• Pietlutje (41)
  Gemeente emmen Rietplas water Snelweg geen geld 4 reacties

  Al het geld gaat hier naar de dierentuin en er is amper nog geld om de buitengebieden te steunen in dingen wat veel belangrijker is. Ik snap het, het was een grote gok om zoveel aandelen en geld in Wildlands te stoppen, nu kunnen ze helaas niet meer terug en zitten de buitenwijken met de gebakken peren. Sporthallen die niet gebouwd worden, wegen die niet meer kunnen, alles komt in de uitstelmodus omdat het geld er niet meer is. Dan de rietplas waar nu al 2 jaar te weinig water in staat, sterker nog, bootje varen is niet meer mogelijk zonder telkens vast te zitten. Het ziet er niet meer uit, stranden waar je meer leem / klei ziet dan geel zand. Verlengde herendijk moet al 2 jaar iets aan gedaan worden en er gebeurd niets, de snelweg waar een dempende laag op zou komen omdat de decibel veel te hoog is op dit moment vanaf zwartemeer naar erica, ook weer uitstel. Tja, wat moet je ermee. Gemeente heffingen maar afschaffen? Of geef de emmenaren een gratis Wildlands lidmaatschap, daar betalen we immers allemaal aan mee! Het centrum is wel mooi geworden trouwens, dat dan weer wel.

  Pietlutje (41) 11 augustus 2019
  • (46)

   Ik woon aan het water in de Rietlanden, aan de Rietplas dus en het is inderdaad nog nooit zo erg geweest als het nu is. Terwijl eind vorig jaar gesteld werd dat er weer genoeg water zou zijn, meer als anders en dat alles opgelost zou zijn. Nu een half jaar later is het nog erger dan het ooit was. Wij gaan ons bootje verkopen want het kost ons zo alleen maar geld, ons bootje kan niet eens meer normaal in het water aan onze steiger liggen. Waanzin.

   Laura (46) 11 augustus 2019
  • (48)

   De rietplas ligt op de hondsrug, een hoger deel dan het overige deel van het land waardoor het erg lastig is om het water te behouden, zelfs met leem op de grond. Open water zou geweldig zijn, gaat wel ietwat ten koste van de waterkwaliteit maar daarentegen kan je zelf het water op pijl houden door middel van een sluis. Veenvaart wat door kan varen naar de rietplas, meerdere aanlegsteigers en eventueel een paviljoen, win win lijkt me. Nadeel is dat ze de hele rietplas dan nog wat meer mogen uitgraven, in ieder geval iedere inham bij de huizen. Overal waar je te dichtbij de rand vaart is het ongeveer 30 centimeter diep, staat nu vanzelfsprekend ook droog.

   Wim ter Zande (48) 11 augustus 2019
  • (33)

   Bad karma, de gemeente doet er alles aan om het water kwaliteit hoog te houden van de Rietplas en nu staat er amper nog water in. Misschien je doelen iets bijstellen? Deze zomer was een deel van de rietplas overigens als ENIGE van noord nederland niet zwembaar, dit zegt eigenlijk genoeg. Waar zijn jullie mee bezig?

   Ben het 100% eens met Wim ter Zande, maak het lekker open, pleziervaart erbij, gezellig. Paviljoen, Centerparcs Sandur meer inkomsten, meer bekijks, zijn er ook nadelen?

   Rene (33) 11 augustus 2019
  • (40)

   Het hele Elpermeer bij Schoonloo is verdampt, geen water meer te zien. Alleen bij te vullen met regenwater, net als de Rietplas dus, met de lange zomers en weinig regen kan je er weinig aan doen.

   Frits (40) 12 augustus 2019

Plaats een reactie


Meer informatie en reviews over Gemeente Emmen