Daguitje

Wildlands Adventure Zoo

Emmen, Drenthe

32 reviews
72% positief
Positief
25% neutraal
Neutraal
3% negatief
Negatief

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een belevenispark. Hiermee wordt bedoeld dat het een dierentuin en klein attractiepark in 1 is. Met Jungola, Serenga en Nortica heb je grote gebieden waar je doorheen kan wandelen om de sfeer te proeven. De achtbaan en boottochtjes, samen met alle leuke dieren, maken een dagje Wildlands een hele belevenis!

Ontevreden over Wildlands Adventure Zoo? Probeer dan eens Plopsa indoor Coevorden.
Deze pagina is 2.531 keer bezocht.

Reviews ( 32 )

  • Petra (48)
    Steun voor Wildlands Emmen 0 reacties

    Ik hoop zo dat er net als ik veel andere mensen zijn die nu tijdens de Corona crisis allerlei bedrijven en ondernemers willen steunen. Zo ook wildlands uit Emmen. Mijn neefje is binnenkort jarig en ik heb hem een bon voor Wildlands gegeven dat hij hier een keertje naartoe kan gaan als alles weer veilig is. Op deze manier hoop ik toch een beetje de inkomsten van deze dingen op te spijkeren, al is het maar een klein beetje

    Petra (48) 22 maart 2020
  • Ina (60)
    Wildlands druk 0 reacties

    Zo lang als ik me kan herinneren hebben wij al een abonnement op de dierentuin. Vroeger met onze kinderen en tegenwoordig nemen we vaak de kleinkinderen mee. Ik vind wildlands prachtig, nog mooier zelfs als de oude dierentuin van Emmen en ook mijn kleinkinderen vinden het er altijd geweldig. Die glijbaan naar beneden bij de ijsberen is altijd een groot succes. Of het overdekte deel waar je in zo’n bootje kunt vinden ze ook heel erg leuk. Je kunt er zo veel doen dat het ook haast onmogelijk is om alles in één dag te bekijken. En als je meerdere keren per jaar heen gaat, dan kan een abonnement al snel uit met zoiets.

    Ina (60) 6 maart 2020
  • Bert Veening (48)
    Dierenpark Emmen 0 reacties

    Waar zijn de tijden gebleven dat een dierentuin ook een dierentuin is? Ze roepen in Emmen allemaal dat het een belevenispark is. Achtbanen en dieren zijn naar mijn mening niet samen te voegen. Heel jammer vond het oude dierenpark persoonlijk mooier dan wat er nu staat ook al is het groter. Geef mij maar veel dieren en geen achtbaan.

    Bert Veening (48) 5 maart 2020
  • Yrma (37)
    Wildlands Emmen 0 reacties

    Ik vind het bijna gênant om toe te geven, maar ik had net als heel veel andere westerlingen, het idee dat Drenthe heel Boers en saai zou zijn. Mijn vriend Was al eens naar wildlands geweest en hij was hier super enthousiast over dus ik heb me toch maar laten overhalen om hier ook een keer mee naartoe te gaan en dit hebben we afgelopen weekend gedaan. En ik moet mijn mening bijstellen, dit geef ik graag toe. Het was heel mooi en ook heel gezellig en leuk! Maar niet alleen wildlands, het centrum van Emmen vond ook heel leuk om te shoppen en je had er lekkere eet tentjes.

    Yrma (37) 28 februari 2020
  • Fam. Ter Hulst (44)
    Wildlands geen goede vestigingsplek 0 reacties

    Ze hadden Wildlands beter in het midden van het land kunnen maken. Allereerst is het voor vrijwel heel bevolkend Nederland een beste tour naar Drenthe, dan kom je van de snelweg, geeft de navigatie een rit aan die helemaal niet meer bestaat, dan ga je over een zeer hobbelend pad waar je 70 mag helemaal door en rond Emmen heen. Het zit Wildlands ook niet mee hoor, had haast de neiging om terug te rijden na al dat gedoe. Park zelf was mooi en verfrissend maar het eerste wat je bijblijft is die super lange autorit en gekke doorverwijzingen.

    Fam. Ter Hulst (44) 25 februari 2020
  • schuilnaam (33)
    Ja zeker wel 0 reacties

    heel erg ver lopen om van het ene deel naar het andere te komen. Er zijn wel bootjes maar deze varen simpelweg een rondje in plaats van dat ze je in andere delen van het park brengen, gemiste kans. Het is ook enorm druk op een zaterdagmiddag, je waant je in een attractiepark waarbij je ook vrijwel altijd moet wachten voordat je in een attractie mag zitten voor 2

    schuilnaam (33) 24 februari 2020
  • Remco (34)
    Wildlands fan 0 reacties

    Ik weet dat er heel veel verschillende meningen zijn over Wildlands zoals het er nu uitziet. Veel negatieve berichten ook over dat het niet echt een dierentuin is maar meer een soort attractiepark wordt, maar ijs ie dat helemaal niet als iets negatiefs. Ik vind het juist leuk dat je hier van alles kunt doen, ook naast het bekijken van de mooie dieren die je hier hebt. Wat ik ook heel leuk vind, is dat je door een oude trein kunt lopen tussen de dieren door en dat ze ook een (echt) oud vliegtuig daar tussen hebben liggen.

    Remco (34) 16 februari 2020
  • Sharon (30)
    Regenachtige dag 0 reacties

    Een regenachtige dag met twee jonge kinderen die zich snel vervelen. Dan moet je niet naar de dierentuin gaan zou je denken want dan word je kletsnat. Toch heb ik dit wel gedaan, wij hebben namelijk een jaar abonnement en ik ben hier bekend en weet dus van het prachtige overdekte deel. Ook hebben ze binnen een heerlijke speel mogelijkheid voor mijn kinderen, dus zij hoeven zich niet te vervelen en kunnen lekker spelen en ik zit niet thuis met twee jengelende kinderen. Wat wil je nog meer hahaha

    Sharon (30) 7 februari 2020
  • Rien (32)
    Wildlands Emmen 0 reacties

    Wildlands in Emmen is een soort dierentuin maar toch ook weer niet vind ik, je hebt er zo veel meer dan alleen dieren en hier betaal je ook behoorlijk voor dat dan weer wel.
    Maar ik vind het echt iets heel erg leuks om naar toe te gaan als uitstapje, het kost wel even wat maar dan heb je ook wat.
    Je moet alleen niet hopen op een echte ouderwetse dierentuin, want dat is het niet.

    Rien (32) 25 januari 2020
  • Karel Amersfoort (37)
    Wildlands 2020 0 reacties

    Wij zijn in Januari 2020 naar Wildlands Emmen geweest en ondanks dat het vrij koud was konden we erg genieten van het park. Het is heel groot en zeker vermakelijk voor de kids. Relatief is het helemaal niet zo duur als je het vergelijkt met andere pretparken en dierentuinen, zelfs iets goedkoper al zal dit bij de meeste mensen weer teniet worden gedaan door reiskosten. Zeker een aanrader om eens heen te gaan. Als tip wil ik nog zeggen dat je beter op een door-de-weekse dag kan gaan in plaats van op een zaterdag of zondag, dan is het heel druk.

    Karel Amersfoort (37) 24 januari 2020
  • Gijs (37)
    Prachtig park in 2020 0 reacties

    De afgelopen jaren, met name in 2019, zijn enorme stappen gezet om het park completer en aantrekkelijker te maken.

    Dieren zijn nu goed zichtbaar. In bepaalde verblijven lopen ze los en het zijn er gewoon meer. Het themagebied Nortica heeft behoorlijke veranderingen ondergaan en met tijdelijke evenementen als Wildnights en de Backstage Tour is het park nu ook op meerdere momenten in het jaar te bezoeken.

    Waar ik in sommige dierentuinen af en toe toch twijfel aan de kwaliteit van de verblijven, is dat in Wildlands dik in orde. Hetzelfde geldt voor de thematisering. De attracties en shows zijn duidelijk gericht op kinderen, dus bekijk ze ook vanuit die mindset. De boottour door de jungle en de safari zijn ook voor volwassenen de moeite waard.

    Tot slot vind ik het erg prettig dat het park dier en milieu hoog in het vaandel heeft staan. Dat zie je overal in het park terug.

    Gijs (37) 7 januari 2020
  • Family5 (48)
    Prima vermaak en leerzame dag voor het hele ... 0 reacties

    Prima route bij dit park, speelgelegenheden zo nu en dan voor de kinderen onderweg waardoor er afwisseling is. Mooi aangelegd. De kritiekpunten van eerder (geen dieren te zien, ellenlang lopen) herken ik niet. Ook de afwisseling in attracties (rondvaartboot, safaritruck, tijdreis) is leuk. De Tweestrijd vind ik wel onzinnig. Ik heb er geen plattegronden gezien (dat is wel jammer) en de kinderen deden alles uit het boekje. Jim's commentaar in de rondvaartboot was ook boeiend voor iedereen denk ik. Ook de "nieuwe sluiproute" naar de "arctic" konden we alleen ontdekken door een tip van een ander bezoeker. Ik zou graag zien dat het net zo interessant wordt als "vroeger" om een abonnement te nemen. De binnenspeelplaats leent zich daar minder voor dan vroeger de speeltuin en het abonnement is tegenwoordig ook duurder (te duur).

    Family5 (48) 7 januari 2020
  • Bastiaan (37)
    Wildlands zuigt de Gemeente Emmen leeg 1 reactie

    Al het geld gaat hier naar de dierentuin en er is amper nog geld om de buitengebieden te steunen in dingen wat veel belangrijker is. Ik snap het, het was een grote gok om zoveel aandelen en geld in Wildlands te stoppen, nu kunnen ze helaas niet meer terug en zitten de buitenwijken met de gebakken peren. Sporthallen die niet gebouwd worden, wegen die niet meer kunnen, alles komt in de uitstelmodus omdat het geld er niet meer is. Dan de rietplas waar nu al 2 jaar te weinig water in staat, sterker nog, bootje varen is niet meer mogelijk zonder telkens vast te zitten. Het ziet er niet meer uit, stranden waar je meer leem / klei ziet dan geel zand. Verlengde herendijk moet al 2 jaar iets aan gedaan worden en er gebeurd niets, de snelweg waar een dempende laag op zou komen omdat de decibel veel te hoog is op dit moment vanaf zwartemeer naar erica, ook weer uitstel. Tja, wat moet je ermee. Gemeente heffingen maar afschaffen? Of geef de emmenaren een gratis Wildlands lidmaatschap, daar betalen we immers allemaal aan mee! Het centrum is wel mooi geworden trouwens, dat dan weer wel. Wel een mooi park overigens, krijgt van mij 4 sterren maar denk dat de Gemeente Emmen ook meer aan andere dingen mag denken.

    Bastiaan (37) 9 december 2019
  • Daniek (39)
    Wildlands centrum Emmen 0 reacties

    Wat leuk dat de ingang/uitgang van Wildlands gewoon in het centrum van Emmen zit! Zoiets zie je niet vaak bij dierentuinen, deze liggen vaak wat buiten de stad.
    Doordat dit lekker in het centrum ligt, heb je ook nog even de keus om voor of na tijd even te gaan shoppen of ergens lekker te gaan eten of een ijsje te gaan halen zoals wij bij de Toscane hebben gedaan die tegenover wildlands zit.
    Hier hebben ze goed over nagedacht denk ik met het bouwen er van en ik vind het heel goed gedaan.
    Vaak als wij naar een dierentuin gaan, gaan we alleen daar naartoe en daarna weer naar huis.
    Ook omdat je dan geen andere mogelijkheden hebt, hier is dat wel zo!
    En in de zomer kunnen de kids heerlijk in het water spelen die je op het pleintje voor de ingang/uitgang vindt, echt een top uitje.

    Daniek (39) 7 december 2019
  • S. Veenstra (35)
    Wildlands verkeer slecht geregeld wel mooi ... 0 reacties

    Het gedonder begint al wanneer je de snelweg af komt en de zogenaamde rondweg van Emmen op gaat. De navigatie zegt hier, ga linksaf dus nou, prima dacht ik want Wildlands is daar iets verderop... Is het afgezet... Oke, nou door op de rondweg, maak je een enorme omweg, navigatie wild omdat die vind dat je daar alsnog naar links had gemoeten dus die wil dat je omkeert en ga zo maar door. Uiteindelijk 5 kilometer meer te hebben gereden toch aan gekomen op de parkeerplaats van Wildlands. 500 meter lopen en je komt aan bij de ingang van het park waar ook blijkbaar een theater zit, even zoeken en je mag door de poortjes. Vanaf dit moment heb ik een mooie dag gehad, een heel mooi park, zoals ze zelf zeggen een belevenis park en dat is het wel. Veel evenementen cq. shows op bepaalde tijden. In de avond weer thuis gekomen, kuiten zo rood als stieren door het vele lopen maar al met al een prima dag gehad!

    S. Veenstra (35) 3 december 2019
  • Harry (35)
    Ik vind Wildlands wat duur 1 reactie

    Het is de enige dierentuin in nederland wat zo groot is, dat je geen dier ziet !
    Verder zijn er weinig mogelijkheden waar je even lekker wat kan gaan eten.. zeker niet voor herhaling vatbaar

    Harry (35) 19 november 2019
  • Jolijn (47)
    Wildlands Emmen dierentuin ervaring 0 reacties

    Hallo, mijn naam is Jolijn. Ik ben 47 jaar en heb twee kinderen, pubers inmiddels.
    Iedereen die zelf ook pubers heeft, of heeft gehad begrijpt hoe lastig het is om iets van een activiteit voor een dagdeel te vinden die iedereen leuk vindt.
    Een uitje die vorige week een groot succes was voor iedereen, was ons uitstapje naar Wildlands!
    Hoe groot of oud je ook bent, een tripje naar de dierentuin is altijd en voor iedereen leuk.
    En dan heb je sinds kort ook nog die nieuwe achtbaan daar, dan zijn die pubers van mij natuurlijk helemaal blij!
    daarbij is er een groot binnen gedeelte, dus als het regent zoals het bij ons ook deed, dan is dit niet eens erg en bederft het de pret amper of niet.
    Ik vond het, zoals volgens mij wel duidelijk is, echt een topdag!

    Jolijn (47) 15 november 2019
  • Henk Spaan (51)
    Oude dierentuin vs Wildlands 0 reacties

    Doe mij de oude dierentuin maar weer.. Veel meer dieren in een kleiner park. Ook het overdekte deel met oude dinosaurus botten en dergelijke mis ik bij Wildlands. Nu weet ik dat het een belevenispark is en geen dierentuin, oftewel je moet er niet heen gaan voor de dieren maar voor een zogenaamde belevenis. Mijn belevenis van Wildlands is pover, simpel als dat. Je moet enorm veel lopen, je ziet weinig dieren omdat het park en dierenverblijven zo groot zijn. Gemiste kans Emmen! Zal nog wel even duren voordat er zwarte cijfers worden geschreven helaas...

    Henk Spaan (51) 4 november 2019
  • Richard (42)
    Wildlands goede beoordeling 0 reacties

    Ik vind wildlands echt geweldig, vele malen mooier en leuker dan de oude dierentuin in Emmen. Daar vond ik nooit zo veel aan en daarbij hebben de daar nu ook nog eens een mooi park van gemaakt met leuke tentjes waar je nu heerlijk kunt wandelen en koffie kunt drinken.

    6 november, als de scholen weer gaan staken, dan mogen basisschool kinderen gratis naar binnen. Dat vind ik een hele leuke en slimme reclame stunt van wildlands maar ondanks dat ga ik er met mijn kids wel gebruik van maken. Een mooie kans om er een leuk dagje uit van te maken!

    Richard (42) 30 oktober 2019
  • Ilse en Rene (39)
    Wildlands Adventure Zoo Emmen review en ervaring 0 reacties

    Ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik de oude dierentuin van Emmen leuker vind dan de huidige Wildlands variant. Er waren meer dieren, je kon er een mooi rondje lopen met grote grasplaatsen waar dieren door elkaar liepen en er waren een handvol speelplekken voor de kinderen. Sinds de verlaagde toegangsprijzen zie je wel meer bezoekers naar het Noorden trekken heb ik het idee dus dat is alleen maar goed, vond het voorheen namelijk wel aan de dure kant, zeker als je ook een hapje en drankje wilde gaan eten in het park.

    Ilse en Rene (39) 21 oktober 2019