Energie

Pure Energie

26 reviews
73% positief
15% neutraal
12% negatief

Pure Energie is een puur Nederlands energiebedrijf die windmolens bouwt en zonnepanelen plaatst in heel Nederland. De stroom wat hieruit opgewekt wordt, verkoopt Pure Energie rechtstreeks aan haar klanten. Hierdoor zijn ze een zeer groene energieleverancier en zijn ze tevens benoemd tot groenste energiebedrijf.

Pure Energie is van alle energieleveranciers de beste keuze.

Reviews (26)

  • Wilma
    Groen en klantvriendelijk 0 reacties

    Zoals de titel al zegt is Pure energie groen maar ook klantvriendelijk. Ze werken met werkelijke meterstanden en niet historisch verbruik. Ik was erg geschrokken van het voorschot bedrag wat ik moest betalen bij een ander energiebedrijf. Bijna van het gas af en toch een hoge voorschot nota. Gelijk maar geannuleerd en Pure energie gaf wel het werkelijke verbruik in de voorschot nota! Bij Pure energie waren ze ook heel vriendelijk in tegenstelling tot dat andere energiebedrijf. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat Pure energie een heel groen energiebedrijf is. Ze hebben zelfs een windmolen en de zon in hun logo!

    Wilma 27 oktober 2021

  • Patricia
    Groenste energie uit Nederland 1 reactie

    K ben een half jaar geleden overgestapt naar pure energie. De reden waarom k ben overgestapt is dat pure energie de groenste energie uit Nederland levert. Acht keer op rij zijn ze de groenste volgens de Consumentenbond. Dit is voor mij een belangrijk punt. Dat k dan een paar tientjes meer of minder betaal maakt niet uit. K wil een betere wereld achterlaten voor mijn kids daarom probeer k mijn steentje bij te dragen. Het is dat ik een huurwoning heb anders had k ook zeker gekeken naar zonnepanelen. Ook hoop k binnen een paar jaar mijn auto in te kunnen ruilen voor een elektrische auto. Hopelijk kan k andere mensen inspireren om ook naar pure energie over te stappen.

    Patricia 18 oktober 2021

  • Jasper
    Het groenste energiebedrijf 0 reacties

    Pure Energie beweert het groenste energiebedrijf te zijn. Toch zijn er meer energiebedrijven die dit beweren. Budget Energie zegt 100% groene stroom en gas te leveren. Hoe kan het groener dan 100%? Vattenfall wil een fossielvrij leven binnen één generatie. Zo heeft elk energiebedrijf wel een leus, waarmee je niet zoveel kan. Is Pure Energie echt het groenste energiebedrijf? Ik weet het niet... Desondanks heb ik wel voor Pure Energie gekozen. Mede door de prijs en hun energiebronnen. Ik ben verder tevreden met Pure Energie, alleen word ik een beetje moe van al die verkooppraatjes. Dit geldt niet alleen voor Pure Energie. Al die energiebedrijven kunnen er wat van. Als consument is het hierdoor heel moeilijk om een goede keuze te maken. Ze lijken allemaal wel de groenste te zijn. Neemt niet weg dat Pure Energie gewoon een goed energiebedrijf is.

    Jasper 11 oktober 2021

  • Puk
    Groene energie uit Nederland 0 reacties

    Ik was op zoek naar een energieleverancier die groene energie uit Nederland levert. Na wat online zoekwerk kwam ik bij Pure Energie uit. Wat ik erg leuk vind aan Pure Energie is dat je al hun energiebronnen kunt zien. Ik heb niet lang hoeven na te denken om te bepalen dat ik naar Pure Energie wou overstappen. Het voelde gelijk goed. Het was eigenlijk precies wat ik zocht. Tuurlijk spelen de kosten ook een rol, maar deze had ik al vergeleken via een andere website. De kosten vallen reuze mee. Overstappen ging heel eenvoudig en hier hoefde ik eigenlijk niks voor te doen. Aanmelden bij Pure Energie kan gewoon via hun website, de rest regelen hun. Het geeft mij een goed gevoel dat ik lokaal groene energie afneem. Ik denk dat dit ook steeds meer gaat gebeuren in de toekomst en dat mensen steeds meer zelfvoorzienend worden en dat is een positief iets! Als je hetzelfde zoekt als ik, dan kan ik je Pure Energie zeker aanraden. Hoe meer mensen voor zo'n groene energieleverancier kiezen, hoe beter het is voor de planeet!

    Puk 23 september 2021

  • Simone en Wim
    Pure Energie heeft het goed op de rit 0 reacties

    Vrijwel allemaal positieve reviews lees ik hier en daar wil ik me dan ook graag bij aansluiten! Wij zijn zo'n familie die zich snel vervelen en dan gaan verhuizen naar een andere stad om weer nieuwe dingen te ontdekken. Niets mis mee al zeggen we het zelf, probleem is dat je dan telkens moet overstappen van Energieprovider. Of je moet er al aan denken om de verhuizing door te geven, wat we na 3 keer nu wel doen. Doordat we zo vaak zijn verhuisd en hierdoor best vaak tegen problemen zijn aangelopen bij energieleveranciers wil ik jullie graag behoeden voor het feit dat je niet ieder jaar over hoeft te stappen voor de beste prijs. Vaak kan je ook wel wat regelen met je huidige energieleverancier door even contact met ze op te nemen. Wij hebben al bij meer dan 5 energieleveranciers een contract gehad, vaak voor 1 jaar, en vaak hebben we wel gedoe gehad. Pure Energie is hier wat beter in. Klantenservicemedewerkers die je echt willen helpen. Geloof me, dit is bij anderen een groot probleem. Heb zelfs eens gehad dat we een verhuizing hadden doorgegeven maar dat de website een melding gaf (was bij Energiedirect.nl), de servicemedewerker wilde ons totaal niet helpen en gaf aan dat het onze schuld was omdat wij maar eerder aan de bel hadden moeten trekken, terwijl de website van deze energieleverancier het gewoon niet deed. En zo zijn er nog vele verhalen te vertellen tot veel ergernissen aan toe. Wil hierom graag Pure Energie in het zonnetje zetten omdat zij alles redelijk op de rit lijken te hebben. Ze helpen je goed waar nodig en de prijzen zijn niet veel hoger of lager dan anderen.

    Simone en Wim 16 augustus 2021

  • Milan
    Pure Energie Meter app 0 reacties

    Na wat wikken en wegen ben ik overgestapt naar Pure Energie en ik heb gelijk de Pure Energie Meter laten installeren. Dit is een extra kastje in je meterkast die je energieverbruik meet. Dit kun je dan in realtime weer aflezen in de bijbehorende app. Super handig en ook leuk om te zien. De app zelf is gratis en werkt goed op mijn telefoon.

    De klantenservice is vriendelijk en behulpzaam. Ik heb contact met ze gehad, omdat ik wat vragen had met betrekking tot de Pure Energie Meter en app. Ze stonden mij vriendelijk te woord en legden mij alles tot in de puntjes uit.

    Als laatste vind ik het fijn dat ze volledig groene stroom aanbieden. Je kunt op hun website zien welke energiebronnen ze hebben. Dit is altijd wind of zonne-energie. Ook zie je dat er heel veel nieuwe wind en zonneparken in aanbouw zijn, dus ze staan echt niet stil. Dit is de toekomst en het is fijn dat ik hier een steentje aan kan bijdragen.

    Milan 4 juli 2021

  • Lotte
    Groenste energieleverancier 0 reacties

    Ik probeer zo milieubewust mogelijk in het leven te staan en groene energie hoort daar dan zeker bij. Voorheen nam ik simpelweg de goedkoopste energieleverancier, maar nu wil ik ook echt met andere dingen rekening houden, zoals het klimaat. Zodoende ging ik verschillende energieleveranciers vergelijken en kwam ik uiteindelijk terecht bij Pure Energie. Ze claimen het groenste energiebedrijf te zijn, dus ik ben naar ze overgestapt. De overstap zelf ging heel makkelijk. Wat ik leuk vind aan Pure Energie is dat de groene stroom in Nederland wordt opgewekt en dat je kunt zien waar het precies vandaan komt. Wanneer je op hun website op energiebronnen klikt, kun je precies al hun wind -en zonneparken zien. Dit is heel transparant en ook gewoon leuk. Dat spreekt ook erg in het voordeel van Pure Energie. Ik ben heel blij dat ik overgestapt ben naar Pure Energie en ik hoop dat meer mensen dit doen.

    Lotte 30 juni 2021

  • Vincent
    Pure energie goedkoopste met groene stroom 0 reacties

    Pure Energie kwam bij ons als goedkoopste uit de test van verschillende vergelijkingssites. Aangezien deze energieleverancier gebruik maakt van groene energie (vind mijn vrouw belangrijk) hebben we hiervoor gekozen. Tot op heden geen enkel probleem ondervonden want de overgang van onze huidige energieleverancier werd helemaal geregeld door Pure Energie. We hoefden alleen maar wat informatie in te vullen op de website! Ik schrijf deze review eigenlijk om meerdere mensen ervan op de hoogte te stellen dat jaarlijks enkele vergelijkingssites bezoeken uit kan! Zelfs tot enkele honderden euro's op jaarbasis door alleen maar over te stappen naar een andere (lees goedkopere) energieleverancier!

    Vincent 27 juni 2021

  • Leon
    Pure energie klantvriendelijk 0 reacties

    Lange tijd zijn wij niet bezig geweest met ons energieverbruik en hoe dit op een meer milieu vriendelijkere wijze kan.
    Toch proberen we hier beetje bij beetje ook ons steentje aan bij te dragen en was de bewustere keuze in de energie voor ons een logische stap.
    We zijn overgestapt naar Pure Energie, helaas ging dit niet zonder slag of stoot en kwamen wij er zelf ook niet uit.
    Wat hulp van de maatschappij hun kant was dan ook nodig en dit bleek totaal geen probleem te zijn.
    Ze konden antwoord geven op al onze vragen en stonden voor ons klaar wanneer we hulp nodig hadden.
    Met wat hulp was alles gelukkig vrij snel geregeld en nu werkt alles precies zoals het zou moeten en hoe we het verwachten.
    Jammer dat het overstappen niet zo soepel ging als we gehoopt hadden.
    Maar wel heel erg fijn dat de klantenservice van Pure energie zo vriendelijk en behulpzaam heeft gehandeld, wij zijn er erg tevreden over.

    Leon 23 juni 2021

  • Suus
    Groenste energie uit Nederland 0 reacties

    Omdat ik bewuste stappen wil zetten voor een beter klimaat, was ik op zoek naar een energieleverancier die gebruikt maakt van wind- en zonne-energie uit Nederland. Ik kwam al snel bij Pure Energie uit. Wat mij direct opviel is dat zij al wat prijzen hadden gewonnen op het gebied van groene energie en beste energieleverancier. Vanaf dat moment wist ik eigenlijk wel dat het goed zat en Pure Energie precies is wat ik zocht. Ik ben toen gelijk overgestapt naar Pure Energie en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van gehad. Het is eigenlijk alles wat ik zoek in een energieleverancier en daar wil ik best een paar centen extra voor betalen. Wat ik ook echt leuk vind, is dat je al hun energiebronnen op de kaart kan zien. Dit geeft je een idee waar je energie precies vandaan komt.

    Suus 15 mei 2021

  • Gerard S.
    Pure energie veel fouten 0 reacties

    Er gaat hier van alles mis. Overgestapt naar Pure energie waarna er eerst iets mis was gegaan bij de annulering van mijn huidige energieleverancier, deze liep nog door. Dit zou Pure energie regelen maar dus duidelijk niet gedaan. Toen was er iets mis met het factuurbedrag die totaal niet overeenkwam met de deal die ik via een vergelijker had bedongen. De klantenservice heeft veel moeite om te snappen waar de fout ligt (bij hen) en willen het wel oplossen maar lijken hier totaal niet capabel genoeg voor. Heel jammer want de prijzen die ik kreeg waren het goedkoopste zoals de vergelijker i.i.g. aangaf. Helaas heb ik hier niets aan want ga het contract meteen weer ontbinden. Het zal vast bij meerdere mensen wel goed gaan als ik deze reviews lees maar mij is dat geluk duidelijk ontnomen.

    Gerard S. 31 december 2020

  • Loek
    Blij met Pure Energie 0 reacties

    Ik heb me al een tijd aangemeld bij Pure Energie en hier ben ik nog steeds heel blij mee. Vandaar ook deze beoordeling. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld door de reclames er over en toen ben ik gaan rondkijken op Google.

    Ik was bang dat groene energie duur zou zijn, maar dat is helemaal niet zo. Het personeel van Pure Energie was erg toegankelijk en aardig en dit geeft een prettig gevoel. Ik heb een keer gehad dat de factuur niet klopte, het bedrag dat hier op stond was ineens veel duurder dan ik gewend was en dat bleek niet te kloppen. Toen ik zo snel mogelijk contact zocht, werd het meteen nagekeken en was al snel de fout gevonden. Niet heel veel later was het probleem opgelost en had ik bericht dat het geld wat ik teveel had betaald terug gestort zou worden op mijn rekening. Dit is nu allemaal enige tijd geleden en het geld heb ik ook keurig terug gekregen. Heel erg blij ben ik met deze goede service.

    Na dit voorval is het altijd goed blijven gaan, we hoeven zelf eigenlijk nooit iets te regelen. Dit wordt allemaal voor ons gedaan en geregeld. Ik ben een hele tevreden klant.

    Loek 23 december 2020

  • Willem
    Pure energie in Nederland 0 reacties

    Eerder vonden mensen ons vaak van die hippies, omdat mijn vrouw en ik al tientallen jaren bezig zijn met een beter milieu en zo min mogelijk vervuiling op welke manier dan ook.
    Nu is het een hot item en zie je het 'gelukkig' steeds normaler worden in Nederland dat mensen zich hier mee bezig houden.

    Pure energie past hier naar mijn mening perfect bij.
    Je hebt hier allerlei manieren van het opwekken van energie die beter zijn voor het milieu, namelijk:

    - groen gas
    - groene stroom
    - zonne energie
    - windenergie.

    Toen we dit zagen waren wij in principe al om, toen kregen we ook nog eens een korting van 350 euro voor ons contract van vijf jaar en later zag ik ook nog eens dat ze al acht jaar lang een prijs winnen voor de groenste energie.
    Veel beter dan dit kun je het volgens mij niet treffen.

    Willem 11 december 2020

  • Tim
    Windmolens van Pure Energie 0 reacties

    Je ziet steeds meer windmolens in Nederland komen en veel mensen hebben hier groots commentaar op. Zelf snap ik dit niet goed, want waarom zou je tegen iets zijn wat ervoor zorgt dat wij grote stappen op het gebied van een beter milieu maken? Ze zouden lelijk zijn, ik vind dit wel meevallen. Ik kan zo tien dingen noemen, ga ik niet doen natuurlijk, wat een stuk lelijker is dan een windmolen.

    Daarnaast, wanneer je dit doet, zijn er zo veel voordelen aan verbonden dat je gek bent als je hier niet in mee gaat. Iedereen die zich een beetje in de wereld en het milieu verdiept, ziet in dat we hier uiteindelijk toch allemaal naar over moeten stappen. Dus waarom dan niet nu al met zijn allen? Het is een goede energie leverancier die zowel energie opwekt met behulp van windmolens als dat het een leverancier is die zorgt voor zonne energie met zonnepanelen. Alleen maar goede dingen dus!

    Tim 26 november 2020

  • Stef
    Pure energie review 1 reactie

    Eerlijk?! Ik snap echt niet waarom energie zo duur moet zijn. Je bent zo 200 euro per maand hier aan kwijt, nou sorry hoor maar dat vind ik echt ontzettend duur. Het enige nadeel is dat je gewoon niet zonder energie kunt, denk maar aan een winter zonder verwarming. Dat is iets waar je toch niet aan moet denken. Wij zitten bij pure energie en dat is dan nog een redelijk goedkope maatschappij en zij hebben ook nog eens duurzame energie, dus meerdere pluspunten. Dit waren voor ons ook redenen om hier te gaan. Maar dat neemt niet weg dat ik energie in het algemeen maar een duur iets vind.

    Stef 1 november 2020

  • Bernard
    Groene en pure energie 1 reactie

    Wat voor mij van groot belang is, is dat de energie zo puur en groen mogelijk is.
    En pure energie doet hier in zijn naam absoluut eer aan, dit is een energie leverancier die hier vol op inzet.
    Dat is in de eerste instantie een grote gok, omdat je inzet op een nieuw iets, maar daarentegen vind ik het zeker de moeite welvaart omdat ik ervan overtuig ben dat deze moeite uiteindelijk zal lonen.
    Daarbij was groene energie in het begin in verhouding veel duurder dan de grijze energie, maar tegenwoordig wordt dat verschil steeds minder groot.

    Bernard 26 oktober 2020

  • Lex
    Pure energie bewuste keuze 0 reacties

    Voor ons is de keus voor energie een hele bewuste keuze geweest. Ten eerste zijn wij sowieso altijd al veel bezig met een goede vorm van leven en zijn we ons erg bewust van de privileges die wij als mens hebben en dat we ook best wat terug mogen / moeten doen voor de aarde.

    Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar een energie maatschappij die voor ons gevoel hier het beste bij aansluit. Na veel wikken en wegen is Pure Energie hier voor ons uitgekomen en ik sta nog steeds voor de volle honderd procent achter deze keuze. Natuurlijk is het opwekken van energie nooit heel goed voor de natuur, maar wanneer we dit doen, laten we dan voor de minst schadelijke vorm kiezen. En wij geloven dus dat dat deze vorm is.

    Lex 7 oktober 2020

  • Barry
    Zonnepanelen bij Pure Energie 1 reactie

    Wij hebben sinds kort zonnepanelen van Pure Energie. Wat zijn we hier blij mee! We hebben er erg lang over nagedacht en veel getwijfeld maar nu zijn we er uiteindelijk toch voor gegaan.

    Het was even omschakelen en ik heb me er goed in verdiept om de voordelen en de nadelen te zien en met elkaar af te wegen. Maar tot nu toe werkt het precies zoals we gehoopt hadden en zijn we er erg blij mee.

    Barry 20 september 2020

  • Vanessa
    Verhuizing Pure energie verwarring 0 reacties

    Inmiddels worden we er flauw van! Ik ga verhuizen en had op zich best bij Pure energie willen blijven ( met het cashback aanbod wat me was gedaan ) echter snapt Pure energie de opdracht niet.
    Ik ga verhuizen maar heb op het oude adres tot 16 juli ook nog gas water en licht nodig. Op het nieuwe adres moet het vanaf aanstaande 16 juni al ingaan omdat we daar dan gaan verbouwen.
    Ik krijg nu weer een bevestiging dat ik een jaar op mijn oude adres gas water en licht krijg.
    Is het zo moeilijk om de opdracht te snappen?
    Ik denk dat ik maar op zoek moet naar een leverancier die mij wel snapt.

    Vanessa 1 september 2020

  • Gerjan
    Pure energie goedkoop 1 reactie

    Sinds twee jaar zijn wij nu veel bewuster bezig met het gebruik van energie. Ten eerste zijn we al overgestapt naar pure energie, dat is een verbetering en wat we nu ook doen is in plaats van elke keer maar weer die verwarming op standje sauna zetten soms ook gewoon even lekker weg kruipen onder een deken of even een warme trui aan trekken.

    Als je dit alles bij elkaar optelt en je doet dat een jaar lang, dan weet ik zeker dat ook jullie dit geld gaat besparen.

    Gerjan 26 maart 2020