• Bobby Fox
  Ziggo heeft voor 98 procent glasvezelverbinding 0 reacties

  Wat veel mensen niet weten is dat Ziggo voor 98% glasvezelverbinding heeft. Alleen vanaf het kastje naar de huizen gaat nog via een coaxkabel. Dat verklaart ook waarom ze zulke enorme snelheden kunnen geven aan de klant. Op mijn adres is tot 600 Mbit/s downloadsnelheid haalbaar, dat moet wel via glasvezel gaan.

  Gisteravond bleek er een Ziggo storing te zijn, kon ik ook inzien op de website van Ziggo wanneer ik mijn postcode en huisnummer invoerde. Ook even met een medewerker gechat en die stelde dat er een glasvezeldraad was gebroken ergens in mijn omgeving. Waarop ik zei: maar ik gebruik de kabel, geen glasvezel. Toen zei de medewerker dus dat ze voor 98% glasvezelverbinding hebben, alleen vanuit de kasten naar de huizen is nog met een groene coaxkabel. Weer wat geleerd.
  Ik zag een paar minuten, nadat ik door had dat mijn tv en internet uit was gevallen, enkele Ziggo busjes door de straat rijden (rond 23:30). Die mogen dus nog even flink doorwerken om alles weer werkend te krijgen.

  Dacht ik deel dit verhaal even met jullie. Niemand hoeft van Ziggo over te stappen als je denkt dat je naar een glasvezelaanbieder moet gaan. Dit is Ziggo namelijk ook. De service is daarnaast heel goed en als er iets is, kan je gelijk chatten, zoals ik ook heb gedaan.

  Bobby Fox 1 oktober 2021

  Youfone Alles-in-1 is van alle internet en tv providers de beste keuze.