraard voor nu niet verlengd. Zodra het park weer open gaat en het virus minder is, zullen we weer een jaarabonnement nemen. Nogmaals: voor kinderen is het geweldig en zelfs ik kan er super van genieten al die mooie dieren en sowieso de omgeving.

Ingrid V. 3 apr 2021
Reageer
J

Klinkt goed Ingrid. Ik ben nog nooit in Wildlands geweest, maar ik kan ook niet wachten tot alles weer open gaat! Ik heb geregeld reclames van Wildlands voorbij zien komen en ik ben zo benieuwd. Vooral naar de verschillende gebieden, volgens mij waan je je echt in een andere wereld. Ik ga zeker heen als Wildlands de deuren weer opent!

Jo 25 apr 2021
H

Duurt echt super lang. Je zal verwachten dat veel parken al het loodje hebben gelegd. Zal me ook niet verbazen als de parken noodgedwongen de prijzen moeten gaan verhogen. En terecht trouwens, ze moeten toch op de 1 of andere manier hun hoofd boven water houden.

Stay strong dierenparken, pretparken, zwembaden, bioscopen en al dit soort bedrijven voor entertainmentdoeleinden. Ik ben er weer bij als jullie open gaan! Zeker naar Wildlands wat een super park is om gewoon een dagje doorheen te wandelen, heerlijk!

Helene Vissers 26 mei 2021
D

Wildlands corona en kosten

Eerder durfde ik het niet aan om in deze corona tijd naar Wildlands te gaan, maar het duurt nu al zo lang en je wilt toch ook weer wat leuke dingen gaan doen met de kinderen. Toen hoorde ik van vrienden dat Wildlands heel goed rekening houdt met de maatregelen rondom corona.

Dat was voor mij net datgene dat mij even over de streep moest trekken om het aan te durven en ik heb besloten toch maar kaarten te boeken voor dit weekend. We zijn dus heen geweest en inderdaad, er werd keurig rekening gehouden met de maatregelen die er op dit moment gelden. Het was er niet te druk en mensen hielden keurig afstand.

Mijn kinderen en wij ook hebben een heerlijke dag gehad, maar ik blijf een beetje struikelen over die prijs. Ik vind het toch iedere keer wel erg veel geld voor een dierentuin, maar een abonnement kan voor ons ook weer niet uit. Dat is een beetje een dilemma waar wij ieder jaar in verkeren, maar desondanks een heerlijke dag dus.

Dineke 11 okt 2020
Reageer
R

Top nu het rustiger is in Wildlands

Afgelopen weekend weer naar Wildlands geweest en moet zeggen dat we als famlie erg hebben genoten. Dat er nu minder mensen het park in mogen komt het park ten goede! Geen wachtrijen en drukte op de paden. Wij hebben nog kleine kinderen van 3 en 6 dus dat het wat rustiger is, is voor ons heerlijk. We moeten immers onze ogen al constant op de kids houden.
Vanaf 1 juli mogen er weer meer mensen het park in denk ik?

Rene 24 jun 2020
Reageer
Z

Klopt, vanaf 1 juli zullen de regels weer wat milder worden en mogen er ook weer meer mensen het park in zolang ze maar de 1.5 meter handhaven... Ben het overigens met je eens! Daarom gaan wij vaak doordeweeks naar het park in plaats van in het weekend, dan is het rustiger namelijk.

Zwaantje 24 jun 2020
F

Mooi en geliefd park

Laat dit soort parken maar gauw weer open gaan. Ik woon dichtbij Emmen en ging om het weekend even naar Wildlands omdat ik een jaarabonnement heb maar goed nu al enkele weken niet geweest omdat het dicht moet wegens corona. Wordt tijd dat het weer open gaat want vind het een heel mooi park, zelfs als je er al een tiental keren geweest bent, het verveeld nooit. Ik lees veel over dat mensen het te duur vinden maar een jaarabonnement is relatief erg goedkoop ten aanzien van een dagkaart. Nu snap ik wel dat de meeste mensen uit het westen moeten komen en dus altijd een dagkaart nemen maar oke, wilde het toch even zeggen hierop.

Fam. Tappel 18 mei 2020
Reageer
L

25 mei gaat Wildlands weer open ivm corona

Ik heb meteen een afspraak gemaakt want je moet nu echt een afspraak maken want anders kom je er niet in volgens mij. 25 mei gaat het park weer open en moet zeggen dat ik er wel weer naar uit kijk. Fijne vind ik ook dat ze maar 25 tot 50% van de mensen toelaten dus je hoeft niet overal te wachten. Heb ook begrepen dat er 1 looproute is en dat je niet terug mag i.v.m. de veiligheid.

Lianne 11 mei 2020
Reageer
P

Steun voor Wildlands Emmen

Ik hoop zo dat er net als ik veel andere mensen zijn die nu tijdens de Corona crisis allerlei bedrijven en ondernemers willen steunen. Zo ook wildlands uit Emmen. Mijn neefje is binnenkort jarig en ik heb hem een bon voor Wildlands gegeven dat hij hier een keertje naartoe kan gaan als alles weer veilig is. Op deze manier hoop ik toch een beetje de inkomsten van deze dingen op te spijkeren, al is het maar een klein beetje

Petra 22 mrt 2020
Reageer
I

Wildlands druk

Zo lang als ik me kan herinneren hebben wij al een abonnement op de dierentuin. Vroeger met onze kinderen en tegenwoordig nemen we vaak de kleinkinderen mee. Ik vind wildlands prachtig, nog mooier zelfs als de oude dierentuin van Emmen en ook mijn kleinkinderen vinden het er altijd geweldig. Die glijbaan naar beneden bij de ijsberen is altijd een groot succes. Of het overdekte deel waar je in zo’n bootje kunt vinden ze ook heel erg leuk. Je kunt er zo veel doen dat het ook haast onmogelijk is om alles in één dag te bekijken. En als je meerdere keren per jaar heen gaat, dan kan een abonnement al snel uit met zoiets.

Ina 6 mrt 2020
Reageer
B

Dierenpark Emmen

Waar zijn de tijden gebleven dat een dierentuin ook een dierentuin is? Ze roepen in Emmen allemaal dat het een belevenispark is. Achtbanen en dieren zijn naar mijn mening niet samen te voegen. Heel jammer vond het oude dierenpark persoonlijk mooier dan wat er nu staat ook al is het groter. Geef mij maar veel dieren en geen achtbaan.

Bert Veening 5 mrt 2020
Reageer
Y

Wildlands Emmen

Ik vind het bijna gênant om toe te geven, maar ik had net als heel veel andere westerlingen, het idee dat Drenthe heel Boers en saai zou zijn. Mijn vriend Was al eens naar wildlands geweest en hij was hier super enthousiast over dus ik heb me toch maar laten overhalen om hier ook een keer mee naartoe te gaan en dit hebben we afgelopen weekend gedaan. En ik moet mijn mening bijstellen, dit geef ik graag toe. Het was heel mooi en ook heel gezellig en leuk! Maar niet alleen wildlands, het centrum van Emmen vond ook heel leuk om te shoppen en je had er lekkere eet tentjes.

Yrma 28 feb 2020
Reageer
F

Wildlands geen goede vestigingsplek

Ze hadden Wildlands beter in het midden van het land kunnen maken. Allereerst is het voor vrijwel heel bevolkend Nederland een beste tour naar Drenthe, dan kom je van de snelweg, geeft de navigatie een rit aan die helemaal niet meer bestaat, dan ga je over een zeer hobbelend pad waar je 70 mag helemaal door en rond Emmen heen. Het zit Wildlands ook niet mee hoor, had haast de neiging om terug te rijden na al dat gedoe. Park zelf was mooi en verfrissend maar het eerste wat je bijblijft is die super lange autorit en gekke doorverwijzingen.

Fam. Ter Hulst 25 feb 2020
Reageer
s

Ja zeker wel

heel erg ver lopen om van het ene deel naar het andere te komen. Er zijn wel bootjes maar deze varen simpelweg een rondje in plaats van dat ze je in andere delen van het park brengen, gemiste kans. Het is ook enorm druk op een zaterdagmiddag, je waant je in een attractiepark waarbij je ook vrijwel altijd moet wachten voordat je in een attractie mag zitten voor 2

schuilnaam 24 feb 2020
Reageer
R

Wildlands fan

Ik weet dat er heel veel verschillende meningen zijn over Wildlands zoals het er nu uitziet. Veel negatieve berichten ook over dat het niet echt een dierentuin is maar meer een soort attractiepark wordt, maar ijs ie dat helemaal niet als iets negatiefs. Ik vind het juist leuk dat je hier van alles kunt doen, ook naast het bekijken van de mooie dieren die je hier hebt. Wat ik ook heel leuk vind, is dat je door een oude trein kunt lopen tussen de dieren door en dat ze ook een (echt) oud vliegtuig daar tussen hebben liggen.

Remco 16 feb 2020
Reageer
S

Regenachtige dag

Een regenachtige dag met twee jonge kinderen die zich snel vervelen. Dan moet je niet naar de dierentuin gaan zou je denken want dan word je kletsnat. Toch heb ik dit wel gedaan, wij hebben namelijk een jaar abonnement en ik ben hier bekend en weet dus van het prachtige overdekte deel. Ook hebben ze binnen een heerlijke speel mogelijkheid voor mijn kinderen, dus zij hoeven zich niet te vervelen en kunnen lekker spelen en ik zit niet thuis met twee jengelende kinderen. Wat wil je nog meer hahaha

Sharon 7 feb 2020
Reageer
R

Wildlands Emmen

Wildlands in Emmen is een soort dierentuin maar toch ook weer niet vind ik, je hebt er zo veel meer dan alleen dieren en hier betaal je ook behoorlijk voor dat dan weer wel.
Maar ik vind het echt iets heel erg leuks om naar toe te gaan als uitstapje, het kost wel even wat maar dan heb je ook wat.
Je moet alleen niet hopen op een echte ouderwetse dierentuin, want dat is het niet.

Rien 25 jan 2020
Reageer
K

Wildlands 2020

Wij zijn in Januari 2020 naar Wildlands Emmen geweest en ondanks dat het vrij koud was konden we erg genieten van het park. Het is heel groot en zeker vermakelijk voor de kids. Relatief is het helemaal niet zo duur als je het vergelijkt met andere pretparken en dierentuinen, zelfs iets goedkoper al zal dit bij de meeste mensen weer teniet worden gedaan door reiskosten. Zeker een aanrader om eens heen te gaan. Als tip wil ik nog zeggen dat je beter op een door-de-weekse dag kan gaan in plaats van op een zaterdag of zondag, dan is het heel druk.

Karel Amersfoort 24 jan 2020
Reageer
G

Prachtig park in 2020

De afgelopen jaren, met name in 2019, zijn enorme stappen gezet om het park completer en aantrekkelijker te maken.

Dieren zijn nu goed zichtbaar. In bepaalde verblijven lopen ze los en het zijn er gewoon meer. Het themagebied Nortica heeft behoorlijke veranderingen ondergaan en met tijdelijke evenementen als Wildnights en de Backstage Tour is het park nu ook op meerdere momenten in het jaar te bezoeken.

Waar ik in sommige dierentuinen af en toe toch twijfel aan de kwaliteit van de verblijven, is dat in Wildlands dik in orde. Hetzelfde geldt voor de thematisering. De attracties en shows zijn duidelijk gericht op kinderen, dus bekijk ze ook vanuit die mindset. De boottour door de jungle en de safari zijn ook voor volwassenen de moeite waard.

Tot slot vind ik het erg prettig dat het park dier en milieu hoog in het vaandel heeft staan. Dat zie je overal in het park terug.

Gijs 7 jan 2020
Reageer
F

Prima vermaak en leerzame dag voor het hele gezin

Prima route bij dit park, speelgelegenheden zo nu en dan voor de kinderen onderweg waardoor er afwisseling is. Mooi aangelegd. De kritiekpunten van eerder (geen dieren te zien, ellenlang lopen) herken ik niet. Ook de afwisseling in attracties (rondvaartboot, safaritruck, tijdreis) is leuk. De Tweestrijd vind ik wel onzinnig. Ik heb er geen plattegronden gezien (dat is wel jammer) en de kinderen deden alles uit het boekje. Jim's commentaar in de rondvaartboot was ook boeiend voor iedereen denk ik. Ook de "nieuwe sluiproute" naar de "arctic" konden we alleen ontdekken door een tip van een ander bezoeker. Ik zou graag zien dat het net zo interessant wordt als "vroeger" om een abonnement te nemen. De binnenspeelplaats leent zich daar minder voor dan vroeger de speeltuin en het abonnement is tegenwoordig ook duurder (te duur).

Family5 7 jan 2020
Reageer
B

Wildlands zuigt de Gemeente Emmen leeg

Al het geld gaat hier naar de dierentuin en er is amper nog geld om de buitengebieden te steunen in dingen wat veel belangrijker is. Ik snap het, het was een grote gok om zoveel aandelen en geld in Wildlands te stoppen, nu kunnen ze helaas niet meer terug en zitten de buitenwijken met de gebakken peren. Sporthallen die niet gebouwd worden, wegen die niet meer kunnen, alles komt in de uitstelmodus omdat het geld er niet meer is. Dan de rietplas waar nu al 2 jaar te weinig water in staat, sterker nog, bootje varen is niet meer mogelijk zonder telkens vast te zitten. Het ziet er niet meer uit, stranden waar je meer leem / klei ziet dan geel zand. Verlengde herendijk moet al 2 jaar iets aan gedaan worden en er gebeurd niets, de snelweg waar een dempende laag op zou komen omdat de decibel veel te hoog is op dit moment vanaf zwartemeer naar erica, ook weer uitstel. Tja, wat moet je ermee. Gemeente heffingen maar afschaffen? Of geef de emmenaren een gratis Wildlands lidmaatschap, daar betalen we immers allemaal aan mee! Het centrum is wel mooi geworden trouwens, dat dan weer wel. Wel een mooi park overigens, krijgt van mij 4 sterren maar denk dat de Gemeente Emmen ook meer aan andere dingen mag denken.

Bastiaan 9 dec 2019
Reageer
M

Klopt inderdaad wel, hier in Nieuw-Amsterdam is reeds het hele centrum vernieuwd dus wij mogen niet klagen maar hoor en zie veel dingen dat er teveel geld in Wildlands wordt gestoken, wat enerzijds natuurlijk goed is qua naamsbekendheid maar dat is het ook wel. Of dacht jij dat die Wildlands bezoekers nog even door het centrum gaan lopen zodat de winkels wat kunnen mee teren? Natuurlijk niet! Die mensen hebben in het westen en dergelijke veel meer winkels en daarbij lopen ze qua mode ook nog eens op ons voor.

Marianne 9 dec 2019
D

Wildlands centrum Emmen

Wat leuk dat de ingang/uitgang van Wildlands gewoon in het centrum van Emmen zit! Zoiets zie je niet vaak bij dierentuinen, deze liggen vaak wat buiten de stad.
Doordat dit lekker in het centrum ligt, heb je ook nog even de keus om voor of na tijd even te gaan shoppen of ergens lekker te gaan eten of een ijsje te gaan halen zoals wij bij de Toscane hebben gedaan die tegenover wildlands zit.
Hier hebben ze goed over nagedacht denk ik met het bouwen er van en ik vind het heel goed gedaan.
Vaak als wij naar een dierentuin gaan, gaan we alleen daar naartoe en daarna weer naar huis.
Ook omdat je dan geen andere mogelijkheden hebt, hier is dat wel zo!
En in de zomer kunnen de kids heerlijk in het water spelen die je op het pleintje voor de ingang/uitgang vindt, echt een top uitje.

Daniek 7 dec 2019
Reageer
Beste daguitjes

Dit zijn de beste daguitjes van oktober 2022 in de omgeving van Emmen.

Over WILDLANDS Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een belevenispark. Hiermee wordt bedoeld dat het een dierentuin en klein attractiepark in 1 is. Met Jungola, Serenga en Nortica heb je grote gebieden waar je doorheen kan wandelen om de sfeer te proeven. De achtbaan en boottochtjes, samen met alle leuke dieren, maken een dagje Wildlands een hele belevenis!

  • Nog niet geverifieerd
  • Emmen, Drenthe