Energie

Frank Energie

10 reviews
50% positief
30% neutraal
20% negatief

Frank Energie is een energieleverancier die als doel heeft om het leuker, groener en goedkoper te maken voor de consument. Ze proberen de marges zo laag mogelijk te houden om zo de prijs flink omlaag te halen, dat ziet de klant direct terug in de portemonnee. Daarnaast denken ze ook aan het milieu, ze leveren alleen groene stroom en bieden de optie aan om extra te vergroenen door middel van CO2-compensatie.

Pure Energie is van alle energieleveranciers de beste keuze.

Bezoek Pure Energie


Reviews (10)

  • D. Uilenveld
    frankenergie geen vast contract alleen flexibel 1 reactie

    Geen beste energieleverancier kan ik jullie melden en ik kan jullie ook melden wat er precies mis aan is! Allereerst kan je helemaal geen vast contract kiezen dus wanneer de prijzen straks omlaag vliegen, wat echt gaat gebeuren, moet je dus weer bij frankenergie weg..... Je wilt namelijk je relatief lage prijs vast willen zetten ergens toch!? Mensen willen toch vastigheid!? Daarom. Het feit dat ze ALLEEN een flexibel abonnement aanbieden en dus geen vast contract snap ik werkelijk niets van. Valt me nog mee dat je maandelijks kan opzeggen maar ook daar zal vast een addertje onder het gras zitten. Zie ook op de homepagina allerlei reviews voorbij komen, 100% positief, op de website van frankenergie zelf!? Kom op, hoe dom denk je eigenlijk dat jullie klanten echt zijn? Vriend van me heeft zich bij jullie gevoegd maar heeft nergens een ervaring of iets dergelijks mogen delen. Hij zei ook tegen me: ik ga hier wel weer weg als de prijzen omlaag vliegen, en terecht natuurlijk. Nou ja wie weet komen ze over een tijdje nog met vaste contracten voor de klantjes maar voor nu is het een wanhoopspoging naar mijn mening om nu even klantjes te werven die toch weer weg gaan. Of ben ik de enige die hier zo over denkt!? Nog een ding trouwens, als de prijzen nog hoger gaan dan weten jullie toch wel dat frankenergie dit gewoon doorberekend aan de klant he!? Succes! Groetjes D.

    D. Uilenveld 3 december 2021

  • Wesley Veening
    Frank heeft het ei van Columbus niet uitgevonden 1 reactie

    Iedereen doet net alsof het ei van Columbus is uitgevonden maar mensen let nou eens op, dat een energiebedrijf adverteert dat ze elektro aanbieden tegen inkoopprijzen, betekent niet dat ze de enige zijn. EnergyZero doet dit immers al jaren. Daar krijg je tegen een vergoeding van 6 euro per maand gewoon stroom en gas geleverd tegen inkoopprijzen van het energiebedrijf. Zo zullen vast meerdere energieleveranciers wel een zelfde soort constructie hanteren. Doe mij het liefst maar gewoon een vast contract ergens, zit al jaren bij dezelfde energieleverancier zonder gedoe. Daardoor pluk ik nu overigens de vruchten van want ik betaal de helft van wat anderen nu moeten! Flexibele contracten is niet fijn, geloof me. En Frank moet al helemaal niet doen en zeggen dat ze de beste keuze zijn, ze zijn net nieuw denk ik? En er zijn, zoals eerder gezegd, meerdere energiebedrijven die het op precies dezelfde wijze doen.
    Maar goed, ieder z'n ding natuurlijk. Het klopt in theorie wel dat je momenteel geen prijzen vast moet zetten waardoor flexibel ineens een hype is. Energie is het nieuwe gokken? Niet voor mij.

    Wesley Veening 30 november 2021

  • Sem
    Via Reviews.nl overgestapt naar Frank Energie 5 reacties

    Op de radio hoorde ik een reclame van Frank Energie voorbij komen. Energie tegen inkoopprijzen is de tekst die bleef hangen. Toen ik thuis kwam, gelijk maar gezocht naar Frank Energie reviews. Ik wou toch weten of er misschien een addertje onder het gras zat. Zodoende kwam ik op Reviews.nl terecht en de reviews waren overwegend positief. Dit heeft mij over de streep getrokken om over te stappen naar Frank Energie.

    Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij ben dat ik ben overgestapt. Ik ben nog niet zo lang klant, maar alles wijst erop dat ik een stuk minder ga betalen dan bij mijn vorige energieleverancier. Voor zover ik weet zitten er ook geen addertjes onder het gras. Frank Energie is daadwerkelijk heel goedkoop.

    Sem 26 november 2021

  • Celine
    Voor nu variabel contract energie beste keuze 3 reacties

    Wij zijn ook overgestapt naar dit energiebedrijf. Zochten al een maand naar een goede variabele energieleverancier. Zelfs grote vergelijkers als independer etc hebben hiervoor geen prijzen. Dus erg blij dat we via via op frank energie zijn uitgekomen. Een variabel contract was namelijk precies wat we zochten en als het dan ook nog tegen inkoopprijs is, toppie joppie. Wel hopende dat de prijzen weer omlaag gaan, betalen ons rot haha (lacht als een boer met kiespijn). Overstap ging heel snel en ze hebben me goed geholpen.

    Celine 26 november 2021

  • Renate en Willem
    Frankenergie.nl overstap gemaakt 0 reacties

    Wij zijn dus wel overgestapt naar frankenergie.nl. Zaten al een tijdje met de energieprijzen in onze maag, wetende dat ons abonnement bijna af zou lopen. We hebben jaren bij dezelfde energieleverancier gezeten, die kon ons amper helpen. Waren ineens slecht bereikbaar en hadden volgens mij ook geen idee wat ze moesten doen. Kwamen met een variabel contract aan, dat moesten we maar nemen. Geluk bij een ongeluk hoorden we van frankenergie.nl op de radio, dus eens op google gezocht en kwam op reviews.nl uit met best wat positieve ervaringen. Zijn hierdoor een stuk wijzer geworden wat het verschil is tussen een variabel en vast contract en dat het best een goede zet kan zijn om nu even naar frankenergie te gaan om deze torenhoge prijzen uit te zitten. Het is alsnog een variabel contract, net als wat onze vorige energieleverancier ons wilde geven maar voelt toch beter, mede omdat je nergens aan vast zit.

    We hebben zelfs nog een chat gehad met een medewerker van frankenergie. Die gaf wel eerlijk aan van: we weten niet wat de prijzen gaan doen. Het kan zo zijn dat je nu met ons in zee gaat en dat de prijzen nog hoger gaan worden. Het is een variabel contract dus je gaat gewoon mee met die prijzen. Aan de andere kant, het op dit moment vastzetten is ook geen goed idee, het kan namelijk ook weer de goede kant op gaan.

    Moet jullie eerlijk bekennen dat ik energieleveranciers niet prettig vind. Waarom? Ieder energiebedrijf toont andere prijzen, scheelt telkens een paar honderd euro op jaarbasis van elkaar. Frankenergie.nl vraagt 5 euro per maand en maakt verder geen winst op de energie en gasprijs. Dat klinkt me beter, een soort abonnement. En nogmaals mijn oude energieleverancier hielp me niet goed met mijn vragen waar frankenergie dit zeker wel deed.

    We gaan het zien! wij zijn tenminste overgestapt en ja, als het toch tegenvalt stappen we wel weer over naar wat anders. Je kan trouwens ook vrienden uitnodigen, krijg je 10 euro korting op jaarbasis per aangemelde familie.

    Ps. ik geef 5 sterren. Dit voor de goede hulp in de chat en eerlijk en transparante prijsopbouw.

    Renate en Willem 25 november 2021

  • T. Bone
    Chat en klantenservice mag wel wat sneller 0 reacties

    De chat mag wel wat sneller hoor ik heb namelijk enkele vragen maar heb 30 minuten moeten wachten op überhaupt een reactie. Hier heb ik weer op gereageerd en nu wacht ik alweer 20 minuten op een nieuwe reactie. Het is altijd nog sneller dan een mail waar ze 2 dagen over doen om te beantwoorden, het mag wat sneller Frank. Jullie willen een fris en vernieuwend energiebedrijf zijn, verfris ons eens met een snelle goede klantenservice. En als jullie het te druk hebben, neem een extra mankracht aan om dit op te lossen. Zo krijg je nog veel meer klantjes, tip van de week. Geen dank.

    T. Bone 25 november 2021

  • Jan Haas
    Alleen flexibele prijzen en contracten 1 reactie

    Het is leuk en aardig hoor, een energieleverancier die alleen flexibele contracten en prijzen heeft. Echter, als de prijzen omhoog vliegen dan worden jouw maandelijkse lasten ook meer. Zodra de prijzen weer ietwat normaal zijn kan je beter je prijzen vastzetten voor meerdere jaren, zekerheid is belangrijk. Vind het ook apart te noemen dat Frank Energie geen vaste tarieven kan aanbieden. Had in een andere review gelezen dat ze 5 euro per klant verdienen, dus ze verdienen niets op de energie en gasprijzen. Dat is natuurlijk wel fair naar de klant toe, denk echter dat de klant liever vaste tarieven heeft en weet waar hij/zij aan toe is.

    Maaarrrrrr voor de mensen die nu overal buiten de boot vallen, is Frank Energie wel de beste keuze. Zeker omdat je weg kan gaan wanneer je wilt. Hoorde dat vandaag nog op de radio dat ze daarmee adverteren: energie tegen inkoopprijzen, dat wil de mens. Op het moment wel, inderdaad.

    Jan Haas 24 november 2021

  • Bert
    overgestapt naar frank energie 0 reacties

    Schijnt dus dat frank energie 5 euro per maand winst maakt op een klant. Ze verrekenen de inkoopprijs van gas en elektriciteit door naar de klant zonder enige winstmarge. Als dat waar is, is dat wel het eerlijkste wat ik ooit heb gezien. Betekent ook dat ze in theorie altijd goedkoper zijn dan de concurrent op basis van flexibele contracten. Wij zijn zojuist overgestapt naar frank energie. Overstappen ging prima en heb enkele mailtjes ontvangen dat het in goede orde is ontvangen en dat ze er mee bezig gaan. We gaan het zien..... Nieuw bedrijf die weinig winstmarge heeft..... We kunnen in ieder geval weg wanneer we willen zonder kosten. Ben echter niet sceptisch of wat dan ook, website ziet er goed en overzichtelijk uit en heb al meerdere positieve reviews op andere websites gelezen. 3 sterren van mij! Zodra ik meer info heb zal ik dat onder deze review gaan melden.

    Groetjes Bert

    Bert 22 november 2021

  • maurice
    Dynamisch termijnbedrag en gratis opzeggen 0 reacties

    Het was even zoeken om een goede energieleverancier te vinden, de prijzen schieten echt omhoog en je kan geen kant meer op. Zelfs mijn huidige energieleverancier wou van me af? Het contract liep af en het was heel moeilijk om een nieuw contract te krijgen. Op internet gezocht wat je het beste kunt doen nu de prijzen op het hoogst staan wat we ooit hebben gezien... Schijnt dus dat je het beste een variabel contract kan inzetten, wat mijn huidige energieleverancier dus niet wilde. Ik betaalde overigens bijna 3x zoveel als wat ik voorheen deed dus misschien maar goed dat ik dat het niet kon.

    Uiteindelijk, na veel te hebben gezocht op Google naar oplossingen, ben ik uitgekomen bij Frank Energie, via frankenergie.nl heb ik binnen enkele minuten een contract afgesloten. Ik kan er niet onderuit dat het een stuk duurder is dan wat ik had dus ben akkoord gegaan met ongeveer € 300,00 per maand aan kosten. Heb het ruim ingezet met 3000 Kwh aan stroomverbruik en 2000 m3 aan gasverbruik. Best eerlijke prijzen, goedkoper dan veel andere energieleveranciers. Het is een variabel contract waar Frank Energie mee werkt.
    Maar het belangrijkste:

    '
    Mocht je weg willen, dan kan dat altijd, je hoeft niet op te zeggen en we brengen je geen boete in rekening. Je kunt Frank dus rustig eens uitproberen en kijken of het bevalt!
    '

    Dat is in deze tijd het beste wat je kan hebben natuurlijk! Gaan de prijzen straks omlaag, kan je weer weg als je dat wilt. Zonder een boete of wat dan ook te betalen. Dan kan je weer rustig je prijzen vastzetten voor 1 of meerdere jaren. Dus voor iedereen, waarbij op dit moment het energiecontract afloopt: een variabel contract bij Frank Energie is the way to go.

    Hopelijk scheelt mijn review je een hoop zoeken en berekenen.

    maurice 21 november 2021

  • Otto
    Energie tegen inkoopprijzen 3 reacties

    Ik ben overgestapt naar Frank Energie omdat ze zeer scherpe prijzen hanteren. Het bleek dat ik goedkoper uit was bij Frank Energie dan bij andere energieleveranciers die ik had vergeleken. Op de website van Frank Energie staat met koeienletters: Energie tegen inkoopprijzen. Dit lijkt ook wel echt het geval te zijn, aangezien ik nu een stuk voordeliger uit ben dan voorheen. Wat mij ook erg aansprak is het feit dat Frank Energie heel transparant is over hun prijs. Ze beweren zelfs geen winst te maken op het verbruik van hun klanten. Dit kun je allemaal nalezen op hun website.

    Stroom van Frank Energie is 100% groen en afkomstig uit Nederland. De stroom wordt duurzaam opgewerkt uit Nederlandse zon- en windparken. Dit in combinatie met de lage prijs sprak mij heel erg aan. Met de app heb je ook altijd inzicht in je verbruik en kosten. Je krijgt zelfs handige tips om je energieverbruik te verlagen. Heel erg leuk bedacht!

    Een ander groot pluspunt aan Frank Energie is dat je nergens aan vast zit. Wanneer je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, hoef je geen boete te betalen. Geen jaarcontract, geen opzegtermijn en geen boetes. Ik hoop dat meer mensen zullen overstappen naar Frank Energie, want het is mij heel goed bevallen en dat gun ik iedereen wel in deze tijd.

    Otto 21 november 2021