Wat is een VPN?

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, dit is een beveiligde verbinding tussen jou en het internet. Met een VPN kan je jouw online privacy en veiligheid waarborgen. Dit houdt in dat je anoniem bent op websites, online games, etc. Jouw ip-adres en locatie zijn niet meer traceerbaar, enkel het IP-adres van de VPN server waar je aan gekoppeld bent.

Iedereen die thuis internet heeft aangesloten, heeft van zijn/haar internetprovider een eigen IP-adres gekregen. Dit IP-adres staat op naam en adres van degene die de internetprovider betaalt. Ook al mag je internetprovider deze gegevens niet zomaar prijsgeven, je wilt niet dat deze informatie in handen valt van hackers en cybercriminelen.

Waarom een VPN gebruiken?

 • Anonimiteit en veiligheid. Geen IP-adres, locatie of andere gegevens prijsgeven.
 • Landbeperkingen omzeilen. Als je bijvoorbeeld een Amerikaans IP-adres kiest van je VPN provider, kan je plots veel meer films en series kijken, die Netflix voor Nederlands gebruikers nog niet open heeft staan.
  Daarnaast blokkeren veel Nederlandse internetproviders Torrent download websites. Dit kan je met een VPN eenvoudig omzeilen.
 • Veiliger internetten op openbare netwerken. Hackers houden van openbare netwerken waar zij zich in kunnen nestelen. Op zeer gemakkelijke wijze kunnen zij jouw internetverkeer inzien en zo eventuele inloggegevens of creditcardgegevens stelen. Een VPN zorgt ervoor dat al jouw data versleuteld verstuurd wordt. Al zou een hacker deze gegevens in handen krijgen, het zal een wirwar van tekens zijn waar de hacker nets mee kan.
 • Onbezorgd kunnen gamen. Waar veel gamers last van hebben, is dat tegenstanders proberen een DDOS-aanval te doen, waardoor het internet weg valt. Hierdoor wint de tegenstander het spel. Via een online game is het niet heel lastig om een IP-adres op te vragen, dus het komt erg veel voor.
  Hetzelfde geldt voor streamers op Twitch, Youtube en dergelijke. 99% van de grote streamers gebruikt een VPN om ervoor te zorgen dat ze niet offline worden gehaald.

Hoe krijg ik een VPN verbinding?

 1. Kies een VPN aanbieder op onze VPN pagina. Of kies 1 uit onderstaande 3 opties.
 2. Registreer een account.
 3. Betaal je lidmaatschap. Dit is vaak enkele euro's per maand.
 4. Download de software.
 5. Kies het gebied / land van welke VPN server je gebruik wilt maken.
 6. Je kan nu onbezorgd, veilig en anoniem over het internet surfen!

Beste VPN providers

Alle 3 zeer goede opties die allen jouw veiligheid online waarborgen. Doe er je voordeel mee!

Aanbieder Prijs per maand * Betalingsmogelijkheid
NordVPN € 4,36 iDeal, Creditcard en meer Bezoek NordVPN
GooseVPN € 4,99 iDeal, Creditcard en PayPal Bezoek GooseVPN
RusVPN € 2,19 Creditcard en Bitcoin Bezoek RusVPN

* Maandprijzen zijn op basis van een 1-jarig abonnement. Genoteerd op januari 2022.

Er zijn nog geen reacties geschreven over deze blog, ben jij de eerste?