Dating

Lexa

9 reviews
11% neutraal
89% negatief

Lexa geeft aan de nummer 1 datingsite van Nederland op dit moment te zijn. Lexa is opgericht in 2002 en is sindsdien flink uitgebreid en wordt gebruikt in maar liefst 16 Europese landen. Ze streven er naar om als de meest betrouwbare datingsite van Nederland bekend te staan en beschikken al over honderdduizenden actieve leden.

Ontevreden over Lexa?

Probeer eens de beste keuze Lovezone.


Reviews (9)

 • nb
  fake en nep datingsite 0 reacties

  lexa.nl is 100% fake iedereen stuurt berichten als je geen lidmaatschap hebt en weinig praten en of communiceren wat voor een site is dit ik bedoel waarom op een dating site zitten als je toch alleen maar wilt chatten wtf en dan niks zegt als je wel lidmaatschap hebt betaald en dan zijn er ook nog een paar die zetten hier een review op met lovende woorden nou ik ben het er niet mee eens serieus wees gewoon eerlijk hoe vrouwen op die klote site zijn scheelt een ander zen geld

  nb 17 december 2020

 • Sebastiaan v.d. Oorden
  Fake profielen op Lexa bewijs 1 reactie

  Ik heb een aantal aanwijzingen die mij doen vermoeden dat er nep profielen aanwezig zijn.

  1. Antwoorden zijn vaak niet consistent met een vraag of opmerking, vragen of opmerkingen worden niet beantwoord.
  2. Dames vragen mij van alles wanneer ik geen betaald lidmaatschap heb, ze willen dus dat ik wat koop. Dat kost natuurlijk geld, waar Lexa aan verdient.
  3. Ik ben meerdere malen vergelijkbare zinnen en teksten tegen gekomen van gebruikers.
  4. Een dame van mijn eigen leeftijd sprak mij eerst tutoyerend (normaal) aan, daarna sprak ze mij ineens aan met meneer.
  5. De fractie knappe dames is vele malen hoger dan bij vergelijkbare sites zonder bots. Maar, na een aantal pagina’s zoekresultaten worden de dames duidelijk minder knap.
  6. Zeer veel van die dames hebben al hun gegevens/data wel ingevuld, maar over mij en op zoek naar niet.
  7. Bij een aantal dames waar dat wel was ingevuld zag ik ongebruikelijk maar vergelijkbaar taalgebruik.

  Dat alles doet mij vermoeden dat die profielen bots zijn, of profielen die handmatig beheerd worden door tweeden of derden.

  Bij gratis of goedkope sites is het niet vanzelfsprekend dat dit soort profielen wordt beheerd door de site zelf. Het verzamelen van gegevens met behulp van bots kan daar voor derden rendabel zijn. Maar bij Lexa is de drempel hoger; het is vrij duur. Daarnaast is de consistentie aparte teksten zeer verdacht. Daarmee wil ik niet beweren dat Lexa verantwoordelijk is voor deze profielen, maar het is een voor de hand liggende gedachte.

  Het is niet meer dan een vermoeden. Daarom vroeg ik me af wat jullie erover te zeggen hebben. Ben erg benieuwd wat andere (ex) leden van Lexa hiervan denken en hoop ook dat Lexa zelf reageert.

  Na deze betuigingen (per mail) ben ik per direct van Lexa verwijderd. Dit had ik helaas al verwacht dus ik heb van tevoren screenshots gemaakt. Het moge duidelijk zijn dat Lexa zich daar niet geloofwaardiger mee maakt. Ik geef verder geen sterren rating, dat mag de overige gebruiker doen.

  Sebastiaan v.d. Oorden 17 augustus 2020

 • Leon x
  Lexa.nl nep profielen 0 reacties

  Ik heb jullie een aantal weken het voordeel van de twijfel gegeven omdat je niet zomaar aannames en conclusies kan trekken op basis van iets wat niet onderzocht is, onderzoek heb ik de afgelopen weken wel gedaan.
  Naast negatieve lees ik ook wel enkele positieve reviews op het internet. Desondanks is mijn mail en mijn bevindingen toch negatief.
  Er spoken heel wat fake profielen op jullie site rond, en dan doel ik naast deze profielen voornamelijk ook op profielen waarbij degene die reageert wel een echt persoon is maar niet de persoon die op de foto’s geposeerd staat.
  Elk profiel heeft namelijk precies dezelfde werkwijze en dat valt natuurlijk heel erg op, daarnaast roept het vraagtekens op.
  Een niets vermoedende gebruiker van deze site is gewoon op zoek naar een serieuze date. Jullie als aanbieder hiervan zouden dit toch moeten begrijpen dat je het niet kan maken om mensen in dienst van Lexa.nl deze profielen te laten beheren, daar lijkt het namelijk sterk op.
  De gebruiker wordt namelijk gelokt door een profiel van een aantrekkelijke dame. Het is bijna te mooi om waar te zijn: en de ervaring leert: als het te mooiiii om waar te zijn dan is dit meestal ook zo! Vervolgens moet je betalen om te kunnen chatten, op zich niets vreemds tot nu toe. Maar dan komt het herhaaldelijke patroon terug, elk profiel (reacties stromen binnen) met de zogenaamde dame wil op dat moment chatten, totdat je betaald, vreemd toch? Daarnaast wil niemand prive gegevens delen.
  Probeer mij eens 1 goede reden te geven waarom elk profiel weigert nummers uit te wisselen om op die manier extra kosten te ontlopen? Daar is namelijk geen reden voor, ik kan me er wel 1 bedenken en die is helaas in het nadeel van Lexa.nl
  De site en de profielen zijn voornamelijk nep. Ik wil graag een eerlijke en oprechte reactie van Lexa zonder daarin benadeeld en of terecht gewezen te worden, want ook die reacties lees ik overal op het internet. Zal Lexa dan ook sieren om op deze review cq klacht te reageren.
  Daarnaast wil ik al mijn gemaakte kosten teruggestort hebben want ook ik ben er helaas ingetrapt. Tot die tijd zal ik me verder onthouden om verdere negatieve reviews over jullie schrijven. Komen jullie niet met een plausibele oplossing dan moet er helaas aan gedacht worden dit op een andere manier negatief in het nieuws te verspreiden.

  Leon x 3 augustus 2020

 • De Advocaat
  Dating oplichterij Lexa.nl 0 reacties

  Ik ga mijn profiel verwijderen en hey account stopzetten.
  Ben er niet van overtuigd dat Lexa open kaart speelt.
  Ze vragen steeds extra geld zodat voor €9,99 PREMIUM per maand dames mij zonder lidmaatschap kunnen spreken.
  Allerlei onzin dit nadat ik al een lidmaatschap heb betaald voor 3 maanden. Niemand reageert op mijn berichten maar zie wel dat ze mijn profiel steeds bekijken.
  Totaal doorgestoken kaart en wij als vrijgezellen worden hierbij in de nek geslagen! Laat je niet neppen!
  Ben ervan overtuigd dat mijn account voor onzinnige reden nu ook zal worden blokkeert zodat niemand dit bericht kan lezen.

  De Advocaat 21 juli 2020

 • Anoniem
  Onbeschofte behandeling 0 reacties

  Lexa.nl. Ik wilde het proberen.. wat er gebeurde; ik wilde het 1 maand proberen. Al snel kreeg ik berichtjes van opvallend mooie dames, ze vroegen allemaal 1 ding.. of ik met ze wilde chatten. Hiervoor is betaling nodig. Ik weigerde.. na veel poespas en tijd toch maar een betaald lidmaatschap genomen. na veel van dit gedrag, kreeg ik achterdocht. Ik zei dus tegen 1 van hen, dat ze nep was en bij Lexa.nl hoorde. Onmiddellijk werd ik van de datingsite gezet en nu ben ik mijn geld kwijt. Ze beloofde het terug te betalen, maar ze doen het niet. Mijn advies; zoek een andere betrouwbare site.

  Anoniem 30 juni 2020

 • Robert
  Lexa.nl staat vol met nepprofielen 0 reacties

  Lexa.nl lijkt een site vol met nepprofielen die gemaakt zijn om de leden kosten te laten maken. Ik word alleen maar benaderd door jonge, knappe vrouwen. Ze zeggen amper iets maar willen toch wel graag het gesprek aan de gang houden.

  Ze plaatsen ook op andere reviewsites postieve reviews om zo nog een beetje goed op het internet te boek te staan, ik kijk hier echter doorheen. Overigens... Zelfs met deze positieve reviews is 95% negatief lol.

  Conclusie: als je op zoek bent naar een date is deze website absoluut ongeschikt. Alle positieve reviews zijn hoogstwaarschijnlijk door Lexa zelf geschreven. I rest my case.

  Robert 8 december 2019

 • Tim
  Lexa alleen oude vrouwen 0 reacties

  Zitten werkelijk alleen maar oude vrouwen op Lexa, 40+. Als tiener, althans jonger dan 30 jaar heb je er werkelijk niets te zoeken. Veel vrouwen die hier alleen maar zitten om te chatten omdat ze thuis een man hebben en het puur doen voor vermaak. Lees: geen dates, enkel chatten. Een date krijgen op lexa is vrijwel kansloos.

  Tim 18 oktober 2019

 • Jayson
  restitutie door nep en fake profielen 0 reacties

  Als gebruiker van uw datingplatform Lexa voel ik mij bestolen. Mijn account is gisteren zonder geldige reden verwijderd. En probeert u zich alstublieft niet te verschuilen achter artikel 3.2 van jullie voorwaarden. We weten beide dat deze met een beetje onderzoek geen stand houdt. Beide weten wij natuurlijk ook wat de reden dan wel is. Jullie hadden door dat ik jullie door had. Nu was ik geneigd de € 250 die ik in jullie geïnvesteerd had maar als verloren beschouwen, maar met deze actie gaan jullie echt te ver. Ik vraag u daarom ook vriendelijk om mijn geld dat ik heb betaald voor het premium lidmaatschap terug te storten op mijn rekening.
  Enthousiast door de fake reviews die jullie op het internet hebben verspreid, heb ik mij ruim een half jaar geleden op jullie site aangemeld. Aangemoedigd door jullie spontane valse profielen heb ik vervolgens in het premium lidmaatschap geïnvesteerd. Eerst voor een maand. Daarna voor een jaar. Maar na die laatste aanschaf werden mijn vermoedens duidelijk. Vervolgens heb ik uitgebreid zaken vastgelegd om in het geval zoals deze zich nu voordoet verhaal te kunnen halen en een zaak te kunnen maken indien nodig.
  Helaas voor jullie heb ik op dit moment voldoende tijd. Ik daag jullie daarom ook uit om mijn verzoek te negeren, zodat ik hier werk kan maken om jullie oplichterij uitgebreid publiek te maken. Voor mij is dit echter in de eerste plaats een persoonlijke kwestie, ik word niet graag belazerd. Dus als jullie de bij mij veroorzaakte schade weten te herstellen en mij een extra vergoeding voor de kwade wil toereiken, zal ik dit laten rusten. Graag ontvang ik daarom binnen drie dagen per mail een bevestiging van jullie handelen. Welke gekunstelde legale gronden jullie voor deze restitutie aanhalen interesseert mij dan geen moer. Binnen zeven dagen verwacht ik de gelden (€ 250 + 150 schadevergoeding). Indien ik voor maandag 23-9 17:00 geen bevestiging van restitutie heb mogen ontvangen zal ik de eerste stappen zetten om dit handeltje bloot te leggen.

  Jayson 19 september 2019

 • Yvon
  Valt tegen 0 reacties

  Voor een website die als de grootste en de beste van Nederland wordt neer gezet in de media vind ik dit persoonlijk heel erg tegen vallen.
  Ik had verwacht dat ik onder demineraliseer zou zijn van de site die zo veel stelletjes bij elkaar brengt, maar dit was niet zo en ik snap ook niet goed hoe al die stelletjes elkaar hier hebben gevonden want mij lukt dit met geen mogelijkheid.
  Het lijkt net of alle mannen waar ik hier mee praat geen normaal gesprek kunnen voeren en gelijk over allerlei achterlijke en aanstootgevende onderwerpen beginnen.

  Yvon 23 juli 2019