Goedkoopste prepaid creditcards

Goedkoopste prepaid creditcards

Een prepaid creditcard is een goed alternatief wanneer je de voordelen van een creditcard wilt, maar niet de nadelen. Met een prepaid creditcard kun je niet in de schulden komen, omdat je de kaart eerst moet opwaarderen. Je kunt dus niet met je prepaid creditcard betalen, wanneer hier geen geld op staat. Dit is de reden waarom veel mensen tegenwoordig voor een prepaid creditcard kiezen in plaats van een traditionele creditcard. Met een prepaid creditcard kun je overal ter wereld betalen, maar ook online bij bijvoorbeeld internationale webshops.

Welke prepaid creditcard moet ik kiezen?

Je hebt verschillende prepaid creditcards, zoals de ICS GO Card, VIABUY en bunq Easy Money. Dit zijn alle drie goede keuzes, maar er kan er maar één de beste zijn. Het beste kun je voor de GO Card van ICS kiezen. ICS is de grootste uitgever van creditcards in Nederland. ICS heeft een vergunning bij De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markt (AFM). Met de ICS GO Card kun je op zo'n 35 miljoen adressen wereldwijd betalen in 140 verschillende soorten valuta en ICS is 24/7 telefonisch bereikbaar voor spoedeisende kwesties.

Enkele andere voordelen van de ICS GO Card is dat deze creditcard wereldwijd geaccepteerd wordt bij hotels en autoverhuur. Dit kan met andere prepaid creditcards in sommige gevallen nog wel eens een probleem zijn, maar met de prepaid creditcard van ICS niet. Met de aankoopverzekering ben je voor vrijwel alles wat je met de ICS GO Card koopt maximaal 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Ook krijg je er standaard een aflevergarantie bij. Wanneer het product dat je met de ICS GO Card hebt betaald niet wordt geleverd, draait ICS de betaling terug en hoef je niets te betalen.

Over het algemeen komt er geen BKR-toetsing kijken bij het aanvragen van een prepaid creditcard en dus ook niet bij de ICS GO Card. Al deze punten samen, maakt het dat de ICS GO Card de beste keuze is als het aankomt op prepaid creditcards. Als je het nog steeds een moeilijke keuze vindt, kun je ook de Top 3 Prepaid Creditcards bekijken voor een completer overzicht.

Wat is de goedkoopste prepaid creditcard?

De kosten van prepaid creditcards kunnen sterk met elkaar verschillen. Let er wel op dat de goedkoopste prepaid creditcard niet altijd de beste prepaid creditcard is. Hieronder vind je een overzicht van de kosten per kaart.

Aanbieder Eenmalige kosten Terugkerende kosten
ICS GO Card € 65,- Geen Deze kaart aanvragen
VIABUY € 69,90 € 19,90 per jaar Deze kaart aanvragen
bunq Easy Money Geen € 8,99 per maand Deze kaart aanvragen

Conclusie

Uit ons onderzoek blijkt dat de ICS GO Card de beste keuze is. ICS is een zeer gerenommeerde uitgever van creditcards en je hoeft niet bang te zijn voor verborgen kosten, want daar zijn ze heel transparant over. Je kunt door middel van iDeal je kaart opwaarderen. Dit kan zowel in je browser als in de ICS Creditcard app. Het enige nadeel van de ICS GO Card is dat deze slechts 3 jaar geldig is. Dat maakt deze kaart wel ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Na deze periode kun je gewoon een nieuwe ICS GO Card aanvragen.

Reacties ( 4 )

 • Tim

  Alle 3 zijn het goede keuzes en verschillen amper iets, het zijn immers alle drie Prepaid MasterCards. Viabuy is de bekendste, N26 heeft een goede interface en app waar je alles in kan zien en Money2Go is de oudste en heeft hierdoor de meeste ervaring. Waar het op neer komt: zijn alle drie prima keuzes.

  Tim 25 jun 2019

 • Vinnie

  Goed artikel, er wordt maar weinig aandacht geschonken aan (prepaid) creditcards en welke goed zijn en welke je beter links kan laten liggen. Viabuy en Money2Go zijn de beteren van het stel al ken ik N26 niet. Het probleem met creditcards is vaak dat er addertjes onder het gras zitten, wat ik hiermee bedoel is dat er altijd kleine bijkomende kosten komen. Sommige creditcardaanbieders doen het zo dat de aanschaf wat duurder is maar dat je maar een paar cent betaald of soms zelfs niets bij een opwaardering, anderen doen het juist andersom of willen een fee als je de creditcard gebruikt etc. En dan heb je nog de rentekosten. Persoonlijk heb ik hierom ook liever een prepaid creditcard want het gezegde luidt: geld lenen kost geld, en dat doe je simpelweg met een normale creditcard bij roodstand.

  Vinnie 27 jun 2019

 • Brian

  Inderdaad handig om te hebben als je veel zaken via internet doet en .com sites bezoekt en daar aankopen wilt doen. Een prepaid creditcard is wat veiliger als het gaat om kosten dan een normale creditcard. Heb jarenlang een creditcard bij mijn ING betaalrekening gehad maar sinds kort gebruik ik een prepaid Mastercard van Viabuy, top service.

  Brian 19 jul 2019

 • Leon

  Rommel, gewoon bij je eigen bank gaan is veel fijner, overzicht samen met je betaalrekening en kan je gemakkelijk schuiven.

  Leon 15 aug 2019