• Mr. Trap
  Mediabox Next bedienen op Samsung tv 2 reacties

  Hallo allen,

  Ik vroeg me af of het iemand is gelukt om je Mediabox Next te kunnen bedienen met je televisie afstandsbediening?

  Mijn Samsung tv met 4k van eind 2017 geeft me telkens de optie om te kijken of ik een zender wijzig als ik op een knopje klik, telkens is het antwoord nee. Na 10 pogingen moet je een serienummer of typenummer invullen, enig idee?
  Bij mijn Xbox ging het een stuk makkelijker, die kende die direct bij de eerste poging zonder dat ik dus een serienummer o.i.d. hoefde in te vullen.

  Hoor het graag.

  ** Verder erg tevreden over Ziggo en met name tv van Ziggo is top!

  Mr. Trap 21 november 2020

  Ontevreden over Ziggo?

  Probeer eens de beste keuze DELTA Fiber.

  Internet en tv providers prijzen vergelijken.

  • Simar

   Ik heb voor jou de oplossing voor een Samsung televisie:

   Ga naar Bron en selecteer 'Instellen universele afstandsbediening'. Beantwoord de vragen en zet je mediabox er in als 'Settopbox' (dit is voor een mediabox, kabel, satelliet, etc).
   Kies dan als serviceprovider voor Ziggo.

   Probeer hierna even op de knopjes te drukken om te kijken of de zender wijzigt op het schermpje ernaast. Als het werkt klik je op 'Ja, is gewijzigd' en ben je klaar. Als het niet wijzigt, mag je door proberen en op 'Nee, niet gewijzigd' klikken, dan pakt de tv telkens een ander signaal. Als de tv je een maximaal aantal opties heeft voorgeschoteld, zal de tv vragen om een typenummer.

   Kies als typenummer DCX960 (dit is het typenummer van de Mediabox Next). Als dit typenummer er niet bijstaat kan je onderaan op 'meer weergeven' klikken.
   Als die er dan nog niet bij staat, probeer dan eens DCR7111.

   De fabrikant is trouwens Arris, indien je dit dient te kiezen.

   Dit zou moeten werken!

   Simar 22 november 2020

  • Mr. Trap

   Hartelijk dank! Mijn televisie herkende het typenummer DCX960 niet. Daarna de DCR7111 geprobeerd en toen werkte het! Ik kan nu mijn mediabox bedienen met mijn samsung afstandsbediening!

   Mr. Trap 22 november 2020Gerelateerde blogs

Oxxio netwerkacties najaar 2020!
Oxxio netwerkacties najaar 2020!

Vanaf vandaag, dinsdag 13 Oktober, brengt Oxxio op verschillende internet en tv pakketten mooie kortingacties! De eerste ... Lees verder

ACTIEInternet Tv 14 oktober 2020

Online.nl - Dat kan voordeliger
Online.nl - Dat kan voordeliger

Online.nl heeft een sterke prijsverlaging doorgevoerd. Op Alles-in-1 pakketten (DSL & KPN Glasvezel) wordt nu maar liefst ... Lees verder

ACTIEInternet Tv 2 september 2020

Budget Alles-in-1 + Google Nest
Budget Alles-in-1 + Google Nest

Budget Alles-in-1 heeft per 1 September een nieuwe actie! Klanten die zowel internet als tv bestellen, ontvangen een Google ... Lees verder

ACTIEInternet Tv 1 september 2020

Ziggo Mediabox Next
Ziggo Mediabox Next

Het is zo ver, Ziggo rolt de nieuwe en zeer verbeterde Mediabox uit, genaamd Next. Iedereen die een tv bundel heeft van Ziggo ... Lees verder

Internet Tv 2 september 2019