Daguitje

Wildlands Adventure Zoo

Emmen, Drenthe

20 reviews
70% positief
Positief
30% neutraal
Neutraal
0% negatief
Negatief

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een belevenispark. Hiermee wordt bedoeld dat het een dierentuin en klein attractiepark in 1 is. Met Jungola, Serenga en Nortica heb je grote gebieden waar je doorheen kan wandelen om de sfeer te proeven. De achtbaan en boottochtjes, samen met alle leuke dieren, maken een dagje Wildlands een hele belevenis!

Deze pagina is 1.729 keer bezocht.

Reviews ( 20 )

  • Bastiaan (37)
    Wildlands zuigt de Gemeente Emmen leeg 1 reactie

    Al het geld gaat hier naar de dierentuin en er is amper nog geld om de buitengebieden te steunen in dingen wat veel belangrijker is. Ik snap het, het was een grote gok om zoveel aandelen en geld in Wildlands te stoppen, nu kunnen ze helaas niet meer terug en zitten de buitenwijken met de gebakken peren. Sporthallen die niet gebouwd worden, wegen die niet meer kunnen, alles komt in de uitstelmodus omdat het geld er niet meer is. Dan de rietplas waar nu al 2 jaar te weinig water in staat, sterker nog, bootje varen is niet meer mogelijk zonder telkens vast te zitten. Het ziet er niet meer uit, stranden waar je meer leem / klei ziet dan geel zand. Verlengde herendijk moet al 2 jaar iets aan gedaan worden en er gebeurd niets, de snelweg waar een dempende laag op zou komen omdat de decibel veel te hoog is op dit moment vanaf zwartemeer naar erica, ook weer uitstel. Tja, wat moet je ermee. Gemeente heffingen maar afschaffen? Of geef de emmenaren een gratis Wildlands lidmaatschap, daar betalen we immers allemaal aan mee! Het centrum is wel mooi geworden trouwens, dat dan weer wel. Wel een mooi park overigens, krijgt van mij 4 sterren maar denk dat de Gemeente Emmen ook meer aan andere dingen mag denken.

    Bastiaan (37) 9 december 2019
  • Daniek (39)
    Wildlands centrum Emmen 0 reacties

    Wat leuk dat de ingang/uitgang van Wildlands gewoon in het centrum van Emmen zit! Zoiets zie je niet vaak bij dierentuinen, deze liggen vaak wat buiten de stad.
    Doordat dit lekker in het centrum ligt, heb je ook nog even de keus om voor of na tijd even te gaan shoppen of ergens lekker te gaan eten of een ijsje te gaan halen zoals wij bij de Toscane hebben gedaan die tegenover wildlands zit.
    Hier hebben ze goed over nagedacht denk ik met het bouwen er van en ik vind het heel goed gedaan.
    Vaak als wij naar een dierentuin gaan, gaan we alleen daar naartoe en daarna weer naar huis.
    Ook omdat je dan geen andere mogelijkheden hebt, hier is dat wel zo!
    En in de zomer kunnen de kids heerlijk in het water spelen die je op het pleintje voor de ingang/uitgang vindt, echt een top uitje.

    Daniek (39) 7 december 2019
  • S. Veenstra (35)
    Wildlands verkeer slecht geregeld wel mo... 0 reacties

    Het gedonder begint al wanneer je de snelweg af komt en de zogenaamde rondweg van Emmen op gaat. De navigatie zegt hier, ga linksaf dus nou, prima dacht ik want Wildlands is daar iets verderop... Is het afgezet... Oke, nou door op de rondweg, maak je een enorme omweg, navigatie wild omdat die vind dat je daar alsnog naar links had gemoeten dus die wil dat je omkeert en ga zo maar door. Uiteindelijk 5 kilometer meer te hebben gereden toch aan gekomen op de parkeerplaats van Wildlands. 500 meter lopen en je komt aan bij de ingang van het park waar ook blijkbaar een theater zit, even zoeken en je mag door de poortjes. Vanaf dit moment heb ik een mooie dag gehad, een heel mooi park, zoals ze zelf zeggen een belevenis park en dat is het wel. Veel evenementen cq. shows op bepaalde tijden. In de avond weer thuis gekomen, kuiten zo rood als stieren door het vele lopen maar al met al een prima dag gehad!

    S. Veenstra (35) 3 december 2019
  • Harry (35)
    Ik vind Wildlands wat duur 1 reactie

    Het is de enige dierentuin in nederland wat zo groot is, dat je geen dier ziet !
    Verder zijn er weinig mogelijkheden waar je even lekker wat kan gaan eten.. zeker niet voor herhaling vatbaar

    Harry (35) 19 november 2019
  • Jolijn (47)
    Wildlands Emmen dierentuin ervaring 0 reacties

    Hallo, mijn naam is Jolijn. Ik ben 47 jaar en heb twee kinderen, pubers inmiddels.
    Iedereen die zelf ook pubers heeft, of heeft gehad begrijpt hoe lastig het is om iets van een activiteit voor een dagdeel te vinden die iedereen leuk vindt.
    Een uitje die vorige week een groot succes was voor iedereen, was ons uitstapje naar Wildlands!
    Hoe groot of oud je ook bent, een tripje naar de dierentuin is altijd en voor iedereen leuk.
    En dan heb je sinds kort ook nog die nieuwe achtbaan daar, dan zijn die pubers van mij natuurlijk helemaal blij!
    daarbij is er een groot binnen gedeelte, dus als het regent zoals het bij ons ook deed, dan is dit niet eens erg en bederft het de pret amper of niet.
    Ik vond het, zoals volgens mij wel duidelijk is, echt een topdag!

    Jolijn (47) 15 november 2019
  • Henk Spaan (51)
    Oude dierentuin vs Wildlands 0 reacties

    Doe mij de oude dierentuin maar weer.. Veel meer dieren in een kleiner park. Ook het overdekte deel met oude dinosaurus botten en dergelijke mis ik bij Wildlands. Nu weet ik dat het een belevenispark is en geen dierentuin, oftewel je moet er niet heen gaan voor de dieren maar voor een zogenaamde belevenis. Mijn belevenis van Wildlands is pover, simpel als dat. Je moet enorm veel lopen, je ziet weinig dieren omdat het park en dierenverblijven zo groot zijn. Gemiste kans Emmen! Zal nog wel even duren voordat er zwarte cijfers worden geschreven helaas...

    Henk Spaan (51) 4 november 2019
  • Richard (42)
    Wildlands goede beoordeling 0 reacties

    Ik vind wildlands echt geweldig, vele malen mooier en leuker dan de oude dierentuin in Emmen. Daar vond ik nooit zo veel aan en daarbij hebben de daar nu ook nog eens een mooi park van gemaakt met leuke tentjes waar je nu heerlijk kunt wandelen en koffie kunt drinken.

    6 november, als de scholen weer gaan staken, dan mogen basisschool kinderen gratis naar binnen. Dat vind ik een hele leuke en slimme reclame stunt van wildlands maar ondanks dat ga ik er met mijn kids wel gebruik van maken. Een mooie kans om er een leuk dagje uit van te maken!

    Richard (42) 30 oktober 2019
  • Ilse en Rene (39)
    Wildlands Adventure Zoo Emmen review en ... 0 reacties

    Ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik de oude dierentuin van Emmen leuker vind dan de huidige Wildlands variant. Er waren meer dieren, je kon er een mooi rondje lopen met grote grasplaatsen waar dieren door elkaar liepen en er waren een handvol speelplekken voor de kinderen. Sinds de verlaagde toegangsprijzen zie je wel meer bezoekers naar het Noorden trekken heb ik het idee dus dat is alleen maar goed, vond het voorheen namelijk wel aan de dure kant, zeker als je ook een hapje en drankje wilde gaan eten in het park.

    Ilse en Rene (39) 21 oktober 2019
  • Patricia (31)
    Hond niet mee naar wildlands 0 reacties

    Mooi park vind het alleen jammer dat je geen hond mee mag nemen. Wij wonen zelf in het westen en moeten 2 uur rijden alvorens we er zijn, hierdoor zijn we een gehele dag van huis en we willen onze hond dit niet aandoen. Nu staat er op de Wildlands website dat huisdieren niet zijn toegestaan en dat je die in de buurt voor een x prijs naar een kennel kan sturen. Het kost al 20 plus euro voor een kaartje en dan moet je dus ook nog omrijden om je hond ergens af te zetten wat je totaal niet kent en niet fijn voelt. Dat vind ik gewoon jammer, het park is geweldig dus het krijgt 5 sterren maar hopelijk gaan ze hier ooit nog iets aan doen.

    Patricia (31) 18 oktober 2019
  • Annita (50)
    Dierendag 0 reacties

    Begin oktober was er een hele leuke actie bij wildlands.
    Ik heb begrepen dat dit met dierendag te maken had.
    Alle mensen, jong en oud, konden voor een klein bedrag naar binnen het enige wat hierbij een vereist was dat je een inwoner in Drenthe was.
    Zelf woon ik mijn leven lang al in Drenthe dus ik was hier erg blij mee en ben met mijn partner hier naartoe geweest.
    Ik wilde altijd al graag een keer naar wildlands, maar vond het voorheen te duur en we konden het ons niet goed veroorloven, dus deze actie was voor ons een geweldige uitkomst!
    De actie was een week lang geldig en wij zijn de laatste dag heen geweest in de hoop dat het er dan iets minder druk zou zijn, dit was helaas niet het geval maar dat mocht de pret niet drukken!
    We hadden er bovendien super mooi weer bij en hebben een geweldige dag gehad.
    Ik vind het fantastisch dat er dit soort acties gedaan worden zodat iedereen een keer de mogelijkheid heeft om hier naartoe te gaan, ook de mensen die het geld normaal gesproken niet zo goed kunnen missen.

    Annita (50) 16 oktober 2019
  • Lianne (29)
    Entreeprijs Wildlands verlaagd 0 reacties

    Sinds de entreeprijs is verlaagd is het een stuk drukker en ik denk dat Wildlands hier wel van vooruit gaat. Sterker nog, ik denk dat mensen het bedrag wat in mindering is gebracht wel gaat uitgeven aan een patatje en wat drinken in het park. Ik vind het in ieder geval erg prettig, je moet denken dat de meeste mensen met kids daarheen gaan, dan betaal je al gauw voor 4 man (kids zijn iets goedkoper maar je snapt wat ik bedoel).

    Lianne (29) 19 augustus 2019
  • Chantal den Hoeve (30)
    Geweldig park 0 reacties

    Wildlands is verreweg de mooiste dierentuin van Nederland, hier kom niemand iets van zeggen. De prijzen zijn medio 2019 ook nog eens omlaag gegaan, prima keuze al is het goed mogelijk dat er hierdoor meer bezoekers komen en het dus nog drukker is dan wat het al was. Ik geef als tip dat je beter op een doordeweekse dag kan gaan omdat je dan nergens hoeft te wachten. In principe is dit bij elk goedlopend park zo overigens. 5 sterren van mij, geweldig park met veel dieren en mooie gebieden.

    Chantal den Hoeve (30) 25 juni 2019
  • Marjan en Rinus (48)
    Nieuw pad tussen Nortica en Serenga 0 reacties

    Ik las toevallig vandaag dat er een nieuw pad is gemaakt in Wildlands wat Nortica en Serenga met elkaar verbind. Dit is echt een grote verbetering omdat het park heel groot is en je daarom veel moet wandelen, om overal te komen moest je soms hetzelfde pad bewandelen om zo naar andere delen te kunnen. Nu kan er een soort ronde gelopen worden waardoor je alles kan zien, erg goede keuze. Ik heb een jaarabonnement dus we gaan vaak in het weekend even door het park wandelen, zeker met mooi weer, wat ze plannen voor dit weekend! Het is zeker een mooi park en een aanrader om eens te bezoeken als je er nog niet bent geweest. Wij wonen zelf dichtbij Emmen dus voor ons is het makkelijk praten, desondanks vinden wij het zeker de moeite waard, ook al woon je in het zuiden van het land.

    Marjan en Rinus (48) 21 juni 2019
  • Patrick Bult (39)
    Veel lopen groot park maar wel mooi 1 reactie

    Je moet wel heel erg ver lopen om van het ene deel naar het andere te komen. Er zijn wel bootjes maar deze varen simpelweg een rondje in plaats van dat ze je in andere delen van het park brengen, gemiste kans. Het is ook enorm druk op een zaterdagmiddag, je waant je in een attractiepark waarbij je ook vrijwel altijd moet wachten voordat je in een attractie mag zitten voor 2 minuutjes. Genoeg geklaagd, voor de rest is het park erg mooi, schoon en je kan zien dat het nieuw is: mooie landschappen en elementen. Het park is nog wel ietwat in opbouw dus over 2 a 3 jaar ga ik er nogmaals heen om te kijken naar de vorderingen.

    Patrick Bult (39) 15 juni 2019
  • Patrick (37)
    Wildlands valt tegen 0 reacties

    Ik ging altijd al vaak naar de dierentuin in Emmen, ook toen dit nog gewoon het dierenpark was en niet wildlands met al zijn bijzonderheden.
    Sinds wildlands er is hoor je ontzettend veel verschillende meningen en wanneer je je hier in gaat verdiepen merk je ook dat die meningen vaak wel kloppen.
    Het is namelijk een prachtige dierentuin geworden waar je werkelijk je ogen uitkijkt!
    Maar het klopt ook dat het aantal dieren in hoeveelheid enorm verminderd is, wat wel weer jammer is.
    Daarnaast is het park werkelijk gigantisch, waardoor je iedere keer wel weer iets nieuws ontdekt en dat vind ik persoonlijk heel erg gaaf.
    Maar dit heeft weer als tegenhanger dat je het gehele park haast niet in 1 keer volledig kunt bekijken.
    Dus ja, moet je nu positief of negatief zijn als je de meningen goed kunt onderbouwen valt overal wel iets over te zeggen.

    Patrick (37) 2 juni 2019
  • Wessel ten Hoor (31)
    wildlands online actietickets 2019 rond ... 1 reactie

    Als je via de online site van Wildlands kaartjes besteld krijg je wel een beste korting, je betaald minder dan 20 euro per persoon. kan overigens ook door op de knop hier links te klikken 'Bezoek Wildlands'. Daarna op tickets klikken en je ziet de actieprijs. Wildlands heeft sinds kort een korting doorgevoerd in bezoekersprijzen en dat valt dus wel te zien, zeker online is blijkbaar nog een stuk goedkoper dan aan de kassa. Ik wil deze zomer het park eens een keer bezoeken maar vond het eerder te duur, nu is het voor ons ook haalbaar gelukkig.

    Zie, op de wildlands pagina:
    ONLINE ACTIETICKETS 2019, per persoon v.a. € 19,50

    Ik kan verder niet inhoudelijk ingaan op het park qua review dus ik geef het 4 sterren. Zodra ik er ben geweest zal ik er een tekst bijvoegen omtrent het park zelf maar wat ik er over hoor is het erg mooi.

    Wessel ten Hoor (31) 2 juni 2019
  • Alexander (41)
    Wildlands great park review 0 reacties

    Wildlands is really great, I come from Norway for a weekend Ameland where we did go on the last day to Wildlands in Emmen. Great and big zoo with a lot to do! They even have a little rollercoaster and botes, it was really fun and the next time when i'm in the Netherlands i will go again without a doubt!

    Alexander (41) 26 mei 2019
  • Fam Siepel (30)
    Nieuwe achtbaan Wildlands 2 reacties

    Sinds die nieuwe achtbaan er is wil mijn zoontje van 8 al weken heen en heeft het over bijna niets anders, de kinderen in zijn klas zeggen telkens tegen hem dat het zo - cool - is dus we gaan dit weekend naar WildLands Emmen, erg benieuwd. Na het lezen van de recensies alleen maar positiever geworden.

    Fam Siepel (30) 24 mei 2019
  • De vries (49)
    Wildlands Emmen prima park 1 reactie

    Veel bagger nieuws gelezen over Wildlands, woon zelf in het westen dus heb even getwijfeld om heen te gaan. Nu naderhand ben ik blij dat ik gegaan ben want het is een fantastisch park. Het is inderdaad een ander park dan een normale dierentuin, je moet veel lopen om weer een diertje ergens te kunnen bekijken bijvoorbeeld maar op die weg ernaartoe valt ook van alles te zien, mooie architectuur en er worden overal showtjes opgevoerd door de medewerkers van Wildlands.

    De vries (49) 22 mei 2019
  • Henk Spaan (51)
    Wildlands dierentuin review 0 reacties

    Een mooie dierentuin, al noemen ze het in Emmen graag belevenis park om zo het geringe dierenaantal op te vangen. Vooraf wat klachten gelezen op enkele fora maar als je er eenmaal bent geweest kan je alleen maar positief zijn, de prijs is misschien wat hoog voor een familie met kinderen maar dat is dan ook het enige puntje negativiteit. Het park is werkelijk geweldig, ziet er goed uit en er valt genoeg te beleven!

    Henk Spaan (51) 20 mei 2019

Plaats een review