VPN informatie

Software 4 sep 2020 11 okt 2022 1 reactie
VPN informatie

VPN staat voor Virtual Private Network, dit is een beveiligde verbinding tussen jou en het internet. Met een VPN kan je jouw online privacy en veiligheid waarborgen. Dit houdt in dat je anoniem bent op websites, online games, etc. Jouw ip-adres en locatie zijn niet meer traceerbaar, enkel het IP-adres van de VPN server waar je aan gekoppeld bent.

Iedereen die thuis internet heeft aangesloten, heeft van zijn/haar internetprovider een eigen IP-adres gekregen. Dit IP-adres staat op naam en adres van degene die de internetprovider betaalt. Ook al mag je internetprovider deze gegevens niet zomaar prijsgeven, je wilt niet dat deze informatie in handen valt van hackers en cybercriminelen.

Waarom een VPN gebruiken?

 • Anonimiteit en veiligheid. Geen IP-adres, locatie of andere gegevens prijsgeven.
 • Landbeperkingen omzeilen. Als je bijvoorbeeld een Amerikaans IP-adres kiest van je VPN provider, kan je plots veel meer films en series kijken, die Netflix voor Nederlands gebruikers nog niet open heeft staan.
  Daarnaast blokkeren veel Nederlandse internetproviders Torrent download websites. Dit kan je met een VPN eenvoudig omzeilen.
 • Veiliger internetten op openbare netwerken. Hackers houden van openbare netwerken waar zij zich in kunnen nestelen. Op zeer gemakkelijke wijze kunnen zij jouw internetverkeer inzien en zo eventuele inloggegevens of creditcardgegevens stelen. Een VPN zorgt ervoor dat al jouw data versleuteld verstuurd wordt. Al zou een hacker deze gegevens in handen krijgen, het zal een wirwar van tekens zijn waar de hacker nets mee kan.
 • Onbezorgd kunnen gamen. Waar veel gamers last van hebben, is dat tegenstanders proberen een DDOS-aanval te doen, waardoor het internet weg valt. Hierdoor wint de tegenstander het spel. Via een online game is het niet heel lastig om een IP-adres op te vragen, dus het komt erg veel voor.
  Hetzelfde geldt voor streamers op Twitch, Youtube en dergelijke. 99% van de grote streamers gebruikt een VPN om ervoor te zorgen dat ze niet offline worden gehaald.

Hoe krijg ik een VPN verbinding?

 1. Kies een VPN aanbieder op deze pagina. Of kies 1 uit onderstaande 3 opties.
 2. Registreer een account.
 3. Betaal je lidmaatschap. Dit is vaak enkele euro's per maand.
 4. Download de software.
 5. Kies het gebied / land van welke VPN server je gebruik wilt maken.
 6. Je kan nu onbezorgd, veilig en anoniem over het internet surfen!

Welke VPN aanbieders raadt Reviews.nl aan?

Alle 3 zeer goede opties die allen jouw veiligheid online waarborgen. Doe er je voordeel mee!

NordVPN
GooseVPN
RusVPN
F

Ik gebruik altijd een VPN, zeker als ik aan het gamen ben. NordVPN werkt voor mij het beste. Ooit een tijdje wat goedkopere opties geprobeerd maar dan merk je toch soms wat lag (internet haperingen).

Freek Jansen 9 dec 2020
D

Als gamer heb je geen andere keuze dan een VPN verbinding te hebben. Goede hackers zien binnen enkele seconden je ip-adres en zorgen er anders voor dat je hele modem plat ligt voor enkele minuten omdat je die moet rebooten. Heb er veel last van gehad en zeker als je een goede online gamer bent krijg je er meer last van omdat anderen dan koste wat kost willen winnen.

Dennis 1 jan 2022
Beste software

Dit zijn de beste software van april 2023.

Nieuwste blogs