• Tineke Boogaard
  Budget Mobiel 0900 probleem 2 reacties

  In de voorwaarden van sim only abonnement Budget Mobiel staat dat je onbeperkt kunt bellen, sms'en en internetten tenzij je gebruik buitensporig is. Blijkt opeens dat je voor 0900-nummers en service-sms'en een extra tegoed moet aanschaffen, dus niet eens alleen de gemaakte extra kosten maar gelijk minimaal € 10,00 tegoed kopen dat je misschien nooit opgebruikt. Ik voel me bij de neus genomen omdat dit niet in de voorwaarden staat.

  Tineke Boogaard 13 maart 2021

  Ontevreden over Budget Mobiel?

  Probeer eens de beste keuze Lebara.

  Telecomproviders prijzen vergelijken.

  • Ben

   Staat vast wel in de voorwaarden. Ik vind wel dat ze het even moeten melden als je daadwerkelijk een abonnement bij Budget Mobiel neemt. Als er iets gebeurd en je moet een 0900 nummer bellen, dan moet dit ook gewoon kunnen. Neem aan dat je wel gewoon 112 kunt bellen?

   Aan de andere kant natuurlijk wel goed dat ze betaalde nummers op deze wijze soort van blokkeren. Zo loopt de klant niet zomaar tegen kosten aan wat hij/zij niet verwacht.

   Ben 13 maart 2021

  • Martin

   Extra tegoed is feitelijk gewoon een prepaid saldo. Alle kosten buiten de bundel, die normaal via de factuur aangerekend worden betaal je bij Budget Mobiel middels dat Extra tegoed saldo.

   Overigens vaak voor nette prijzen. Los van 100 gratis minuten zou ik bij Budget Mobiel goedkoper naar de EU of Amerika bellen als iemand 30 Km verderop met mijn vaste lijn. Gebruik van je telefoon buiten de EU is vreselijk duur maar dat is het elders ook, echter dat merk je pas zodra je de rekening krijgt.

   Extra tegoed heeft voor en nadelen. Je moet inderdaad minimaal 10 Euro opladen. Maar je hebt wel controle over de kosten en je kunt ook niet per ongeluk heel veel kosten maken tenzij je enorm veel extra tegoed hebt opgeladen.

   Naar 0900 nummers komt het gebruik gewoon uit je bundel. De extra service kosten van het nummer worden verrekend met Extra tegoed.

   Met prepaid elders betaalde ik altijd het maximum tarief bij 0900 nummers wat toen iets was van €1,60 per minuut voor bellen + service ook al was het nummer feitelijk veel goedkoper. Dus zoals Budget Mobiel het doet is gewoon heel netjes. Als de service kosten 4 cent per minuut zijn zoals bij de overheid nog wel eens gebruikelijk is, dan betaal je dat met Extra tegoed.

   Overigens gebruiken steeds minder bedrijven 0900 nummers of zijn ze zonder toeslag waardoor het gewoon binnen je bundel is. Of je dan toch nog Extra tegoed moet hebben weet ik niet want ik heb er ooit €10 opgezet en kan dat niet testen. Maar het zou me niets verbazen als 0900 nummers zonder service toeslag gewoon werken ook zonder Extra tegoed.

   Iemand ervaring?

   Het zijn met name de amusement diensten die dit soort nummers nog gebruiken en ik kan best zonder ze als ik eerlijk ben.

   Martin 14 maart 2021