• Dirk
  Verslavend 1 reactie

  Ik weet dat de kans bijna nihil is om een keer in je leven de loterij te winnen, maar toch kan ik er om een bepaalde reden niet mee stoppen. Het werkt een beetje verslaven voor mij en iedere keer weer heb ik toch weer die hoop dat de mensen van de loterij ineens voor mijn deur staan met een dikke cheque van een leuk bedrag die wij dan hebben gewonnen.
  Mijn vrouw vindt al lange tijd dat we hier mee moeten stoppen, omdat het in haar ogen weggegooid geld is, maar ik ben met dat soort dingen altijd bang dat de prijs dan net in jouw deel valt wanneer je er mee gestopt bent en dan verleng ik het toch maar weer.
  Aan de andere kant gaat een groot deel van het geld natuurlijk ook nog eens naar allerlei goede doelen, dus dan hoef ik me ook niet zo extreem schuldig te voelen over het geld dat ik 'weggooi', want dan weet ik in ieder geval dat er mooie dingen met dat geld worden gedaan.

  Dirk 12 juli 2019

  • Maurits

   Dat is ook precies de bedoeling van dit soort dingen, dat je er als het ware aan verslaafd raakt. Dat is wat ze willen, het creeeren van hoop bij mensen dat ze een gigantisch bedrag winnen is een groot aandeel in het prijzengeld. Hoe denk je anders dat ze aan al dit geld komen. En meedoen aan zo’n loterij is ook als het ware gewoon gokken en gokken is verslavend. Dus dat je dit verslavend noemt vind ik niet raar.

   Maurits 17 juli 2019